Як підключити блютуз-колонку до ноутбука на Windows 10

Anonim
Іноді динаміки на ноутбуці можуть зовсім не видавати того звуку, який потрібен користувачеві: немає нормальних басів, звучання, навіть чіткості. Щоб це виправити, передові користувачі підключають портативну колонку. Вона допоможе налаштувати звучання, а також вирівняти звук.

Як працює портативна колонка

Найголовнішою концепцією блютуз-колонки, яка виділяє її – це видимість. Вона відображає, чи буде колонка видно іншими користувачами пристроїв, як чітко буде проводитися сигнал.

У механізмі колонки є спеціальні радари, які можуть сполучатися з іншими пристроями. Ці радари ловлять інші пристрої та приєднуються до них, щоб відтворювати їх звучання. Радари по-іншому називають NFC, який є не на кожному пристрої, а тільки на певних.

Після того, як пристрої синхронізуються, видимість відключається, щоб система не підключилася до інших систем. Бездротовий зв'язок між смартфоном або ноутбуком і колонкою - новий крок і технологічний прогрес, так як з'являється можливість встановити легкий обмін даними.

Детальніше про те, як працює колонка, можна подивитися в цьому відео

Спосіб підключення Bluetooth-колонки до ноутбука

Чаще всього колонки оснащені роз'ємом. Стандартний варіант - це 3, 5 мм.

Саме тому портативну систему можна під'єднати не тільки за допомогою бездротового з'єднання, а й навіть через провід – міні-джек.

Провідне підключення

Для того щоб підключитися, користувачеві буде потрібно провід з двома міні-джеками на кінцях під 3,5 мм. Подібний варіант продається у кожному магазині техніки. Щоб ним скористатися, користувачеві потрібно вставити один кінець дроту в гніздо на ноутбуці, а інше - в колонку.

Після підключення користувач може включати будь-яку музику, слухати її. Цей варіант підійде тим, хто не вміє налаштовувати Bluetooth.

Бездротове підключення

Як правило, на клавішах колонці є варіант із підключенням блютуз. Для з'єднання потрібно утримувати кнопку близько 3 секунд.

Як підключити блютуз-колонку до ноутбука – інструкція

Підключити портативну колонку нескладно, для цього існує навіть кілька варіантів взаємодії:

  • Через блютуз;
  • Використовуючи міні-джек;
  • Використовуючи USB.

Також підключення залежить від системи, в якій користувач працюватиме. Це може бути як і Windows 10, так і Windows 7. Розглянемо найпоширеніші варіанти підключення.

Підключення через Bluetooth

Для підключення блютуз-колонки до ноутбука користувачеві потрібно перевірити наявність вбудованого або зовнішнього модуля, який відповідає динаміці в лептопі. Наявність подібних елементів є обов'язковою, оскільки завдяки їм здійснюється підключення.

Також слід зарядити портативну систему на 100%. Без потужного заряду вона зможе підключитися. Це може бути також однією з причин, чому вона не підключається до ноутбука. Потрібно уважно вивчити інструкцію.

Надалі користувач не повинен турбуватися про підключення, оскільки повинен знати, що його пристрій швидко підключиться через якісне складання.

Багато колонок оснащено спеціальними світлодіодами, які працюють і говорять про стан пристрою. Колонка може:

  1. Горіти постійно – це означає, що вона працює на 100%;
  2. Мигати – значить перебуває у стані спокою.

Як тільки блютуз-колонка підключиться до ноутбука, відбудеться різкий звуковий сигнал, який буде говорити про синхронізацію. Надалі можна включати музику, якщо всі налаштування дотримані.

Підключення за допомогою Mini-jack

Другий варіант – підключитися за допомогою міні-джека та AUX – роз'єму. Цей варіант підійде більше для комп'ютерів, оскільки проблематично знайти міні-джек для ноутбука. Однак його можна все одно купити в будь-якому технічному магазині.

Користувач вибирає кабель типу «тюльпан», оскільки він найпопулярніший для підключення. Він може йти у комплекті з акустичною системою. Після алгоритм такий:

  1. Вставити кінці кабелю в роз'єми на комп'ютері та на блютуз-колонці;
  2. Далі підключаємо провід живлення до колонки.

