TF card

Anonim

У століття прогресуючого розвитку комп'ютерних технологій сучасна людина вже зовсім не може уявити своє життя без гаджетів та мобільних пристроїв. Більше того, попит на всілякі мобільні прилади тільки зростає, адже кожному користувачеві хочеться мати найбільш ємний та швидкісний прилад.

У цій статті буде розказано про види карт пам'яті, які також стали неймовірно популярними аксесуарами для мобільних пристроїв. Слот для карт пам'яті вбудований практично кожен сучасний телефон. Особливу увагу в статті буде приділено стандарту карт пам'яті під назвою "TF".

TF card - що це

TF card розшифровується як «TransFlash card», а була представлена ​​картка асоціацією SD Card як третій тип карт пам'яті. До цього в сімействі форм-фактора також було випущено стандарт карт пам'яті SD та miniSD. Після того, як був прийнятий стандарт TransFlash всім відома компанія прийняла рішення змінити назву продукту на microSD».

Виходячи з цього, можна зрозуміти, що стандарт карти пам'яті TF дуже схожий на карту MicroSD. Більше того, два представлені стандарти мають однакові розміри та специфікації. Варто також відзначити, що ці дві карти пам'яті повністю сумісні один з одним.

Стандарти TransFlash (TF) і microSD практично однакові і, як правило, можуть бути використані взаємозамінно. Однак тут також є один виняток - карта microSD має підтримку режиму під назвою SDIO. Цей режим дозволяє картці пам'яті виконувати завдання без використання пам'яті.

Фізичні розміри представленого стандарту карток зовсім невеликий і становить 15 мм x 11 мм x 1 мм. Крім того, TF карти мають велику кількість різних ємностей сховища, починаючи від 128 Мб і закінчуючи 64 ГБ.

Слід зазначити, що TF карти також відрізняються рядом особливостей. А саме:

  • Високий рівень захисту - знімний носій може відмінно захищати весь вміст від будь-яких модифікацій або навіть видалення. Весь вміст користувача, що зберігається на носії, повністю захищений за допомогою спеціальних цифрових прав. Це також дозволяє запобігти доступу до інформації від неавторизованих користувачів;
  • Існують спеціальні команди, які допомагають зупинити процес запису, - певні пристрої можуть змусити знімний носій стати доступним тільки в режимі читання для того, щоб відхилити можливі команди для запису нової інформації на карту.Більше того, для цього також були розроблені і оборотні та незворотні команди хоста;
  • Карти можуть бути як відкритими, так і заблокованими - користувач може самостійно відзначати свої карти для перегляду іншими людьми лише в режимі читання. Це робиться за допомогою ковзної вкладки, яка перекриває напис на носії;
  • Зміна встановленого пароля - при необхідності хост-пристрій може блокувати носій за допомогою встановленого власником пароля, розмір якого не повинен перевищувати 16 байт. Як правило, заблокована карта може взаємодіяти з головним приладом. Однак, навіть у цьому випадку вона може відхиляти команди для запису та навіть читання певної інформації. Розблокувати картку користувач зможе лише після того, як надасть пароль від неї. А якщо користувач не зміг надати правильний пароль, карта може стерти всі наявні на ній дані.

TF card і SD card - відмінності

Як було зазначено вище, стандарт карт пам'яті Micro SD (SD означає Secure Digital) і картка пам'яті TransFlash досить сильно схожі між собою. Однак, між ними все ж таки є кілька відмінностей. Так, наприклад, знімні носії типу Micro SD мають підтримку режиму SDIO, який дозволяє виконувати різні завдання, які не пов'язані з використанням пам'яті, наприклад, Bluetooth, GPS та Near Field Communication. У той час, як стандарт носіїв TransFlash не передбачає виконання таких типів завдань.

Перейшовши за посиланням, наведеним нижче, користувач може переглянути відео, в якому розповідається про різницю між двома представленими стандартами карт пам'яті:

Крім цього, карти також мають ще одну відмінність - стандарт Secure Digital (microSD) має значно більшу кількість транзистрів. Більш того, швидкості читання файлів теж різні - у карт microSD і miniSD вона вища, ніж у стандарту TF.

Представлені носії, крім вище переліченого, також мають структурні відмінності. Маленькі карти пам'яті, як правило, використовуються людьми як флеш-накопичувачі для мобільних пристроїв. А TF card є електронним пристроєм, що вміє зберігати різну цифрову інформацію і використовується в ноутбуках, персональних комп'ютерах, плеєрах, електронних клавіатурах, синтезаторах і так далі.

Характеристики TF card

Сумісність

Знімні носії стандарту tf (TransFlash) вийшли у продаж у далекому 2004 році. Як правило, вони використовуються для збільшення обсягу сховища у різних електронних гаджетах.Це можуть бути і цифрові фотоапарати, і смартфони, і відеореєстратори, і ігрові приставки і таке інше.

Завдяки представленому типу знімного сховища користувач може переносити різний контент, наприклад, музику або фотографії, з одного мобільного пристрою на інший.

