Ростелеком у Воронежі та Воронезькій області: тарифи

Anonim

У цьому огляді ми вивчаємо тарифи на послуги зв'язку оператора Ростелеком у Воронежі. У цьому регіоні абонентам надається повний спектр послуг - від телефонії до "розумного" будинку. Ціни цілком прийнятні, вартість інтернету становить від 500 руб/міс. Можливе підключення і за нижчими тарифами зі знижкою на абонентську плату. Про все це буде розказано в рамках нашого огляду.

Підключення до інтернету

Сначала розберемося у технологіях підключення, що використовуються у Воронежі. Тут активно використовується GPON – це підключення швидкісної оптичної лінії.Максимальна швидкість становить 100 Мбіт/сек. Зазвичай оптика прокладається до багатоповерхових будинків, після чого абоненти підключаються по кручений парі. Але можливе і прокладання оптики прямо в домоволодіння - все залежить від наявності технічної можливості.

Якщо немає можливості підключити абонента за оптикою, йому пропонується підключення по телефонній лінії. Варіант непоганий, але не найшвидший – максимальна швидкість доступу становить до 10 Мбіт/сек. Для будинку цього цілком достатньо, тільки швидкість віддачі буде мінімальною, не більше 0, 3 Мбіт/сек. Також для телефонних ліній характерні часті збої та поломки – технологія ADSL не відрізняється досконалістю.

Інтернет від Ростелекому у Воронежі представлений і бездротовим підключенням. Для цього в місті запущені точки доступу Wi-Fi. Тарифікація тут щохвилини – 1 руб/хв без лімітів за швидкістю. зателефонуйте за контактним телефоном 8-800-450-0-158.Також у регіоні працює безкоштовний інтернет по Wi-Fi – у населених пунктах з населенням до 500 осіб.

Щоб підключитися до інтернету від Ростелекому, необхідно подати заявку. Робиться це трьома способами:

  • По телефону гарячої лінії 8-800-1000-800 – зателефонуйте та подайте заявку в голосовому режимі.
  • У найближчому відділенні Ростелекому – заявки приймаються письмово чи усно.
  • Через офіційний сайт – тут представлені зручні форми для подання заявок в електронному вигляді.

Ви можете вибрати будь-який зручний для вас спосіб на свій розсуд.

Діючі тарифні плани на інтернет-послуги

Базові тарифи на інтернет від Ростелекому для підключення по оптичній лінії представлені трьома варіантами – до 30 Мбіт/сек за 500 руб/міс, до 60 Мбіт/сек за 550 руб/міс та до 100 Мбіт/сек за 660 руб/міс.В останньому варіанті надається можливість орендувати роутер за 1 руб/міс. Також на всіх тарифах абонентам покладено подарунок – ключ для антивірусу на 1 міс.

Особливо розглянемо тарифний план «Ігровий». Його аудиторія – це шанувальники онлайн-ігор. Їм потрібна висока швидкість та швидкий відгук від ігрових серверів. Швидкість на тарифі складає до 100 Мбіт/сек, у подарунок гравці отримують ігрові опції (доповнення для популярних іграшок).

Тарифні плани для підключення по ADSL представлені двома варіантами – простий тариф зі швидкістю до 10 Мбіт/сек та з роутером з абонплатою 550 руб/міс, а також тариф «Ігровий» до 10 Мбіт/сек ж роутером та ігровими опціями з абонентською платою 850 руб/міс.

Підключення цифрового ТБ

Поїхали далі – переходимо до цифрового телебачення. На вибір абонентів Ростелеком із Воронежа представлені дві послуги.Перша – це «Інтерактивне ТБ», яке потребує інтернет-каналі від Ростелекому. Друга послуга називається «Інтерактивне ТБ 2.0» і може працювати з будь-якими провайдерами – телебачення від Ростелекому, а інтернет від будь-якої іншої компанії (хоч через мобільну мережу).

Можливості обох послуг:

  • Мультирум – послідовний перегляд на кількох екранах.
  • Караоке – 2 дні розваг.
  • Видеоархів – тут повно фільмів та серіалів.
  • Управління переглядом – ставте ефір на паузу та записуйте його.
  • Інформаційні сервіси – погода, пробки, курси валют на екрані ТБ.

Устаткування для послуг різне, воно купується за повну суму або на виплат в офісах Ростелекому.

