Як увімкнути радіо на телефоні

Anonim
Практично всі сучасні смартфони мають у своєму складі вузол, який забезпечує можливість прослуховування FM радіо. Однак на деяких моделях відсутні відповідні налаштування.

Як увімкнути радіо у телефоні за допомогою вбудованого FM модуля

Прослуховування радіо відбувається практично без використання інтернету. Мобільний доступ необхідний для завантаження логотипів радіостанцій, обкладинок альбомів тощо. Це при необхідності можна вимкнути в налаштуваннях.

Для того, щоб можна було прослуховувати, необхідно встановити антену, оскільки без неї сигнал без неї буде занадто слабким. Для цього достатньо підключити навушники.

Якщо у смартфоні є відповідні налаштування, то для включення потрібно відкрити системну програму «Радіо»:

  1. Після того, як вона буде відкрита, можна буде побачити дві вкладки: «Станції» та «Вибране». Треба перейти на першу з них.
  2. В нижній частині екрана буде посилання для пошуку. Потрібно тапнути по ній.
  3. Радіо модуль визначить, які FM станції доступні та сформує список. Коли процедура закінчиться, на екрані з'явиться повідомлення про те, скільки станцій виявлено.
  4. Потрібно переглянути список і вибрати потрібну хвилю, тапнувши по відповідному рядку. Після цього в ефірі зазвучить передача.

У верхній частині екрана є посилання для переходу в «Опції». Тут є такі можливості:

  1. У налаштуваннях можна вибрати спосіб прослуховування. Якщо використовувати динаміки, то якість звучання буде гіршою, ніж з використанням навушників.
  2. Також є можливість деякі канали занести до обраного. Ця опція особливо корисна в тих випадках, коли в ефірі одночасно працює велика кількість FM станцій.

Після цього можна приступити до прослуховування.

У відео розказано про FM-радіоприймач для Samsung:

Як дізнатися, чи є FM-радіо в смартфоні

Незважаючи на те, що FM-радіо доступне, у деяких моделях не передбачено системних налаштувань для його використання. Як приклад можна навести Samsung Galaxy S8. Його випускають у двох варіантах: зі Snapdragon чи Exinos. У першому випадку скористатися радіо за допомогою штатних засобів не можна. У другому - у складі системи є настройки для радіо.

Встановити наявність радіо можна двома способами:

  1. За наявності відповідної системної програми Радіо.
  2. У деяких моделях необхідно скористатися спеціальним додатком, наприклад, NextRadio. Після встановлення воно визначить можливість використання радіо і запропонує вибрати зі списку доступних радіопрограм.

Програма безкоштовна, при роботі на ній необхідно додатково переглядати рекламу.

Як слухати радіо на телефоні за допомогою додатків - ТОП-10

Існує багато програм, які можна використовувати для прослуховування FM-станцій. У рейтингу представлені найвідоміші з них.

Назва Опис Рейтинг
NextRadio Приймач забезпечує можливість прослуховування всіх доступних FM станцій. Вважається однією з найкращих програм. ★★★★★
TuneIn Radio Приймач забезпечує можливість прослуховування всіх доступних FM станцій. За роки роботи показала високу якість та надійність. ★★★★★
IHeartRadio Приймач забезпечує можливість прослуховування всіх доступних FM станцій. Є великий вибір FM та інтернет каналів. ★★★★★
Motorola FM Radio Простой і надійний FM приймач. ★★★★★
PCRadio Приймач забезпечує можливість прослуховування доступних FM станцій на хорошому рівні. ★★★★★
ComboPlayer Приймач поєднує функції FM радіо та телеприймача. ★★★★★
Replaio Приймач з наявністю всіх необхідних базових функцій. ★★★★★
Просто Радіо Просте та зручне додаток. ★★★★★
Spirit FM Приймач працює якісно, ​​але не на всіх моделях гаджетів. ★★★★★
MediaU Radio Full Проста та зручна програма з базовими функціями. ★★★★★

NextRadio

Програма дозволяє користуватися FM радіо, доступним за допомогою FM вузла смартфона. Додатково за допомогою NextRadio можна прослуховувати інтернет-радіостанції. Потрібно вибрати потрібний режим. Для цього можна увімкнути обидва режими або будь-який з них на вибір. Якщо віддати перевагу тільки роботі FM радіо, то при прослуховуванні витрата інтернет-трафіку буде мінімальною.

