Як підключити IP-телефон до комп'ютера для дзвінків

Anonim

При використанні IP-телефонії можна розмовляти за допомогою смартфонів, користуючись спеціалізованими програмами (софтфонами), використовуючи звичайні телефони або шляхом застосування IP-телефонів. У продажу існує велика кількість моделей останніх.

Види IP-телефонів

Найбільш зручними вважаються моделі з такими особливостями:

  1. Якщо в них використано бездротове підключення до роутера. У цьому випадку можна вільно переміщатися під час розмови по дому або офісу. При цьому можна дзвонити тільки там, де сигнал досить сильний.
  2. Якщо є дротове підключення, то абонент повинен перебувати під час розмови в межах довжини дроту.

IP-телефони також можна класифікувати залежно від їхнього призначення. Деякі моделі можуть бути використані лише для розмов через інтернет. Існують також телефони, які додатково можуть бути використані у звичайних аналогових телефонних мережах. Таким чином, останні різновиди можна розглядати як більш універсальні.

Моделі можна розділити відповідно до складності їх пристрою. Найбільш прості мають мінімальну кількість опцій. Однак користувач може віддати перевагу більш складним варіантам, які зручніше застосовувати для офісних дзвінків. Відмінними рисами останніх є:

  1. Можливість використання під час розмов Bluetooth гарнітури.
  2. Наявність порівняно великих вбудованих дисплеїв для відображення необхідної інформації.
  3. Предбачена функціональність швидкого набору номерів, що найчастіше використовуються.
  4. Проведення сеансів відеозв'язку.
  5. Використані телефонні книги розраховані на збереження більше тисячі номерів абонентів.

Найдосконаліші моделі дозволяють застосовувати модулі розширення, які дозволяють збільшити функціональність пристрою.

Варіанти підключення IP-телефонії

Для того, щоб на підприємстві розгорнути використання IP-телефонії, можна скористатися такими способами:

  1. Можна запустити сервер IP-телефонії на одному з комп'ютерів компанії. Для цього потрібно розгорнути спеціалізоване програмне забезпечення, наприклад Asterisk. Власну АТС можна приєднувати до класичного телефонного зв'язку за допомогою модулів GSM.Можна використовувати канали зв'язку через SIP транк, скориставшись допомогою свого провайдера. Така офісна АТС зберігатиме свою працездатність навіть при відключенні доступу до інтернету.
  2. Для створення віртуальної АТС можна скористатися можливостями, які пропонуються IP-провайдерами. Зазвичай робота такої АТС вже налагоджена оператором та надається компанії у готовому вигляді. У цьому випадку необхідно забезпечити канал зв'язку з інтернетом зі швидкістю не менше ніж 128 Кбіт на секунду. Якщо доступ до інтернету припиниться, роботу АТС буде перервано.

Компанія має зробити вибір, враховуючи особливості своєї конкретної ситуації.

В якості універсального оператора IP-телефонії можна вибрати Задарма. Оператор працює з фізичними особами та корпоративними клієнтами, забезпечуючи всіх якісним телефонним зв'язком. На вибір клієнтів передбачені послуги простої IP-телефонії та віртуальних АТС.Переваги оператора:

  • Множество тарифних планів для фізичних осіб та корпоративних клієнтів;
  • Безкоштовна віртуальна АТС – достатньо підібрати до неї відповідний тарифний план з великими пакетами хвилин;
  • Власна безкоштовна CRM для ведення клієнтських баз та контролю рівня продаж;
  • Найдешевші тарифні плани, в тому числі з безкоштовними пакетами хвилин за російськими та міжнародними напрямками;
  • Хороше співвідношення між вартістю дзвінків і якістю передачі голосу – це підтверджується численними відгуками користувача.

Підключення займає не більше пари хвилин – заповніть реєстраційну форму, підтвердіть реєстрацію електронною поштою, додайте номер мобільного телефону для отримання бонусу в розмірі 20 рублів.

В рамках одного тарифного плану без абонентської плати можна підключити відразу кілька SIP-номерів та внести налаштування у відповідну кількість IP-телефонів.SIP-номери налаштовуються в меню «Установки – Підключення через SIP». Кожен абонент має свій внутрішній номер. При підключенні віртуальної АТС з'являється можливість встановлення персональної внутрішньої нумерації з SIP ID від 100 і вище (при звичайному підключенні видаються шестизначні SIP ID).

