Селфі-Дрон допоможе зробити унікальні фотографії

Anonim

Китайська компанія Vivo запатентувала унікальну конструкцію смартфона. Незвичайним у новому смартфоні цього виробника стане селфі-дрон. У патенті зазначено, що дрон розташовуватиметься у верхній частині мобільного пристрою. Щоб зробити неповторний знімок з висоти, достатньо натиснути кнопку на смартфоні, після цього виїжджає лоток і селфі-дрон піднімається у повітря. Влітку 2021 року патент на винахід був розміщений на сайті Всесвітньої організації інтелектуальної власності (WIPO).

Нові можливості

Завдяки новій технології від компанії Vivo можна буде з абсолютно нового боку подивитися на фотозйомку. Дрон дозволить з абсолютно будь-якого ракурсу робити портретну, панорамну та пейзажну зйомки.

Вбудовані камери з гарною роздільною здатністю дозволять робити фотографії на певній відстані. Пристрій може робити знімки зверху, облітаючи користувача або збоку, імітуючи штатив.

Виробник передбачив і ряд датчиків, щоб запобігти зіткненню дрона з перешкодами.

Оригінальна конструкція

В мережу потрапили перші креслення, на яких видно, що міні-квадрокоптер буде розташований у верхньому торці мобільного пристрою. Саме тут буде додатковий отвір з висувним лотком та дроном. У лотку буде і невеликий моторчик, для запуску додаткового пристрою. Вся конструкція працюватиме за принципом смартфонів у фронтальній камері, що висувається.

У заявці зазначено, що лопаті дрона будуть втоплені в корпус. Він буде оснащений двома камерами для горизонтальної та вертикальної зйомки. За бажанням можна швидко додати ще дві камери. У пристрої передбачені чутливі інфрачервоні датчики для розпізнавання об'єктів і запобігання зіткненню з ними.

Селфі-дрон за заявою інженерів компанії буде настільки тонким, що товщина самого смартфона буде стандартною. Правда, скептики вже говорять про те, що наявність такого модуля всередині мобільного пристрою може позначитися на зменшенні ємності акумулятора.

Легка конструкція може бути проблемою і при поривах вітру, оскільки дрон просто знесе.Є ймовірність того, що міні-квадрокоптер зазнає труднощів з отриманням чітких фотографій, особливо у вітряну погоду. Хоча виробник передбачив унікальну систему стабілізації зображення на кардані.

Загалом, рішення відмінне. Якщо раніше для оригінальних фотографій квардрокоптер потрібно було купувати окремо і носити із собою, то тепер досить просто смартфона.

Ідея і не нова

Ідея вбудовування міні-квардрокоптера в мобільний пристрій аж ніяк не нова. Протягом останніх кількох років різні компанії-виробники намагалися втілити цей задум у життя.

У 2016 році кілька британських інженерів показали конструкцію такого пристрою. Але тоді все зупинилося на процесі випробувань, оскільки технологія була недосконала, і дрон був пов'язаний з мобільником проводом.

У 2017 році компанія Selfly почала продавати чохли-дрони для смартфонів за ціною $99.Мікрокоптер під назвою AirSelfie можна було прикріпити до задньої панелі мобільного пристрою у чохлі. Розміри такого дрону були мініатюрні - 3, 72х2, 65см, а вага становила лише 61 грам. Такий крихітний пристрій дозволяв робити якісні знімки з відстані до 20 метрів. Зараз компанія Selfly змінила концепцію, міні-квардрокоптер вже не прив'язаний до чохла смартфона, але його розміри так і залишилися компактними, що дозволяє носити пристрій у кишені.

Навіть компанія Vivo раніше презентувала технологію висувної панелі. Кілька років тому у смартфонах Nex фронтальна камера плавно висувалась із верхньої частини корпусу. Нині виробник пішов ще далі. Селфі-дрон може відокремитися від смартфона і зробити знімок з незвичайного ракурсу.