Тарифи Ростелеком у Воронежі для «Інтерактивного ТБ»:

  • «ТВІЙ Стартовий» - 127 телеканалів за 320 руб/міс. Підійде для користувачів, які тільки знайомляться з послугою.
  • «ТВІЙ Оптимальний» – дійсно оптимальне рішення для більшості абонентів Ростелекому. Включає добірку з 159 каналів за 420 руб/міс.
  • «ТВІЙ Просунутий» – для тих, хто хоче більшого. 186 телеканалів за 620 руб/міс.
  • «ТВІЙ Максимальний» – для тих, хто хоче отримати все й одразу. Тариф включає 232 телеканали за 1700 руб/міс. Дорожнеча пояснюється наявністю телеканалів з фільмами та контентом для дорослих.
  • «ТВИЙ Прем'єрний» – для шанувальників кіно, яким не потрібні канали інших типів. Тариф включає близько 50-60 телеканалів за 620 руб/міс.

Тарифи для послуги «Інтерактивне ТБ 2.0»:

  • «ТВІЙ Стартовий 2.0» - тарифний план на більш ніж 100 каналів за 320 руб/міс. Перший місяць не оплачується.
  • «ТВІЙ Оптимальний 2.0» – тариф на більш ніж 120 телеканалів за 420 руб/міс.
  • «ТВІЙ Просунутий 2.0» - пакет з більш ніж 150 каналів за 620 руб/міс.
  • «ТВІЙ Максимальний 2.0» – майже 190 телеканалів за 1700 руб/міс.

Підписки, фільми та додаткові пакети каналів оплачуються окремо.

Пакетні тарифні плани

Тарифи Ростелеком у Воронезькій області та в самому Воронежі досить низькі, хоча в деяких регіонах вони ще нижчі. Щоб зробити користування послугами вигіднішим, оператор розробив серію тарифних планів які входять інтернет та цифрове телебачення одночасно.

  • «Інтернет до 30 Мбіт/сек», «Інтерактивне ТБ» на 127 каналів, додаткова послуга «Мультискрин», подарунковий антивірус. Розмір абонентської плати становить 700 руб/міс.
  • «Інтернет до 60 Мбіт/сек», «Інтерактивне ТБ» на 127 каналів, додаткова послуга «Мультискрин», оренда телеприставки за 1 руб/міс. Розмір абонентської плати становить 750 руб/міс.
  • «Інтернет до 100 Мбіт/сек», «Інтерактивне ТБ» на 127 каналів, додаткова послуга «Мультискрин», оренда телеприставки та бездротового роутера за 1 руб/міс. Розмір абонентської плати становить 850 руб/міс.
  • «Ігровий» зі швидкістю до 100 Мбіт/сек, «Інтерактивне ТБ» на 127 каналів, додаткова послуга «Мультискрин», оренда телеприставки за 1 руб/міс, подарункові ігрові опції. Розмір абонентської плати становить 1050 руб/міс.

Аналогічні тарифні плани для підключення по телефонній лінії:

  • «Інтернет до 10 Мбіт/сек», «Інтерактивне ТБ» на 127 каналів, додаткова послуга «Мультискрин», оренда телеприставки та бездротового роутера за 1 руб/міс. Розмір абонентської плати становить 700 руб/міс.
  • «Ігровий» зі швидкістю до 10 Мбіт/сек, «Інтерактивне ТБ» на 127 каналів, додаткова послуга «Мультискрин», оренда телеприставки за 1 руб/міс, подарункові ігрові опції. Розмір абонентської плати становить 1050 руб/міс.

Крім того, Ростелеком регулярно проводить акції, що дозволяють зробити підключення та користування послугами вигіднішими.

Тарифи на міський телефон

Стаціонарний телефон, як і раніше, залишається одним з найнадійніших і недорогих способів зв'язку з людьми по всьому світу. Багато людей від нього відмовилися, але інші продовжують користуватись цією послугою. Давайте розглянемо тарифи на домашній телефон, що діють у Воронежі.

Їх список відкривають безліміти:

  • «Безлімітний» - необмежений зв'язок з абонентами з Воронежа за 452 руб/міс.
  • «Безлімітна Росія» – спеціальний тарифний план для міжміста.Кількість дзвінків на стаціонарні телефони країни не обмежується. Розмір абонентської плати становить 490 руб/міс. Є і невеликий бонус – це 200 подарункових хвилин для здійснення викликів на мобільні телефони РФ.
  • «Абонентський» – це аналог «Безлімітного». Він діє на старих телефонних станціях, включаючи безліміт за Воронежем. Розмір абонентської плати становить 330 руб/міс.
  • «Вихідний» – досить обмежений безліміт, який діє лише у вихідні та святкові. Тариф підходить тим, хто проводить суботу та неділю вдома. У будні дні місцеві дзвінки коштують по 50 коп/хв.

Цього набору цілком достатньо для довгих розмов.

Але окремі абоненти не потребують тривалих розмов. Їх взагалі лякає необхідність платити абонентську плату, але в стаціонарній телефонії від цього нікуди не подітися.