Швидкість

Новий тип знімних SD носіїв відрізняються покращеною швидкодією, яка досягається за рахунок збільшеної швидкості передачі інформації та даних. Більше того, варто відзначити, що незалежно від швидкості шини uhs пристрій може відправляти сигнали хосту про те, що в даний момент воно «зайняте» доти, доки операція з читання або запису не буде завершена.

Крім того, необхідно відзначити, що виробник з кожною новою моделлю знімних носіїв вводив нові схеми ранжування пристроїв за класами швидкодії.В даному випадку використовувався швидкісний формат «class UHS». UHS speed має максимальну теоретичну швидкість до 104 Мбайт/ в одну секунду в один бік.

Де використовуються картки пам'яті TF

Карти пам'яті, що належать до стандарту, як правило, використовуються в багатьох електронних гаджетах для збільшення стандартного об'єму сховища пам'яті. Вони можуть вставлятися в такі типи пристроїв:

  • MP3 плеєри;
  • Ноутбуки або стаціонарні комп'ютери;
  • Мобільні пристрої;
  • Ігрові консолі;
  • Цифрові фотоапарати;
  • Відеореєстратори і так далі.

Рейтинг кращих знімних носіїв

Як запевняє виробник, представлений знімний накопичувач має максимальну швидкість читання до 100 МБ/ в одну секунду і має 128 ГБ в сховищі, а також він відноситься до швидкісного класу С10 і U1. Більше того, варто відзначити, що карта відмінно підійде для зйомок відео у форматі 4К.
Найменування Опис Ціна Оцінка
SanDisk Extreme Pro microSDXC Представлена ​​карта вважається найбільш надійною конструкцією, яка ідеально підходить для використання в екстремальних ситуаціях. А все тому що носій відрізняється удароміцним та водонепроникним корпусом, який також захищений від впливу рентгенівських променів. У комплект з приладом входить адаптер типу USB 3.0, завдяки якому користувач зможе швидко передавати необхідні дані на персональний комп'ютер або ноутбук, оскільки носій має швидкість передачі інформації до 275 Мб/с. Крім того, користувач може придбати як версію на 64 ГБ, так і на 128 ГБ. 1850 рублей. ★★★★★
Samsung EVO Plus 128 Гбайт Всем відома компанія Samsung вже дуже довгий час залишається провідним виробником знімних носіїв і представлена ​​карта, що має об'єм сховища в 128 ГБ, тому підтвердження. Цей знімний носій обіцяє користувачеві рекордну швидкість передачі даних - від 90 МБ/с. Більше того, не можна не відзначити те, що представлений гаджет відноситься до UHS-класу U3. Однак, варто зазначити, що цей знімний носій був спроектований тільки для використання саме в планшетах та мобільних пристроях. 2 500 рублів. ★★★★
Kingston SDCR Представлений знімний носій також відмінно підійде для використання в мобільних гаджетах, оскільки він відноситься до класу А1. Крім того, виробник заявляє, що картка може використовуватися навіть в екшн-камерах та дронах.

Знімний накопичувач також може похвалитися непоганою максимальною швидкістю запису, що дорівнює 72 МБ/в секунду.

1089 рублей. ★★★★
Silicon Power Superior512G Micro SD Card Представлений пристрій був розроблений компанією брендом Silicon Power, яка зараз також є одним з найкращих постачальників карток пам'яті. Більше того, варто відзначити, що представлена ​​компанія бореться за найкращу якість на ринку, у зв'язку з чим постачає лише максимально якісну продукцію, що відрізняється неймовірно довгим терміном експлуатації.

Представлений знімний носій має такі характеристики:

  • Максимальна швидкість читання файлів - до 100 МБ/в секунду;
  • Карта відноситься до рівня А1, що забезпечує користувачеві досить високу продуктивність необхідних йому додатків;
  • Карта може працювати з різними приладами, що мають сумісність із microSD та SD носіями;
  • Підходить для використання в комбінації з екше-камерами, мобільними пристроями, електронними книгами, окулярами віртуальної реальності, навігаторами тощо.
5 400 рублів. ★★★★★
SONY UY3A 128 Гбайт

Крім того, японський виробник пообіцяв користувачам максимальну безпеку приладу, оскільки він має захист від підвищеної вологості, екстремальних температур і навіть деформацій. А термін гарантії картки пам'яті становить п'ять років.

7 000 рублей. ★★★★

За посиланням нижче можна переглянути відео, в якому розповідається про те, яку картку варто придбати в 2021 році:

Запитання експерту Чи можна відформатувати TF картку пам'яті?

Представлений тип знімного носія не можна просто так відформатувати, для цього потрібно встановити додаткові певні утиліти. Чи можна використовувати TF носій у Macbook?

Комп'ютерні пристрої Macbook Pro, випущені в 2016 році, і пізніші моделі пристроїв не мають вбудований роз'єм для знімних носіїв. Для цього рекомендується використовувати прилади, що дозволяють читати інформацію з USB-C карт, або комбінації адаптерів USB-C/USB.