Яке скло вибрати для смартфона

Anonim

Кожний користувач може бути необережним у своїх діях. Буває таке, що деякі користувачі настільки не можуть якісно керувати своїми руками, що просто постійно кидають пристрій. У результаті може тріснути скло, ремонт якого обійдеться в пристойну суму.

Щоб такого не сталося, існує захисне скло. Покриття роблять на різні смартфони. Найчастіше все залежить від виробників та популярності тієї чи іншої моделі телефону.

Скло повинно бути міцним, витримувати багато ударів. Існують універсальні захисту, однак користувач може бути впевнений, що на 100% вона не захистить пристрої, оскільки зроблено з універсального матеріалу та форми.

Що таке захисне скло

Захисне скло – це таке загартоване скло, яке має практично точнісінько підходити під ту чи іншу систему. Виробник повинен врахувати всі параметри виготовлення. Також тонкощі грають роль. Наприклад, потрібно знати всі виїмки, всі датчики сенсора.

Головна відмінність, яка відрізняє захист від плівки в тому, що плівка ніяким чином не зможе вберегти пристрої. Під час падіння телефону користувач може не турбуватися за скло. Воно розіб'ється саме, при цьому збереже екран пристрою.

Переваги захисного скла перед іншими видами захисту пристрою в тому, що:

  • Воно захищає основне покриття на смартфоні;
  • Захист відмінно рятує від забруднень;
  • Воно швидко знімається з екрана, також і клеїться;
  • Воно пропускає колір і жодним чином не може вплинути на передачу кольору;
  • Вартість захисного скла в рази менша, ніж ремонт екрану.

Скло безпечно використовувати, тому що всі його краї закруглені. Виробники запевняють, що воно може прослужити не менше одного року, причому практика та дбайливе ставлення збільшують цей термін у два або три рази.

У комплексі зі звичайним захистом користувач також виявить сухі серветки. Завдяки їм можна протирати пристрій, тим самим захищає його від додаткового пилу.

Види захисного скла

Все види захисного скла робляться з одного й того ж матеріалу, але мають деякі відмінності, які визначають вигляд. Деякі виробники випускають нові види захисних покриттів, проте основні маркування, що зустрічаються на ринку, це 2.5D, 3D, 5D, 10D, 11D, 12D, 99D.

Также користувач може виявити відмінності у краях. Зустрічаються часто шибки зі звичайними закругленими краями. Зазвичай маркування, яке приписується склу – це просто маркетинговий хід. Багато рекламодавців запевняють, що навіть з літерою покупці звертають велику увагу саме на цифри.

Якщо розглядати відмінності між об'ємним склом, то вони також практично нічим не відрізняються. Користувач може побачити різні маркування у виробників, оскільки цей параметр не прописаний у законі. Однак, це не означає, що об'ємне скло погане і їх не варто брати від слова взагалі. Просто варто вибрати відповідний для себе варіант, при цьому уважно читати опис та характеристики товару.

Звичайне

Звичайне скло ще називають «класичним». Як правило, вони мають закруглені краї, які допомагають зберігати їхню міцність. Деякі виробники ставлять на такий захист маркування 2D. Це найменше найменування з тих, що є.

Звичайний недорогий захист. Воно прозоре та має акуратні вирізи під камеру та інші отвори на екрані. Також незахищеними можуть залишитися близько 2 мм усієї поверхні. Це єдине, що можна виділити їх недоліків даного виду.

Також мінусом звичайного скла є те, що під час носіння з'являються так звані «повітряні подушки». Це така освіта, яких позбутися практично неможливо. Звичайне скло користувач може наклеїти сам. Для цього не потрібно спеціальних навичок та високої технічної освіти.

Скло з маркуванням D

Складно знайти різницю скла з маркуванням D навіть від звичайних. Виробники можуть вказувати абсолютно будь-яке значення. Вони практично немає жодної різниці. Є такий міф, що що вище після букви цифра, то краще захист. Однак параметр цифри по літері не регламентується. Користувачеві доведеться дивитися більше на характеристики, ніж на цифру та її величину.

