Фішки в Інстаграм 2021: секрети для сторіс та директора

Anonim

Якщо попросити людину назвати соціальні мережі, якими вона користується, Instagram обов'язково опиниться в цьому списку. І не випадково, адже це – найпопулярніша соціальна мережа на сьогоднішній день. Розробники невпинно вдосконалюють її, додають безліч корисних фішок і лайфхаках, про які досі не знають навіть відомі в широких колах інста-блогери.

Знання секретних прийомів здатне урізноманітнити ведення блогу, зробити його яскравішим і незабутнім, що привабить більше передплатників і зробить користувача пізнаваним серед інших. Умовно лайфхакі можна розділити на кілька категорій: для сториз, для постів, хештегів, повідомлень у директі та просування в соцмережі загалом.

Секрети вдалих сториз

Сториз – це викладені фотографії або відео у верхньому рядку Інстаграма, які видно передплатникам рівно 24 години. Після доби вони автоматично потрапляють до архіву, де переглядати їх можна лише власнику облікового запису. Є багато прийомів, що дозволяють зробити історії більш запам'ятовуваними та цікавими для глядачів.

Додавання стікерів та GIF-зображень

Інстаграм пропонує безліч стікерів і гіфок на будь-який смак, здатних не тільки збагатити деталями історію, а й привернути увагу до потрібних деталей – наприклад, мерехтлива стрілка, спрямована на рекламне посилання, збільшить шанс появи інтересу у сториз, що переглядає. людини. Крім того, стікери зроблять історію більш красивою для очей і додадуть новизни навіть нецікавої фотографії.

Створення звичайної та напівпрозорої заливки

Більшість людей, які бажають створити фон суцільного кольору, вибирають інструмент «пензель» і зафарбовують екран вручну, таким чином витрачаючи багато часу (до того ж не завжди виходить зафарбувати рівно). Є один секрет: достатньо вибрати інструмент, натиснути на будь-яку область екрану і тримати палець – тоді вся область буде залита обраним кольором.

"Вільні руки"

Розробники подбали про людей, які хочуть викладати відео в сториз, при цьому не тримаючи телефон. Наприклад, якщо хочеться записати свою гру на музичному інструменті або потанцювати перед увімкненою камерою, можна скористатися функцією «вільні руки» - при короткому натисканні на кнопку запису, в сториз автоматично запишеться відео стандартної довжини 15 секунд (при звичайному режимі кнопку запису доведеться утримувати) така кількість історій, скільки буде потрібно.

Підпис історії

Любителям розмовних сториз варто подбати про тих людей, у яких з якоїсь причини немає можливості подивитися відео зі звуком. На допомогу прийдуть у такому разі підписи – достатньо продублювати свою мову (можливо, лише суть оповідання) у вигляді тексту. Це також хороший спосіб зробити сториз привабливішим – розмістити підпис можна в будь-якому місці екрану, де він буде найбільш вигідно виглядати.

Використання режиму бумеранга

Замість постінгу звичайних фотографій можна скористатися функцією бумеранга, знявши об'єкт, що цікавить, з несподіваного ракурсу і проявивши фантазію. Щоб вибрати функцію бумеранг, достатньо зайти в сториз і вибрати потрібний режим у лівому стовпці.

Можливість перегляду історій анонімно

Зазвичай користувач бачить усіх, хто переглянув його історію. Але якщо з якоїсь причини розкривати свою особистість немає бажання, можна скористатися сторонніми програмами, що дозволяють дивитися історії анонімно, тобто. людина, що запостила історію, не дізнається, хто її подивився. Для цього існують програми для скачування та онлайн-сервіси (на кшталт Gramotool, Insta-stories та ін).

Вимкнення можливості поділитися історією

Якщо при викладанні певної історії не хочеться, щоб нею могли ділитися глядачі з іншими людьми, можна налаштувати спільний доступ. Для цього натискається шестерня в лівому верхньому кутку і повзунок «дозволити ділитися» переходить у неактивне положення. На тому ж таки екрані можна відключити можливість репоста в чужі історії. Заборона діє на всі історії до моменту її зняття.

Можливість поділитися публікацією іншої людини

Нещодавно Інстаграм дав можливість викладати в сториз чужі публікації. Тепер контент, що сподобався, можна репостнути собі абсолютно законно, і це не буде вважатися плагіатом. Зробити це можна, щоб висловити вдячність автору посту або поділитися цінною інформацією з іншими.

Перегляд статистики

Для бізнес-акаунтів (а за фактом, для будь-яких) Інстаграм придумав статистику. У ній можна подивитися, скільки людей підписалося на цей аккаунт, скільки перейшло за розміщеними посиланнями, хто зайшов у профіль і багато іншого. Щоб переглянути свою статистику, достатньо згорнути в режимі історії.