Підключення IP телефону через меню телефону

Іноді можна настроїти меню телефону для налаштування. Опис буде наведено для роботи з дротовим телефоном. При цьому користувач повинен виконати такі дії:

Крок 1 - Виконання підключення до роутера

Потрібно підключити гаджет до роутера за допомогою мережевого кабелю. Зайшовши в налаштування, можна проконтролювати IP-адресу, яка була встановлена ​​для неї маршрутизатором.

Крок 2 - Робота з меню телефону

Користувач переходить до меню, потім відкриває «Налаштування». Потрібно зайти до розділу «Телефонія», потім перейти до підрозділу «Майстер VoIP» і далі до «Запустити майстер IP».

На запит про підтвердження потрібно відповісти ствердно.

Потрібно натиснути на ОК. Після цього здійснюють вибір потрібної лінії серед IP1-IP6. Потрібно пропустити код автоконфігурації, а потім потрібно вказати свою країну - Російська Федерація. Після цього проводиться вибір оператора.

Крок 3 - Вказівка ​​даних користувача

Перейшовши до розділу, присвяченого даним користувача, потрібно ввести логін, ім'я та пароль від SIP ID.

Після збереження даних необхідно провести перевірку правильності налаштування. Для цього достатньо зробити дзвінок з IP-телефону на свій мобільний або домашній пристрій.

Підключення IP-телефону через веб-інтерфейс

Використання веб-інтерфейсу для підключення зручніше, ніж використання дисплея телефону. Він зрозуміліший та інформативніший порівняно з останнім. Розповідь буде проведено на основі процесу реєстрації у провайдера Zadarma.Щоб виконати налаштування, потрібно зробити наступні кроки.

Крок 1 - підключення до маршрутизатора

Телефон підключають до одного з роз'ємів LAN роутера.

Крок 2 - перевірка IP-адреси

Зайшовши в налаштування роутера, необхідно переконатися в тому, що телефону була надана IP-адреса. Його можна також проконтролювати через меню телефону.

Крок 3 - Введення основних даних

Відкривають розділ «Телефонія - З'єднання». Для налаштування необхідно ввести дані, необхідні для підключення:

  • вказують ім'я сервера для реєстрації;
  • вводять дані проксі сервера;
  • потрібно ввести назву домену;
  • вказують дані для SIP ID, які включають я і пароль.

Щоб здійснити введення даних, необхідно у відповідних рядках, з правого боку натиснути кнопку Edit, а потім ввести потрібні дані.

Після закінчення введення дані необхідно зберегти.

Крок 4 - Проведення додаткових налаштувань

Перейшовши до розділу «Призначення дзвінків», слід зазначити, який оператор забезпечить виконання вихідних дзвінків. Це може бути не тільки провайдер IP-телефонії, а й оператор звичайного аналогового зв'язку.

Далі переходять у «Розширені VoIP установки». Тут необхідно вказати діапазон використовуваних RTP-портів. Наприклад, можна вибрати 10000-20000.

Введену інформацію необхідно зберегти.

Крок 5 - Перевірка правильності налаштувань

Після того, як введення даних було завершено, і вони були збережені, потрібно переконатися в тому, що все було зроблено правильно. Для цього достатньо зробити дзвінок по щойно налаштованому IP телефону. Адресатом, наприклад, може бути свій смартфон, домашній або офісний телефон.

Після закінчення перевірки налаштувань можна приступати до регулярного використання IP-телефону.

Функціонування IP-телефону спільно з АТС

Використання IP-телефону можливе без застосування віртуальної АТС або з її використанням. Налагодження в обох випадках відбувається аналогічним чином. Відбудуться такі зміни параметрів:

  1. Буде вказана інша IP-адреса сервера. Інформацію про нього надасть провайдер.
  2. SIP ID змінить вигляд. Якщо раніше це було шестизначне число, то тепер це будуть чотиризначні та тризначні числа, розділені за допомогою тире. Перше є номер АТС, друге - номер абонента всередині цієї АТС.

При використанні віртуальної АТС її номер встановлюється провайдером.

