Fuchsia OS

Anonim

Компанію Google по праву можна назвати найцікавішою та незвичайною організацією в плані новинок та таємниць. У неї багато секретних і так неопублікованих новинок, багато з яких користувачі чекають. Наприклад, така новинка, як операційна система Fuchsia OS.

Нові операційні системи завжди викликають великий відгук, тому що всі звикли до простих Android та iOS, а якісь новинки незвичайні. Раптом вони виявляться набагато кращими, ніж старі і всі перейдуть на них?

Дану ОС компанія Google почала розвивати ще кілька років тому, але її випуск так і не відбувся.Багато хто почав говорити про те, що дана ОС спокійно може замінити Android, що вона – гідний і найголовніший конкурент для Harmony OS від компанії Huawei. Однак на даний момент дана операційна система не може це зробити, саме тому варто розібратися, в чому її суть, коли вона вийде і на якій стадії розробки зараз.

Що таке Fuchsia OS

Fuchsia OS – це нова платформа – операційна система, від компанії Google. Вона унікальна за своєю природою і чимось нагадує операційну систему від компанії Хуавей, оскільки ціль у них приблизно однакова.

Про систему Fuchsia OS мало що відомо, тому що компанія Google в цілому не говорила про неї нічого, не представляла на презентації. Відомо мало, але про це також варто прочитати.

Ця операційна система працює на ядрі Zircon.Жодна інша ОС на ній раніше не працювала. Вона знаходиться у розробці. Імовірно, сама технологія ведеться з 2015-2016 року. У Андроїда, на відміну Fuchsia OS, робота ведеться на ядрі Linux. Завдяки встановленому в новій ОС ядру робота йде масштабніше і в рази швидше. Також завдяки йому загалом сумісність різних пристроїв забезпечена. Можна зв'язувати різні пристрої, наприклад смартфон з планшетом і навпаки.

За задумом компанії Google дана ОС зможе замінити всі інші операційні системи разом узяті. Планується повністю замінити Андроїд на Фуксію, повністю підкорити інформаційний світ. Взагалі, загалом основна суть Fuchsia OS полягає в тому, щоб забезпечити непохитний і непереборний досвід на всіх пристроях разом узятих. Все це відбуватиметься незалежно від того, які у них характеристики, розмір та призначення в цілому.

Тобто, якщо користувач активно використовує свій телефон, то інформація про нього може передатися і на телевізор, планшет, інші системи.Новий гаджет матиме в своїй системі таку саму інформацію, що й була на минулому пристрої. Все влаштовано набагато простіше, ніж користувачеві може здатися в цілому.

Розглядаючи ефект, який користувач повинен відчути, так це те, щоб він не відчував себе відсторонено і відчужено при різкому перемиканні на інші телефони, смартфони або взагалі на інші бренди. Людина зможе в кілька рахунків, переглядати веб-сторінку на одному пристрої, взяти і перейти на сторінку на іншому пристрої, тобто буде доступна повна синхронізація.

Також до особливостей даної системи варто віднести те, що всі взаємодії, перемикання будуть зосереджені на голосовому досвіді. Користувачеві практично не доведеться торкатися пристрою. Фуксія та її подібна особливість – ще один пункт, завдяки якому саме дана ОС зможе вирватися до лав кращих пристроїв.

Завдяки даній ОС:

  • Можна вводити повідомлення за допомогою голосу;
  • Легко можна приймати дзвінки або відхиляти їх;
  • З легкістю вести пошукові роботи в браузері;
  • Здійснювати будь-які дії по роботі з пристроєм.

Які пристрої підтримує Fuchsia OS

Якщо розглядати підтримувані пристрої, то варто зазначити, що дана операційна система буде підтримувати абсолютно всі пристрої, на яких можна її встановити. Вона працюватиме на всіх системах, у тому числі:

  • Планшетах;
  • Комп'ютерах;
  • Смартфонах;
  • Мікроконтролерів.