Додавання «мерехтіння» до емодзі

Мало хто знає про таку можливість Інстаграма, але мерехтливі смайли відмінно привертають до себе увагу. Щоб увімкнути сяйво для емоди, потрібно в текстовому режимі сториз переключити шрифт на неоновий (Neon). Після цього всі смайли, написані цим шрифтом, матимуть легке свічення контуру.

Можливість приховати хештеги

Хештеги допомагають просувати публікацію та збільшувати охоплення переглядів, проте найчастіше виглядають як «сміття» на фотографії або відео і псують загальне враження від переглянутого. Хорошим варіантом буде зробити хештеги непомітними. І тому є кілька способів. Спочатку хештег необхідно зменшити (але не захоплюватися, інакше алгоритми інстаграм його просто не розпізнають), потім зробити наступне:

  • Сховати хештег стікером, якщо він вдало вписується в загальну картину;
  • Залити його кольором фону за допомогою інструмента (піпетка) – вибираючи колір шрифту, клацнути піпеткою на те місце, де буде розташований хештег;
  • Винести хештег на край екрану, де він не буде помітний.

Залити екран суцільним кольором

Іноді на фотографії хочеться зробити акцент на якійсь конкретній ділянці або об'єкті, а то й пограти з передплатниками у гру. Тоді на допомогу приходить заливання екрану кольором. Робиться це вручну під час редагування фотографії. Потрібно натиснути на іконку малювання (хвиляста линя), вибрати потрібний стиль (звичайний колір, неоновий, ефект дрібна і т.д.) і зафарбувати необхідну частину знімка вибраним кольором - з палітри або скориставшись піпеткою. Потрібно затиснути потрібну ділянку екрана та залити його кольором. Якщо залилося зайвого, можна скористатися гумкою і «почистити» випадково зафарбовані ділянки. В кінці натиснути на галочку у правому верхньому кутку, для збереження змін.

Додати музику

Інстаграм надає користувачеві свою широку музичну бібліотеку. Щоб поділитися з передплатниками композицією, що сподобалася, потрібно зайти в сториз, вибрати будь-яке фото, клацнути на значок стікера у верхньому рядку і вибрати з випадаючого вікна стікер «Музика». Пошуковик запропонує знайти необхідний трек. Вибрану пісню можна обрізати, перемотати до моменту, що особливо сподобався, і викласти.

Зробити літери різних кольорів

Цікаво буде виглядати текст, складений з літер різних кольорів (градієнт, наприклад, освіжить написане і додасть загадковості). Для цього потрібно щось написати, потім затиснути окрему літеру, додати їй необхідний колір, потім продовжити писати текст.

Додати історію до профілю

Якщо власна будівля так сподобалася, що не хочеться втратити її після проходження 24 годин, можна скористатися функцією додавання історії до профілю.Для цього потрібно зайти на потрібну історію, натиснути у правому нижньому кутку іконку з трьома вертикальними точками та обрати у списку «Поділитись у публікації».

Перегляд великої кількості сториз в авторежимі

Підвищити охоплення переглядів можна і не витрачаючи час на перегортання чужих історій. Для цього стане в нагоді програма Instaplus, яка сама по собі буде переглядати безперервно історії інших людей у ​​фоновому режимі. Початкові результати підвищення охоплень вже можна помітити після кількох годин роботи програми.

Вимкнення чужих сториз

Бує так, що історії якогось користувача зовсім не інтереси або підписок настільки багато, що сториз, що цікавлять, губляться в потоці непотрібних. У такому випадку допоможе функція, яка приховує сториз певних профілів. Для цього потрібно перейти на сторінку людини, натиснути на три крапки у правому верхньому кутку та вибрати опцію «приховувати історії».

Секрети публікацій

Ретельне складання постів забезпечить постійний приплив нових передплатників і зробить профіль візуально приємнішим. Є кілька лайфхаків, які дозволяють покращити якість публікацій.

Регулювання насиченості фільтрів

Для тих, кому не подобається штучність пропонованих інстій фільтрів, але зовсім «голі» фотографії викладати не хочеться, знадобиться можливість керувати насиченістю фільтра. Для цього після вибору потрібно повторно натиснути на іконку фільтра та відкрити налаштування редагування, де за допомогою повзунка відрегулювати відсотки накладання фільтра на фотографію.

Відключення звуку на відео

Бує, що естетичне зображення у відео псує неприємний шум на тлі або поганої якості звук. У такому разі корисним буде опублікувати відео, вимкнувши звуковий супровід.Робиться це так: після додавання бажаного відео, потрібно натиснути на «далі» і, натиснувши на знак гучності, вимкнути звук.

