Як відключити Дзен на головній сторінці Яндекса у браузері

Anonim

Дзен від Яндекс – це захоплюючий портал, який дуже точно підбирає статті, тексти, тести та питання, які так цікаві користувачеві. Дивовижні алгоритми допомагають з високою точністю визначити, що добре для користувача, а що йому зовсім не сподобається. Саме тому користувачі часто під час роботи можуть залипнути на перегляді та прокручуванні станиці, яка знаходиться прямо на головній сторінці Яндекса.

Так під час роботи, написання проекту або пошуку інформації, можна взяти і з легкістю переключитися на перегляд порталів новин.Так користувач сам і не помітить, як відволікся, робота перервалася і все через Дзен! Насправді, можна відключити його на головній сторінці, адже вона найчастіше і закликає користувачів, щоб ті подивилися ту чи іншу статтю. Головна сторінка – ось головна проблема у всіх браузерах. А насправді, Дзен можна легко приховати і відключити, щоб звертатися до нього тільки у вільний від роботи та праці час.

Що таке Дзен

Для початку варто зрозуміти, що є Дзен. Це таке розважально – рекомендаційний сервіс від «Яндекс». Він автоматично формує таку стрічку цікавих статей та тестів, які користувач з великою ймовірністю хотів би пройти. Формується вона на основі переваг.

Стужку відразу видно на головній сторінці Яндекс, а також і в інших браузерах. Він захоплює великі площі та нові браузери. На Дзені дуже багато різних письменників, копірайтерів, які пишуть статті та заробляють переглядом гроші.

Цей новинний сервіс представлений швейцарською компанією Yandex Services AG. Працює він як у мобільних браузерах, так і на ПК. Багато користувачів вважають за краще дивитися на нього статті, які можуть допомогти їм у житті.

Навіщо відключати Дзен

Вимкнути Дзен потрібно тоді, коли його статті заважають користувачеві працювати або просто шукати інформацію. Це справді так, тому що статті та тести потрапляють прямо на головну сторінку браузера. Вона автоматично заважає користувачеві, тому що мозок влаштований таким чином, щоб помічати все цікаве та незвичайне. Наприклад, той самий Дзен. Саме тому бажання відключити Дзен виникає з таких причин:

  • відвернення уваги на Дзені від роботи;
  • Велика кількість публікацій, які мають низьку якість та неінформативний зміст.

Вимкнення допоможе заощадити багато ресурсів, які надалі можна пустити на написання статей. Це досить просто і легко, але навіть така проста дія допоможе користувачеві, можливо, навіть збільшить охоплення та залучення до роботи.

На Дзені дуже важливі заголовки, тому що саме вони привертають більшу увагу. Користувач може на раз-два зрозуміти, що цей заголовок статті його зачепив, через що він відволікся. Його фокус уваги автоматично починає потихеньку розсіюватися.

Найчастіше заголовки містять мало інформації, які сама стаття. Самі статті містять мало інформації через те, що оформляються за певними правилами, які таки допомагають системі привнести цю статтю на головну сторінку користувача. Такий безглуздий перегляд інформації витрачає час, саме тому люди хочуть відключити його, прибрати з головної сторінки.

Що буде з підписками, якщо прибрати Дзен

Багато хто помилково думають, що якщо вони прибрали Дзен, то у них автоматично віддаляться і всі підписки. Насправді це не так. Просто користувач вимкне відображення стрічки браузера. Ніхто не видалить профіль. Він не буде видно на головній сторінці, але при бажанні можна завжди звернутися на головну сторінку Дзена, увійти у свій профіль і вже подивитися всі передплати. Не варто думати, що вони автоматично віддалятимуться. Це не так, хоча вони не стануть видно більше.

Зверніть увагу! Підписки будуть доступні, якщо користувач не прийняв радикальних дій і повністю не видалив Дзен або свій профіль на ньому. Це стосується і телефону на системі Android або iOS, і комп'ютера на системі Windows.

