SIP-телефонія з заміною номера

Anonim

SIP-телефонія – це зручний та сучасний спосіб зв'язку з безліччю корисних функцій. Зараз вона розвивається у багатьох напрямках – можна навіть здійснити заміну дійсного телефонного номера на неіснуючий. При цьому у абонентів, які бажають змінити номер, можуть бути різні цілі подібних дій, але всі абоненти бажають знати, яким чином можна підмінити номер SIP.

Як встановлюється SIP-телефонія номера

Будь-якому, хто зіткнувся з необхідністю змінити свій номер телефону, цікаво, яким чином це можна зробити. Зміна номера в телефонії відбувається за допомогою зміни параметра Caller ID. Цей параметр знаходиться на панелі керування профілем. За замовчуванням там вказано звичайний номер, наданий раніше абоненту, але за бажання він може бути змінений на будь-який набір цифр. Після зміни новий телефонний номер почне відображатись на дисплеї у людей, кому абонент телефонує, замість попереднього.

Тих, хто хоче зробити дзвінок повністю анонімним, залишивши параметр Caller ID порожнім, чекає на розчарування – такого не станеться. У разі порожнього рядка дзвінок автоматично буде здійснено через шлюз оператора телефонії, номери якого вказані на сайті.

Якщо ж людина бажає вказати якийсь номер мобільного телефону, то йому доведеться підтвердити заміну за допомогою SMS-підтвердження. У зв'язку з цим вказати довільний цифровий набір не вийде, великі провайдери забороняють подібні дії.

Однак в інтернеті можна знайти безліч програм, що займаються заміною SIP-номера телефонії. Вони працюють таким чином: сервіс запускає власні SIP-адреси, для яких можна вказувати будь-який параметр у Caller ID, який згодом побачать ті, кому телефонують. Але варто враховувати, що оператори телефонії посилено борються із заміною сип-номерів, тому деякі з них можуть відображатися неправильно.

Що таке SIP-телефонія з заміною номера

Сама по собі SIP-телефонія – це особливий вид телефонного зв'язку, що використовує інтернет-канали для з'єднання. Крім того, у технології передбачені і дзвінки по звичайній мобільній та міській мережі. Коли мобільний зв'язок здійснюється через Інтернет, він менш дорогий, ніж звичайний, а також забезпечує високу якість зв'язку та швидкість передачі даних. Так, тарифи на дзвінки між різними містами та країнами обійдуться значно дешевше, ніж за стандартного мобільного зв'язку, плюс телефонія має корисні функції для бізнес-клієнтів.

Деякі програми (наприклад, Asterisk) здатні поміняти номер телефону, при цьому весь процес відбувається наступним чином: в панелі управління віртуальною АТС вказується довільний мобільний номер замість стандартного, з якого потім можна спілкуватися з іншими абонентами, таким залишаючи реальний номер анонімним. SIP-обладнання налаштовано таким чином, що воно виводить одержувачу на екран телефону номер, який прописаний в налаштуваннях.

Переваги SIP-телефонії з заміною номера

У даної технології є кілька переваг:

  • Можливість здійснювати анонімні дзвінки. Змінювати телефонний номер можна необмежену кількість разів, тому боятися викриття не доведеться.
  • Власникам бізнесу не знадобиться скуповувати безліч віртуальних номерів для комерційних цілей – найчастіше цим користуються call-центри торгових корпорацій, як ті, що продають гідні товари, так і звичайні «спамери».Що стосується великих бізнес-проектів, то вони зазвичай використовують не підміну, а свої багатоканальні номери.
  • За підмінені номери не потрібно платити. Купуються вони на справді наявні паспортні дані. Однак, найчастіше сервіси, що користуються заміною номерів, дорого коштують.

