Як вимкнути повідомлення на екрані телефону

Anonim

У багатьох програмах можуть відбуватися події, про які необхідно повідомити власника телефону. У старих версіях операційної системи користувач стикався лише з інформацією про дзвінок або про надходження SMS повідомлення. Згодом практично кожен додаток отримав можливість формувати повідомлення.

Як працюють повідомлення

Використання повідомлень дозволяє власнику телефону якісніше контролювати його роботу. Однак іноді кількість повідомлень зростає настільки, що виглядає стомлюючою.Кожен розробник додатків на власний розсуд вибирає ситуації, у яких створення повідомлень є необходимым.

Велика кількість інформації, яка постійно доповнюється, не дає зосередитися на виконанні найважливіших речей. Було б розумним кроком налаштувати надходження повідомлень таким чином, щоб вони повідомляли про справді важливі речі.

У деяких програмах надсилання повідомлень можна регулювати в налаштуваннях. Найчастіше йдеться у тому, щоб дозволяти чи повністю забороняти їх. За відсутності такої можливості могла застосовуватися спеціальне «заморожування програми». Але при застосуванні цього прийому не було сенсу використовувати додаток взагалі.

Починаючи з появи версії Android 5.0 користувач отримав додаткові можливості регулювати доставку повідомлень. Тепер, щоб провести відключення повідомлень користувачу, необхідно виконати такі дії:

  1. Щоб здійснити регулювання, потрібно дочекатися того моменту, коли з'явиться повідомлення від цієї програми.

  2. Потрібно зробити довге натискання на це повідомлення. Його не припиняють до тих пір, поки воно не стане темнішим.
  3. Потрібно тапнути за значком, на якому зображено символ «i».

  4. Після цього буде відкрито меню для керування повідомленнями від цієї програми. В одному з рядків буде представлено опцію блокування повідомлень на екрані телефону. Праворуч від неї знаходиться перемикач. Щоб її активувати, потрібно його зрушити праворуч.

Після цього повідомлення від цієї програми перестануть надходити. Цей спосіб працює тільки на смартфонах з Андроїдом 5.0 або пізнішою версією. Власники Андроїда 10.0 для регулювання надходження повідомлень на екран телефону можуть застосувати таку процедуру:

  1. Потрібно перейти в налаштування смартфона. Потім відкрийте розділ «Програми».

  2. Далі клікають по рядку «Всі пропозиції».
  3. Тут можна переглянути список усіх встановлених на телефоні програм.

  4. Потрібно знайти програму, повідомлення від якої планується відключити. Потрібно тапнути по відповідному рядку. У результаті відкриється сторінка з параметрами.
  5. Один із пунктів налаштувань буде ставитись до надсилання повідомлень для користувача.

  6. Клікнувши по рядку «Сповіщення», переходять до параметрів. Один із них називається «Показувати повідомлення».
  7. Поруч із ним знаходиться перемикач, який потрібно відключити.

Потім необхідно вийти з налаштувань. Після цього повідомлення від вибраної програми з'являтися перестануть.

На Андроїд 9.0 процедура коригування параметрів виглядає інакше. Тут потрібно виконати такі действия:

  1. Потрібно відкрити налаштування. Для цього потрібно клацнути по значку із зображенням шестерні, який розташований у нижньому правому кутку екрана.

  2. У меню, що відкрилося, відкривають розділ «Програми та сповіщення».

  3. Тут буде список відкритих програм, а нижче за нього буде рядок «Налаштування повідомлень».
  4. Тепер необхідно у списку знайти ту програму, повідомлення від якої необхідно заборонити.
  5. Перемикач, розташований праворуч від вибраної програми, повинен бути зрушений вліво. Внаслідок цього поява повідомлень від цієї програми буде заборонена.

На попередніх версіях процедура заборони виглядатиме трохи інакше:

  1. Потрібно перейти в налаштування.
  2. Вибирають розділ «Звуки та повідомлення».

  3. У відкритому вибирають підрозділ «Сповіщення додатків».
  4. Після тапа по цьому рядку відкриється список програм, які можуть надсилати повідомлення користувачу. З них потрібно вибрати те, чиї повідомлення потрібно заблокувати на екрані телефону.

  5. Після тапа по ньому відкриється вікно налаштувань. Навпроти напису «Заблокувати» потрібно активувати перемикач.

