Як змінити дату створення файлу

Anonim

Як подивитися дату створення файлу. Як змінити дату створення файлу вбудованими засобами. Програма зміни дати створення файла.

Як подивитися дату створення файлу

З файлом або папкою пов'язані три дати:

  • коли відбулося створення;
  • час останньої зміни;
  • коли папка або файл були відкриті востаннє.

Щоб отримати цю інформацію, потрібно вчинити так:

  1. Вибрати файл або папку.
  2. Клікнути правою клавішею миші, внаслідок чого відкриється контекстне меню.
  3. Вибрати в ньому «Властивості».
  4. На вкладці «Загальні» переглянути дати створення, відкриття та зміни.

При формуванні цих даних використовується той час, який у цей момент встановлено в операційній системі.

Перегляд властивостей файлу або папки

Якби я, наприклад, перед відкриттям файлу, встановив інший час, то операційна система відзначила б його, а не те, що було насправді.

Як поміняти тимчасові характеристики можна подивитися в ролику

Як змінити дату створення файлу вбудованими засобами

Щоб використовувати системні засоби для встановлення тимчасових характеристик папок та файлів, виконують такі дії:

  1. У системних налаштуваннях відзначають автоматичне встановлення тимчасових параметрів.

  2. Коригують їх на комп'ютері необхідним чином.

  3. Створюють новий каталок. Його, наприклад, можна зробити на робочому столі комп'ютера. Її часові параметри відповідають тим, що були введені.
  4. Відкривають потрібні документи та зберігають їх у створену папку.
  5. У них буде встановлено потрібні дата та час.
  6. Потрібно в системних параметрах вказати необхідність автоматичної установки системних дати та часу.

Після цього на комп'ютері знову буде правильні дата і час.

Програма для зміни дати створення файлу - ТОП-5 найкращих

Назва Опис Рейтинг
FileDate Changer Зручна та функціональна програма. ★★★★★
File Date Touch Програма включає необхідні функції. ★★★★★
SetFileDate Проста та надійна програма. ★★★★
BulkFileChanger Якісна та нескладна в роботі програма. ★★★★
NewFileTime Програма, що має базові функції. ★★★★

FileDate Changer

Плюси та мінуси Активно підтримується розробником. Працює у версіях Windows, що вийшли останніми роками. Має простий та зручний інтерфейс. Відносно багато функцій. Не підтримує перейменування каталогів. Наявність потрібних можливостей 8 Зручність використання 10 Простота процедури встановлення програми 8 Сумісність з різними Windows 10 Підтримка від розробника 10 Разом 9.2 Зручна та функціональна програма.

Програма була створена у 2002 році. Підтримується розробником до теперішнього часу. Ця програма працює на всіх останніх версіях Windows.

Інтерфейс зроблений простим. Те, як скористатися, зрозуміло відразу. Програма доступна на сайті розробника. Існує безкоштовна та платна версії програми.

Вибирати файли можна безпосередньо або просто перетягнути їх на віконце програми з провідника. Недоліком є ​​те, що програма не змінює характеристики каталогів.

File Date Touch

Плюси та мінуси Працює з файлами та папками Може використовуватись у різних версіях Windows. Має добре продуманий та зрозумілий інтарфейс. Є базові можливості. Не підтримується розробником. Наявність потрібних можливостей 10 Зручність використання програми 7 Простота процедури встановлення програми 10 Сумісність з різними Windows 10 Підтримка від розробника 3 Разом 8 Проста та надійна програма, яка має всі основні функції.

Програма може змінювати час і дату файлів і папок. Щоб виконати коригування, необхідно безпосередньо вказати потрібні. Розробник припинив підтримку програми. Але її можна завантажити зі сторонніх ресурсів.

За замовчуванням програма налаштована на зміну дати останньої модифікації. Якщо потрібно змінити інші часові параметри, потрібно вказати це в налаштуваннях. Існує опція заміни часу та дати у всіх файлах та папках, присутніх у певному каталозі. Для того, щоб її активувати, необхідно відзначити відповідний рядок у налаштуваннях. При її відключенні зміну піддадуться лише файли у вказаному каталозі. На підпапки дія коригування поширюватися не буде.

Про зміну дати та часу файлу розказано у відео

SetFileDate

Плюси та мінуси Може змінювати часові параметри файлів та папок Працює в різних Windows. Інтерфейс простий та зручний. Є основні функції. Є лише мінімальний набір функцій. Наявність потрібних можливостей 4 Зручність використання програми 5 Простота процедури встановлення програми 4 Сумісність із різними Windows 5 Підтримка від розробника 4 Разом 4.4.

При виборі файлів та папок для зміни дати та часу можна використовувати заданий користувачем фільтр. Після того, як було визначено об'єкти для змін, у правій панелі потрібно вказати, які коригування потрібно провести.

При проведенні змін необхідно встановити потрібну дату та час. Потім вказують до яких часових параметрів це має стосуватися. Для виконання команди натискають кнопку «Modify Date's».

BulkFileChanger

Плюси та мінуси Коригує тимчасові параметри у файлів та папок. Працює у всіх останніх версіях Windows. Має простий та зручний інтерфейс. Має основні функції. Є версії для 32-бітових та для 64-бітних операційних систем. Є лише основні функції для роботи. Наявність потрібних можливостей 8 Зручність використання програми 10 Простота процедури встановлення програми 10 Сумісність із різними Windows 10 Підтримка від розробника 10 Разом 9.6 Якісна та нескладна у роботі програма.

Ця програма того ж розробника, який створив FileDate Changer. Вона застосовує найсучасніші рішення. Програма не потребує встановлення. Тут можна вибрати російську мову інтерфейсу. Розробник створив окремі версії для 32-бітових і 64-бітних систем.

Додаток споживає кілька системних ресурсів і не потребує встановлення. Воно дозволяє змінювати дату та час у файлів та каталогів. Доступна зміна всіх трьох типів тимчасових характеристик. Програму відрізняє порівняно велику кількість налаштувань. Інтерфейс програми зроблений простим, дозволяючи розпочати роботу з програмою відразу.

Тут можна вибирати об'єкти для коригування безпосередньо або просто перетягувати потрібні на вікно програми. Список вибраних для зміни дати та часу файлів може бути скопійований до текстового файлу. Програма працює швидко і надійно.

NewFileTime

Плюси та мінуси Коригує тимчасові параметри у файлів та папок. Працює у всіх останніх версіях Windows. Має простий та зручний інтерфейс. Включає основні функції. Є версії для 32-бітових та для 64-бітних операційних систем. Відносно складні налаштування Наявність потрібних можливостей 8 Зручність використання програми 7 Простота процедури встановлення програми 10 Сумісність з різними Windows 10 Підтримка від розробника 8 Разом 8.6 Програма включає основні функції.

Інтерфейс цієї програми на перший погляд виглядає трохи складним. Однак його легко освоїти. Вже за кілька хвилин стає зрозуміло як працювати з програмою.

Вибір файлів та папок відбувається шляхом вказівки абсолютного шляху або за допомогою перетягування потрібних файлів у вікно програми. Доступна можливість використовувати список із текстового файлу.

Щоб здійснити зміни, потрібно вказати нові дату та час, які мають бути встановлені. Вказують, які саме часові параметри підлягають заміні.

Якщо користувачеві потрібно змінити дату і час у певних файлів і каталогів, то він може скористатися вбудованими засобами або використовувати спеціальні утиліти. Перераховані тут програми дозволяють за допомогою нескладних дій провести потрібні тимчасові коригування з мінімальними витратами часу.