Як AirTag працює з Android і чим його замінити

Anonim

Пристрій AirTag – це невеликий круглий NFC трекер, за допомогою якого користувачі можуть знаходити всілякі предмети. Як правило, такий маячок поміщають у гаманець або кишеню сумки, а також прикріплюють як брелок до ключів або іншої речі для того, щоб вміти відстежувати розташування речі через екран мобільного пристрою в спеціальному додатку.

Як працює AirTag

Цей девайс інтегрований в екосистему мобільних пристроїв від компанії Apple.Для використання необхідно встановити програму «Локатор». У ньому AirTag буде відображатися так само, як і інші аксесуари, випущені компанією Apple, на яких підтримується функція пошуку: на персональних комп'ютерах, на планшетах, на смартфонах, розумних годинниках і навушниках. Для пошуку гаджета необхідно лише запустити програму та вибрати її. На екрані з'явиться точне розташування.

У випадку, якщо користувач втратив свою річ, до якої прикріплений даний гаджет, він може знайти її також через GPS або через мережу, якщо є така можливість. Крім того, випадкові перехожі також можуть допомогти знайти річ користувача – коли вони проходитимуть повз, на їхньому пристрої висвітиться повідомлення про знайдений AirTag і, натиснувши на кнопку, вони зможуть отримати інформацію про власника.

Представлений пристрій ділиться сигналами з навколишнім простором і у випадку, якщо він позначений як втрачений, то на мобільному девайсі перехожого відображатиметься місцезнаходження AirTag.

Можливості та функції AirTag

Як показала офіційна презентація компанії, даний девайс оснащений чималою кількістю функцій і має безліч можливостей. А саме:

  • Користувач може налаштовувати трекер. Активація AirTag відбувається просто через один дотик у гаджеті iPhone у додатку під назвою «Локатор». Також, на мобільному пристрої в цьому ж додатку через вкладку під назвою "Речі" користувач може давати кожному предмету ім'я та певну іконку із зображенням, навпроти якої буде відображатися відстань до предмета. Варто зазначити, що іконки предметів теж відображаються на карті в додатку;
  • Вбудована опція звукового сигналу. Маячок може відтворювати звуковий сигнал через вбудований невеликий динамік. Однак, слід зазначити, що спочатку потрібно активувати цю опцію через мобільний додаток «Локатор»;
  • Вбудована взаємодія з голосовим помічником Siri. Користувач може попросити свого голосового помічника знайти його ключі, промовивши фразу «Де мої ключі». Після цього трекер, прикріплений до ключів за допомогою спеціального брелока, почне видавати звукові сигнали;

  • Опція відстеження орієнтації у просторі, яка забезпечується завдяки вбудованому у пристрій акселерометру;
  • Функція пошуку необхідних предметів навіть великій відстані. Маячки працюють через модуль Bluetooth і можуть легко виявляти девайси, загублені в сусідніх кімнатах. Але як шукати предмети, які загубилися за кілометр від користувача? У разі система гаджета почне анонімно задіяти мільйони інших iPhone для пошуку AirTag;
  • Функція «Режим зникнення».У випадку, якщо у користувача не вдалося знайти втрачений предмет, він може перевести AirTag в режим зникнення. Після цього власник приладу не повинен постійно відстежувати картку, тому що замість цього він просто отримає автоматичне повідомлення, якщо його маячок потрапить у поле видимості будь-якого гаджета на операційній системі IOS;

  • Користувач може залишити свою контактну інформацію за допомогою AirTag. Для цього необхідно лише налаштувати прилад таким чином, щоб при його втраті людина змогла зв'язатися з власником. Це робиться шляхом введення будь-якої контактної інформації користувача у відповідному розділі. Однак, варто зазначити, що для прочитання цієї інформації, на мобільному пристрої людини, що знайшла, повинен бути модуль NFC;
  • Взаємодія з усіма приладами від Apple. Представлений маячок може відстежити не тільки через iPhone, але й через розумний годинник, планшети Apple;
  • Користувач може самостійно вибрати зовнішній вигляд свого AirTag. Замовляючи аксесуар на офіційному сайті компанії, користувач може самостійно вибрати для нього особливе гравіювання з зображенням. Це буде особливо корисним для того, щоб не плутати AirTag у великій родині. Крім того, для приладів також продаються різні ремінці, брелоки та підвіски.

Чи працює AirTag з Android

На жаль цей прилад не працює з мобільними пристроями на операційній системі Android. Тобто власник такого смартфона не зможе підключити до нього AirTag і тим більше встановити мобільний додаток «Локатор».

При цьому, якщо користувач перевів пристрій у режим зникнення, власники Android девайсів, оснащених модулем NFC, все одно зможуть його виявити та допомогти знайти. Більше того, якщо піднести мітку до гаджета, він отримає посилання на спеціальну сторінку, перейшовши по якій можна буде переглянути контактні дані власника.

Скільки коштує AirTag

Зараз вартість AirTag становить 29 доларів за одну штуку і 99 доларів за набір, що складається з чотирьох міток. На території Російської Федерації його вартість становить 2990 рублів і 9990 рублів відповідно.

При цьому, вартість брелока для трекера буває в рази більша, ніж вартість самого приладу. Існують як звичайні брелоки, так і особливі дизайнерські, вартість яких може сягати 40 000 рублів і вище.