Як вимкнути повідомлення на екрані блокування

Різні види повідомлень можуть поводитися по-різному.Деякі з'являються, коли власник працює з телефоном. У деяких випадках інформація може відображатися на екрані блокування. З одного боку, оперативність інформування дозволяє ретельніше контролювати ситуації. З іншого боку, такі повідомлення можуть прочитати чужі люди в тих випадках, коли власник не може підійти до телефону.

Дехто не любить, коли чужі люди отримують доступ до такої інформації. У таких випадках вирішенням проблеми буде відключення повідомлень, які з'являються на екрані блокування.

Щоб провести відключення, потрібно виконати такі дії:

  1. Необхідно перейти в налаштування телефону.
  2. Переходять до розділу «Звуки та сповіщення». Потім відкривається меню з відповідними опціями. Потрібно вибрати "На заблокованому екрані".

  3. При натисканні з'явиться меню з двома варіантами: «Показувати повідомлення повністю» та «Не показувати повідомлення». Щоб заборонити появу повідомлень, потрібно тапнути по другому рядку.

Після появи будь-яких сповіщень на екрані блокування припиниться. У різних моделях телефонів назви пунктів меню можуть незначно відрізнятися.

Вимкнути всі повідомлення

Для вимикання всіх сповіщень на телефоні потрібно зробити наступні кроки:

  1. Відкрити налаштування телефону.
  2. Вибрати розділ «Сповіщення».
  3. Перейти до підрозділу «Групове управління».
  4. У верхньому рядку знаходиться опція «Всі». Її потрібно активувати. Для цього перемикач необхідно пересунути праворуч. Після цього він набуде зеленого кольору.

Після завершення коригувань потрібно вийти з налаштувань. Тепер на цьому телефоні жодних повідомлень від програм не з'являтимуться.

Вимкнути вибіркові повідомлення

Зазвичай користувач встановлює на свій телефон велику кількість потрібних та цікавих програм. Більшість із них прагнуть нагадати про себе. Якщо це не підходить, він може вимкнути на екрані телефону повідомлення від окремих програм. Щоб це зробити, достатньо виконати такі дії:

  1. Відкрити налаштування пристрою.
  2. Перейти до секції, де знаходяться налаштування повідомлень.
  3. Перейти до списку встановлених на телефоні програм.

  4. Вибрати ту програму, повідомлення від яких потрібно припинити.
  5. Відкриється можливість деактивувати перемикач. Для цього його потрібно пересунути вліво.
  6. Далі потрібно відключити повідомлення від інших програм.

Після виходу від налаштувань на екрані телефону повідомлення від вибраних програм надходити перестануть. У Xiaomi ця процедура проводиться аналогічним чином.

Як відключити оповіщення з додатків

Занадто велика кількість повідомлень на екрані телефону погано допомагає виконувати своє головне завдання – контролювати свій телефон. Було підраховано, що якщо їх не контролювати, у активного користувача протягом дня з'являється понад 500 повідомлень. Вони починають відволікати і дратувати, тому хочеться зменшити чи відмовитися від них зовсім. Робити це чи ні, вирішує користувач, виходячи зі своєї конкретної ситуації. Однак він повинен точно знати, як це можна зробити.

Google

Деякі сайти прагнуть повідомити читачів про новинки, які на них з'явилися.Одним із способів це зробити є розсилка push-повідомлень. Таким чином, наприклад, активно користується Google Chrome. На його прикладі можна показати, як виконувати відключення у таких випадках:

  1. Потрібно запустити програму. У верхньому правому меню є значок із зображенням трьох точок. Потрібно тапнути по ньому, щоб відкрити меню налаштувань.

  2. Потрібно знайти рядок «Сповіщення» та клацнути по ньому.
  3. У меню, що відкрилося, буде перерахована велика кількість типів повідомлень. Користувач може вибрати які заборонити, а які залишити.

  4. Якщо перевести перемикач «Show notification» у неактивний стан, то будуть відключені всі повідомлення Google Chrome.

Соц мережі

Повідомлення в соцмережах можуть відноситися до великої кількості ситуацій. Якщо власник телефону є активним користувачем, то в деяких випадках інформація, що надійшла, для нього важлива.

