Як відключити провідне радіомовлення від РСВО та Ростелекому

Anonim

Висяча на стіні радіоточка – неодмінний атрибут радянської квартири. Радіомережі використовувалися для трансляції інформаційних, музичних та новинних передач. Сьогодні їхня затребуваність наближається до нуля. Дротове радіомовлення Ростелеком є ​​у багатьох регіонах. Користується ним обмежена кількість абонентів – переважно це люди похилого віку. Але й вони змушені відмовлятися від мовлення у зв'язку з високою абонентською платою.

Сучасний стан радіомовлення

Вміст мереж провідного мовлення обходиться досить дорого.Тому і абонентська плата в деяких регіонах зашкалює за 200 руб/міс. У радіомережах транслюються від однієї до трьох станцій. Перша трансляція ведеться в низькочастотному режимі, для її прослуховування потрібен найпростіший приймач - в ньому немає майже нічого, крім регулятора гучності та динаміка. Остальні дві програми транслюються з високочастотною модуляцією – для їх прослуховування необхідний трипрограмний приймач з мережевим електроживленням.

Провідним радіомовленням займаються Ростелеком і ФГУП РСВО. Встановлення в будинку чи квартирі радіоточки здійснюється після написання відповідної заяви. Далі здійснюється перевірка наявності технічної можливості підключення. У деяких містах і регіонах радіомовлення просто не працює – воно не затребуване, або лінії зв'язку занепали настільки, що їх ремонт нерентабельний. Якщо абоненти потребують радіо, Ростелеком пропонує їм альтернативні рішення.

В окремих регіонах провідне радіомовлення від РСВО і Ростелекома згасло настільки, що у мережах зв'язку ведеться мовлення лише однієї програми.Радіомережі залишилися затребуваними хіба що в селах, та й кількість абонентів постійно падає. Неподалік той день, коли мережі остаточно припинять своє існування, будучи витісненими більш сучасними технологіями.

Як відключити радіоточку Ростелеком

Це питання звучить у рази частіше, ніж питання про підключення. Адже альтернатив провідному мовленню від РСВО та Ростелекому повно:

  • FM-мовлення – для його прийому використовуються стаціонарні та переносні FM-приймачі.
  • Інтернет-мовлення – тут можна слухати радіотрансляції з усього світу. Це десятки тисяч станцій різного спрямування. Трансляції здійснюються безкоштовно. Для прослуховування достатньо мінімального тарифного плану зі швидкістю від 128 кбіт/сек.
  • Мовлення у супутникових мережах – наприклад, його веде оператор Триколор. Він здійснює трансляцію близько 40 російських станцій.
  • Мовлення в мережах цифрового ТБ – у тому числі в мережах ефірного наземного цифрового телебачення у стандарті DVB-T2. Тут транслюються три радіостанції.

Тарифи на радіоточку варіюються від 60 до 250 руб/міс. Підсумкові суми протягом року варіюються від 720 до 3000 рублів. За ці гроші можна купити непоганий FM-приймач та слухати його роками без абонентської плати. Радіомовлення у FM-діапазоні здійснюється навіть у невеликих населених пунктах.

Оплата за радіоточку стягується щомісяця – незалежно від того, користуються слухачі провідним радіомовленням чи ні. А рахунки надходять постійно. Довести той факт, що ви не користуєтеся радіоточкою неможливо. Якщо вона вам не потрібна, потрібно від неї відмовитися. Вимкнути послуги провідного радіомовлення ви зможете в офісі Ростелеком у своєму місті. Напишіть заяву на відмову та забудьте про зайву абонентську плату. Поки ви цього не зробите, ви щомісячно отримуватимете все нові рахунки.Їх несплата веде до утворення пені.