Який процесор кращий для ігор

Anonim

На даний момент на ринку техніки представлено неймовірно величезну кількість відмінних процесорів для персональних комп'ютерів. Найсильнішими конкурентами нашого покоління 2021 стали виробники кращих ігрових процесорів Intel і AMD. При цьому, якщо порівнювати ці дві компанії, то можна побачити, що кожна має як свої плюси, так і мінуси.

Через це досить складно відповісти на запитання який ігровий процесор дійсно варто придбати. Спростити це завдання може ця стаття, в якій представлені кращі процесори.

Рейтинг кращих процесорів

Однією з найпопулярніших моделей процесорів минулого десятиліття можна вважати прилад intel core i7 2600.Більше того, варто зазначити, що наступні пристрої, випущені цією компанією, не були такими ж якісними, через що багато користувачів не хотіли переходити на новий пристрій.
Найменування Опис Ціна Рейтинг
AMD Ryzen 7 5800X Представлений процесор можна вважати вважати одним з кращих від компанії AMD. І не дивно, адже прилад може видавати такі показники розгону FPS, що і модель Ryzen 9 5900X. Гаджет має 16 потоків, прямо як у Playstation 5, що ідеально підійде і для базових ігор, і для більш серйозних. 42 390 рублів. ★★★★
Intel Core i7-10700K Від представленого процесора користувач може отримати достатнє для відтворення ігор потужності. Проте, слід зазначити, що з більш серйозних ігор рекомендується використовувати процесор Intel Core i9.

Також прилад має одну головну перевагу – він може розігнатися до 5 ГГц на всіх наявних ядрах за лічені секунди без нагрівання плати.

30 999 рублей. ★★★★
AMD Ryzen 5 3600 Дана модель є далеко не останньою в лінійці пристроїв, вироблених компанією AMD. При цьому процесор все ще може похвалитися відмінною продуктивністю і кешем всього 32 мб, чого більш ніж достатньо для виконання базових завдань. 18 600 рублів. 3, 9/5
INTEL CORE I5 10600K Незважаючи на те, що процесор Ryzen 5 3600 вже довгий час серед геймерів вважається одним із найкращих за співвідношенням ціна-продуктивність, представлена ​​модель може швидко змінити це.

Не можна не відзначити, що цей процесор у рази краще піддається розгону, а завдяки великій кількості додаткових мегагерц користувач зможе захоплюватися вищою частотою кадрів в іграх.

21 380 рублів. ★★★★
Intel Xeon E5 У пристрої встановлено 8 ядер, які можуть функціонувати на частоті 2600МГц. Крім того, користувач може вбудувати технологію Turbo Boost, завдяки якій процесор зможе досягати навіть частоти 3000МГц. Не можна не відзначити також те, що пристрій підтримує копійчану оперативну пам'ять, що відповідає стандарту ECC REG DDR3. 20 000 рублів. ★★★★★
intel core i7 2600

Дизайн пристрою також заслуговує на увагу, оскільки його ключовим елементом став кеш мікрооперацій. Ця опція дозволяла пристрою запам'ятовувати нещодавно декодовані інструкції для того, щоб не витрачати енергію на їхнє повторне декодування.

19 350 рублів. ★★★★★
LGA 1151 v2 Coffee Lake Представлена ​​модель - це восьме покоління від виробників процесорів Intel Core, яке було побудоване на базі ядра Coffee Lake. Однак, по суті, сокету LGA1151 v2 не існує, оскільки він є вже всім відомим сокетом 1151 для новітніх процесорів, які потребують наступного покоління материнських плат.

Процесор може самостійно розганятися за допомогою програмного забезпечення до 45 ГГц. При цьому, прилад зовсім не нагрівається, оскільки є внутрішній охолоджувач з двома штатними вентиляторами.

32 670 рублів. ★★★★
AMD A8-9600 AM4 OEM В комплекті з представленим пристроєм також йде кулер, інструкція та наклейка. Варто також відзначити, що на кулері заздалегідь є встановлена ​​термопаста відмінної якості.

Крім якісного складання представлений пристрій також може похвалитися високим рівнем базової частоти – цілих 3100 МГГц. Також, гаджет підтримує віртуалізацію та набори інструкцій FMA4, AVX та AES. Представлений пристрій є одним з найдешевших серед тих, які можуть підтримувати пам'ять DDR4 до 2400 МГц, у двох каналах і до 64 ГБ.

3 890 рублів. ★★★★
INTEL CORE I9 10900K Core i9 10900K, вироблений компанією Intel, по праву є чудовим варіантом у питанні вибору найбільш продуктивного пристрою. Однак, його занадто висока ціна і невеликі проблеми в ефективності все ж таки не дозволяють користувачам називати його найкращим процесором у всьому світі.

Незважаючи на те, що в приладі є 10 ядер і двадцять потоків, що безперечно гарантує максимальну продуктивність, процесор не може похвалитися високим показником частоти кадрів в одну секунду.

47 000 рублей. ★★★★★
AMD RYZEN 3 2200G В описаному приладі поєднується досить серйозна продуктивність, яка забезпечується завдяки чотириядерному процесору, та ефективна інтегрована відеокарта Vega.Усе це робить представлений процесор гідним уваги споживача незалежно від цього, використовує він дискретну відеокарту чи ні.