Кому потрібні дзвінки з заміною телефонного номера

Дзвінки з заміною номера можуть знадобитися у кількох випадках:

  • Для шахрайських операцій. Після підміни номера шахраї починають дзвонити нібито від імені банків своїм жертвам, щоб дізнатися інформацію про їхні банківські картки, пін-коди, рахунки тощо. Коли кількість шахраїв стала величезною, банки почали припиняти подібну діяльність. Тепер встановити номер 900 або інший банківський вже не вдасться, оскільки це активно відстежується операторами.
  • Дізнатися інформацію про конкурентів. Іноді бізнес-клієнти скуповують клієнтські бази своїх конкурентів, потім влаштовують заміну номера і починають обдзвонювати. Щоб обійти в бізнесі своїх конкурентів, вони продумують безліч сценаріїв дій.
  • Для анонімних знайомств. Особливо сором'язливим людям простіше заводити знайомства, коли їх реальні дані ховаються. До того ж, якщо знайомство не вдалося, завжди можна змінити номер і таким чином уникнути подальшого спілкування. Однак, безкоштовних сервісом для зміни номера немає, тому це задоволення не безкоштовне.
  • Щоб влаштувати атаку дзвінками бізнес-конкурентам або просто неприємним людям. Таким чином, можна завалити нескінченними дзвінками вказаний номер, заважаючи нормальним людям додзвонитися і змушуючи власника змінити номер. Для цього існує стаття «про телефонне хуліганство», але зазвичай оштрафувати за це складно – сервіси для телефонного флуду забезпечують повну анонімність, а при пред'явленні їм претензій заперечують можливість подібних дій зі свого боку.
  • Для «холодних» дзвінків від комерційних компаній. Це частий прийом з боку підприємств для продажу різних товарів і послуг для клієнтської бази.У таких випадках вихідні дзвінки завжди здійснюються з «липових» номерів, щоб клієнти не могли зателефонувати назад. Дзвінки з дійсних номерів здійснюються тільки тим клієнтам, хто зацікавлений у покупці товару чи послуги.
  • Для проведення розіграшів. Анонімні номери часто використовуються для того, щоб пожартувати з друзів, родичів або колег. При цьому різноманітність жартів може бути нескінченною, на що тільки не вистачить фантазії.

Звичайно, використовувати підміну номера можна в різних ситуаціях і з різних причин, але через збільшення числа шахраїв можливість змінити номер поступово йде - оператори активніше стежать за дзвінками і запобігають можливим підмінам номерів.

Як змінити SIP-номер

Підміну можна провести за допомогою спеціальних сервісів.Вони мають особливе обладнання, на якому запускається SIP-телефонія та сервери. Ці сервери можуть змінювати параметри Caller ID без проблем. Після цього анонімні номери продаються клієнтам. Залежно від кількості вбудованих функцій вартість подібних послуг може змінюватись, але все одно залишається дорогою. Також є небезпека нарватися на шахраїв, оскільки в цій сфері їх розлучилося достатньо.

Крім звернення до спеціальних сервісів є й інший спосіб змінити номер SIP-телефону. Він коштуватиме низьку ціну, а сам по собі досить простий у використанні навіть для новачків. Діяти потрібно за таким планом:

  1. На початковому етапі необхідно знайти провайдера SIP-телефонії, який дозволяє абонентам змінювати параметр Caller ID на панелі налаштувань.
  2. Після цього потрібно перейти в налаштування та в рядку параметра змінити телефонний номер за допомогою серверів прийому смс-повідомлень – такі смс коштуватимуть не більше п'ятнадцяти рублів.
  3. Залишається тільки вибрати в параметрі Caller ID новий номер та використовувати його. Тепер цей номер відображатиметься у тих, кого набирає абонент.

У цього способу є один недолік: він не забезпечує повну анонімність, оскільки SIP-оператори відстежують використовувані номери, і, якщо вони помітять підозрілу активність, вони можуть надіслати дані до правоохоронних органів.

Програми для зміни SIP-номера

Знайти якісь працюючі програми для зміни номера досить проблематично, оскільки в Google Play та AppStore вони вважаються ненадійними та постійно видаляються. Ці програми можна знайти в інтернеті, але вони будуть ще небезпечнішими, оскільки можуть містити в собі шкідливі файли. А ті додатки, які не містять вірусів, зазвичай або вже неробочі, або занедбані розробниками та не оновлюються. Тому всім користувачам не рекомендується шукати програми для заміни номера і завантажувати їх, щоб не наражати на ризик свій смартфон і дані, що зберігаються на ньому.