Вибір відповідних видів повідомлень доступний у налаштуваннях соціальної мережі. Вибираючи, які з них є важливими, а які ні, користувач повинен враховувати свої інтереси. Якщо він вважає за потрібне відключити оголошення від соціальної мережі повністю, він може це зробити подібно до того, як це робилося для додатків.

Месенджери

Повідомлення, отримані від месенджерів не менш важливі, ніж отримання дзвінків або СМС повідомлень. Якщо вони важливі, на них потрібно реагувати за першої можливості. Якщо є ті, які надмірно настирливі, їх достатньо відключити у налаштуваннях відповідного месенджера.

Інші програми

Відключення повідомлень від програм часто є нагальною необхідністю. Найчастіше вони забирають більше уваги, ніж потрібно. Користувач може вимкнути їх, перейшовши до налаштувань відповідної програми. Якщо цих можливостей недостатньо, вимкнення можна зробити, перейшовши в налаштування телефону.

Як відключити звук всіх повідомлень

Велика кількість інформації відволікає, проте звук всіх нових повідомлень, що постійно чутний, здатний збити з пантелику. Щоб ним керувати, можна скористатися таким способом:

  1. Відкрити налаштування телефону.
  2. Вибрати «Програми та сповіщення», а потім перейти до «Сповіщення».

  3. Після того, як відкриється екран повідомлень налаштувань, стане доступною зміна рингтона повідомлень. Натиснувши на відповідному рядку, можна побачити список доступних варіантів. Можна скористатися вбудованими мелодіями або завантажити ту, яку вибрано самостійно.

    В результаті звук всіх таких повідомлень можна змінити на більш приємний.

Як прибрати повідомлення за допомогою режиму Не турбувати

Цей режим дозволяє припинити появу повідомлень за допомогою вибору відповідного режиму. Щоб ним скористатися, потрібно зробити наступні кроки:

  1. Ввійти до налаштувань телефону. Відкрийте розділ «Програми та сповіщення». Потім перейти до підрозділу «Сповіщення».
  2. На сторінці, що відкрилася, відкритий перелік параметрів, доступних для коригування. Потрібно вибрати опцію «Не турбувати».
  3. Після цього відкриється меню, в якому потрібно вказати режим показу, який буде активовано під час використання режиму «Не турбувати». Тут є кілька варіантів показу повідомлень, один з яких «Відключено».

Активація режиму «Не турбувати» здійснюється за допомогою верхньої шторки. Її потрібно опустити, а потім вибрати потрібний режим. Після цього, зокрема, набуде чинності обраний варіант показу повідомлень.

Управління повідомленнями

Запитання експерту Чи потрібно читати всі доступні оголошення?

Їхня кількість надмірна. Важливо залишити отримання потрібних та заблокувати непотрібні повідомлення. Чи варто заборонити будь-які види повідомлень?

Цього робити не можна, оскільки в деяких ситуаціях така інформація є важливою. Що робити, якщо в установках програма не передбачає блокування повідомлень?

У цьому випадку заборонити їхню появу можна, внісши потрібні коригування в налаштування телефону.

За замовчуванням зазвичай програми та сайти надсилають усі передбачені ними оголошення. Оскільки питання їх значущості вони вирішують самостійно, із встановленням нових програм їх кількість зростає. В результаті людині доводиться постійно отримувати повідомлення, які постійно вимагають уваги.

Необхідно зробити їх кількість прийнятною, відключивши непотрібні. Установки можна налаштувати у програмах або у відповідних розділах установок телефону. Зазвичай у додатках можна дозволяти або забороняти певні види оголошень.

В установках телефону завжди можна вимкнути інформацію, яка надходить з певних програм або всю відразу. Вибираючи режим відключення, потрібно пам'ятати, що деякі повідомлення можуть бути дуже важливими. При відключенні повідомлень у таких випадках стан справ доведеться перевіряти самостійно. При керуванні повідомленнями потрібно ретельно вибирати ті, які потрібно залишити або прибрати.

Використання повідомлень створює певне інформаційне навантаження. Однак, якщо вони важливі, то цього не можна уникнути. У деяких випадках повідомлення стають зайвими. Налаштування в більшості випадків дозволяють їх залишити та вимкнути. Іноді програми дозволяють вибирати, які типи повідомлень залишити, а які вимкнути. Щоразу, приймаючи рішення про їх відключення користувач повинен зважити, який варіант для нього буде кращим.