Дана модель може забезпечити непогану продуктивність в іграх, особливо якщо користувач не потребує надто складних графічних настройок.

6 300 рублей. ★★★★

AMD Ryzen 7 5800X

Характеристика Параметр
Базова частота. 3.8 ГГц |
Кількість ядер. 8
Енергоспоживання. 105 Вт
Плюси та мінуси Прилад відрізняється чудовою архітектурою Zen 3. Процесор видає чудову ігрову продуктивність. Є підтримка PCIe 4.0. У процесі використання прилад може нагріватися, у зв'язку з чим може бути потрібне додаткове придбання системи охолодження. Висока вартість. Продуктивність 7 Якість 6 Довговічність 8 Разом 7.

Intel Core i7-10700

Характеристика Параметр
Базова частота. 3.8 ГГц
Кількість ядер. 8
Енергоспоживання. 95 Вт
Плюси та мінуси Гаджет надасть своєму власнику відмінну продуктивність пк. Є багатопоточність. Розгінний потенціал, який може здивувати багатьох користувачів. При занадто довгому використанні гаджет все ж таки може незначно нагріватися. Продуктивність 7 Якість 8 Довговічність 7 Разом 7.3.

AMD Ryzen 5 3600

Характеристика Параметр
Базова частота. 3, 6 ГГц
Кількість ядер. 6
Енергоспоживання. 65 Вт
Плюси та мінуси Відносна невисока вартість за 12 потоковий процесор, оснащений 6 ядрами. Пристрій відрізняється надійністю та безпекою. Процесор ідеально поєднується з відеокартами того ж виробника. Процесор не вирізняється високою розгінною силою. Може нагріватись. Продуктивність 6 Якість 7 Довговічність 5 Разом 6.

INTEL CORE I5 10600K

Характеристика Параметр
Базова частота. 3, 7 ГГц
Кількість ядер. 6
Потоки. 6
Плюси та мінуси Відмінні можливості для розгону пристрою. Хороша продуктивність у іграх. На даний момент представлений процесор вважається одним із найкращих варіантів пристроїв у середньому сегменті. Перед повноцінним використанням потрібний розгін. У певних надто важких іграх шестипоточної продуктивності може бути недостатньо. Продуктивність 7 Якість 10 Довговічність 9 Разом 8.7.

Intel Xeon E5

Характеристика Параметр
Базова частота. 2600 Мгц
Кількість ядер. 8
Потоків. 16
Плюси та мінуси Представлена ​​модель процесора відрізняється високим рівнем надійності. Багато геймерів відрізняють високу потужність приладу. Приємна вартість гаджета, яка не вдарить по кишені користувача. Занадто велике споживання енергії – 120 Вт. Для використання потрібно придбати спеціальну материнську плату. Продуктивність 9 Якість 8 Довговічність 7 Разом 8.

Intel core i7 2600

Характеристика Параметр
Базова частота. 3, 40 ГГц
Кількість ядер. 4
Кількість потоків. 8
Плюси та мінуси Велика кількість потоків, що сприяє високій продуктивності. Є графічне ядро. У процесі використання представлений пристрій не надто сильно нагріватиметься. Невелика кількість оперативної пам'яті. Занадто висока вартість. Продуктивність 10 Якість 9 Довговічність 6 Разом 8.3.

LGA 1151 v2 Coffee Lake

Характеристика Параметр
Сокет. LGA1151 v2
Кількість ядер. 6
Енергоспоживання. 65 Вт.
Плюси та мінуси Високий рівень продуктивності. У стоку пристрій мало нагрівається. Прилад чудово справляється зі своїм завданням навіть у багатопотоці. Висока вартість. Недовгий термін експлуатації. Продуктивність 9 Якість 7 Довговічність 4 Разом 6.7

AMD A8-9600 AM4 OEM

Характеристика Параметр
Базова частота. 3100 МГГц
Кількість ядер. 6
Енергоспоживання. 65 ВТ.
Плюси та мінуси Відмінна вартість за прилад із подібними наборами характеристик. Є вбудоване графічне ядро. Представлений процесор добре підійде для використання у поєднанні із середнім персональним комп'ютером. При дуже важких іграх цей пристрій може дуже сильно нагріватися. Відсутня багатопоточність. Продуктивність 6 Якість 5 Довговічність 9 Разом 6.7.

INTEL CORE I9 10900K

Характеристика Параметр
Базова частота. 3, 7 ГГц
Кількість ядер. 10
Розгон. 5.3 ГГц
Плюси та мінуси Описаний прилад працює з неймовірно високою швидкістю. Непогано функціонує з топовими відеокартами без будь-яких гальмувань. Занадто висока вартість. Згодом прилад може нагріватися. Продуктивність 10 Якість 8 Довговічність 9 Разом 9

AMD RYZEN 3 2200G

Характеристика Параметр
Базова частота. 3, 5 ГГц
Кількість ядер. 4
Сокет. АМ4
Плюси та мінуси Доступна вартість приладу. Є вбудована графіка Vega. Непогані показники розгону. Рівень кешу значно нижчий, ніж прилади компанії Ryzen. Продуктивність 6 Якість 7 Довговічність 5 Разом 6