Екран телефону став тьмяним

Anonim

Коли користувач часто використовує свій телефон, він звикає до однієї встановленої на ньому яскравості. Якщо вона не змінюється, то все досить звичне. Немає жодних побічних факторів, які можуть містити роботу пристрою.

Якщо ж користувач зіткнувся з тим, що екран став набагато тьмянішим, ніж він був раніше, то йому варто задуматися. Як правило, потьмяніння екрана можна помітити відразу - досить поглянути на свій пристрій і зрозуміти, що досить важко розглянути щось на екрані, хоча раніше це було просто.

Цю поломку необхідно чинити. Причому це можуть бути як серйозні помилки, так і те, що просто збилися налаштування телефону. Однак у будь-якому випадку варто розглянути причини і що робити, якщо екран став тьмяним.

Як визначити, чому екран телефону став тьмяним

Найперше, що рекомендується зробити - це зрозуміти і усвідомити, чому пристрій взагалі став тьмяніти, що з цим робити далі. Насправді все досить просто і легко. Якщо телефон став тьмяніти, то це можуть бути і поверхневі проблеми, так і досить глибокі, внутрішні.

До дрібних проблем, чому телефон став тьмянішим, можна віднести включення авторегулювання яскравості. Користувач просто випадково клікнути на кнопку, яка відповідає за автоматичне регулювання, внаслідок чого просто телефон почав працювати не так, як робив це раніше, автоматично підлаштовуватися під умови, в яких знаходиться власник телефону.

Зверніть увагу! Перевірити автоматичне регулювання можна у телефоні в налаштуваннях. Докладніше про це варто згадати далі.

Також до основних причин можна віднести, як і механічні пошкодження, так і помилки в операційній системі. Про них також варто поговорити докладніше.

Перевірити, чому екран став тьмяним, можна одним способом – простим оглядом:

  1. Якщо не видно змін у роботі телефону, при цьому збита лише яскравість, інші елементи системи знаходяться в порядку, то швидше за все це просто дрібний поверхневий недолік;
  2. Якщо розглядати телефон і побачити тріщини, поломки, то, швидше за все, це механічні пошкодження, які могли зачепити датчик кольору. Внаслідок чого людина бореться з тим, що має зараз – тьмяний екран;
  3. Розпізнати системні збої також досить просто. Для цього достатньо взято і подивитися на систему пристрою в цілому. Якщо виявлено збої в роботі та інших елементів, а не тільки екрана, то з великою ймовірністю відбулися збої в системі.

Детальніше про те, чому екран може тьмяніти, у відео

Часті причини та їх вирішення

Авторегулювання яскравості

Як говорилося раніше, користувач повинен спочатку перевірити датчик автоматичного регулювання освітлення. Для цього можна скористатися налаштуваннями. Така перешкода належить до дрібних, вона жодним чином не зможе вплинути на роботу пристрою. Полагодити її досить просто.

Для того, щоб перевірити датчик освітленості, потрібно скористатися наступною схемою:

  • Відкрити налаштування за допомогою тапа на іконку шестерні;
  • Після цього варто клікнути на пункт «Екран і яскравість». Він розташовується найчастіше на видних місцях у системі;
  • Після цього варто подивитися на панель вище. На ній можна знайти пункт з автоматичним регулюванням. Потрібно лише відключити пункт з «авто»;

Далі потрібно викрутити повзунок під комфортну для яскравість.

Щоб точно закріпити результат, рекомендується здійснити перевірку не тільки у додатку налаштувань, але й у відео, у фото та інших можливостях інтерфейсу. При цьому варто зробити це не тільки в приміщенні, а й на вулиці, щоб зрозуміти відключення автоматичного інтерфейсу.

Це перший варіант того, що може статися невинного з телефоном.

Механічне пошкодження

Як говорилося раніше, механічні пошкодження набагато складніше, оскільки вирішити самостійно їх практично неможливо. Єдине, якщо користувач просто добре розуміється на пристроях. Якщо ж таке не відбувається, то з великою ймовірністю полагодити якісно смартфон не вдасться.

Суть механічно пошкоджень у тому, що окислюються контакти. Внаслідок цього пошкоджуються практично всі електронні плати. Це можливо у тому випадку. Якщо користувач ходить у душ з телефоном, волога здатна непогано окислити контакти.

Конденсат, який розвивається в телефоні, може зачепити датчик з яскравістю, внаслідок чого сам показник впаде мало не до мінімальних значень. Якщо намагатися самостійно вирішити питання, потрібно пам'ятати, що всі спроби при самостійному ремонті відремонтувати пристрій можуть варто витраченого гарантійного талона.

Помилки в операційній системі

Якщо ж сталася якась помилка в роботі операційної системи, то необхідно перш за все звернутися до професіонала і не робити ніяких різких дій самостійно.

Якщо ж вийшло так, що довелося робити все самостійно, то варто виконати повне скидання налаштувань пристрою, щоб вирішити проблеми в роботі операційної системи.

Найперевіреніший і найпростіший варіант скидання – це використання меню. Це особливо актуально для тих пристроїв, які не мають критичних проблем з усіма показниками системи, тобто тих, хто не має проблем із включенням та іншими тонкими моментами роботи.

