Ростелеком Wi-Fi у сільській місцевості: як підключити

Anonim

Високошвидкісний доступ до інтернету доступний у багатьох населених пунктах Росії. Для цього використовуються різні технології від ADSL до GPON. Але в сільській місцевості, куди провайдери заходити особливо і не люблять, з доступом до всесвітньої мережі спостерігаються деякі проблеми. У цьому огляді ми розповімо про програму «Усунення цифрової нерівності» та дамо інформацію про те, як підключити Wi-Fi від Ростелекому у сільській місцевості.

Провайдери в сільській місцевості

Щільність населення в багатьох сільських населених пунктах постійно падає – люди їдуть жити до міст.Тому інтернет-провайдерам невигідно будувати свої мережі в селах і селищах. Інтернету. Вже сьогодні його можуть запропонувати стільникові оператори.

Але цей спосіб підключення має кілька мінусів:

  • Далеко не скрізь розгорнуті мережі 3G і 4G – доводиться задовольнятися інтернетом на «черепашій» швидкості;
  • Стільникові оператори пропонують не найдоступніші тарифи – за великі пакети трафіку доводиться віддавати досить великі суми;
  • Немає безлімітного трафіку хоча б з обмеженням за швидкістю – на відміну від традиційних провайдерів.

Також у селах немає доступу до технології ADSL, не кажучи вже про інші технології.

У великих містах вже відмовляються від застарілих телефонних ліній і підключають абонентів до швидкісних оптичних мереж.Між жителями міст та сільських населених пунктів явно спостерігається нерівність – перші можуть споживати інформацію сотнями гігабайт, а другі змушені виходити в інтернет через мережі. Вирішити цю проблему дозволяє програма «Усунення цифрової нерівності».

Програма «Усунення цифрової нерівності»

Ця програма націлена на те, щоб зробити послуги зв'язку більш доступними. І, зокрема, у невеликих населених пунктах, де з виходом в інтернет спостерігаються явні проблеми. Проект розвивається у рамках закону, виданого нашим президентом ще 2014 року. Він передбачає будівництво бездротових точок у найдрібніших населених пунктах, з чисельністю населення від 250 до 500 осіб. Таким чином, підключитися до Ростелекому Wi-Fi у сільській місцевості незабаром зможе будь-який абонент, який підключив відповідну послугу.

Мережа розвивається негаразд і швидко, оскільки у реалізацію проекту виділено 10 років.Та й підключитися до Wi-Fi від Ростелекому у сільській місцевості можна далеко не скрізь - точки побудовані лише у невеликих селищах та селищах. Програма, безперечно, потрібна. Але реалізація, як завжди, підкачала – більші населені пункти, як і раніше, залишаються без швидкісного інтернету. Тобто ми можемо підключитися до Wi-Fi від Ростелекому в сільській місцевості. Але зв'язок присутній тільки в хуторах, аулах, мініатюрних селах на 3-4 сотні душ населення - і все.

Підключення до Wi-Fi від Ростелекому в сільській місцевості

Якщо ви проживаєте в невеликому селищі або у вас там живуть батьки, ви завжди можете вийти у всесвітнє павутиння і скористатися всіма його можливостями. Зона покриття Wi-Fi від Ростелекому в сільській місцевості поки що дуже слабка, ознайомитися з нею ви можете на сайті провайдера. Тут ви з подивом виявите, що Wi-Fi дістався вже практично всіх регіонів Росії. Давайте подивимося, як підключити Wi-Fi від Ростелекому у сільській місцевості.

Спеціально для цього провайдер створив відразу три точки доступу:

  • RTFree – використовується для безкоштовного заходу на державні ресурси (повний список опублікований на сайті провайдера, до нього входять понад 2000 ресурсів);
  • RTOpen – хот-спот використовується для реєстрації нових абонентів та створення особистого кабінету;
  • RTWi-Fi – основна точка для підключення до всіх мережевих ресурсів (доступна після реєстрації та оплати послуг).

