Ігри на ПК

Anonim

Комп'ютер давно перестав використовуватися виключно як засіб роботи. Все частіше ПК виконує роль ігрової приставки, яка дозволяє власнику повністю поринути у віртуальний світ. До 2020 року світ побачив таку кількість цікавих продуктів геймінгу, що перерахувати їх не вдасться. Тому ми відзначили 12 найкращих ігор для персональних комп'ютерів, в які зобов'язаний пограти кожен, адже це найкращі твори свого часу як на думку експертів, так і на думку геймерів.

Назва Опис Рік виходу Рейтинг
Red Dead Redemption 2 Відкритий світ дикого Заходу, який відрізняється неймовірним опрацюванням. 2019 ★★★★★
Grand Theft Auto V Гра, яка створює новий світ навколо користувача. 2015 ★★★★★
Resident Evil 2 Захоплюючий ремейк з чудовою графікою. 2019 ★★★★★
The Witcher 3: Wild Hunt Найбільш помітна робота серії «Відьмак» для ПК. 2013 ★★★★★
Forza Horizon 3 Найкращі гонки по мальовничих місцях. 2016 ★★★★★
Mafia: The City of Lost Heaven Одна з кращих сюжетних ігор, перевірена часом. 2002 ★★★★★
Batman: Arkham City Найкраща гра для любителів всесвіту DC. 2011 ★★★★★
Fallout 3 Постапокаліптична гра з відмінним саундтреком. 2008 ★★★★★
Microsoft Flight Simulator Революційний авіасимулятор, який слід оцінити будь-якому геймеру. 2020 ★★★★★
Grand Theft Auto: San Andreas Легендарна гра з відкритим світом і безліччю несюжетних занять. 2004 ★★★★★
Far Cry 3 Гра з квітчастим світом тропічного острова. 2012 ★★★★★
S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl Екшн-гра на території Зони відчуження. 2007 ★★★★★

12 місце – S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl

Гра 2007 року, яка досі змушує геймерів починати проходити сюжет. Все через неповторну атмосферу запитаної Прип'яті, чия актуальність знову спалахнула 2019 року після виходу серіалу «Чорнобиль».

Гра являє собою шутер з елементами хорору, де геймер має зіткнутися з природними аномаліями, що виникли в Зоні відчуження. Мутанти і радіація – це може перешкодити головному герою досягти головної мети – порятунку. Але хіба це зупинить справжнього сталкера?

Цікаві сюжети Відстаюча графічна частина Геймплей 8 Графіка 6 Звуковий супровід 7 Інтерфейс і управління 8 Разом 7.3 Одна з небагатьох ігор про чорнобильську Зону відчуження.

11 місце – Far Cry 3

Яскравий екшен 2012 року, що став продовженням серії Far Cry, що вже полюбилася. Гра переносить геймера на мальовничий тропічний острів, де головний герой та його друзі потрапляють у полон місцевим піратам. Протягом сюжету гравцеві доведеться вибратися з полону і, нарешті, опинитися на волі, не забуваючи при цьому про товаришів.

Far Cry 3 відрізняється своєю привабливою атмосферою, яка навіть у 2020 році просить залишитися геймера в грі. І, варто сказати, у гри це виходить. Сюжет затягує, а вивчення внутрішнього світу зі знахідкою записок інших людей, що загубилися, робить з Far Cry 3 один з кращих продуктів ігрової індустрії, оцінити який зобов'язаний кожен власник ПК.

Плюси та мінуси Хороша графіка Особлива атмосфера ігрового світу Безліч додаткових місій і завдань Пророблений мультиплеєр Звуковий супровід не завжди точно співвідноситься з тим, що відбувається на екрані Геймплей 8 Графіка 8 Звуковий супровід 6 Інтерфейс і керування 7 Разом 7.3 Одна з найкрасивіших ігор сьогодення.