Для того щоб виконати повне скидання через меню, потрібно:

  1. Відкрити налаштування;
  2. Перейти до пункту «Відновлення та скидання». Як правило, він розташовується в самому низу телефону;
  3. Після відкриється список, у якому вибрати пункт «Скидання настоянок»; Зверніть увагу! Цей пункт може називатися як «Стерти дані», так і «Скинути налаштування телефону» та інші варіанти. Суть у всіх одна і так само.
  4. Далі варто просто погодитися зі своїм вибором. Система попередить, що видаляються абсолютно всі дані, у тому числі номери телефону та інші пункти. Це можна уникнути, якщо зробити резервне копіювання даних. Воно виконується прямо в налаштуваннях телефону.

Також можна виконати скидання настройок через апаратні клавіші. Для цього варто затиснути клавішу включення, утримувати доти, доки пристроїв не вимкнутись. Після цього варто утримувати дві клавіші одночасно залежно від того, яка марка телефону, а потім увійти в режим рекавері. Як правило, після цієї дії телефон легко перезавантажується.

Після скидання налаштувань користувач повинен відновлювати всі дані. Якщо проблема з телефоном не вирішилася, то варто застосовувати серйозні методи, докладніше про які варто поговорити далі.

Інші можливі випадки

По-перше, це може бути банальна розрядка пристрою. Якщо людина досить активно користується телефоном і у неї сідати зарядка, то вмикається режим енергозбереження, в результаті якого пристрій починає працювати гірше, яскравість зменшується, щоб заощаджувати коштовні відсотки.Щоб вирішити цю проблему, достатньо перевірити пристрій на зарядку або зовсім урізати його використання для того, щоб економити заряд. Звичайно, якщо користувач зовсім не хоче заощаджувати відсотки, то він може скористатися вимкненням автоматичного режиму. Щоб відключити режим енергозбереження, потрібно:

  1. Перейти в налаштування за допомогою тапа на іконку у вигляді шестерні;
  2. Клікнути на пункт «Батарея»;
  3. Тапнути на пункт з вимкненням режиму енергозбереження.

По-друге, користувач повинен розуміти потужність свого пристрою. Якщо смартфон не може видавати чіткий та яскравий екран, то не потрібно від нього вимагати це.

По-третє, може бути таке, що проблема навіть не в телефоні, а в самому користувачі. З погіршенням зору йому просто перестало вистачати яскравість телефону. Це також може бути причиною.

Чому яскравість не змінюється

Швидше за все, коли яскравість телефону зовсім не змінюється, це говорить про системні помилки та проблеми. Також можливий варіант механічного пошкодження, коли датчик не реагує на те, що потрібно змінити яскравість пристрою.

Можна спробувати перезавантажити телефон. Якщо це не допомогло, користувачеві доведеться повністю робити скидання налаштувань. Однак, якщо користувач часто скидатиме налаштування пристрою, то можуть виникнути надалі інші проблеми в його роботі, саме тому варто бути акуратнішими.

За допомогою різних програм можна спробувати відкалібрувати екран та його датчик. Така програма, як Touchscreen Calibration, допоможе зробити все швидко і чітко. Встановивши додаток, потрібно натиснути кнопку «Відкалібрувати», після чого пристрій сам поміняє яскравість на потрібну.

Як настроїти яскравість на смартфоні

Для того щоб налаштувати яскравість, достатньо скористатися тими засобами, що вже є в телефоні. Це може бути як і налаштування за допомогою шторки стану, так і за допомогою основних налаштувань.

Користувачеві потрібно відрегулювати яскравість. Для цього достатньо провести зверху вниз екраном телефону. Відкриється шторка стану, де можна побачити повзунок. Саме цей повзунок потрібно регулювати, щоб налаштувати всі потрібні користувачеві елементи.

Также можна виконати все в налаштуваннях. Для цього потрібно перейти в пункт «Екран» і там налаштувати за допомогою повзунка всі необхідні елементи. Також можна скористатися автоматичним регулюванням.

Якщо нічого не допомогло

Якщо ж користувачу взагалі нічого не допомогло, то це привід задумати про те, що варто поміняти пристрій або виконати перепрошивку системи.Другий варіант роблять за допомогою спеціальних програм. Перепрошивка – це встановлення оновленої системи. Така докорінна зміна в роботі пристрою може призвести до різних результатів.

Детальніше про перепрошивку можна подивитися в цьому відео

Найкращий варіант – звернутися до професіонала, щоб той виконав свою роботу якісно та чітко. Якщо користувач не впевнений у власних силах, то це найкращий варіант для нього. Якщо він не хоче купувати новий пристрій, то варто сплатити за якісний ремонт.

Запитання експерту Що робити, якщо в ремонтному центрі відмовляються виконувати свою роботу?

Швидше за все, вони не впевнені у її якості. Варто пошукати інший центр. Якщо скрізь відмова, то варто придбати новий телефон, тому що не візьмуться за ремонт старого. Як окислюються контакти?

Все просто. Варто лише пристрою потрапити у вологе середовище, як контакти замкне, почнеться повна рубка пристрою. Окислення проходить непомітно, але дуже згубно для пристрою.