Віртуальна АТС «Zadarma»

Anonim

Що таке АТС Zadarma, у яких сферах можуть бути використані послуги сервісу, тарифи Задарма, плюси та мінуси, який функціонал пропонується, як здійснити підключення.

Особливості віртуальної АТС «Задарма»

За допомогою використання автоматичної телефонної станції в окремих офісах вдається забезпечувати автоматичний зв'язок та безперервне з'єднання всередині мережі. Щоб створити якісну АТС, необхідно створювати окрему серверну, використовуючи дороге обладнання.

Сервіс «Задарма» надає послугу віртуальної АТС.За допомогою віртуального сервера вдається забезпечувати високоякісне з'єднання. При цьому не потрібно придбати обладнання. Для надійної роботи потрібне лише стабільне підключення до інтернету. Програма «Задарма» може бути встановлена ​​як на стаціонарний, так і на мобільний пристрій. За допомогою його використання можна миттєво здійснювати дзвінки всередині локальної мережі, а також приймати вхідні дзвінки від інших людей та перенаправляти їх.

Частину своїх послуг компанія надає безкоштовно. Розширені можливості вдається отримати лише за використання платних тарифів. Існує кілька варіантів тарифікації, тому кожен зможе підібрати для себе відповідне рішення, виходячи зі своїх потреб та бюджету.

Щоб детально ознайомитись з актуальними тарифами, рекомендується зайти на офіційний сайт компанії.

Тарифи «Zadarma»

Для вибору користувачам пропонується 3 тарифні плани. ознайомитися з ними можна у таблиці:

Характеристики Стандартний Офіс Корпорація
Вартість, руб/міс Безкоштовно 1800 3600
Кількість безкоштовних вихідних хвилин 0 2000 5000
Кількість зовнішніх каналів 5 10 20
Виділений простір у хмарі для зберігання даних, Мб 200 2000 5000
Кількість внутрішніх ліній АТС 30 50 100
Наявність безкоштовних вхідних дзвінків + + +
Посекундна тарифікація вихідних дзвінків + + +
Підтримка 24/7 + + +
API + + +

Вартість вихідних дзвінків визначається окремо. Залежно від тарифу, що використовується, вона може сильно відрізнятися. Усередині мережі з'єднання здійснюється безкоштовно. Для роботи потрібно встановити програму на ПК. Після завантаження та встановлення потрібно виконати ряд простих дій для настроювання основних функцій.

При використанні тарифу «Офіс» команда людей, які можуть користуватись АТС, становить від 2 до 20 осіб, при «Стандарті» - 1-10, при застосуванні тарифікації «Корпорація» користуватися сервісом можуть до 400 осіб . Таке рішення підійде для великої компанії, в штаті якої є велика кількість співробітників. Якщо в конкретному тарифі не вистачає лише кілька пунктів, то можна докупити їх окремо.Будь-який пакет може бути розширений за додаткову плату.

Плюси та мінуси віртуальної АТС «Zadarma»

При використанні «Zadarma» вдається отримати досить велику кількість переваг. Недоліків набагато менше, проте з ними слід ознайомитись перед вибором віртуальної АТС. І тому можна вивчити таку таблицю:

Плюси та мінуси Наявність безкоштовного функціоналу, який включає створення віртуальної АТС, IP телефонію, голосове меню, внутрішні лінії Наявність знижок при оплаті на тривалий період часу. Наприклад, якщо оплачувати тариф за рік, то вартість тарифу «Корпорація» буде знижена з 3600 до 3400 руб/міс. Користуватися віртуальною АТС можуть як індивідуальні підприємці, так і компанії (працювати можуть фізичні та юридичні особи). Є можливість вибирати серед усього спектра, зокрема й у російському сегменті. Для прийому дзвінків використовують міські шлюзи.Вкрай зручна і зрозуміла програма, яку можна встановити на будь-яку платформу. Досить висока ціна на підключення прямих віртуальних номерів Обмеження на запис розмов, особливо в безкоштовному тарифі Оплата кожного окремого внутрішнього номера становить 40 руб/міс.

Особливо виділяють досить простий спосіб підключення кожної послуги. Щоб почати користуватися віртуальною АТС, потрібно лише зареєструвати свій обліковий запис і встановити програму. На офіційному сайті «Задарма» є докладні інструкції щодо завантаження та встановлення, а також налаштування утиліти. Після ознайомлення з ними не залишиться жодних питань щодо настроювання.

