Відеоповідомлення у Телеграм

Anonim

Навчившись використовувати відео в чаті, можна поділитися з друзями найцікавішими моментами зі свого життя. Ця можливість з'явилася версії телеграм 4.0, яка була випущена кілька років тому. Для цього достатньо навчитися записувати та відправляти відео в кружечку під час спілкування в Телеграмі.

Відеоповідомлення у Телеграм - особливості

Використання відео не має обов'язкового характеру, однак іноді він необхідний для того, щоб висловити суть повідомлення. Додати ролик можна у різний спосіб. Один із них взяти існуючий відеофайл. Інший - зняти відео, не виходячи з Телеграм.

Посилаючи знайомим відеоповідомлення в гуртку, можна їх дивувати. Використання незвичайної форми дозволить отримати несподіваний ефект.

Переваги та недоліки відеоповідомлень

Плюси та мінуси Використання відео робить у Телеграм процес спілкування більш цікавим та виразним. Зйомка не вимагає виконання будь-яких складних операцій. Є можливість відредагувати відео у телеграмах. Це можна зробити не лише у себе, а й у співрозмовника. Таким чином автор може бути впевнений, що неякісне відео буде вилучено зі спілкування. Ролик Телеграм можна переглянути неодноразово і зробити це у будь-який зручний час. Щоб зняти гарне відео. Потрібно володіти відповідними навичками та досвідом. У телеграмах не реалізована функція відеодзвінків. Пересилання ролика не замінює живого спілкування. Гранична тривалість відео в телеграмі не може перевищувати однієї хвилини.

Використання відеоповідомлень у Телеграм має такі переваги:

  1. Застосування такої форми вираження думок дозволяє долученню додаткову виразність.
  2. У процесі зйомки не потрібно робити складних операцій.
  3. Перед відправкою є можливість переглянути ролик, що вийшов.
  4. Функція відправки відео в Телеграмі є безкоштовною.
  5. Вже надіслане повідомлення можна видалити не тільки у себе, а й у співрозмовника.
  6. Отримувач може переглянути отриманий ролик відразу або в інший зручний для нього час.

Також потрібно враховувати наявність певних недоліків:

  1. Для того щоб зняти якісне відео, необхідно вміти це робити. У недосвідченого користувача рідко можуть вийти відео, які здатні вразити.
  2. В Телеграмі немає функції відеодзвінків. Замість неї можна надіслати відеоповідомлення. Їх можна знімати заздалегідь або створювати безпосередньо під час розмови. Таким чином незважаючи на використання відео відсутня можливість прямого діалогу зі співрозмовником.
  3. Тривалість відеоповідомлення в Телеграм обмежена однією хвилиною. У цей час потрібно вмістити суть повідомлення.

Використовувати чи ні відеоповідомлення в Телеграм, користувач вирішує залежно від конкретної ситуації.

Як у Телеграмі записати відеоповідомлення

Порядок запису відео повідомлень практично не відрізняється на різних пристроях. Існують невеликі відмінності, пов'язані з типом та моделлю пристрою, на якому вони знімаються.

Тим, хто хоче уважніше вивчити, як користуватися можливістю спілкуватися в Телеграмі за допомогою відео, буде корисно ознайомитися з роликом

На телефоні

Записати відео можна, не виходячи з чату Telegram. Відправлення може бути як публічним, так і приватним. Одержувач може їх переглядати необмежену кількість разів, а також надсилати іншим користувачам. Для цього необхідно зробити наступне.

Android

Для використання відеоповідомлення в Телеграмі можна зробити наступне:

  1. Почати чат з тим клієнтом, якому планується надіслати відео повідомлення.
  2. На сторінці в нижній частині можна побачити символ скріпки. Зазвичай він використовується для завантаження файлів із гаджета. Його також можна застосувати для того, щоб зняти та надіслати відео.
  3. Після натискання на іконку скріпки, потрібно клікнути по символу, що зображує камеру. Після цього запрацює зйомка і можна буде записати відеоролик.
  4. Потрібно буде зробити відео, яке призначене для співрозмовника. При цьому можна записувати звук. При записі на телефоні можна вибрати для використання фронтальну або задню камеру.

