Де краще купувати смартфон у Москві

Anonim

Якщо ви зважилися на покупку нового мобільного пристрою, то вам однозначно не варто відвідувати для цього локальні точки продажу, тому що це найненадійніші місця продажу такого типу приладів. Найчастіше невеликі роздрібні магазини, що займаються продажем мобільних телефонів, пропонують своїм клієнтам підроблені смартфони з занадто високою або навпаки підозріло низькою вартістю.

Крім того, не рекомендується купувати новий девайс на ринку у приватних продавців, у переходах та інших місцях неспеціалізованого продажу.

Де купити смартфон безпечно

Купуючи новий телефон, варто віддавати свою перевагу тільки великим торговим точкам, які спеціалізуються на продажі саме цифрової техніки. Приклади таких магазинів:

  • "М відео";
  • «Медіа Маркет»;
  • «Зв'язковий»;
  • «Евросеть»;
  • «МТС»;
  • re:Store.

Це найперевіреніші магазини, в яких можна купити будь-який телефон від будь-якого виробника за оптимальною вартістю. Також, купуючи новий телефон, рекомендується слідувати нижче поданим порадам, які допоможуть вам обійти шахраїв:

  • Намагайтеся купувати смартфон тільки у відомих інтернет магазинах та на офіційних сайтах виробників;
  • Ціна придбаного смартфона не може бути вдвічі нижчою за ту вартість, яка встановлена ​​як середня на ринку. Швидше за все це підробка, яка зламається в перший тиждень використання;
  • Якщо ж ви все-таки зважилися купити прилад у маловідомому магазині, виберіть оплату при отриманні. Перед цим рекомендується повністю перевірити телефон на оригінальність та новизну.

За посиланням, прикріпленим нижче, можна переглянути відео, в якому розповідається про найбільш поширені помилки при купівлі та виборі мобільного пристрою:

Де краще купувати смартфон

Вартість мобільного пристрою залежить від безлічі факторів: від технічних характеристик моделі, від марки, від дизайну, і навіть від магазину, в якому девайс купується. Більше того, варто відзначити, що саме від місця придбання нового девайсу в багатьох випадках залежить підсумкова вартість приладу.

Всего різняться два способи придбання смартфонів:

  • У роздрібних мережах;
  • В онлайн-магазинах.

Онлайн-магазини

Зараз практично кожна людина має стабільний вихід у мережу інтернету. Завдяки цьому онлайн-магазини набули особливої ​​популярності останнім часом. При необхідності користувач може замовити модель смартфона, що цікавить, а оплатити її тільки після отримання готівкою або банківською карткою.

Більше того, через інтернет можна придбати смартфон за найнижчою вартістю, оскільки продавцям не потрібно оплачувати оренду приміщення та виплачувати заробітну плату величезному штабу співробітників.

Нижче представлена ​​таблиця з найбільш популярними типами онлайн-платформ для покупки мобільного пристрою.

Представлений тип магазинів є офіційною платформою виробника в Росії. Як правило, вартість на смартфони там така сама, як і в роздрібних магазинах. Варто зазначити, що часом у таких онлайн-магазинах можуть проходити акції та доступні спеціальні пропозиції.
Тип магазину Особливості Приклад
Офіційний онлайн-магазин виробника девайсів. Сяомі Росія.
Сайти роздрібних магазинів. Це офіційні сайти мережевих магазинів мобільних пристроїв, що діють на території РФ. Вартість товарів у таких магазинах аналогічна тим цінам, які вказані в офлайн магазинах. Онлайн-магазин Зв'язковий.
Магазини перекупників. Зазвичай це невеликі інтернет-магазини, на яких перепродаються девайси, придбані на території Китаю. Вартість на телефони в таких магазинах нижче, ніж у звичайних магазинах. Сайт BeegGeek.
Китайські маркетплейси. У таких магазинах, як правило, продаються мобільні пристрої за стартовою вартістю, яка встановлена ​​в Китаї, тому є найнижчою на ринку. Однак, на жаль, на подібних сайтах важко знайти офіційну модель смартфона. AliExpress
Сайти, на яких продаються підроблені моделі мобільних пристроїв відомих брендів. У представленому типі магазинів продаються китайські підробки телефонів, які видаються за брендовий смартфон. Вартість девайсів у таких магазинах значно нижча, ніж у роздрібних магазинах. Однак, ніхто не гарантує справність телефону і навіть його доставку. Гелекси Маркет

Рекомендується купувати телефон на популярних онлайн магазинах, які абсолютно легально здійснюють свою діяльність. Крім того, онлайн майданчики, наприклад сайт DNS або МВідео, є чудовою можливістю придбати смартфон, якщо у вашому місті відсутній фізичний магазин. Однак, в даному випадку заощадити на покупці навряд чи вийде.

Непоганим способом покупки телефону також є використання китайських маркетплейсів. Останнім часом такі магазини стають популярнішими завдяки тому, що більшість девайсів виробляється саме на території Китаю. Більше того, в подібних магазинах встановлені офіційні ціни на телефони, які нижчі за російські приблизно на 20%.

Покупка в салонах зв'язку

Раніше кількість мережевих магазинів, в яких продавалися мобільні пристрої та інша техніка, можна було буквально перерахувати на пальцях. Зате зараз їх представлено безліч.Девайси продаються практично у всіх магазинах побутової техніки, в салонах зв'язку і навіть поштою.

При цьому, придбання мобільного девайсу у фізичному магазині має як свої переваги, так і недоліки. з ними можна ознайомитись у таблиці нижче.