10 місце – Grand Theft Auto: San Andreas

Проект британської студії Rockstar North, що перевернув уявлення про комп'ютерні ігри. Звичайно до San Andreas геймери грали в GTA 3 і Vice City, однак саме гра, випущена в 2004 році, вперше дозволила відчути себе королем величезного штату.

За сюжетом геймеру належить грати за темношкірого хлопця Карла Джонсона, який повернувся до рідного Лос-Сантоса. У міру розвитку подій йому належить займатися охороною свого району Гроув-стріт, а також наводити порядки в інших містах штату: Лас-Вентурас та Сан-Фієрро.

Гра досі привертає увагу через величезний відкритий світ, де завжди є чим зайнятися. Набридло виконувати сюжетні місії – вирушай на підробіток далекобійником чи поліцейським.Купа додаткових завдань і просто неймовірна кількість доповнень роблять Grand Theft Auto: San Andreas грою, в яку обов'язково варто пограти навіть зараз.

Плюси та мінуси Величезний ігровий світ Сотні місій та додаткових завдань Можна продовжувати грати навіть після повного проходження Купа модифікацій Атмосферний саундтрек Посередня графіка Періодичні баги Геймплей 9 Графіка 5 Звуковий супровід 8 Інтерфейс і управління 7 Всього 7 .

9 місце – Microsoft Flight Simulator

Наявність у рейтингу найкращих ігор, які має оцінити будь-який геймер, авіасимулятора виглядає спірним рішенням. Однак Microsoft Flight Simulator відразу після виходу назвали найкращою грою 2020 року і справжньою революцією індустрії геймінгу.

Перше подив охоплює в той момент, коли користувач вивчає системні вимоги.Адже Microsoft Flight Simulator потягне далеко не кожен комп'ютер, а на ультра-налаштуваннях навіть найпотужніші ПК видають лише 20fps. Тим не менш, це не повинно стати бар'єром на шляху до вивчення Microsoft Flight Simulator, оскільки ігровий світ тут один на один дорівнює розмірам планети.

У грі геймеру належить пролетіти над хмарочосами Нью-Йорка, гірськими Альпами і найбільш спраглим можуть оглянути свої невеликі міста з висоти польоту. Звичайно, на момент виходу в Microsoft Flight Simulator опрацьовано далеко не кожен населений пункт і представлені не всі аеропорти, але сам факт того, що перед геймером відкрита вся Земля, справді вражає.

Плюси та мінуси Величезний ігровий світ Відомі визначні пам'ятки Можливість пролетіти над власним селом Перспективи розвитку Відмінна механіка літака Деталізація літаків Системні вимоги Ціна Досить нудний ігровий процес для обивателя Низький рівень деталізації більшості міст Геймплей 7 Графіка 8 Інтерфейс 75 Найкращий авіасимулятор і, можливо, найкраща гра 2020 року.

8 місце – Fallout 3

Гра 2008 року, яка переносить геймера у постапокаліптичний світ, вважається найкращим представником серії Fallout. Більше того, вона змушує говорити про 2008 рік, як про час, коли ігрові технології досягли небувалих висот.

За сюжетом гри головний герой, який провів все своє життя в притулку після ядерної війни, вирушає на пошуки батька. На шляху йому, як і в будь-якому екшені, доведеться захищатися від ворогів, долаючи інші перешкоди на шляху до мети.

Геймери обов'язково повинні оцінити відкритий світ, який є запустілими містами і похмурими тунелями, а звуковий супровід дозволить повністю зануритися в процес і не вилазити з Fallout 3 протягом декількох днів.

Плюси та мінуси Детально пророблений ігровий світ Хороша графіка навіть за сьогоднішніми мірками Відмінний звуковий супровід Посередня механіка бою Геймплей 8 Графіка 7 Звуковий супровід 8 Інтерфейс та управління 7 Разом 7.5 Яскравий представник пост-апокаліпсису в ігровій промисловості.