Як відстежити людину за допомогою AirTag

Теоретично, за потреби, користувач може простежити за певною людиною за допомогою AirTag. Проте, для цього людині також потрібно буде непомітно підкласти ще й iPhone.У цьому випадку проблема полягає в тому, що, якщо мобільний пристрій виявить поряд трекер, що переміщається поряд з користувачем, воно автоматично відобразить відповідне повідомлення. Більше того, якщо користувач не стане реагувати на це повідомлення, маячок почне подавати звукові сигнали. Цього всього можна уникнути, якщо мобільний пристрій власника мітки буде поряд.

Отже, якщо смартфон користувача виявить поряд чужий AirTag, але при цьому його власник зі зв'язаним з ним телефоном буде в цей момент перебувати поряд, то мітка не буде ні про що попереджати.

Бонус: 5 альтернатив AirTag

Назва. Вбудовані опції. Сумісність з операційними системами. Термін роботи акумулятора.
Tile Mate Вбудований звуковий сигнал.

Захист від води та пилу за стандартом IP55.

IOS/ Android 1 рік.
Tile Pro Вбудована опція «Smart Alerts» та опція звукового сигналу. IOS/ Android Від 1 року.
Chipolo One Spot Відстежувати предмети можна через додаток «Локатор».

Опція розумних повідомлень.

Вбудований режим пропажі.

IOS/ Android 2 роки.
Tile Sticker Є вбудований динамік для зручнішого пошуку.

Девайс можна прикріпити до будь-якої поверхні.

Є захист від води.

IOS/ Android 3 роки.
Samsung Galaxy SmartTag Підтримується розширений пошук через інших користувачів Galaxy.

Є вбудований звуковий сигнал, гучність якого користувач може налаштувати самостійно.

Вбудована опція нагадування про забуті вдома речі.

Корпус захищений від вологи.

IOS/ Android 11 місяців.

Tile Mate

Компанію Tile по праву можна називати справжнім лідером на ринку пошукових маячків. Понад те, у ряді пристроїв представлено безліч різноманітних моделей. Tile Mate є найдешевшим трекером, що випускається компанією, який має безліч функцій.

У даному пристрої використовується технологія Bluetooth, за допомогою якої він підключається до мобільного пристрою користувача. Гаджет діє на відстані до 60 метрів, чого цілком достатньо більшості користувачів. А якщо трекер опиняється за межами даної відстані, власник може активувати режим пропажі, який допоможе знайти предмет через інших людей.

Основною перевагою даного гаджета є те, що користувач може прикріплювати його буквально до чого завгодно, тому що в ньому є спеціальний отвір.

Tile Pro

Цей пристрій є більш дорогою моделлю від представленої вище компанії Tile. Варто відзначити, що трекер коштує трохи дорожче за AirTag, але при цьому має більш розширений функціонал. Більш того, маячок діє на відстані приблизно 120 метрів, а також видає більш гучний звуковий сигнал.

Крім цього, гаджет працює на чудовій батареї «CR2032», якої, як показала практика, вистачає більш ніж на рік використання.

Chipolo One Spot

Chipolo – це ще одна досить відома компанія, що займається випуском пошукових маячків. Основною перевагою трекерів від даної компанії є невеликий розмір трекерів, а також велика кількість різноманітних кольорів. Більше того, користувачеві не доведеться докуповувати додаткові аксесуари до маячка, а коштує він значно дешевше ніж AirTag.

Также, користувачеві не потрібно доплачувати за додаткові опції, оскільки вони всі відразу доступні у додатку трекера. Власник маячка може самостійно вибрати потрібну відстань для спрацьовування. Тобто, як тільки прилад опиниться поза межами зазначеної відстані, власник одразу отримає відповідне повідомлення.

Не можна також не відзначити те, що Chipolo One Spot функціонує в мережі мобільного додатка «Локатор». Отже, якщо користувач втратить свій маячок, то він зможе без проблем відстежити його в даному додатку так само, як і AirTag. Більше того, на представленому приладі також підтримується активація режиму зникнення.

Tile Sticker

Представлений маячок ідеально підійде тим користувачам, які хочуть придбати невеликий і недорогий пристрій, здатний кріпитися до всіх типів поверхні. Розміри трекера дійсно можуть здивувати - він всього 27 міліметрів завширшки і 7, 3 міліметри завтовшки.

Трекер отримав свою назву у зв'язку з тим, що користувач може кріпити його практично до кожної поверхні. Виробник заявляє, що він триватиме приблизно три роки.На такий же термін має вистачити акумулятор приладу. Більше того, маячок оснащений захистом від води, завдяки чому його можна занурювати у воду на 30 хвилин.

Гаджет може діяти на відстані 45 метрів, а також у ньому є досить гучний вбудований динамік. Однак, для активації опції розумних повідомлень потрібно придбати передплату.

Samsung Galaxy SmartTag

Це трекер від усієї відомої компанії Samsung, який має захист від води та вбудований гучний динамік. Також у пристрої є знімна батарея, заряду якої вистачає на 11 місяців. Після цього користувач може замінити батарею.

У цьому трекері підтримується розширений пошук через величезну павутину користувачів пристроїв лінійки Galaxy. Крім того, варто зазначити, що власник приладу може самостійно встановлювати гучність звукового сигналу, який спрацьовуватиме при пошуку трекера.