Плюси і мінуси Перед самою покупкою користувач може протестувати телефон, що його цікавить. Консультант у магазині відповість на всі запитання клієнта. За потреби можна оформити розстрочку та кредит. На придбані смартфони надається офіційна гарантія. Вартість пристроїв вища, ніж в інтернет-магазинах. Нерідко консультанти намагаються нав'язати непотрібні покупцеві послуги.

Купуючи телефон у салоні зв'язку, рекомендується слідувати нижче поданим порадам:

  • Не купуйте пристрої на вокзалах;
  • Не купуйте смартфон, що стояв на вітрині;
  • Перед тим, як відправитися в магазин, ознайомтеся з асортиментом через його сайт для того, щоб не придбати поганий девайс за порадами консультанта;
  • Не рекомендується купувати телефон у кредит чи розстрочку, оскільки дана послуга оформляється з великою низкою додаткових умов;
  • Не купуйте аксесуари, якщо в них немає гострої необхідності, а також не просіть продавця встановити у смартфон сервіси Google або наклеїти захисне скло. Ви можете зробити це самостійно, навіть не маючи додаткових знань, а в магазині за це буде потрібна додаткова плата.

Де купити дешевий телефон

Найвигіднішим способом покупки нового пристрою є використання інтернет магазинів. На сайтах надано величезну кількість різних магазинів, в яких можна придбати девайс з гарною знижкою.

AliExpress

Інтернет магазин АліЕкспрес – це підрозділ китайської корпорації АліБаба. При цьому робота сайту в основному спрямована на закордонну аудиторію. Варто також відзначити, що понад 85% покупців на цьому сайті з Росії.

Однак, кожен користувач повинен розуміти, що Аліекспрес це не просто магазин, а цілий торговий центр, в рамках якого працюють всілякі магазини. У цих магазинах продавці, як правило, самостійно виставляють ціни для товарів.

Більшість мобільних пристроїв, що продаються на представленому сайті, поставляються з Китаю. Більше того, саме в цій країні зареєстровані такі бренди, як Xiaomi, Huawei, Meizu тощо. Термін доставки пристрою зазвичай становить 20-30 днів. За бажанням покупець також може оформити кур'єрську доставку за додаткову плату, завдяки якій посилка прийде швидше.

Вибираючи телефон на сайті, користувач може переглянути відгуки у кожного продавця. Це дозволить йому вибрати найкращу пропозицію. Сплатити покупку можна як при оформленні замовлення, так і після отримання мобільного пристрою.

У випадку, якщо доставлений смартфон не влаштував покупця, він може оформити повернення або відкрити суперечку з продавцем. Для цього також потрібно додати фотографії, які можуть підтвердити наявність несправностей або зовнішніх дефектів.

eBay

На відміну від вище представленого інтернет магазину, eBay є американським майданчиком, який користувався неймовірною популярністю до появи інших сайтів. Більше того, зараз більшість покупців воліє купувати телефони саме на американських сайтах.

В асортименті даного сайту представлено безліч різних моделей мобільних пристроїв різних цінових категорій. Крім того, існує система рейтингів та відгуків, що дозволяє вибирати лише перевірених продавців. Варто також зазначити, що за кожні 300 рублів, витрачених на сайті, користувач отримує 1 бонусний бал. Накопичені бали можна обмінювати на сайті mnogo.ru.

Термін доставки замовлень з представленого сайту варіюється від 20 до 40 днів.

Інші онлайн-платформи

Крім вище представлених сайтів існують також такі відмінні платформи:

Tmall – це великий інтернет магазин, на якому продаються всі види технічних товарів. Крім того, на цьому сайті можна придбати чохли, карти пам'яті та зарядні пристрої для свого телефону. Варто зазначити, що Tmall знаходиться на території РФ, а також має всі необхідні сертифікати якості;

BigGeek – на сьогоднішній день представлений інтернет магазин є одним із найбільших постачальників електроніки в Росії. На сайті користувач може придбати нову техніку за приємною вартістю, а також гарантією на один рік;

GearBest – цей магазин є справжньою копією АліЕкспрес. На сайті представлений такий же неймовірно широкий асортимент товарів, є хороша бонусна система, а також регулярно проводяться розпродажі.

Бонус: як заощадити при покупці телефону

Безумовно, кожна людина, купуючи телефон, бажає заощадити хоча б невелику частину коштів. Для цього рекомендується придбати смартфон в інтернеті. Крім того, рекомендується також дотримуватися нижче поданих порад:

  1. Намагайтеся купувати новий смартфон у період проведення розпродажів;
  2. Використовуйте сервіси кешбеків, наприклад, Летішопс;
  3. На деяких сайтах можна попросити продавця покласти в комплект із замовленням чохол або плівку. Як правило, вони це роблять безкоштовно і рідко відмовляють;
  4. Використовуйте додаткові промокоди, оформляючи замовлення.

За посиланням, прикріпленим нижче, можна переглянути відео, в якому розповідається про 6 способів, завдяки яким користувач може відмінно заощадити на покупці нового смартфона:

Запитання експерту Що робити, якщо куплений телефон зламався через кілька днів використання?

У цьому випадку рекомендується зв'язатися з продавцем і вимагати повернення коштів, додавши також фотографії зламаного смартфона. А якщо він не виходить на зв'язок, ви можете написати заяву до поліції. Де краще купувати телефон: у магазині чи на сайті?

В даному випадку все залежить від ваших уподобань. Якщо ви знайшли потрібний вам телефон і надійний інтернет магазин з хорошими відгуками, то, без сумніву, можете замовляти девайс. А у випадку, якщо ви ще не вирішили який телефон хочете купити, то ви можете звернутися у відомий салон зв'язку, де консультант не тільки розповість вам про різні моделі, але і навіть дасть потримати телефон в руках.