Абоненти Теле2 обурюються

Anonim

Ось уже кілька днів обговорюється оператор Теле2 та його тарифи. Так, на сайті цього мобільного оператора вказано, що всі дзвінки всередині мережі безкоштовні по Росії, тобто такого поняття як міжмісто немає. Насправді виявляється, що такі дзвінки платні і при цьому коштують вони недешево.

А дзвінки платні

17 серпня цього року користувач Пікабу з ніком poster223 опублікував свою історію, яка і стала початком обговорення. Хлопець розповів, що є абонентом компанії Теле2 досить давно і досі його все влаштовувало – вартість тарифів та якість надання послуг.Але в серпні він зіткнувся з ситуацією, яка для цього оператора взагалі нетипова.

Користувач розповів, що він багато подорожує і коли було скасовано роумінг в Росії, якість послуг стала ще кращою. Однак місяць тому хлопець вирушив у подорож Європою та попередньо підключив собі «Преміум» - тариф, який передбачає безлімітне користування мобільним інтернетом за кордоном всього за 1500 рублів.

Після повернення до Росії було підключено тарифний пакет «Мій Теле2», який передбачає:

  • Дзвінки всередині мережі по Росії – безкоштовні;
  • На номери інших російських операторів - 1, 95 рубля в минуту.

Саме це прописано в умовах до тарифного пакету «Мій Теле2».

Користувач poster223 знав і раніше про такі умови надання зв'язку. Тому, перебуваючи поза домашнім регіоном, продовжував дзвонити рідним додому на номери Теле2, але зауважив, що баланс стрімко зменшується. Ось тут і виникло питання - а куди діваються гроші з рахунку?

Недовго думаючи, абонент дзвонить у службу підтримки і ставить питання, скільки коштують розмови в середині мережі поза межами домашнього регіону. Співробітник компанії радісно відповів, що такі дзвінки абсолютно безкоштовні, на що користувач запитав, а чому зменшується баланс. Відповідь співробітника Теле2 його просто вразила - виявилося вартість розмов усередині мережі на тарифі «Мій Теле2» 5, 5 рубля за хвилину, як і вартість дзвінків на номери інших російських операторів.

У кол-центрі повідомили, що дзвінки тепер коштують саме стільки, а на сайті інформація просто не встигла оновитися. Для перевірки даних хлопець дзвонив до центру підтримки абонентів разів п'ять і щоразу оператори говорили, що такі розмови безкоштовні, а після уточнення даних повідомляли, що ці послуги вже платні. Щоб якось згладити неприємну ситуацію, абоненту запропонували повернутися на старий тариф, оскільки тільки на Преміум тарифі дзвінки всередині мережі залишилися безкоштовними.

Версія представника оператора

У гілці обговорення відписався представник оператора. Вона заявила, що так голослівно звинувачувати оператора Теле2 у списанні грошей не можна, як доказ має бути скрін деталізації. Працівниця компанії стверджує, що внутрішньомережеві дзвінки точно безкоштовні за умови відсутності заборгованості. Крім того, представник компанії радить перевірити платні підписки, про які багато хто просто забуває.

Чим все закінчилося

Користувач Пікабу не залишив спроб дізнатися істину. Він продовжував дзвонити в службу підтримки.

Після цього абоненту повернули старий тариф із безкоштовними внутрішньомережевими дзвінками, який, до речі, вже є архівним. Після того, що сталося, хлопець не тільки боїться змінювати тарифний пакет, але й мало довіряє фахівцям, які сидять у службі підтримки абонентів.

Виходить, що з незрозумілої причини:

  1. Система знімала гроші за розмови всередині мережі, хоча користувачем абонентську плату було внесено вчасно і без затримок.
  2. Оператори служби підтримки не змогли розібратися в проблемі, а лише посилалися на міфічні зміни в тарифах, хоча на сайті чорним по білому написано – розмови всередині мережі на тарифі «Мій Теле2» безкоштовні.

Не будь абонент настільки наполегливий, його гроші так би й йшли на розмови в мережі Теле2.