Як перевірити та вимкнути підписки на МТС

Anonim

Підписки від МТС аналогічні періодичним друкованим виданням – з їх допомогою абоненти можуть отримувати інформацію на різні теми, починаючи від спорту і закінчуючи бізнесом. Крім того, це спосіб спілкування та інструмент для отримання мультимедійного контенту. Подібний контент цікавий багатьом людям, які бажають бути в курсі всіх подій і ведуть активний спосіб життя.

Але деякі вони просто виводять із себе, оскільки найчастіше про їх наявність дізнаєшся тоді, коли з рахунку починають мало не щодня списуватися кошти, причому незрозуміло за що. А вся справа в тому, що багато інформаційно-розважальних послуг активуються за посиланнями, або абоненти потрапляють на вудку шахраїв.Спробуємо розібратися, як відключити підписки на МТС і що для цього потрібно.

Як перевірити підписки на МТС

Для того щоб перевірити, чи не підключені у вас додаткові платні послуги, можна зателефонувати до довідкової служби оператора за телефоном 8-800-250-0890. Перевіривши ваші паспортні дані, консультант назве нам перелік підписок і підкаже, як їх позбутися. Цікавим є той факт, що з питань надання багатьох підписок МТС відправляє безпосередньо до контент-провайдерів – саме вони і надають більшість підписок. Але ми все-таки можемо керувати нав'язаними послугами через МТС, скориставшись інструментами, що надаються оператором.

Найпростіший спосіб дізнатися підписки на МТС – відвідати Особистий кабінет або сайт Мій контент http://moicontent.mts.ru/. В обох випадках нам знадобляться логін та пароль від Особистого кабінету. Логіном є номер телефону, а пароль замовляється через спеціальну форму і надходить SMS-каналом.Зайшовши до Особистого кабінету, необхідно пройти в розділ Замовлений контент. Саме тут ми і зможемо ознайомитися з усіма активними підписками та з їх архівом.

В особистому кабінеті також можна отримати інформацію і про підключені платні послуги. У цьому розділі зберігається історія разових замовлень. При необхідності, непотрібні передплати можна відключити парою клацань мишею. Ще один інструмент для роботи з нав'язаними послугами – це сервис Контроль витрат Він доступний будь-яким абонентам і не вимагає доступу до Інтернету. Для того, щоб скористатися сервісом, необхідно набрати USSD-команду 152.

У меню відкриваємо пункт Ваші платні послуги і відправляємо відповідну цифру. Далі вибираємо пункт з інформаційно-розважальними передплатами, надсилаємо цифру цього пункту, вибираємо пункт Мої поточні передплати. Через кілька секунд ми отримаємо весь список активних передплат.

Сервіс Контроль витрат надається абсолютно безкоштовно. Він допоможе розібратися з платними послугами та розповість про інші витрати. За допомогою сервісу можна позбавитися всіх передплат разом, але ми поговоримо про цю можливість трохи пізніше.

Через Інтернет

Прибрати платні послуги на МТС можна за допомогою Особистого кабінету, зайшовши до розділу з підписками. Тут необхідно знайти список активних передплат і видалити їх. Цей спосіб є наочним і надійним. Інших способів деактивувати нав'язані послуги через інтернет не існує.

USSD

Якщо списання коштів відбуваються із завидною сталістю, а доступу до всесвітньої павутини немає, потрібно скористатися вищезгаданим сервісом Контроль витрат. Набравши USSD-команду 152 і зайшовши до розділу з інформаційно-розважальними передплатами, потрібно вибрати пункт Відписатися. Після цього всі підписки будуть відключені, а списання коштів припиняться.

Ще один спосіб відписки за допомогою USSD-команд буде діяти лише в тому випадку, якщо ми знаємо точну назву передплати. Наприклад, ми достеменно знаємо, що підписувалися на розсилку Новини Hi-Tech.Щоб відмовитися від цієї інформаційно-розважальної послуги, необхідно зайти на сайт Мій контент і знайти там потрібну розсилку. У картці розсилки ми побачимо її опис, вартість та USSD-команду для відписки - 111152. Для інших розсилок USSD-команди будуть іншими.

