Ватсап відеодзвінок

Anonim

Відеодзвінок у месенджері ватсап – це звичайний дзвінок іншому користувачеві програми, при якому також вмикається камера мобільного пристрою. Завдяки цьому співрозмовники можуть не тільки чути, а й бачити один одного.

Як працюють відеодзвінки у Вотсап

У функціонал відеодзвінків на ватсап входять такі можливості:

  • Проведення класичних відеоконференцій з двома співрозмовниками;
  • Проведення групових відеоконференцій, до яких може входити кілька співрозмовників.

Важливо! Варто зазначити, що для забезпечення відеозв'язку користувач повинен мати стабільне високошвидкісне підключення до Інтернету на своєму мобільному пристрої.

Здійснити відеодзвінок у ватсап насправді дуже просто. На будь-яких версіях операційної системи принцип дії приблизно однаковий. Для цього необхідно зробити наступні кроки:

  1. Запустіть програму та відкрийте вкладку під назвою «Дзвінки»;
  2. Натисніть на ім'я контакту, якому хочете зателефонувати;
  3. Відкриється меню, в якому потрібно натиснути кнопку у вигляді камери, після чого виклик буде направлений обраному співрозмовнику. Вам потрібно лише дочекатися відповіді.

Ви можете зателефонувати потрібній людині з чату. Для цього просто відкрийте листування з співрозмовником, що цікавить, і натисніть на кнопку зі значком камери, яка знаходиться праворуч вгорі.

Важливо! Варто зазначити, що користувачі не можуть зберігати відеодзвінки безпосередньо з програми. Вони можуть лише записати відеоконференції за допомогою сторонніх програмних забезпечення або за допомогою опції «Запис екрану». Рекомендується робити це тільки за згодою співрозмовника.

Вимоги до смартфону

Месенджер не пред'являє особливих вимог для здійснення відеоконференцій на смартфонах. Однак, користувачам все ж таки варто звернути увагу на наступні аспекти:

  • Використовувати опцію відео можна тільки на мобільних пристроях з операційною системою Android і OIS. На жаль, власники гаджетів Windows не можуть використовувати функцію;
  • Використана версія системи мобільного пристрою повинна бути відносно сучасною - на гаджеті повинен бути встановлений Android версії 4.1 і вище або IOS 8 і вище;
  • Связь через програму WhatsApp забезпечується завдяки підключенню до мережі інтернет. У зв'язку з цим кожен користувач повинен мати на своєму девайсі стабільне підключення до Інтернету. Варто відзначити, що повільний інтернет може стати причиною поганої якості зображення і звуку, що передається при дзвінку.

Як налаштувати відеодзвінок у Ватсапі

Для того, щоб уникнути всіляких проблем у процесі спілкування по відеодзвінку, рекомендується спершу провести налаштування опцію. Робиться це на мобільних пристроях з операційною системою Android так:

Відкрийте меню налаштувань у гаджеті та перейдіть до розділу під назвою «Програми», а потім відкрийте вкладку «Всі програми»;

Знайдіть у списку програму «WhatsApp» і натисніть на нього. Потім перейдіть на вкладку «Дозволи додатків»;

У вікні, що відкрилося, необхідно переконатися в тому, що рядки «Камера» і «Мікрофон» знаходяться в робочому положенні. Якщо це не так, активуйте описані опції. Після цього програма буде готова до прийому відео-дзвінків.

На гаджетах від Apple налаштувати відеозв'язок можна нижче описаним образом:

Відкрийте меню налаштувань у смартфоні та перейдіть його в самий низ до появи списку всіх встановлених на пристрої додатків. У цьому списку необхідно відкрити вкладку з утилітою WhatsApp;

Відкриється нове меню, в якому під пунктом «Дозволити доступ до програми» необхідно активувати рядки «Камера» та «Мікрофон». У разі, якщо ці опції вже активовані, настроювання програми проводити не потрібно;

Після цього ви можете здійснювати відеодзвінки у ватсапі.

Як відповісти на відеодзвінок у ватсапі

Під час вхідного відеодзвінка на екрані мобільного пристрою висвічуватиметься відповідне оповіщення, на якому відображатиметься зображення та ім'я контакту, що дзвонить користувачеві.

На певних моделях гаджетів для прийняття вхідного виклику достатньо зрушити іконку праворуч. Також, на деяких мобільних пристроях потрібно просто натиснути кнопку «Відповісти».Після цього дзвінок буде прийнято, а на екрані смартфона ви зможете побачити два вікна - в одному буде відображатися ваш співрозмовник, а в другому ви.

Як переключитися з аудіо на відеодзвінок

За бажанням ви можете переключитися у ватсап з аудіо на відеодзвінок у процесі розмови з співрозмовником. Це робиться в такий спосіб:

  • Зателефонуйте людині, відкривши листування з нею в месенджері і натиснувши на піктограму виклику, що знаходиться зверху;
  • Після того, як співрозмовник відповість на відеодзвінок, натисніть на значок камери, який знаходиться посередині внизу;

Після цього формат аудіо-дзвінка переключиться на відеоконференцію.

Як переключитися з відеодзвінка на аудіо

Ви можете переключитися з відеоконференції на звичайний аудіодзвінок. Для цього під час відеозапису натисніть на значок камери, що знаходиться внизу екрана. Таким чином, ви відключите опцію відео в поточному дзвінку. Ви бачитимете співрозмовника, а він вас немає.

Чи можна створювати групові відеодзвінки у Вотсап

Користувачі можуть здійснювати групові відеоконференції в програмі ВатсАпп, до яких можуть входити не більше 8 співрозмовників. Для цього потрібно лише відкрити список контактів на мобільному пристрої в додатку та вибрати тих користувачів, з якими бажаєте влаштувати груповий дзвінок з відео.