Як відключити Дзен на головній сторінці браузера

Як говорилося раніше, Дзен присутній практично на всіх майданчиках інтернету, які тільки можуть бути в Рунеті. Саме тому варто розглянути всі способи та всі майданчики, на яких можна відключити та прибрати Дзен. Для початку необхідно розглянути основний браузер, а також те, як це зробити якісно на ПК.

В Яндекс. Браузер

Для початку необхідно подивитися, як відключити Яндекс. Дзен на його основній платформі – на Яндекс Браузері. Для того, щоб прибрати Яндекс Дзен, необхідно виконати пару простих налаштувань на ПК, а саме:

  1. Для початку необхідно прокрутити на стартовій сторінці колесо, щоб потрапити якраз на сторінку Дзена;
  2. Тепер звертаємо увагу на панель, яка з'явиться в самому низу. На неї буде така кнопка, як «Згорнуті блоки». Якщо знову подивитися на верхню частину, то під час перегляду браузера дана панель ніяк не відображається;
  3. Натисніть на цю кнопку;

  4. З'явиться таке вікно, як «Блоки на сторінці». У ній потрібно перевести або ж пересунути повзунок у неактивний стан, який знаходиться проти Дзена від Яндекса;
  5. Тепер тапаємо на кнопку збереження – «Зберегти».

Таким чином у вікні «Блоки на сторінці» можна деактивувати не лише Дзен, а й інші різні сервіси, які можуть заважати користувачеві переглядати свою інформацію.

У Google Chrome

Також «Дзен» може відображатися і в Google Chrome, тому що даний інформаційний портал може впливати на те, що відображається користувачем. Якщо також використовувати розширення для візуалізації закладок, то також дзен-браузер буде автоматично активований.Варто розглянути відключення і в даному веб-браузері:

  1. Для початку необхідно відкрити візуальну вкладку. У ній присутні налаштування, які розпорошуються в правому нижньому кутку;

  2. У цьому меню «Закладки» знаходяться необхідні опції та налаштування. Наприклад, таке розширення, як "Візуальні закладки". Необхідно прибрати галочку, яка знаходиться навпроти пункту Показувати Яндекс. Дзен – стрічку персональних рекомендацій»;

  3. Зберегти настройки.

Таким чином Дзен автоматично зникне зі сторінки та з візуальних закладок того самого Гугл Хрома. Щоб радикально прибрати Дзен, необхідно зовсім відключити візуальні закладки Яндекса.

В Опері

Вимкнення Zen в Опері також можливе. Дзен у цьому браузері є початковою сторінкою, на яку потрапляє користувач. Зробити відключення можна у такий спосіб:

  1. Для початку клацаємо на відкриття браузера Opera і знаходимо в контекстному меню налаштування;
  2. Тапаємо на кнопку, яка нагадує трикутники. Вона знаходиться біля опції «Додатково»;
  3. Тапаємо на опції Браузера;
  4. Тепер знаходимо початкову сторінку, її налаштування та натискаємо опцію «Показувати новини на початковій сторінці». Пересуваємо повзунок, тим самим відключаємо Дзен. Після цього всі новини пропадуть автоматично.

Також можна використовувати інший спосіб, а саме ввести спеціальне адресне посилання, яке походу на дзен новини та в пункті «Яндекс Дзен Новини» топаємо на відключення. Це інший спосіб, який є лише у браузері Опера.

У Mozilla Firefox

Відключення Дзена в Mozilla FireFox точно таке ж, як і в браузері Хром. Для цього необхідно в налаштуваннях знайти візуальні закладки від Яндекса та перевести повзунок у неактивний стан, тим самим відключити потрібне.

Вимкнення найчастіше залежить від того, яка у користувача версія браузера.