СМС

На жаль оператор МТС не передбачив можливості відмовитися від підписок за допомогою SMS, але для того, щоб дізнатися про витрати в МТС ми в будь-який момент можемо скористатися Особистим кабінетом або сервісом Контроль витрат.

Як у майбутньому не «потрапити» на підписки

Ми вже розібралися, як відключити непотрібні нам опції на телефоні – можна скористатися сервісом Контроль витрат та USSD-командами. Також можна вимкнути платні послуги через Особистий кабінет. А найкраще захистити себе від них. Що для цього потрібно?

Насамперед, не слід відвідувати сумнівні ресурси, уважно аналізуючи їх вміст.Вся річ у тому, що підписатися на деякі розсилки можна простим переходом за гіперпосиланням, залишеним вебмайстром або контент-провайдером на тому чи іншому ресурсі.

Ще одна небезпека криється в банальній цікавості - безкоштовні рекламні розсилки та повідомлення пропонують нам скористатися можливістю отримати прогноз погоди або свіжий анекдот, але не говорять про їхню вартість. Ми відправляємо команду, отримуємо прогноз погоди, і в цей же момент активуємо підписку, причому своїми власними руками. Висновок – не потрібно реагувати на рекламні SMS та Push-сповіщення, що випливають посеред екрана.

В зоні ризику знаходяться, і любителі завантажувати підозрілі додатки з не менш підозрілих джерел. Встановлюючи сумнівні програми на свої мобільні пристрої, ми не зможемо проконтролювати їхні дії – існує чимало випадків, коли програми автоматично активували різні передплати. Висновок – потрібно встановлювати програми лише з надійних джерел, наприклад, з Playmarket'а.

Ще один спосіб убезпечити свій номер від настирливих підписок та рекламних розсилок – активувати послугу «Заборона контенту від МТС». Вона захистить від спроб надіслати SMS на короткі номери, які часто використовуються для активації підписок. Підключити послугу можна за допомогою оператора, за номером 8-800-250-0890, або через Особистий кабінет. Користуючись кількома методиками відразу, ви зможете захистити себе від випадкових та шахрайських підписок.

Як уникнути підписок і назавжди позбутися рекламних розсилок

Вибираючи оператора зв'язку, зверніть увагу на віртуальних операторів. Повна відсутність мобільних підписок та рекламних розсилок – це гарна перевага молодого оператора Тінькофф Мобайл. Абоненти інших операторів від них буквально знемагають. Варто пройти за якимось посиланням в інтернеті - і ось на номері висить підписка, що знімає від 3 руб/добу і більше. Також у мережі можна нарватися на шахрайські підписки, що загрожують втратою значно більших сум.Від них не захищені навіть найпросунутіші абоненти.

Підключившись до Тінькофф, ви назавжди забудете про мобільні підписки (у тому числі шахрайські) і рекламні розсилки – їх тут просто немає. Оператор дарує всім абонентам перший місяць зв'язку безкоштовно – 600 хвилин розмов та пакет гігабайт. Також абоненти цього оператора добре захищені від шахраїв через відсутність послуг мобільної комерції. Втомилися від постійних списань, що спустошують рахунок? Перейдіть в Тінькофф і забудьте про них.

В Тінькофф Мобайл послуги підключаються тільки через мобільний додаток і тільки руками самих абонентів. Немає тут і нав'язаних послуг, які часто переходять з безкоштовних до платних.

Безперечною перевагою стане відсутність SMS-розсилок. Оператор не співпрацює з рекламодавцями і не просуває свої продукти через SMS, завдяки чому абоненти позбавлені нав'язливого спаму. Повідомлення про нові продукти публікуються лише на офіційному сайті.Тінькофф Мобайл - оператор без прихованих підписок та розсилок.

Управління послугами здійснюється за допомогою мобільного додатка. Тут підключаються:

  • Віртуальні номери – наприклад, для публікації оголошень;
  • Яндекс.Музика, Звук та BOOM – доступ до мільйонів треків без реклами;
  • Онлайн-кінотеатри Okko та Megogo – тисячі фільмів та серіалів;
  • Визначник прихованих номерів та АнтіАОН – дві корисні послуги.

Підключення послуг здійснюється лише за бажанням абонентів, але ніяк не самим оператором.