Для цього потрібно запустити програму. Потім роблять наступне:

  1. Потрібно тапнути по символу з трьома горизонтальними рисками і вибрати «Settings».
  2. У налаштуваннях вибирають режим роботи «FM Only». Якщо в гаджеті відсутня можливість роботи з FM, то опція буде недоступною.
  3. Для пошуку станцій є дві можливості: вибрати "Local FM Radio" або "Basic Tuner". У першому випадку буде надано список назв станцій, у другому - надано можливість вибору за частотою.

Після вибору можна включити потрібну станцію та отримувати задоволення від прослуховування.

Плюси та мінуси Висока надійність Програма здатна працювати на всіх моделях смартфонів Висока якість звуку При прокручуванні пісень не відображаються назва та виконавець. Якість роботи 10 Надійність 10 Базові можливості 10 Наявність додаткових опцій 7 Разом 9.3 Приймач забезпечує можливість прослуховування всіх доступних станцій FM. Вважається однією з найкращих програм.

TuneIn Radio

Компанія, яка створила цю програму, знаходиться в США, штаті Даллас. Вона була утворена 15 років тому. Вона транслює понад 100 тисяч програм та мільйони подкастів. Додаток працює одночасно з інтернет радіо та FM станціями.

Щоб знайти потрібну станцію можна скористатися формою пошуку. Тут весь контент розподілено за тематичними каталогами. Якщо необхідно, канали, що сподобалися, можна додавати в обране.

Плюси та мінуси Можливість працювати FM діапазоні та як інтернет радіо. Велика кількість доступних інтернет-станцій Висока якість звуку Для FM забезпечуються лише базові опції Якість роботи 10 Надійність 10 Базові можливості 10 Наявність додаткових опцій 8 Разом 9.5 Приймач забезпечує можливість прослуховування всіх доступних FM станцій. За роки роботи показала високу якість та надійність.

IHeartRadio

Ця програма створена медіа-корпорацією IHeartMedia. Вона працює на інтернет-платформі iheartmusic. Ця платформа тільки в США працює з 800 радіостанціями.

Додаток має високий рейтинг від користувачів. Це багато в чому обумовлено високою якістю роботи та продуманим інтерфейсом.

Плюси та мінуси Велика популярність, обумовлена ​​якістю програми Додаток здатний працювати на всіх моделях смартфонів Продуманий та зручний інтерфейс Немає російськомовного інтерфейсу Якість роботи 10 Надійність 10 Базові можливості 10 Наявність додаткових опцій 10 Разом 10 Приймач забезпечує можливість прослуховування всіх доступних FM станцій.Є великий вибір FM та інтернет каналів.

Motorola FM Radio

Ця програма призначена для роботи з FM модулем смартфона. Для її роботи на телефоні повинен бути відповідний апаратний модуль. Для пошуку доступних станцій тут відбувається сканування складається список для вибору.

Простий і зручний інтерфейс дозволяє легко працювати з програмою незважаючи на англомовний інтерфейс. Орієнтуватися тут легко не лише через продуману організацію, а й завдяки наявності необхідних іконок.

У програмі є можливість створити список обраного, щоб надалі зосередитися на прослуховуванні улюблених станцій. Програма призначена для систем Андроїд версії 6.0 або вищої. Якість звуку буде вищою під час використання дротових навушників або спеціальної антени.

Допускається використання голосового керування за допомогою Google Assistant. Наявність доступних опцій залежить від операційної системи або моделі смартфона, що використовується.

Плюси та мінуси Зрозумілість інтерфейсу Можливість голосового управління Наявність всіх необхідних опцій При створенні орієнтувалися на роботу з гаджетами Motorola Якість роботи 8 Надійність 10 Базові можливості 8 Наявність додаткових опцій 8 Разом 8.5 Простий і надійний приймач AI.