Важливо! Варто зазначити, що якщо певна людина не збережена у вашій книзі контактів на телефоні, ви не зможете їй зателефонувати.

Організувати відеозв'язок у вотсапі можна кількома способами. Через меню «Дзвінки» це робиться так:

  • Запустіть програму та відкрийте розділ «Дзвінки»;
  • Потім натисніть на значок телефону з плюсиком, що знаходиться внизу екрана праворуч;

  • Тепер потрібно натиснути кнопку «Новий груповий дзвінок», після чого ви можете вибрати учасників конференції зі списку ваших контактів;
  • Для початку дзвінка натисніть кнопку зі значком камери.

Крім того, користувачі можуть здійснювати групові дзвінки з чатів, до яких входить до 8 осіб. Робиться це так:

  • Відкрийте програму та перейдіть в чат, в якому складаються всі ті люди, з якими ви хочете організувати відеозв'язок;
  • Потім натисніть кнопку у вигляді значка трубки з плюсиком, яка знаходиться у правому верхньому кутку;

  • Відкриється список, в якому ви можете вибрати людей для виклику;
  • Після натисніть на значок камери, щоб здійснити відеодзвінок.

Як зробити відеодзвінок з комп'ютера в WhatsApp

Перед тим, як здійснювати відеодзвінок з персонального комп'ютера у ватсап, потрібно завантажити утиліту месенджера на нього і авторизуватися або зареєструватися, якщо у користувача ще немає облікового запису. Встановити програмне забезпечення можна на офіційному веб-сайті месенджера через браузер. Однак перед тим рекомендується переконатися в тому, що персональний комп'ютер і телефон відповідають вимогам утиліти:

  • На персональному комп'ютері встановлена ​​операційна система не нижче Windows 8 або Mac OSX 10.9;
  • На смартфоні встановлено актуальну версію програми WhatsApp;
  • Камера на мобільному пристрої вміє сканувати QR-коди.

Встановити програму можна за посиланням.

Встановити ВатсАпп на персональний комп'ютер можна так:

Встановіть програмне забезпечення з офіційного джерела;

Відкрийте інсталяційний файл месенджера;

  • Почнеться процес встановлення, після завершення якого ви повинні відкрити саму програму;
  • Після цього на екрані персонального комп'ютера має з'явитися зображення з QR кодом. Його необхідно відсканувати за допомогою камери на мобільному пристрої;

Для цього потрібно відкрити програму ВатсАпп на смартфоні і перейти в розділ «Меню». Звідти потрібно перейти у вкладку під назвою «WhatsApp Web», після чого відкриється вікно сканування QR-коду.

Завдяки скануванню QR коду ви зможете відразу авторизуватися в комп'ютерній версії месенджера. Більше того, дана маніпуляція дозволяє синхронізувати всю вашу інформацію між двома приладами.

Після того, як комп'ютерна версія програми буде встановлена ​​і користувач авторизується в ній, він може здійснювати відеодзвінки. Це робиться в такий спосіб:

  1. Запустіть програму на персональному комп'ютері;
  2. Переконайтеся в тому, що до приладу підключено камеру та мікрофон, а також у тому, що вони активні в даний момент;
  3. Відкрийте меню чатів та виберіть співрозмовника, якому хочете зателефонувати. Потім натисніть кнопку у вигляді камери, яка знаходиться вгорі праворуч, і дочекайтеся прийому вихідного дзвінка.

За посиланням, прикріпленим нижче, користувач може переглянути відео, в якому розповідається про те, як здійснювати відеодзвінки з персонального комп'ютера:

Можливі проблеми при відеодзвінках Ватсап

Запитання експерту Співрозмовник мене не чує. Що робити?

У випадку, якщо під час дзвінка ваш співрозмовник не чує вас, рекомендується перевірити стан вбудованих динаміків і підключеної гарнітури. Якщо проблеми з апаратурою не виявлено, спробуйте оновити версію програми або перевстановити її. Переконайтеся, що месенджер має доступ до мікрофона мобільного пристрою. Що робити, якщо не приходять відеодзвінки?

Ця проблема може виникати за наявності нестабільного підключення до Інтернету. Рекомендується підключитися до більш високошвидкісної мережі або знайти місце, де інтернет краще ловитися. Програма Ватсап не підтримує опцію відеозв'язку. Що робити?

Якщо месенджер на вашому мобільному пристрої не підтримує цю опцію, рекомендується оновити версію програми. Крім того, рекомендується переконатися, що девайс підтримує здійснення такого формату дзвінків. Чому не вдається прийняти відеодзвінок?

У користувача може бути неможливим приймати вхідні запити на відеоконференції в тому випадку, якщо у нього є нестабільне підключення до мережі інтернет. У цьому випадку може допомогти перепідключення до мережі WI-FI. Описана проблема може виникнути через те, що на мобільному пристрої встановлена ​​застаріла версія програми, яка не підтримує відеодзвінки. Чому під час виклику співрозмовнику постійно відображається напис: «Номер зайнятий»?

Цей напис, як правило, висвічується в тих випадках, коли співрозмовник, що викликається, вже спілкується з кимось у месенджері Ватсап. Що робити, якщо під час дзвінка на задньому плані завжди чується сторонній шум?

Шуми при викликах у додатку можуть бути викликані неякісним зв'язком, сильними перешкодами в мережі, а також іншими зовнішніми факторами. Уникнути шуму при дзвінку з вулиці практично неможливо, оскільки звук вітру, машин, що рухаються, і так далі зупинити не можна. А якщо перешкоди були викликані поганою якістю інтернет підключення, рекомендується перепідключитися до WI-FI або знайти місце, де мережа ловиться краще.