  5. Якщо після того, як відео було знято. Воно не влаштувало автора, його можна стерти, натиснувши відповідну кнопку видалення. Зазвичай така ситуація виникає у разі, якщо автора не задовольняє якість зйомки.

iPhone

Для запису на iPhone можна скористатися алгоритмом, який має багато спільного з тим, який використовується при роботі на Андроїді. Для цього необхідно виконати такі дії:

  1. Потрібно запустити програму Телеграм на Айфоні.
  2. Вибирають співрозмовника, якому планують відправити відео, що створюється в месенджері, або чат, де хочуть його опублікувати.
  3. У полі, де відбувається введення тексту, потрібно в нижній частині сторінки тапнути за зображенням мікрофона, яке знаходиться нижньому правому куті екрана.

Запис буде тривати доти, доки користувач утримує палець на натиснутому символі. Після відпускання вона припиниться, і відео можна буде надіслати. Якщо згорнути то запис продовжиться без необхідності довгого натискання. До її припинення та відправлення переходять після натискання на червоний прямокутник.

На комп'ютері

На комп'ютері не передбачається можливість зйомки відео безпосередньо під час спілкування в Телеграмі. Надіслати під час розмови можна знятий раніше та збережений на комп'ютері відеофайл. Для цього, наприклад, можна використовувати смартфон, а відзнятий матеріал потім скопіювати на ноутбук або настільний комп'ютер.

Через браузер

При використанні веб-версії Телеграм, щоб спілкуватися через чат за допомогою відео, необхідно зробити таке:

  1. Відкрити офіційний сайт. Зайти до свого облікового запису.
  2. Перейти в чат, почати діалог.
  3. При наборі повідомлення потрібно клацнути по значку скріпки. Відкриється вікно для приєднання відеофайлу. Його потрібно вказати і потім підтвердити вибір.
  4. Сообщение з приєднаним файлом надсилають до співрозмовника.

За наявності камери, переданий ролик можна зняти перед відправленням.

Desktop версія

Щоб зробити надсилання відео на комп'ютері, потрібно виконати такі дії:

  1. Запустити програму-клієнт Телеграм.
  2. Відкрити чат із співрозмовником, якому планується надіслати відеофайл.
  3. Натиснути на значок скріпки в нижній лівій частині екрана.
  4. Коли відкриється вікно вибору файлу, потрібно зробити подвійне клацання на його назві.
  5. Після закінчення завантаження файлу натискають на кнопку «Надіслати».

Оскільки на комп'ютері немає можливості скористатися версією зі смартфона, тут не можна створити відео в гуртку. Співрозмовник побачить ролик у тому вигляді, як він зберігався на комп'ютері. Якщо до настільного комп'ютера приєднано відеокамеру, можна знімати відео для надсилання.

Як записати кругле відеоповідомлення

Записати відеоповідомлення в гуртку стандартними засобами Телеграм не вийде. Для цього доведеться використовувати ботів. Алгоритм необхідних цього дій буде показано з прикладу застосування Telescopy. Щоб створити кругле відео, потрібно зробити наступні кроки: Потрібно знайти робота Telescopy.

Для цього зручно скористатися пошуковим рядком. Потрібно почати чат з цим ботом.

  1. У нижній частині екрана натискають кнопку для того, щоб додати відео з галереї.
  2. Обробка триватиме протягом кількох секунд. Бот дасть відповідь, надавши при цьому відео в округлій формі.

Отримане таким чином відео можна буде переслати іншим користувачам звичайним чином. Якщо з якихось причин цей бот не підійде, можна знайти інші, які мають аналогічну функціональність.