PCRadio

Тут присутні всі необхідні стандартні функції. Після встановлення та запуску програми потрібно задати пошук доступних радіостанцій. В результаті буде сформовано список каналів, з якого можна буде вибрати потрібну станцію.

Користувачі відзначають простоту та зручність інтерфейсу. Доступне використання російської. Крім звичайних опцій присутні десятисмуговий еквалайзер та преамп. Це дозволяє суттєво покращити якість звуку.

Доступний грубий вибір якості під час прослуховування. Для цього достатньо вибрати одну з таких опцій: LQ, MQ або HQ. Це означає, відповідно низька, середня або висока якість.

Компанія, яка створила плеєр, знаходиться на ринку більше 8 років. Її програма забезпечує прийом інтернет та FM станцій. У цьому використовується ефективна технологія економії трафіку. Тут є велика кількість станції. Вони поділені за тематичними розділами. При прослуховуванні інтернет радіо потрібно настільки мало трафіку, що можна чути якісний звук навіть за низької швидкості доступу.

Плюси та мінуси Наявність російськомовного інтерфейсу Споживає трохи системних ресурсів Можливість регулювання якості звуку Зрідка робота програми може перериватися Якість роботи 8 Надійність 8 Базові можливості 8 Наявність додаткових опцій 7 Разом 7.8 Приймач забезпечує можливість прослуховування доступних FM станцій на хорошому рівні.

ComboPlayer

Додаток створено російськими розробниками. Отримати його можна, завантаживши зі сторінки Програма дозволяє прослуховувати станції FM за наявності відповідного апаратного модуля на смартфоні.

Тут надано можливість здійснювати пошук доступних каналів. З отриманого списку користувач зможе вибрати відповідні. Також доступне прослуховування інтернет радіостанцій та подкастів. Однак ця програма дає можливість переглядати двадцять телевізійних каналів. Доступні ТНТ, СТС, Матч ТБ та інші. Є можливість відтворювати медіафайли зі смартфона або прослуховувати аудіокниги.

Весь контент розподілений за тематичними розділами. Додаток є безкоштовним і має повний функціонал для такого класу програм. Перегляд телепрограм виконується легально. Великий функціонал поєднується з продуманим та простим російськомовним інтерфейсом.Для повноцінного використання не потрібно проводити додаткові налаштування програма працює відразу після інсталяції.

Плюси та мінуси Може працювати як радіоприймач або використовуватись для перегляду телевізійних каналів. Якісно працює відразу після інсталяції. Для цього немає необхідності робити додаткові налаштування Гарантується легальність контенту, що відтворюється Щоб впевнено орієнтуватися в інтерфейсі потрібен досвід роботи з програмою Якість роботи 10 Надійність 10 Базові можливості 10 Наявність додаткових опцій 10 Разом 10 Приймач поєднує функції FM радіо та телеприймача.

Replaio

З його допомогою можна слухати FM станції або потокове інтернет радіо. Тут можна вибрати станцію, склавши список доступних у цей момент. Передбачено наявність еквалайзера. Програма дозволяє насолоджуватися максимально доступною якістю звуку.Доступна робота у фоновому режимі.

Додаток випускається у платному та безкоштовному варіантах. В останньому випадку воно повністю функціональне, проте при цьому транслюватиметься реклама. За наявності запитань користувачі можуть звернутися до служби підтримки, яка відома своєю чуйністю та максимальним сприянням клієнтам.

Користувачам доступні не лише радіостанції, а й понад 30 тисяч інтернет радіостанцій. Програма зручна для прослуховування з гарнітурою Bluetooth. Тут є додаткові опції, доступні безкоштовно. Однією з них є будильник, дія якого ґрунтується на поступовому підвищенні звуку від вибраної радіостанції. Можна скористатися системою нагадувань, які допоможуть не пропустити потрібні передачі.

