Чому фахівці не рекомендують користуватися телефоном

Anonim

Смартфони вже давно стали невід'ємною частиною життя багатьох людей. В одному невеликому пристрої зібрана робота, розваги та спілкування з рідними та близькими. Незважаючи на те, що смартфони з'явилися відносно давно, у багатьох людей досі виникають питання щодо їх правильної експлуатації. Особливо багато суперечок навколо зарядки смартфона та його використання у цей час.

Розглянемо всі можливі ризики та обговоримо міфи - так можна чи ні користуватися телефоном, коли він на зарядці?

Перегрівання батареї

Нагрівання акумулятора – це найбільш очевидна проблема при використанні смартфона під час заряджання. Це відбувається через високе навантаження на пристрій. Тобто з одного боку смартфон енергію віддає, а з іншого отримує, що і призводить до нагрівання.

Висновок простий, користуватися мобільним телефоном під час зарядки не рекомендується, оскільки він сильно гріється. Але якщо це необхідно, варто стежити за температурою корпусу і не допускати перегріву.

Знижується швидкість зарядки

Використання смартфона під час заряджання потребує енергії, оскільки вона одночасно розтрачується та поповнюється. Якщо мобільним телефоном користуватися в цей час, то час зарядки буде значно вищим. Це потрібно враховувати, особливо якщо необхідно швидко зарядити телефон.

Інші небезпеки

Не варто виключати й інші, дійсно небезпечні ситуації.

Періодично в мережі з'являються нотатки про вибух акумулятора та травму власника мобільного пристрою. Використання не відключеного від зарядки смартфона у ванній може призвести до смерті.Таке, на жаль, теж трапляється. Тому краще почекати пару годин, поки смартфон зарядиться, а потім його використовувати. До речі, вибухнути може не лише мобільник. Замикання може бути настільки масштабним, що вийде з ладу вся техніка, яка є в будинку.

Міфи

В мережі ходять міфи щодо небезпеки використання смартфона під час заряджання. Розглянемо найпопулярніші та спробуємо їх спростувати.

  1. Це шкодить акумулятору та зберігає термін його служби. Поширений міф, що при користуванні смартфоном на зарядці акумулятор постійно вмикається та вимикається, що призводить до псування батареї. Акумулятор зіпсується лише в тому випадку, якщо контролер живлення відсутній або зламаний. Тоді кожна зарядка може бути фатальною.
  2. Система неправильно показує зарядку пристрою. Після повної зарядки на екрані лише 1%. Це, найімовірніше, відбудеться внаслідок тривалої експлуатації, а не тому, що ви граєте під час зарядки.

Робимо логічний висновок, що під час зарядки користуватися смартфоном можна, але треба контролювати нагрівання пристрою.

Загальні рекомендації

Сучасні смартфони дуже функціональні і помітно відрізняються від мобільних пристроїв, які були в побуті кілька років тому. Щоб мобільник служив довше, слід дотримуватись певних рекомендацій.

  1. Сучасні смартфони не потребують так званого тренування, коли потрібно кілька разів розрядити смартфон повністю, а потім зарядити. У нових моделях використовуються літієві батареї, які відразу дозволяють досягти максимального ефекту.
  2. Повна розрядка. Якщо смартфон не розряджатиме нижче ніж на 30-40%, то показник служби акумулятора буде потроєний. До речі сучасна батарейка розрахована приблизно на 500 циклів зарядки.
  3. Заряджати телефон можна як увімкненим, так і вимкненим. Але в останньому випадку він буде заряджатися швидше.

І останнє – не рекомендується ставити смартфон на зарядку на ніч. Це не пов'язано з перегріванням або перезарядженням.