Як підключитися

Щоб підключити АТС, потрібно покроково виконати ряд простих дій. Необхідно дотримуватися наступного алгоритму:

  1. Зареєструвати або увійти до наявного облікового запису. Для реєстрації потрібно перейти на офіційний сайт компанії, натиснути на жовту кнопку «Реєстрація», придумати пароль, ім'я та вказати адресу електронної пошти. Для входу слід вказати своє ім'я та пароль.
  2. Поповнити рахунок у своєму особистому кабінеті.
  3. Перейти в налаштування. Тут буде потрібно включити послугу АТС. Після цього запуститься майстер налаштування, який допоможе підібрати оптимальні параметри.
  4. Підключити ПК або мобільні пристрої до внутрішніх номерів АТС і почати використання.

У розділі «Моя АТС» можна проводити детальне настроювання. Новим користувачам пропонується тижневий період тестової роботи без поповнення балансу. Якщо потрібно укласти договір, слід зв'язатися з технічною підтримкою. Zadarma надає свої послуги, в тому числі і для юридичних осіб. Саме невеликим і великим організаціям часто необхідно укладати договір із сервісом автоматичної телефонної станції.

Після реєстрації та виконання основних налаштувань потрібно завантажити програму з офіційного сайту.Воно має малу вагу, тому швидко скачається і встановиться. Після встановлення програму потрібно запустити та увійти під своїм логіном та паролем. Через спеціалізовану утиліту користуватися послугами набагато зручніше. Зрозумілий інтерфейс дозволить здійснювати дзвінки, приймати виклики та ознайомлюватися зі статистикою.

Який функціонал пропонується

Серед основних функцій АТС знаходяться:

  • голосове меню;
  • перехоплення та переадресація дзвінків;
  • запис та статистика розмов;
  • автовідповідач;
  • інтеграція з CRM системами;
  • підключення альтернативної лінії;
  • статистика дзвінків.

Залежно від тарифного плану функціонал може незначно змінюватися. Частина функцій доступна при використанні будь-якого тарифу. Через програму можна керувати всіма функціями, а також ознайомлюватися зі статистикою.

Учасники АТС можуть перебувати на будь-якій відстані один від одного. За рахунок використання хмарних серверів вони будуть з'єднані один з одним за наявності якісного підключення до Інтернету. Працювати із хмарою можуть IP-телефони, ПК, смартфони, веб-телефон. На ПК не обов'язково встановлювати спеціалізовану програму, оскільки частина функціоналу доступна через браузер.

Кому підійде

Віртуальна АТС може використовуватися як великим, так і малим бізнесом. Теоретично будь-який підприємець може використовувати сервіс «Задарма» для телефонізації свого офісу та забезпечення своїх співробітників якісним зв'язком. Надалі можна вибирати найбільш підходящі номери, у тому числі й ті, що починаються на 8-800. Є можливість вибирати телефонний код будь-якої країни та окремого регіону.

Після підключення АТС працівникам організації можна буде зв'язуватися один з одним, а також перенаправляти дзвінки клієнтів без використання спеціального обладнання.Не потрібно купувати додаткові пристрої. Для взаємодії з хмарою достатньо ПК, ноутбука чи смартфона. Варто зазначити, що програма працює навіть на слабких машинах, не завантажуючи їх і не викликаючи підгальмовування.

Як підключити віртуальний номер

«Задарма» пропонує можливість вибору віртуального номера з потрібним кодом незалежно від розташування. Таким чином, можна вибирати номери з російським кодом +7 або будь-яким іншим необхідним кодом, перебуваючи в іншій країні. Щоб підключити віртуальний номер, виконайте такі дії:

  1. Зайти на сайт під своїм обліковим записом.
  2. Зайти в налаштування.
  3. Перейти до розділу «Віртуальні номери».
  4. Вибрати необхідний код, після чого ознайомитись з усіма доступними пропозиціями.

Система відсортує номери та запропонує всі варіанти. Після цього потрібно вибрати повний номер, що складається з 10 цифр. Залежно від типу номера визначається плата за підключення та щомісячна абонентська плата. Кожен віртуальний номер оплачується окремо. Вибраний тарифний план на це ніяк не впливає.