Скло з різним маркуванням, як правило, трохи товщі, ніж звичайні. У них можуть бути закруглені краї, а також наклеюватися вони будуть по всій поверхні дисплея, ніяким чином не зачіпаючи або огороджуючи отвори на телефоні.

Об'ємні стекла

Об'ємні скла, або скла типу 3D, мають закруглені краї, тобто немає ніяких гострих виступів, які можна побачити на звичайному склі. Якщо провести пальцем по краях або просто по всій поверхні, то це буде набагато приємніше, тому що немає старих стиків та інших неприємних ефектів.

Об'ємне скло набагато практичніше і цікавіше влаштоване. У них навіть може відрізнятися механізм та структура приклеювання. Якщо так воно і є, то виробник вказує це на упаковці.

Скло практичніше, так як гладкість поверхні просто захищає пристрій від пилу та різного бруду. Його набагато легше чистити та захищати від різних забруднень.

Як вибрати захисне скло

Найцікавіше настає в той момент, коли користувачеві уявити вибрати самостійно гарне захисне скло на свій пристрій. Для того, щоб зробити це правильно, існують фіксовані параметри, більш докладно з якими можна ознайомитися далі.

Модель смартфона

Сначала користувачеві потрібно подивитися в цілому, які варіанти запропоновані на ринку, так як не всі скла можуть підійти під користувальницьку модель пристрою. Всі дисплеї виготовляються під певну марку та виробника, при цьому враховуються абсолютно всі значення, починаючи від ширини скла, закінчуючи кількістю отворів на ньому.

Для пошуку потрібної моделі достатньо забити в будь-якому інтернет-магазині «захисне скло» і модель, яку хотілося б відшукати. Пошуковик видасть всі необхідні варіанти.

Ціна

Розглядаючи вартість скла, все залежить від якості та міцності, товщини та покриття. Вартість варіюється і коливається не більше 600 рублів. Ніхто не сперечається, що існують стеки дорожче, але звичайні варіанти в магазинах знаходяться в такому ціновому діапазоні. Також цікаво те, що більше коштує поклейка цього самого скла, а не сировина, яка використовується.

Якщо розглядати в перспективі, то заміна скла – дорога процедура. Кожен користувач змінює захист щонайменше 3 рази на рік. Знаючи вартість одного жарту та ціну послуги, я можна зробити висновок, що простіше самостійно навчити поклейці, заощадити кілька тисяч років.

Зовнішній вигляд

Розглядаючи зовнішній вигляд, тут також можна виділити безліч відмінностей. Це можуть бути як і повністю, так і частково округлені краї. Легко користувач виявить, що деякі скла не мають виїмок, що клеяться на всю поверхню дисплея відразу.І тут все залежить від його особистих переваг. Хотів би він, щоб під захистом був весь екран разом з виїмками та роз'ємами або краще знайти варіант з ними, щоб їх простіше було чистити і так далі.

Зовнішній вигляд скла практично нічим не відрізняється, тому даний параметр часто не розглядають виробники.

Міцність

Якщо вигляд скла досить складно розмежувати, то міцність піддається виміру. Щоб перевірити це виробники вигадали мінералогічну шкалу Мооса. Ця відображає можливість появи, а також те, з якою ймовірністю на склі з'являться різні види подряпин, тріщин або сколів.

Щоб легше провести градацію, було створено спеціальну систему природних мінералів. Вони вибудовані лінійку за нанесеними ними пошкодженнями. Міцність захисного скла становить від 4 до 6Н, при цьому деякі виробники йдуть на хитрості: вони вказують, що у скла міцність не менше 9 Н, проте це просто міцність звичайного олівця грифельного.Люди, не знаючи цей факт, вірять, що обирають справді якісне скло, а насправді це хитрість виробництва.

Товщина

Від товщини залежать багато параметрів. Хоч і товсте скло менш схильне до того, що на ньому з'явиться тріщина або подряпина, але при цьому воно ж зменшує чутливість сенсора екрану смартфона.