Її інтерфейс універсальний. Його можна розтягувати, змінити, стискати.Все завдяки спеціальній відкладці. Також Google заявляє, що ця Ос працюватиме практично на всіх пристроях типу Google Home. У планах протягом п'яти років після випуску зовсім замінити Андроїд. Хоча ці плани надто амбітні, але багато журналістів кажуть, що це в цілому можливо.

Все завдяки новому ядру Циркон, яке спочатку написано на C++, а не на С, на якому написано ядро ​​Андроїд. Циркон – це мікроядро. Якщо дивитися з боку непрофесіонала, воно буде набагато краще взаємодіяти з іншими пристроями, ним легше керувати, воно набагато ефективніше і бездоганніше, як і з боку використовуваних ресурсів, так і з боку обчислювальної потужності взаємодії.

Ядра не обмежуються одними смартфонами, як це робить Андроїд. Підтримується найбільший спектр, включаючи цифрові камери, інтелектуальні колонки і так далі.Через це, до речі, Google набагато легше вивантажувати всі оновлення, так як автоматично воно буде приходити на всі пристрої, а не тільки на телефон, що підтримується, наприклад,.

Ядро також оновлюватиметься, завдяки чому оновлюватиметься постійно і пристрій. Воно буде оновлюватися лише за потреби та за вимогами обладнання. Пристрої повинні бути сумісними з останніми моделями.

Переваги та недоліки Fuchsia

Як і будь-яка операційна система, у Fuchsia OS є свої переваги і недоліки, більш докладно про які варто поговорити далі. Всі плюси та мінуси можна розглянути прямо в табличці нижче. Також деякі особливості ядра та системи можна подивитися в даному відео

Плюси та мінуси Нова операційна система підтримує величезну кількість мов, серед яких є і Dart, C, C++, Rust, що використовується для компонентів системи, Go для того, щоб розробляти системні відсіки, Python для інших більш складних завдань.Дуже безпечна мережа, так як у неї є власна «пісочниця», тобто система, завдяки якій компоненти та нові програми ніяким чином не контактуватимуть з ядрами та пам'яттю комп'ютера або телефону. Цікава і цікава концепція, якщо компанія Google доведе її до пуття. Ця операційна система має відмінну задумку щодо синхронізації. Також вона підтримується величезною кількістю пристроїв. З таким масштабом та обширністю функціоналу не посперечається жодна інша операційна система. Це відкрита операційна система. У цьому є як і свій плюс, так і свій мінус, тобто кожен користувач може взяти участь у розробці компонентів, але також кожен може з легкістю занести вірус в систему, якщо трапиться досить досвідчений в подібних справах користувача. Система незрозуміла та загадкова. Про неї мало що зрозуміло та відомо до офіційної презентації. Розробка ведеться закрито та досить довго. Незрозуміло, що очікувати від цієї операційної системи. Google розробляти дуже багато великих планів.Не факт, що щось взагалі з них вийде.

Які програми підходять для Fuchsia OS

Якщо розглядати ті додатки, що підходять для Фуксія ОС, то серед них усі ті, що можна завантажити і на Андроїд. На Фуксія є підтримка Google Плей, саме тому користувач може і не переживати, що він не скачає потрібні додатки або ігри.

Логічно, що Google Play буде на Fuchsia OS, тому що ця операційна система створена компанією Google. Організація спеціально продумала все до дрібниць, що можна завантажити ті самі програми, що є на Андроїд, і на Фуксію ОС. Якби компанія не додала подібну функцію, це було б дуже дивно і незрозуміло для користувачів.

Зверніть увагу! Надалі можуть бути деякі зміни, наприклад, що зміниться механізм завантаження утиліт з Google Плей. В цілому компанія поки що про подібне не говорила.

Также, як каже компанія, зміниться політика. Можливо, надалі у користувача зовсім не буде можливості взяти і завантажити програму через неофіційне джерело, тобто користувачеві доведеться шукати інші обхідні шляхи або закачувати утиліти через інші джерела.

Це логічно. Так як система має відкритий код, вона і так досить схильна до різних вірусів, якщо до цього всього додати можливість завантажувати через неофіційні коди.