Підключення деяких номерів може бути здійснене безкоштовно. Надалі потрібно буде сплачувати лише абонентську плату. Більше запам'ятовуються і популярні номери підключаються платно і відрізняються вищою вартістю абонентської плати.

Які функції АТС можна налаштовувати та змінювати

Щоб використовувати весь можливий функціонал «Zadarma», необхідно після ввімкнення АТС провести налаштування. Серед функцій, які можуть бути активовані та змінені, виділяють:

  1. Голосове меню та автовідповідач. Є можливість завантажити як привітання власний аудіозапис або вибрати готовий шаблон. Зміни виконуються у налаштуваннях. Змінюються параметри очікування та затримки між спрацюванням привітання та автовідповідача.
  2. Переадресацію. Для клієнтів пропонується послуга переадресації, яка дозволяє надсилати дзвінки на внутрішні чи сторонні номери. За потреби вхідні дзвінки можуть бути переадресовані на власний мобільний телефон (зручно під час перебування поза офісом).
  3. Конференцію. Між абонентами всередині АТС у кілька кліків можна створювати конференції. Одночасно обговорення ведуться між 4 і більше користувачами.
  4. Запис дзвінків. За потреби можна активувати функцію запису дзвінків. Усі дані зберігаються на сервері "Задарма". За бажанням активується функція автоматичного надсилання збережених даних на вказану пошту. Кількість доступної пам'яті в хмарі залежить від тарифу, що використовується.
  5. Чорний список. Всередині програми певні номери можна вносити до чорного списку. Після цього вони не зможуть додзвонитися і не турбуватимуть працівників офісу чи кол-центру.

Деякі функції можна вмикати та вимикати під час використання сервісу. Після реєстрації, скачування та встановлення програма повністю готова до використання. Завдяки зрозумілому інтерфейсу як на сайті, так і всередині утиліти активація окремих функцій та зміна налаштувань не спричинять жодних проблем. Якщо складності таки виникнуть, завжди можна скористатися цілодобовою техпідтримкою «Задарма».

Відгуки про віртуальну АТС «Zadarma»

Більшість користувачів позитивно відгукуються про використання сервісу, у тому числі про послугу віртуальної АТС.

Олександр Радченко:

- Використовую Задарма в невеликій компанії. Подобається невисока ціна, завжди доступна для зв'язку підтримка та досить зручна програма. З недоліків можу виділити який завжди високу якість зв'язку.Для вирішення поставлених завдань сервіс ідеально підходить для мене. У майбутньому при розширенні компанії планую скористатися дорожчим тарифом для забезпечення співробітників зв'язком.

Никита Зінов'єв:

- Відмінна АТС, яка допомагає забезпечувати зв'язком відразу кілька моїх офісів. Серед переваг можу виділити просту та швидку реєстрацію, хорошу техпідтримку, доступні тарифи. Користуюся сервісом понад 8 місяців, доки не зіткнувся із суттєвими мінусами. Програми встановлені на мобільні планшети, а також ноутбуки. ПЗ працює навіть на слабких пристроях.

Марія Алексєєва:

- За допомогою віртуальної АТС у нашій компанії вдалося заощадити понад 100 тисяч рублів на серверах. Реєстрація та налаштування зайняло у нас не більше 40 хвилин. До Задарма ми підключили IP телефони та комп'ютери. У офісі у нас інтернет 1 гбіт/сек, тому якість зв'язку знаходиться на дуже високому рівні. Плюс ми змогли підключити понад 100 робітників без використання спеціального обладнання.

Іванов Андрій:

- Не дуже сподобалася дана АТС. Нашу увагу привернули низькі ціни та загальна реклама сервісу. При цьому після підключення так і не вдалося налаштувати хмару під власні потреби. Некоректно спрацьовує голосове вітання, якість зв'язку кульгає, а також є низка інших недоліків, які для нас дуже суттєві.

Використання «Задарма» дозволяє вирішити безліч завдань. Фізичним особам вдається забезпечити себе якісним зв'язком через використання IP-телефонії. Юридичним особам вдається створити власну віртуальну АТС, не використовуючи спеціального обладнання. За рахунок сервісу вдається в найкоротші терміни провести телефонізацію будь-якого офісного приміщення.