Далі ми наведемо покрокову інструкцію, яка дозволить вам підключитися до інтернету в сільській місцевості через Wi-Fi від Ростелекому.

На першому етапі необхідно підключитися до мережі RTOpen – вхід до неї здійснюється без пароля Особистий кабінет» та приступаємо до реєстрації.Для цього потрібно придумати логін та пароль, ввести свої персональні дані (ПІБ, дата народження, свій регіон), вказати адресу електронної пошти та номер телефону. Після цього на вказаний номер прийде підтвердження SMS з кодом – його потрібно буде ввести у спеціальне поле.

На наступному етапі необхідно зайти через ту саму точку в свій особистий кабінет, використовуючи раніше вказані логін та пароль. Тепер нам потрібно підключити послугу Wi-Fi від Ростелекому для сільської місцевості – тут вона має назву «Універсальна послуга зв'язку (Wi-Fi)». Знову вказуємо номер телефону, ставимо галочки про згоду з умовами договору та натискаємо кнопку «Підключити послугу». На наступному екрані ви побачите логін та пароль для доступу до послуги (інформацію буде продубльовано SMS-каналом).

Тарифний план обирати не доведеться - доступ в інтернет надається безкоштовно.

Виходимо в інтернет через смартфони та планшети

Для того щоб підключитися до інтернету в сільській місцевості через Wi-Fi від Ростелекому, необхідно підключитися до бездротової точки RTWiFi. Перед вами відкриється вікно авторизації відразу з двома полями – для введення логіну та пароля для доступу до мережі (а не просто пароля, як завжди). Вводимо отримані раніше дані, приймаємо пропонований нам сертифікат Тепер можна відкривати браузер і приступати до серфінгу (або користуватися будь-якими іншими мережними додатками).

Підключаємо інтернет на комп'ютері

Нічого складно в тому, щоб підключитися до Wi-Fi від Ростелекому з планшета або смартфона немає. А ось власникам комп'ютерів доведеться складніше - інструкція рясніє безліччю пунктів. Пройдемо по ній покроково:

  • Заходимо до «Центру управління мережами та загальним доступом», вибираємо розділ «Управління бездротовими мережами»;
  • Тиснемо на додавання мережі, вибираємо пункт «Створити профіль мережі вручну»;
  • У полі «Ім'я мережі» вписуємо назву точки доступу RTWiFi, у полі «Тип безпеки» вибираємо пункт «WPA2-Enterprise», у полі «Тип шифрування» вибираємо «AES», інші пункти не чіпаємо;
  • Тиснемо «Далі» і на наступному екрані вибираємо «Змінити параметри підключення», переходимо на вкладку «Безпека» і в полі «Вибрати метод автентифікації мережі» вибираємо «Microsoft: Захищені EAP (PEAP)» та натискаємо на кнопку "Параметри". У вікні, що відкрилося, натискаємо кнопку «Налаштувати» і знімаємо галочку «Використовувати автоматично ім'я входу та пароль з Windows»;
  • Тиснемо «ОК» і потім натискаємо кнопку «Додаткові параметри», ставимо галочку «Вкажіть режим автентифікації» та у списку нижче вибираємо пункт «Перевірка автентичності користувача»;
  • Справа від списку розташовується кнопка «Зберегти облікові дані» - натискаємо на неї і вводимо логін і пароль, які ми отримали для входу в інтернет (не плутайте з логіном і паролем від «Особистого кабінету»);
  • Натискаємо «ОК» та по черзі закриваємо вікна. Відкриваємо список доступних мереж, вибираємо в ній хот-спот RTWiFi та підключаємось до нього – вітаємо, тепер ви в інтернеті!

Як ми бачимо, підключення до Wi-Fi від Ростелекому на комп'ютері з Windows виконується важче, ніж на мобільних пристроях І якщо у вас щось не вийде, то спитати поради у когось у сільській місцевості буде проблематично. Але не варто впадати у відчай - сміливо телефонуйте на гарячу лінію за номером 8-800-100-08-00 і спантеличуйте фахівців.