Прибрати позначку свого облікового запису з чужої публікації

Якщо людині не подобається, як вона вийшла на фотографії, де її відзначили, або позначка стоїть на публікації сумнівного змісту, вона може видалити її. Для цього потрібно перейти на фото з позначкою, натиснути на нього, потім на мітку свого профілю і вибрати у списку «видалити мене з публікації». Інший варіант – натиснути на «приховати з мого профілю» - тоді фотографія не відображатиметься у списку всіх зазначених фото на сторінці.

Фільтрація небажаних коментарів

Чим більше передплатників з'являється, тим частіше зустрічаються небажані і навіть образливі коментарі до постів. Інстаграм намагається сам видаляти образливі коментарі, але це не завжди вдається.За бажанням можна налаштувати блокування самостійно, занісши в стоп-лист заборонені для цього облікового запису слова. Для цього потрібно пройти шляхом: «Налаштування» – «Конфіденційність» – «Коментарі» та переключити повзунок «Ручного фільтра» в активне положення. Потім у порожнє поле нижче потрібно ввести всі небажані слова, і коментарі з ними автоматично видалятимуться.

Можна повністю відключити можливість коментування певного посту. Для цього безпосередньо перед опублікуванням фотографії або відео потрібно відкрити розширені налаштування.

Вибрати «відключити коментарі».

Включення повідомлень про цікаві публікації та історії

Якщо нові пости блогерів, що цікавлять, губляться серед непотрібних підписок, можна включити повідомлення про нові посади або історії певної людини, щоб завжди бути в курсі новин від неї.Зробити це просто: потрібно перейти в профіль, натиснути на три вертикальні точки в правому верхньому кутку і вибрати в списку «Включити повідомлення про публікації/історії».

Збереження чернеток

Корисною функцією Інстаграма є можливість збереження чернеток, якщо поки що публікувати відредаговане фото/відео немає бажання чи можливості. Щоб зберегти чернетку, потрібно відредагувати вибрану фотографію, додати на неї всі необхідні мітки (людей, місця розташування), потім повернутися на попередній екран з редагуванням і натиснути на кнопку у верхньому лівому кутку, а в меню вибрати «зберегти як чернетку».

Зміна порядку фільтрів у списку

Інстаграм надає для використання безліч фільтрів, з яких кожна людина використовує всього декілька. Щоб заощаджувати час і не шукати фільтри, що кожного разу сподобалися, можна перетягнути на початок списку або приховати зовсім - список всіх фільтрів потрібно перемотати до упору вправо і натиснути на шестерню в кінці.Випаде список, де можна видаляти та вільно переміщати фільтри.

Постінг однієї великої фотографії у вигляді кількох постів

Щоб надати своєму профілю цікавий і незабутній вигляд, можна одну широкоформатну фотографію поділити на частини і викладати їх у вигляді окремих постів.

Секрети для хештегів

Приховування хештегів у підписах до посту

Будь-який підпис зіпсує велику кількість хештегів після основного тексту. Щоб візуально покращити свій підпис, існує метод зсуву хештегів вниз. Перед введенням тексту потрібно натиснути на , написати текст, потім натиснути «введення» для перенесення на новий рядок і поставити крапку або тире, знову перейти на новий рядок і вводити точки-тире кілька разів, щоб хештеги «заповзли» вниз і не були видні користувачем до того моменту, як вони натиснуть кнопку ще.

Інший спосіб – винести всі хештеги у коментар до посту.

Збереження хештегів на майбутнє

Якщо якісь хештеги використовуються постійно, буде корисним зберегти їх кудись у текстовий документ телефону, щоб у майбутньому просто скопіювати їх і вставити в підпис до публікації і таким чином заощадити час.

Підписка на хештеги

Мало хто знає, що підписуватися в Інстаграмі можна не тільки на людей, а й на хештеги. Якщо публікації з якогось хештегу користуються особливою популярністю, можна підписатися на нього і не боятися пропустити щось цікаве. Потрібно перейти на вкладку пошуку, ввести в адресному рядку будь-який хештег, а потім, перейшовши на сторінку хештега, натиснути на кнопку «підписатися».

Хитрості з ведення акаунту

Існує кілька хитрощів, як розгребти Директ від повідомлень, створити собі візуально красивий нікнейм і заодно завантажити фотографії з Інстаграма на свій гаджет.