Установка зв'язку IP-телефону з роутером

Щоб забезпечити якісний телефонний зв'язок через інтернет, роутер має бути досить потужним. Йому необхідно забезпечувати доступ з потрібною швидкістю навіть при серйозному навантаженні.

Щоб підключити такий телефон, потрібно підключити провід в LAN роз'єм. Це зручно тим, що додаткові пристрої для підключення не потрібні. При проведенні дзвінків гаджету буде надано одну з вільних IP-адрес.

Такий варіант підключення доступний у більшості випадків. Однак при виборі телефону необхідно враховувати, що існують моделі, які використовують бездротове підключення до маршрутизатора. Вони можуть використовуватися на всій площі будинку або офісу, де є стійкий сигнал.

Щоб приступити до використання бездротового IP-телефону, потрібно спочатку зарядити його від мережі. Після того, як це буде зроблено, необхідно запустити пошук мережі. При цьому необхідно знайти мережу роутера. Для входу потрібно ввести ключ безпеки. Після цього можна буде використовувати трубку для розмов через інтернет.

Подивившись ролик, можна побачити процес налаштування програми IP-телефону на смартфоні Android

Налаштування програми для IP-телефонії

Для ведення розмов через інтернет можна також скористатися спеціалізованими програмами. Існують програми, які можна встановити на настільний комп'ютер, а є такі, що ставлять на смартфон. У першому випадку для ведення розмов потрібно встановити гарнітуру, в якій повинен бути мікрофон.

Проведення налаштувань використовує самі параметри для підключення, які застосовуються в інших випадках. Далі буде наведено приклад налаштування програми для Windows. Для демонстрації процедури налаштування буде взято програму Zoiper.

Спершу буде необхідно завантажити програму зі сторінки. Тут доступні різні тарифи.

Тут надається можливість скористатися безкоштовними дзвінками. Головне вікно програми виглядає так.

При вказівці своїх даних необхідно скористатися певним форматом - вказати свій SIP-ідентифікатор, потім вставити символ @, далі вказати адресу сервера. Також необхідно ввести пароль.

Після натискання на кнопку Login відкриється нова сторінка. Тут потрібно ще раз вказати адресу сервера.

Далі необхідно натиснути Next. Після цього програма автоматично перевірить конфігурацію з'єднань.

Тепер надається можливість перевірити обладнання, що використовується. Для цього потрібно натиснути на Start test.

Після того, як тест буде пройдено успішно, відкриється інтерфейс для ведення розмов через інтернет. Тепер користувач може безкоштовно спілкуватися зі своїми співрозмовниками, користуючись програмою. Процедура налаштування подібна до тих, що використовуються в інших аналогічних програмах. Користувач може зайти в налаштування та встановити російську мову інтерфейсу.

У відеоролику міститься докладна інформація про налаштування IP-телефону

Як вибрати IP-телефон

Щоб вибрати відповідну для клієнта модель IP-телефону, необхідно враховувати його потреби та наявні можливості. Наприклад, якщо передбачається такий пристрій використовувати вдома, він може бути максимально простим, оснащеним з'єднувальним дротом. Використання бездротових моделей дозволить вести розмови, вільно переміщаючись по дому.

Якщо йдеться про технічне оснащення офісу, потрібно виходити з існуючих робочих потреб. Наприклад, краще підійдуть моделі, здатні працювати з двома чи більшою кількістю провайдерів. У такий спосіб можна більш ефективно оптимізувати витрати на зв'язок. Наприклад, якщо у провайдера певні види дзвінків дешевші за інші, а в іншого - інші, їх можна комбінувати, вибираючи більш зручний варіант у кожному окремому випадку.

Існують IP-телефони з Android. Вони краще підійдуть тим користувачам, які є більш просунутими в технічному відношенні. Наявність більшої кількості зручних функцій спричинить більш високу складність освоєння обладнання. Такі гаджети дають можливість, наприклад, займатися серфінгом в інтернеті або спілкуватися в SIP-мережах. Вони також мають можливість синхронізуватися з хмарним сервісом Google.

Використання IP-телефону дозволяє в комфортних умовах вести телефонні розмови з абонентами в Росії та по всьому світу.Для того, щоб почати користуватися ним, потрібно правильно провести налаштування. При цьому потрібно ввести дані для зв'язку, надані обраним провайдером IP-телефонії.