Ми з'ясували

Anonim

Починаючи з 22 жовтня 2019 року оператор МГТС збільшує швидкість домашнього інтернету, який працює за технологією GPON та FTTB. Зміни торкнуться ряду тарифних пакетів, при цьому на деяких з них показники будуть підвищені майже в 2 рази.

Які тарифи зміняться

Зміни торкнуться ряду архівних тарифних планів, як за технологією GPON так і FTTB. В рамках акції швидкість інтернету для багатьох абонентів буде збільшена до 100, 150, 200 та 300 Мбіт/с.

У чому може бути каверза

Нещодавно абоненти Ростелекому почали отримувати листи від провайдера, в якому він дякував за співпрацю і повідомляв про збільшення швидкості домашнього інтернету. При цьому абонентська плата нібито не підвищувалася.

Але деякі абоненти виявилися скрупульозними і не повірили, що швидкість домашнього інтернету підвищується абсолютно безоплатно. У результаті було з'ясовано, що тарифні пакети, де відбувалися зміни, належать до архівних. Протягом кількох років абонентська плата на цих тарифах зростала, при цьому іноді як компенсація збільшувалася і швидкість передачі даних.

Примітно, що про зазначені зміни абонентів безпосередньо не повідомляли, про це було сказано лише в прес-релізах, які розміщувалися на офіційному сайті, але хіба багато абонентів туди постійно заглядають? Щоб не було жодних зайвих питань, провайдер прибрав із квитанцій на оплату назву тарифу.Тепер там просто є рядок «Домашній інтернет. Абонентська плата за тарифним планом».

При цьому на гарячій лінії Ростелекому заявили, що згідно з умовами обслуговування, компанія може щорічно змінювати правила обслуговування клієнтів і проводити індексацію діючих тарифів. Абоненти повинні бути повідомлені не пізніше ніж за 10 днів до змін, але не особисто, а через офіційний сайт.

Так що абонентам МГТС не варто дуже тішитись. Цілком можливо, що заохочення від провайдера для постійних клієнтів – це лише заміна понять і нічого більше.

Якщо є якісь питання щодо вартості надання послуг, то їх можна задати, зателефонувавши на гарячу лінію.