7 місце – Batman: Arkham City

Культова гра 2011 року, яка досі залишає хвилюючі відчуття від проходження. У центрі сюжету супер-герой Бетман, який протистоїть своєму головному антагоністу – Джокеру. Розповідь починається за півтора року після подій іншої гри серії Arkham Asylum. Новий мер Готема створив в'язницю Arkham City, яку турбують протести ув'язнених. І тут як ніколи до речі припадають здібності Бетмана та Жінки-кішки.

На безперервне проходження гри у геймера йде 15-16 годин, за які він відчує всі людські емоції від агресії до захоплення. Плюс до всього є цілий розсип сторонніх завдань. З урахуванням їх виконання сюжет розтягується мало не в 2 рази.

Гравець точно не нудьгує, проходячи Batman: Arkham City.Адже на противагу Бетману виставлено велику кількість противників, чия кількість часом характерна лише для ігор для зомбі. Але мова в Batman: Arkham City зовсім про інше. Опоненти не виглядають, як череда божевільних фігурок, а виконують певну роль. І, якщо добре розібратися в досить складному управлінні, гра доставить виключно позитивні емоції.

Плюси та мінуси Відмінний рівень графіки для свого часу Захоплюючий геймплей Ідеально підібрана музика Незручне управління, до якого потрібно звикнути Не найоригінальніший сюжет Геймплей 7 Графіка 8 Звуковий супровід 9 Інтерфейс та управління 7 Разом 7.8 Одна з найкращих ігор для фанатів всесвіту DC.

6 місце – Mafia: The City of Lost Heaven

Індустрія геймінгу дозволяє гравцеві відкривати для себе нові світи. І Mafia: The City of Lost Heaven стала першопрохідником жанру, де користувач не тільки може відчути себе в шкурі мафіозі, а й ознайомитися з великим американським містом 1930-х років, списаним із Нью-Йорка.

Незважаючи на те, що Mafia: The City of Lost Heaven випущена в далекому 2002 році і в частині графіки разюче поступається сучасним продуктам геймінгу, справжній поціновувач зможе провести в ній кілька днів з істинною насолодою. Адже у грі великий відкритий світ, опрацьований сюжет, величезна колекція автомобілів, і просто приголомшлива атмосфера. Плюси і мінуси Відкритий світ Атмосфера, що досягається звуковим супроводом Ліцензований автопарк Неймовірний сюжет Дуже погана графіка за мірками сучасних днів Геймплей 9 Графіка 4 Звуковий супровід 10 Інтерфейс і керування 8 Разом з взаємною залежністю від кожної 7.8 Легендарна гра.

5 місце – Forza Horizon 3

Куди ж без автоперегонів у рейтингу найкращих ігор для ПК? І нехай багато хто хотів би бачити тут одного з представників Need For Speed, Forza Horizon 3 здатна раз і назавжди змусити забути від серії ЕА.

Forza Horizon 3 – це не просто гра, а повноцінний фестиваль, де панує вічне літо. Дія відбувається у Австралії. Перед геймером відкривається великий світ гонок, які проходять пустельми, морським узбережжям та містами. Всю мальовничість навколишнього світу неможливо описати, тому краще спробувати самому. Тим більше, що у Forza Horizon 3 представлений великий автопарк, а звуковий супровід дозволяє відчути весь драйв гри.

Плюси та мінуси Мальовничий світ Австралії Хороша музика Відмінна графіка Великий автопарк Ігровий процес досить швидко може набриднути Геймплей 7 Графіка 9 Звуковий супровід 8 Інтерфейс і управління 8 Разом 8 Приголомшливо гарна гоночна гра.

4 місце – The Witcher 3: Wild Hunt

Серія ігор «Відьмак» завжди користувалася в геймерах особливим статусом. The Witcher 3: Wild Hunt є яскравим підтвердженням цього, адже в грі 2013 року є все те, що так подобається користувачам.Це і мальовничі локації, і захоплюючий сюжет, і купа персонажів, включаючи найнезвичайніших монстрів.