  • «Погодинний» - тариф з абонентською платою 190 руб/міс. Жодних пакетів хвилин на борту немає, тільки сувора похвилинна тарифікація дзвінків по Воронежу – 50 коп/хв.
  • «Соціальний» – рішення на 100 включених хвилин. Абонентська плата становить 223 руб/міс, вартість дзвінків понад пакет становить 54 коп/хв.
  • «Комбінований 350» - пакет на 350 хвилин по Воронежу. Абонентська плата складає 330 руб/міс, дзвінки понад пакет стоять по 44 коп/хв.

Якщо потрібні лише вхідні дзвінки, обирайте тариф «Погодинний».

Тарифи на мобільний зв'язок

Мобільний зв'язок від Ростелекому характеризується гранично низькими цінами. Оператор використовує для своєї діяльності інфраструктуру Теле2, яка фактично належить йому. Плюси стільникового зв'язку від Ростелекому - перенесення залишків хвилин, обмін хвилин на мегабайти, мінімальна вартість дзвінків, безлімітних пакетів трафіку, непогана зона покриття.

Розглянемо тарифні плани з лінійки «Суперсимка»:

    «Суперсимка Free» - абонентська плата відсутня, дзвінки по Воронежу та Воронезькій області коштують 1, 8 руб/хв, що досить дорого. Вартість місцевих SMS становить 1, 5 руб/хв, SMS по Росії - 2, 5 руб/хв. Трафік тарифікується пакетами по 10 Мб, кожен пакет коштує 15 рублів.
  • «Суперсимка S» – економ-варіант для тих, кому потрібен лише інтернет. Тариф включає 7 Гб мобільного інтернету, безлімітний трафік для соціальних мереж та месенджерів, безліміт усередині мережі. Абонентська плата списується подобово по 10 руб/день. Дзвінки по Воронежу коштують 1, 5 руб/хв, по Росії - 2 руб/хв.
  • «Суперсимка M» – економне рішення з трафіком та хвилинами. Тариф включає 1 Гб мобільного інтернету, безлімітний трафік для соціальних мереж та месенджерів, безліміт усередині мережі, 300 хвилин по Росії та 50 SMS по регіону. Абонентська плата списується щомісячно, по 290 руб/міс.
  • «Суперсимка L» – для абонентів середньої активності. Тариф включає 10 Гб мобільного інтернету, безлімітний трафік для соціальних мереж та месенджерів, безліміт усередині мережі, 400 хвилин по Росії та 50 SMS по регіону. Абонентська плата списується помісячно, по 350 руб/міс.
  • «Суперсимка XL» – для найактивніших абонентів. Тариф включає 15 Гб мобільного інтернету, безлімітний трафік для соціальних мереж та месенджерів, безліміт усередині мережі, 600 хвилин по Росії та 50 SMS по регіону. Абонентська плата списується помісячно, по 500 руб/міс.

Також у Ростелекомі працює лінійка «На всіх». У ній лише два тарифи:

  • «На всіх L» - включає 10 Гб інтернет-трафіку, безліміт для соціальних мереж, безліміт для месенджерів, 400 хвилин по РФ, внутрішньомережевий безліміт по всій країні, 50 локальних SMS. Розмір абонплати - 350 руб/міс.
  • «На всіх XL» - включає 15 Гб інтернет-трафіку, безліміт для соціальних мереж, безліміт для месенджерів, 600 хвилин по РФ, внутрішньомережевий безліміт по всій країні, 50 локальних SMS. Розмір абонплати - 500 руб/міс.

Управління групою абонентів здійснюється за допомогою USSD-команд.

Система «Розумний дім»

Якщо ви хочете подбати про безпеку свого будинку, скористайтеся послугою Ростелекома під назвою «Розумний дім». Вона дозволяє забезпечити безліч охоронних рубежів, одночасно захищаючи квартиру від підтоплень та пожеж. Система складається з контролера, якого підключаються датчики. Контролер відправляє інформацію на сервери Ростелекома, звідки повідомлення надсилаються на абонентські смартфони.

В даний час реалізовані комплекти обладнання включають датчики задимленості, датчики протікання, датчики відкриття дверей і вікон, а також датчики руху. У подальшому кількість датчиків можна збільшувати (підтримуються до 230 датчиків). Управління здійснюється через мобільний додаток. Абонентська плата - 300 руб/міс.

