Додаток Zadarma

Anonim

Провайдер Задарма є одним з найпопулярніших операторів IP-телефонії. Щоб клієнтам було ще зручніше користуватися послугами, розробники створили спеціальний додаток Задарма, ввімкнувши різні функції.

Можливості програми Задарма

Задарма для Windows має простий інтерфейс, який розробники зробили максимально зручним для користувачів. У ньому присутні лише найпотрібніші та корисні функції. До них відносяться:

  • Відображення балансу в нижньому краю на екрані, поруч із піктограмою підключення. Така функція присутня, тому що програма зроблена спеціально для провайдера Задарма. В інших додатків, наприклад, такої можливості немає.
  • Можливість швидкого набору та виклику відразу з головного екрана. На ньому є активна цифрова панель з кнопками. На ній можна набрати необхідний номер та натиснути на «Виклик». Після цього відразу ж почнеться виклик обраного абонента з програми.
  • Можливість надсилати та отримувати смс-повідомлення. Ця функція не доступна для Росії, але обмінюватися повідомленнями із зарубіжними країнами можна. SMS оплачуються коштами з балансу облікового запису.
  • Здійснення внутрішніх дзвінків. Дзвінки можна здійснювати на SIP-номери та офісні, які підключені до віртуальної АТС. Щоб протестувати функцію, можна зателефонувати на простий номер 00000 в техпідтримку провайдера, який доступний цілодобово. У техпідтримку можна звертатися з будь-якими питаннями та проблемами, що виникають у процесі роботи програми.
  • Здійснення відеодзвінків. Чинний аналогічно швидкому набору – потрібно вбити в цифровій панелі бажаний номер, а потім натиснути не на трубку, а на значок з відеокамерою.Після цього почнеться виклик з увімкненою веб-камерою, а після прийому дзвінка абонентом, який викликається, у нього також увімкнеться камера.
  • Налаштування гучності, чутливості мікрофона та інших параметрів. Завдяки тонкому настроюванню програми його можна повністю пристосувати під свої переваги. При недостатній гучності виклику її можна збільшити, а якщо абонент погано чує – збільшити чутливість мікро.
  • Можливість вести запис контактів. У програмі доступна телефонна книга, в яку можна записувати номери та імена контактів. У цій книжці також можна здійснювати дзвінки (у тому числі з відео) та писати повідомлення, якщо останні можна надсилати на вказаний номер.
  • Можливість створити мультиаккаунт. У додатку можна вести кілька акаунтів одночасно – зручна функція для тих, хто має особистий та робочий акаунти.
  • Можна вести статистику дзвінків. Вона доступна не тільки в додатку Задарма, але і в особистому кабінеті (в ньому потрібно перейти в розділ «мій рахунок» та «статистику дзвінків»).

Мобільні програми для Android та iOS мають деякі додаткові можливості в порівнянні з ПК-версією. Наприклад, у додатку андроїда можна посилити чутливість мікрофона до 1000%. Однак, не рекомендується часто користуватися цією можливістю, оскільки таке посилення сильно спотворює голос і якість зв'язку псується. Крім того, програма дозволяє відключати деякі кодеки, але знову ж таки не рекомендується робити це просто так - інакше можна викликати помилки в роботі програми.

Окрім цього, у мобільному додатку можна задати спеціальний рингтон для кожного виклику. Таким чином можна буде відрізняти дзвінки по мобільному зв'язку та ip-телефонії за допомогою різних мелодій. Щоб призначити рінгтон, потрібно перейти в налаштування в розділі з мелодіями дзвінків і налаштувати окремий дзвінок для кожного виклику.

Завантажити задарма

Завантажити можна як для Windows, так і для смартфонів з операційними системами Android та iOS.

Для Windows

Версію для комп'ютерів можна завантажити з офіційного сайту, перейшовши за посиланням . Також на сайті представлена ​​докладна інструкція із запуску та встановлення програми. Важить воно 9 мегабайт, тому не займає багато місця і не впливає на продуктивність комп'ютера. Підходить не тільки для сучасних, а й для старих комп'ютерів/ноутбуків.

Для Android

Додаток для смартфонів на базі Андроїд можна завантажити в офіційному магазині Google Play або з офіційного сайту за посиланням. У Play Market можна зайти відразу зі смартфона (або планшета), завантажити та встановити програму прямо там.

Для iOS

Додаток для телефонів та планшетів на базі iOS можна завантажити в офіційному магазині App Store або з офіційного сайту Задарма. Додаток відрізняється тим, що там можна включити німецьку мову, якщо її встановлює користувач з Німеччини.

Характеристики сервісу

Провайдер Задарма працює і з фізичними, і з юридичними особами. Клієнтам пропонується телефонія, а також віртуальна АТС, при цьому АТС пропонується безкоштовно, якщо користувач поповнює свій баланс щонайменше один раз на три місяці. Свої послуги сервіс поширює у всіх країнах (якщо там доступна SIP-телефонія), для деяких зарубіжних країн є персональні тарифи.

Переваги утиліти

До переваг відносяться:

  • Не потрібно нічого налаштовувати – вказується лише SIP ID та його пароль.
  • Не перевантажує комп'ютер та його пам'ять.
  • Телефонія буде доступна всюди, поки є інтернет.
  • Інтерфейс лаконічний і зрозумілий.

Вартість та тарифи «Задарма»

У таблиці представлені три популярні тарифи.

Тариф Эконом Стандарт Офіс
Ціна 0 ₽ на місяць 0 ₽ на місяць 1800 ₽ на місяць
Кількість безкоштовних хвилин нет 100 на 6 напрямків 2000
Вихідні дзвінки до інших країн 0 1 2
Тарифікація дзвінків хвилинна посекундна посекундна
Наявність преміум-каналів Так Так Так
Оплата за з'єднання Нет Нет Нет
Додаткові платежі Нет Для отримання безкоштовних хвилин потрібно поповнити рахунок Нет
Безкоштовні вхідні дзвінки Так Так Так

Аналоги сервісу

Найбільше на Задарма схожий оператор Sipnet. Провайдер також співпрацює і з фізичними та юридичними особами. Користувачам Сипнет також пропонується додаток для ПК та смартфонів (для ПК – Silloint, для смартфонів – NetCall). Вартість дзвінків по Росії починається від 0, 5 рублів на хвилину.

Ще один аналог - Телфін. Дзвінки по Росії коштують від 0, 45 рублів за хвилину. Він також забезпечує надійне з'єднання та непогану якість зв'язку. Тарифи є як для бізнес-клієнтів, так і для окремих людей.