Фентезійний світ, оповитий слов'янською міфологією, особливо повинен сподобатися російським геймерам, адже під час гри вдається виявити безліч посилань і відомих місць. За сюжетом Відьмак вирушає на пошуки дівчини Цирі, яка і є кінцевою метою ігрового процесу.

У 2019 році вийшов серіал «Відьмак», який дасть можливість продовжити стежити за розвитком подій, представлених в ігровому світі The Witcher 3: Wild Hunt.

Плюси та мінуси Відкритий світ Різноманітність персонажів Пророблена нелінійна історія Чудовий саундтрек Не найцікавіший «детективний режим» Геймплей 8 Графіка 8 Звуковий супровід 9 Інтерфейс та управління 7 Разом 8 Найкращий представник серії ігор «Відьмак»

3 місце – Resident Evil 2 (2019)

Якщо вам не вистачає гострих відчуттів, Resident Evil 2 доставить їх сповна. Це хорор 2019 року, який є одним з найкращих ремейків у світі. Причому в даному випадку йдеться далеко не тільки про ігрову індустрію.

Приголомшлива графіка разом із впізнаваним світом оригінальної версії дозволяють геймеру повністю зануритися в процес. Страх і невідомість супроводжують усьому проходження Resident Evil 2, а лякатися гравець починає часом від звичайного шереху.

Плюси та мінуси Графіка високого рівня Добре підібраний звуковий супровід Зручне керування Збережений дух оригіналу Не найцікавіший сюжет Геймплей 7 Графіка 9 Звуковий супровід 9 Інтерфейс та керування 9 Разом 8.5 Страшна, але неймовірно цікава гра.

2 місце – Grand Theft Auto V

Поки в інтернеті ходять чутки про GTA 6, є привід згадати про кращого представника серії на сьогоднішній день.П'ята частина антології вийшла на ПК у 2015 році і досі щороку стає лідером з продажу на цифрових майданчиках. Виною тому знижена ціна і відомий ігровий процес, де геймеру доступно практично все.

GTA 5 – це окремий світ, де є не тільки місто та його околиці, а й інтернет. Лихий сюжет познайомить гравця з трійцею основних персонажів, які більшу частину часу займатимуться пограбуваннями банків. І цей процес напрочуд виявляється дуже цікавим. Більше того, як і в GTA: San Andreas перед геймером відкрито масу можливостей проведення часу поза сюжетною лінією.

Плюси та мінуси Шикарна графіка Великий і деталізований ігровий світ Цікавий сюжет Безліч занять окрім проходження сюжетної кампанії Фірмовий гумор та купа посилань до реального світу Обмежена кількість місць, доступних для вільного відвідування Періодичні баги

1 місце – Red Dead Redemption 2

Класичний представник серії ігор Rockstar, який став проривом ігрової індустрії у 2019 році. Користувачам ПК довелося довго чекати, перш ніж Red Dead Redemption 2 з'явився в цифрових магазинах і на полицях офлайн-рітейлерів, проте очікування того вартувало.

Red Dead Redemption 2 – це не тільки великий, а й досконало опрацьований світ Дикого Заходу, де панують свої порядки. Гравець може взаємодіяти практично з усією навколишньою дійсністю, так що навіть після проходження досить тривалого сюжету в Red Dead Redemption 2 не вийде занудьгувати. Гра удостоїлася найвищих оцінок практично від усіх ігор, тому вона є варіантом «must have» абсолютно для кожного ПК-геймера.

Плюси та мінуси Детально відтворений світ Дикого Заходу Взаємодія з навколишнім світом Цікавий сюжет Неймовірно красива графіка Гідний супровід Далеко не завжди додаткові місії (наприклад, рибалка) виявляються цікавими Геймплей 10 Графіка 10 Звуковий супровід 8 Інтерфейс та управління 8 Заходу, і для сторонніх геймерів.