На вибір абонентів з Воронежа представлено два комплекти обладнання:

  • Базовий комплект – включає контролер, а також датчик руху та датчик відкриття. Його вартість складає 11 590 рублів. Доступна оплата на виплат – 1300 рублів початковий внесок, далі по 600 руб/міс на два роки.
  • Розширений комплект – включає контролер, датчик руху, датчик відкриття, датчик диму та датчик протікання. Його вартість складає 16 990 рублів. Доступна оплата на виплат – 1300 рублів початковий внесок, далі по 900 руб/міс на два роки.

Для купівлі обладнання залиште заявку на сайті або зверніться до найближчого офісу обслуговування – адреси та телефони будуть надані нижче.

Послуга «Відеоспостереження»

Ця послуга була створена для дистанційного спостереження за будинком або квартирами. Наприклад, її можна використовувати для контролю людей похилого віку, дітей, відстежувати дії няні. Для неї не знадобляться дорогі IP-камери та реєстратори, а монтажно-налагоджувальні роботи займуть трохи більше 20 хвилин.Відеокамера купується в офісах Ростелекому або замовляється кур'єром додому.

Особливості послуги та властивості обладнання:

  • Можливість роботи з інтернетом від будь-якого провайдера.
  • Контроль через мобільний додаток.
  • Можливість відстеження руху в кадрі.
  • Хмарне зберігання відеоданих.
  • Можливість робити вивантаження відео.
  • Наявність нічного інфрачервоного підсвічування.
  • Можливість підключення до системи відразу декількох камер.

Відеокамера підключається до інтернету по Wi-Fi і живиться від електромережі від адаптера, що поставляється в комплекті. Перед початком використання необхідно зареєструватися на сайті «Розумний дім», після чого додати камеру.

Вартість відеокамери становить 4990 рублів.У цю ціну вже закладено абонентську плату на рік – нічого додатково сплачувати не доведеться.

У абонентів Ростелекому, що діють або знову підключаються, є можливість придбати камеру в розстрочку, оплата складе 300 руб/міс на 2 роки.

Діяльність оператора в регіоні

Переходимо до адрес та телефонів Ростелекому у Воронежі та Воронезькій області. Телефон для довідок для всього регіону (та й для всієї Росії) єдиний - набираємо 8-800-1000-800, пробираємося через гіллясте голосове меню, куди потрібно потрапляємо. Техпідтримка працює у цілодобовому режимі. Місцеві телефонні контакти – єдина служба підтримки за номером 150, довідкова служба за номером 119, підтримка абонентів стільникового зв'язку за номером 156.

Розглянемо адреси абонентських відділів Воронезької філії:

  • Г. Воронеж, пр-т Революції, буд. 35.
  • Г. Воронеж, вул. Генерала Лізюкова, буд. 60.
  • Г. Семилуки, вул. Дзержинського, буд. 12.
  • Г. Лиски, пр-кт Леніна, буд. 23.
  • Г. Борисоглібськ, вул. Народна, буд. 38а.
  • Г. Розсош, пл. Леніна, буд. 8.
  • С. Нова Усмань, вул. 20 років ВЛКСМ, буд. 1.
  • Г. Острогозьк, вул. Леніна, буд. 25.
  • Г. Нововоронеж, вул. Миру, буд. 21.
  • Г. Бутурлінівка, пл. Волі, д. 41а.

Графік роботи відділень Ростелекому в регіоні ви можете переглянути на офіційному сайті.

Самообслуговування клієнтів

Багато питань і завдань можна вирішити без звернення до офісів або техпідтримки. Для цього Ростелеком розробив своїм абонентам єдиний особистий кабінет. Він відрізняється зручністю та функціональністю. Він дозволить змінити тарифний план, підключити або вимкнути додаткові послуги та опції, переглянути статистику або деталізацію.Замість мобільної версії особистого кабінету передбачена мобільна програма з аналогічним функціоналом.

Для того щоб приступити до роботи з ЛК, необхідно пройти просту реєстрацію. Надалі вхід здійснюється за номером телефону чи адресою електронної пошти. Після реєстрації в систему додаються послуги, що використовуються – тепер ними можна керувати.

Як оплатити послуги зв'язку

Провести оплату за особовим рахунком можна різними способами. Найпростіший – через Ощадбанк, використовуючи його банкомати та банківські термінали. Ростелекома, тільки ось комісія тут буде досить великою – до 5-6%, а то й більше.

Перевірка швидкості підключення

В мережі повно негативних відгуків про послуги Ростелекому. Частина відповідає правді, частина є вигадкою.Позитивних відгуків менше, тому що залишати їх не прийнято. Перевірити швидкість інтернету після підключення та переконатися у належній якості послуг ви зможете самостійно. Для цього необхідно відвідати розділ «Допомога» на офіційному сайті, де є інструмент для вимірювання швидкості. Також ви можете використовувати для цього популярний сервіс Спідтест.