Також товстий захист може візуально збільшити телефон і виглядати неестетичним. Варто дотримуватися золотої середини, яка знаходиться в межах від 0, 3 мм, закінчуючи 0, 33 м. Це ідеальна товщина для всіх пристроїв.

Об `єм

Як говорилося раніше, виробники люблять писати різні обсяги скла, наприклад, 3D або 5D. Однак у більшості випадків виробники використовують позначення як цифри для додаткового залучення клієнтів до товару.У порівнянні зі звичайним склом вони мають округлені краї. Інших важливих відмінностей не спостерігається. Користувач може вибрати більший обсяг, проте в ньому немає жодного сенсу.

Покриття

Покриття та його вибір – важливі етапи, оскільки від них залежить, як скло буде відчуватися при дотику, який зовнішній вигляд матиме пристрій. Сучасне скло має такі покриття:

Матове. Це практично найпоширеніший тип. Він допомагає відобразити сонце, впоратися із яскравим світлом. При цьому захисна поверхня не відображає відблиски. Яскравість екрана не змінюється. Дуже зручний вид покриття для тих, хто постійно у телефоні у світлий час;

  • Глянцеве. Протилежний напрямок скла порівняно з матовим. Глянцеве вважається базовим і не несе додаткового функціоналу;
  • Олеофобне. Це такий вид покриття, яке допомагає запобігти жирним плямам, краплям води та багато іншого від екрану смартфона;
  • Надпрозоре. Цей захист взагалі не помітний на пристрої. Його складно побачити, проте воно при цьому міцне і красиве;
  • Приватне. Також цікавий вид скла. Якщо його наклеїти, то співрозмовник не побачить, що відбувається на екрані, якщо є нахил телефону.

ТОП-5 кращого скла для смартфона

Які ж шибки для смартфонів можна назвати кращими? Варто ознайомитися з рейтингом нижче та вибрати те, що підходить. Існують різні фірми, але, як правило, перемагають китайські бренди.

Назва Опис Рейтинг
Mocolo Смартфон під таким захистом не схильний до різних побічних дій. Також його відрізняє те, що воно від китайського виробника, який виготовляє шибки на зовсім різні марки телефонів. ★★★★★
Mikomo Преміальна якість, в якій використано найкращу сировину для виробництва. У нього висока твердість, ідеальна товщина, а також олеофобне покриття. ★★★★
Glass Pro Це також китайський виробник, який виготовляє скла в основному 5D та 6D. Дивно, але захист має стандартну товщину при подібному об'ємі, відмінну твердість, олеофобне покриття, яке захищає телефон від вологи, жирних пальців та інших побічних слідів. ★★★★
Full Cover Premium Tempered Glass Це захист типу 3D Full. Воно має стандартну товщину, відмінний ступінь покриття. ★★★
CaseGuru Непогане та дешеве скло, яке виконане із загартованого матеріалу, несе протиударний ефект. ★★★

Бонус: як наклеїти захисне скло

Перш ніж купувати захисне скло, потрібно зрозуміти, як і правильно клеїти. Як правило, виробники пропонують комплект для наклеювання, в який входить ганчірочка, серветка та саме скло. Для встановлення користувачеві необхідно:

Приготувати повністю місце, а саме – прибрати предмети та протерти стіл вологою ганчіркою;

  1. Варто протерти дисплей, у тому числі рамки, якщо вони є;
  2. Насухо витерти сухою тканиною;
  3. Отклеить захист з пристрою;
  4. Піднести скло до екрану;
  5. Вирівняти все по рамках;
  6. Прикласти скло та провести по центру. Це потрібно для того, щоб скло добре приклеїлося до екрану;
  7. Протерти сухою ганчіркою ще раз по всій поверхні телефону.

Як видно, щоб наклеїти скло не потрібно особливих навичок. Найголовніше – зберігати чистоту робочого місця. Варто перевірити кімнату за день до початку робіт, а за годину, навпаки, закрити її, щоб запал осіла, користувач протер її і зміг якісно встановити скло.