Всі! Користувач без проблем може слухати музику через портативну систему, при цьому акустика при такому підключенні не зіпсується.

Підключення через USB

Підключення через USB ніяк не відрізняється від варіанта з підключенням через міні-джек. Цей варіант також є нескладним алгоритмом:

  1. Знаходиться кабель USB;
  2. Далі користувачеві необхідно вставити у відповідні роз'єми шнур;
  3. При необхідності включити живлення на блютуз-колонці або ноутбуку.

Цей нескладний механізм допоможе користувачу не налаштовувати блютуз самостійно, а скористатися готовим варіантом підключення. Ніяких додаткових дій не потрібно, оскільки пристрій самостійно знайде систему користувача. Можна підключати музику та слухати.

Якщо виникають проблеми з підключенням, потрібно перевірити, чи встановлені відповідні драйвери. Перевірити підключення можна за допомогою списку. Він знаходиться у правому нижньому кутку системи. Тапнувши на нього, відкриються всі підключені пристрої.

Як підключити до ноутбука на Windows 10

Для підключення блютуз-колонка повинна бути також заряджена. У Windows 10 синхронізація колонки з ноутбуком проста, якщо виконувати всі дії правильно і чітко. Для цього слід:

  1. Активувати на колонці пошуковий режим;
  2. Активувати блютуз;
  3. Тепер потрібно відкрити пункт «Параметри» та вибрати спеціальний розділ «Пристрої». У ньому відбуватиметься подальше підключення;
  4. Тепер переходимо на перший розділ у ньому. Для цього потрібно перевести бігунок в активоване становище;

  5. З'явиться список пристроїв. Вибираємо потрібну колонку, топаємо на синхронізацію;
  6. Якщо ноутбук просить пароль підключення, то краще скористатися інструкцією до колонки, тому що в ній вказана вся інформація.

За наявності проблем із підключенням ноутбук краще перезавантажити, а також робити все можливе для нормального та стабільного сигналу.

Як підключити до ноутбука на Windows 7

Підключення колонки на Windows 7 абсолютно таке саме, тільки значок блютуз розташовується в правому нижній частині в треї.Щоб активувати цей значок, топаємо на нього правою кнопкою мишки та тапнути на підключення пристрою. Подальші дії для сполучення такі самі, як і в Windows 10.

Можливі проблеми при підключенні

Безпровідні варіант підключення незручні тим, що з ними частіше виникають різні проблеми.

До основних проблем відносять:

  • Немає звуку;
  • Нет підключення.

До вирішення проблеми можна підійти з різних сторін:

  1. Якщо користувач не бачить відображення у списку можливих підключень колонку, то швидше за все він просто не активував режим пошуку на колонці;
  2. Якщо пристрій також погано працює, не підключається, то, можливо, на ноутбуці не встановлені потрібні драйвери. Щоб це вирішити, драйвери потрібно оновити;
  3. Синхронізація може не працювати через те, що пристрій працює некоректно через відсутність підключеної видимості. Для того, щоб це усунути, у розділі блютуза дозволити виявляти цей пристрій. Зберігши результат, користувач вирішить проблему;

  4. Перевірте, щоб на ноутбуці не було включено режим «авіа»;
  5. Якщо пристрій підключився, а звуку немає, перевірте гучність у колонці.

Як видно, проблем може виникнути багато, однак і способів їх вирішення також достатньо. Краще знати, як працює пристрій, щоб не потрапити в халепу і правильно синхронізувати їх.

Запитання експерту Як активувати режим пошуку на колонці?

Для цього необхідно лише утримувати спеціальну кнопку на самій портативній колонці кілька секунд. Як зрозуміти, що пристрій підключився?

Як правило, видається спеціальний звуковий сигнал і в розділі "Підключені пристрої" на ноутбуці відображається колонка. Що робити, якщо нічого не допомагає?

Варто звернутися в ремонтний центр, так як проблема може бути не в синхронізації, а в комп'ютері або колонці.