Чому все більше людей користується безучним режимом на Айфоні

Anonim

Минуло той час, коли мелодії на мобільний телефон скачували або купували, намагаючись виділитися серед друзів та знайомих. Ще якихось десять років тому рекламу модних рингтонів крутили по телевізору, і замовити мелодію, що сподобалася, можна було, зателефонувавши за коротким номером на екрані. Як тоді було круто встановити мелодію Бумер на дзвінки, правда в транспорті чи аудиторії відразу не можна було зрозуміти, кому саме дзвонять, Бумер був у багатьох.

Продажею рінгтонів займалася навіть компанія Apple. Вибрати мелодію можна було через свій iTunes Store, вартість однієї позиції становила 1,29 долара. Зараз у цьому музичному магазині такого розділу знайти не вийшло, хоча, може, десь він і є.

Що змінилося

Все частіше на свої мобільники та смартфони люди ставлять найпростіші мелодії, які передбачені виробником. Дехто йде ще далі і просто відключає звуковий сигнал. Мобільні телефони зараз є практично у всіх, тому здивувати когось гучним хітом не вийде, та й чи треба воно.

Чому краще вибрати беззвучний режим

Є ряд ситуацій, коли телефон просто необхідно перевести на беззвучний режим. Це продиктовано як правилами етикету, і деякими іншими чинниками. Коли ж слід вимкнути звуковий сигнал на мобільному телефоні?

  1. У театрах. Зробити це потрібно для того, щоб не відволікати від гри акторів, а глядачам не заважати дивитися виставу.
  2. У концертних залах та в кінотеатрах. Щоб не заважати оточуючим.
  3. У музеях. Тут сама атмосфера схиляє до тиші, і гучний дзвінок буде абсолютно недоречним.
  4. Під час низки виробничих процесів. Наприклад, під час переговорів, на нарадах чи під час проходження стажування. Це дозволить не пропустити важливу інформацію.
  5. Бажано відключати мобільні пристрої і на ніч. Це вже турбота про здоров'я, тому що людині дуже важливий спокійний восьмигодинний сон.

Беззвучним режимом все частіше користуються люди різного віку. Справді, навіщо привертати до себе увагу гучною піснею, яка лунає з кишені чи сумки. Смартфони найчастіше носять у руках, пропустити важливий дзвінок чи повідомлення у разі не вийде, оскільки вібрація дуже відчувається. Чути вібрацію і тоді, коли смартфон лежить на столі, правда, якщо в кімнаті немає сильного шуму або голосно не грає музика.

Недоліки беззвучного режиму

У беззвучного режиму є кілька недоліків, про які слід пам'ятати.

  • Часто при ходьбі можна не почути звук вібрації, особливо якщо мобільний пристрій лежить у кишені штанів або в сумочці;
  • Якщо на вулиці або в будинку дуже шумно, то дзвінок або повідомлення можна пропустити;
  • Коли на столі лежать два телефони на беззвучному режимі, то зрозуміти, який саме з них дзвонить відразу неможливо, вібрація майже на всіх моделях однакова.

Ці всі проблеми досить незначні. Їх можна легко вирішити за допомогою навушників або розумних годинників Apple Watch.

Настройки

Дуже зручно, що можна зробити включення режиму «Не турбувати» за розкладом.

Цей варіант відмінно підійде тим людям, які мають відносно постійний робочий графік.Тобто можна виставити налаштування так, щоб всі сигнали відключалися опівночі, а включалися, наприклад, о 9-й ранку. Примітно, що незалежно від налаштувань будильник працюватиме у звичайному режимі.

Беззвучний режим дозволяє добре виспатися і не пропустити важливу інформацію під час навчання або наради. Але якщо у вас маленькі діти або часто дзвонять батьки похилого віку, то від такого режиму краще відмовитися, щоб не пропустити дзвінок. Знову ж таки, чудовим виходом тут стане розумний годинник.