Як прибрати Дзен на смартфоні

Чаще всього Дзен з'являється також і на андроїдах або на пристроях системи iOS. На мобільних телефонах також можна прибрати в браузері Яндекс Дзен з основного. Це досить просто, якщо виконувати такі кроки:

  1. Для початку необхідно відкрити програму Яндекса і топаємо на праву кнопку, яка розташовується в нижньому кутку екрана;
  2. Тепер натискаємо на налаштування. Їх значок нагадує шестерні;
  3. Тепер топаємо на налаштування в групі «Загальні» і топаємо на налаштування стрічку;
  4. Знаходимо сервіс з картками;
  5. Деактивуємо Дзен.

Такий спосіб не єдиний, щоб прибрати дзен, також можна скористатися таким методом:

  1. У браузері знаходимо налаштування і топаємо на три точки;
  2. Натисніть на «Налаштування»;
  3. Далі знаходимо розділ з персональною стрічкою і топаємо на пункт «Відображати стрічки рекомендацій». Таким чином, ми деактивуємо цей пункт. Це ще один простий спосіб, щоб звільнити екран від стрічки новин.

Як видно, навіть на Android можна прибрати Яндекс. Цей алгоритм працює і з системою Apple, якщо там встановлений потрібний браузер.

Як відключити Дзен в Яндексі за допомогою додатків

Різні програми – це такий додатковий спосіб, альтернативний. Справа в тому, що спеціальні утиліти можуть одним махом взяти та видалити всі додаткові розширення, у тому числі і Дзен. Такими утилітами є:

Reno Uninstaller;

Clean Registry.

Зверніть увагу! Користувачеві необхідно бути обережним, оскільки всі подібні утиліти можуть легко містити віруси. Хто знає, що могли принести з кодами сторонні розробники.

Якщо ж користувач не хоче використовувати налаштування браузерів, водитися з ними, то він може просто взяти та активувати одну з утиліт. Для початку необхідно завантажити будь-яку програму на вибір, після цього відкрити її.

Якщо ж у телефоні не вистачає пам'яті, необхідно видалити місце для встановлення програми. Перед установкою програми необхідно створити резервну копію, зберегти всі необхідні дані на будь-який пожежник.

Детальніше про одну з утиліт можна подивитися в даному відео: https://youtu.be/fhokBxlplpM

Як включити Дзен назад

Включення працює точно за таким же принципом, як користувач проводив відключення. Відключення полягає в тому, що повернути налаштування трохи складніше, ніж відключити ту чи іншу функцію. Для того, щоб активувати Дзен назад в Яндекс браузері, необхідно:

  1. Вибрати налаштування в меню, яке розташоване у правому верхньому кутку;
  2. Тепер необхідно відкрити налаштування зовнішнього вигляду, там знаходиться прапорець у пункті показу Дзена;
  3. Тапаємо на прапорець, тим самим заново активуємо показ новин.

Як видно, активувати Дзен дуже просто. Необхідно йти за зворотним алгоритмом замість відключення. Якщо користувач хотів деактивувати браузер, тепер йому необхідно його знову активувати. Ідемо за таким самим алгоритмом, тільки у зворотному порядку.

Зверніть увагу! Якщо користувач не знаходить необхідного прапорця та налаштування, він може просто взяти і оновити браузер. Це можна зробити через оновлення утиліти на комп'ютері через цей же браузер та його налаштування.

Якщо нічого не вийшло

Якщо ж у користувача нічого не вийшло, то йому необхідно оновити браузер. Швидше за все, просто не були ще додані налаштування, які відповідають за те, щоб користувач зміг легко і просто додати Дзен. Необхідно оновити браузер, в якому не вдається активувати або деактивувати Дзен.

Також можна спробувати повністю перезапустити браузер – спочатку його видалити, а потім знову встановити. Таким чином, всі налаштування автоматично злетять, і користувач отримає повністю чистий браузер.

Запитання експерту Чи можна використовувати додаток від Дзена?

Так, для цього необхідно завантажити цю програму через офіційні