Плюси та мінуси Можливість прослуховування не тільки місцевих FM, але й понад 30 тисяч з інтернету. Повнофункціональна безкоштовна версія Наявність додаткових опцій. Перегляд великої кількості реклами у безкоштовній версії Якість роботи 10 Надійність 10 Базові можливості 8 Наявність додаткових опцій 8 Разом 9 Приймач з наявністю всіх необхідних базових функцій.

Просто Радіо

За допомогою цієї програми можна прослуховувати FM діапазон. Тут є всі основні функції для роботи. Список доступних станцій періодично оновлюється. Назва та виконавець пісні, яка звучить зараз, відображається на екрані. Є можливість вести прослуховування з використанням динаміка або навушників.

Додатково доступний вибір із 450 станцій. Програма безкоштовна та не вимагає перегляду великої кількості реклами. Ті передачі, які сподобалися, можна записувати для повторного відтворення надалі. Можна прослуховувати канали у фоновому режимі.

Якщо при прослуховуванні збилися налаштування, то повернення не хвилю відбуватиметься автоматично. Немає потреби відволікатися і робити це самому. Під час дзвінка звук автоматично приглушується, даючи можливість спокійно розмовляти.

Доступно збереження вподобаних радіостанцій у списку вибраного. Тут наголошено на таких недоліках. Назва музики на деяких станціях недоступна. Якщо екран заблоковано, можна вимкнути звук.

Програма відрізняється низьким споживанням системних ресурсів. Доступне використання таймера сну. За його сигналом відбувається вимкнення радіо. Кнопка увімкнення та вимкнення знаходиться в області сповіщень.

Плюси та мінуси Автоматичне підстроювання Російськомовний інтерфейс. Низьке споживання системних ресурсів Іноді можливо недостатньо висока якість звуку при прослуховуванні FM радіо Якість роботи 8 Надійність 8 Базові можливості 8 Наявність додаткових опцій 7 Разом 7.8 Просте та зручне застосування.

Spirit FM

Ця програма здатна самостійно визначити наявність апаратного вузла для прослуховування радіо.Воно здатне дізнатися його технічні характеристики та виконати потрібне попереднє налаштування. Використання програми платне. Але для користувачів надається безкоштовний пробний період. Додаток підходить для тих гаджетів, які використовують прошивку AOSP.

Програма протестована на різних версіях операційної системи Андроїд та продемонструвала якісну та надійну роботу. Дозволяє не тільки слухати радіо, а й дізнаватися про важливі новини за допомогою текстових повідомлень.

Плюси та мінуси Висока надійність. Можливість не лише слухати радіо. Але й отримувати новини у текстовому вигляді. Висока якість роботи. Працює не на всіх моделях смартфонів Якість роботи 10 Надійність 8 Базові можливості 7 Наявність додаткових опцій 7 Разом 8 Приймач працює якісно, ​​але не на всіх моделях гаджетів.

MediaU Radio Full

Прослуховувати можна FM, а також AM або DAB канали. Доступна велика кількість інтернет-радіостанцій. Тут є всі базові опції, однак користувачі можуть скористатися додатковими.

Для забезпечення плавного звуку передбачено використання буферизації. Є віджет, який виводить список радіостанцій для вибору головного екрана. Є опція, що дозволяє скористатися програмою як будильник. Для цього потрібно встановити необхідний час, і в потрібний момент радіо буде включено.

Пошук доступних радіостанцій відбувається швидко і зручно.

Плюси та мінуси Висока надійність Може прослуховувати FM, AM, DAB канали Додаткові опції. Мало додаткових опцій Якість роботи 10 Надійність 10 Базові можливості 10 Наявність додаткових опцій 10 Разом 10 Проста та зручна програма з базовими функціями

Більшість смартфонів оснащено всім необхідним для прослуховування FM радіо.Однак, часто відповідні системні можливості відсутні. Щоб ці станції стали доступними, можна вибрати серед спеціалізованих програм сторонніх розробників. Вони дозволять не тільки слухати FM, але й нададуть доступ до великої кількості інтернет радіостанцій та подкастів.