Включення невидимого режиму

Інстаграм – одна з небагатьох соціальних мереж, яка досі підтримує «невидимку». Якщо немає бажання показувати свій статус-онлайн, його відображення можна відключити в налаштуваннях по дорозі: "конфіденційність" - "мережевий статус" і перевести повзунок "показувати мережевий статус" у неактивне положення.

Додавання незвичайного шрифту до імені

Нестандартна назва профілю привертає увагу та виділяє її на тлі інших. Тут стане в нагоді сервіс Fonts For Instagram або TextGenerator, куди треба зайти і надрукувати бажаний текст, вибрати шрифт (підтримується тільки латиниця), скопіювати та вставити в поле «про себе» або в поле з нікнеймом у профілі Інстаграма.

Завантаження на телефон архіву всіх фотографій

Якщо Інстаграм-акаунт існує вже багато років, у ньому зібралося безліч фотографій, оригінали яких були давно втрачені, соціальна мережа дозволяє завантажити їх архівом. Це корисно, щоб забезпечити фотографіям надійніше зберігання у разі блокування облікового запису або його видалення.

Щоб завантажити фотографії, потрібно перейти в налаштування: "безпека" - "передача даних" і ввести свою адресу електронної пошти. Як тільки архів буде сформовано, на вказану адресу прийде автоматичний лист із посиланням на скачування.

Тимчасове блокування користувача

Коли якийсь користувач докучає особистими повідомленнями в Директі, але відповісти на них немає можливості, а закидати людину в чорний список не хочеться, на допомогу прийде тимчасове блокування.

Ще трохи порад щодо зручного ведення профілю

Повне очищення історії пошуку

Історія пошуку в Інстаграмі зберігається на тривалий час. За бажання чи необхідності її можна очистити. Для цього слід перейти у свій профіль, відкрити налаштування безпеки, вибрати пункт «історія пошуку» та натиснути на кнопку «прибрати все». Історія пошуків буде очищена.

Видалити певні моменти з історії пошуку

Необов'язково видаляти всю історію пошуку – там можуть бути корисні елементи. Інстаграм дозволяє очищати конкретні пошукові запити – хештеги, геолокації та ін. – для цього потрібно просто зайти в пошукову систему соціальної мережі та натиснути на хрестик поруч із непотрібним пошуковим запитом.

Переглянути вподобані публікації

Щоб нескінченно не гортати чужий профіль у пошуках однієї фотографії, що сподобалася, можна піти на хитрість.Потрібно перейти в налаштування і в списку вибрати пункт «публікації, що вам сподобалися», після цього відкриється перегляд всіх фотографій, що колись сподобалися, і відео.

Обмеження доступу користувача

Обмеження облікового запису – це не повне блокування користувача. Якщо хтось викликає роздратування, але не таке сильне, щоб додавати людину в чорний список, можна скористатися частковим блокуванням: користувач зможе залишати коментарі до постів, але бачитиме їх лише власник профілю, також користувач не бачитиме, чи прочитані його повідомлення.

Включити функцію легко: на сторінці профілю облікового запису зайти в «підписки», натиснути на «обмежити доступ».

Прибрати зі стрічки дратівливі публікації

Майже кожна людина має підписки «з ввічливості» - аккаунт нецікавий, а відписатися не дозволяє совість.Пости такої людини зазвичай дратують і створюють захаращеність стрічки. Щоб не відписуватись і не псувати стосунки, можна приховати публікації зі своєї стрічки наступним шляхом: зайти в необхідний профіль, натиснути на три крапки у правому верхньому кутку та вибрати пункт «переключити в німий режим», після чого публікації можна буде побачити тільки при заході в профіль. Так само можна відключити й історії людини.

Подивитися, скільки часу йде на соцмережу

У багатьох людей періодично виникає інтерес до того, скільки годин на день вони витрачають на перегортання стрічки та коментування чужих постів. Інстаграм дає змогу це побачити. У своєму профілі слід натиснути на три точки праворуч угорі і вибрати опцію «ваша активність», де висвітиться кількість годин, проведених в Інстаграмі, за тиждень або місяць.

Налаштувати push-сповіщення

При активному використанні соціальної мережі нескінченні повідомлення від Інстаграма починають дратувати та відволікати від роботи. Їх отримання можна налаштувати – зайти в налаштування через свій профіль та відкрити опцію «push-сповіщення», де можна повністю відключити повідомлення, обмежити їх для конкретних дій або людей.

Економія трафіку

Часте використання Інстаграма сильно з'їдає мобільний трафік (якщо не підключений безліміт), тому буде корисним включити економію: зайти в налаштування, перейти на «налаштування облікового запису» - «використання даних мережі» та включити «використовувати менше даних ». Швидкість завантаження даних знизиться, але витрачатися інтернет буде повільніше.