Як завантажити відео з Телеграм

Якщо є необхідність завантажити відео, це можна зробити наступним способом:

  1. Якщо це потрібно зробити на смартфоні з Android, необхідно виконати такі дії.У середній частині екрана натискають на іконку, де зображена стрілка. В результаті користувачеві буде надано вибір способів дій із відеофайлом. Потрібно тапнути за символом, що означає завантаження файлу на пристрій. В результаті файл буде скопійовано на гаджет.
  2. Якщо користувачеві потрібно завантажити ролик з Телеграма на Айфон, то алгоритм дій буде аналогічним. Тут потрібно спочатку вибрати відповідне повідомлення, а потім клацнути по великій стрілці, яка розташована в середній частині екрана. В результаті можна буде бачити додаткову панель, на якій необхідно вибрати опцію завантаження на iPhone.
  3. Для смартфона під керуванням Windows Phone, при завантаженні спочатку вибирають потрібне повідомлення, потім клацають по великій стрілки. З меню вибирають завантаження, на гаджет.
  4. Завантаження відео також доступне при роботі в Телеграмі на персональному комп'ютері. Щоб отримати потрібний файл, потрібно зробити таке.Потрібно запустити програму, вибрати відео та клацнути по ньому правою клавішею миші. У контекстному меню потрібно вибрати рядок «Зберегти як». У вікні вибирають місце, де треба записувати файл.

На всіх видах пристроїв процедура закачування виконується схожим чином.

Проблеми з відеоповідомленнями в Телеграм

Проблеми та рішення Під час створення відеозапису або звуку не виконується запис.

Можливо, власник смартфону відключив використання відеокамери та звуку. Для виправлення потрібно перейти в налаштування та увімкнути їх. Відсутній сигнал бездротового Інтернету.

Одна з можливих причин – заборгованість з оплати. Необхідно перевірити стан балансу та розрахуватися з боргами, якщо вони є. Слабкий сигнал Wi-Fi.

Потрібно перевірити, як працює роутер. За потреби треба зайти в налаштування та відкоригувати їх. Телеграм заблоковано.

У цьому випадку для доступу можна використовувати один із VPN сервісів.

Використання відео повідомлень у месенджері розширює можливості спілкування учасників. Однак у деяких випадках при спробі скористатися сервісом користувачі можуть зіткнутися з проблемами. Вони можуть виникати з таких причин:

  1. Розробники постійно працюють над удосконаленням сервісу. Одним із результатів їхньої праці є регулярний випуск оновлень програми. Згодом додаються нові функції, виправляються знайдені помилки та незручності. Користувачі не завжди приділяють належну увагу встановленню оновлень, уникаючи зайвого клопоту. Однак це неправильний підхід, оскільки використання застарілих версій призводить до помилок.
  2. Проблеми в роботі можуть бути пов'язані зі слабким або відсутнім доступом до Інтернету. Якщо вони виникли, потрібно переконатися, що немає заборгованості з оплати провайдеру і правильно встановлені налаштування на гаджеті.
  3. При створенні та надсиланні відеороликів потрібно, щоб камера та мікрофон були підключені. Зазвичай користувачі відключають ці пристрої, але для роботи з такими повідомленнями їх необхідно підключити та налаштувати.
  4. Можливе блокування Телеграма з боку контролюючих органів. У цьому випадку продовжити користуватися месенджером можна після встановлення VPN. У цьому випадку потрібно буде знайти найкращий сервіс такого типу.

Якщо виникають проблеми, необхідно спочатку визначити проблему, а потім зробити дії для її вирішення. Наприклад, якщо є слабкий сигнал бездротового інтернету, необхідно перейти в те місце, де він сильніший. При використанні мобільного інтернету потрібно знаходитися в тому місці, куди добре проходить сигнал з вишки.

Якщо для бездротового доступу використовується домашній маршрутизатор, необхідно переконатися, що він налаштований правильно. Іноді для вирішення проблеми достатньо поміняти номер Wi-Fi, що використовується.

Використання відео в месенджері Телеграма робить спілкування більш змістовним та виразним. Хоча у ролика невелика тривалість, використання відео в повідомленнях робить розмову цікавішою. Щоб максимально використовувати користувані можливості, потрібно добре знати, як створювати, пересилати, завантажувати або редагувати такі відеоролики.