Як дізнатися та подивитися

Anonim

Дізнатися, які послуги підключені на МТС, допоможуть засоби самообслуговування – це особистий кабінет та мобільний додаток. Вони відображають інформацію у максимально зручному вигляді, разом із абонентською платою. Також можна одержати список підключених на номері послуг альтернативними способами. Про них ми розповімо в рамках нашого огляду.

В особистому кабінеті

Особистий кабінет МТС – зручна система самообслуговування з інтуїтивно зрозумілим інтерфейсом. на номері. Для доступу до особистого кабінету (ЛК) знадобиться пароль – замовте його на цій сторінці, вказавши свій номер.Через 1-2 хвилини на телефон надійде пароль для входу в систему.

На наступному кроці пройдіть до розділу «Послуги». Тут вони поділяються на платні та безкоштовні. Загляньте в розділ із платними послугами і дізнайтеся, що є причиною регулярних списань із телефону. У списку вказані не лише їх найменування, а й короткі описи. Тут же зазначається абонентська плата – місячна чи подобова. Щоб вимкнути непотрібну послугу, натисніть напроти неї кнопку «Вимкнути».

У мобільному додатку

Мобільний додаток «Мій МТС» для Android та iOS – проста альтернатива повноцінному особистому кабінету. Вхід сюди здійснюється за логіном та паролем від повноцінного кабінету – замовте його вищевказаним способом. Список підключених послуг розміщується у відповідному розділі – тут вони поділяються на платні та безкоштовні.Відмова від них здійснюється натисканням однієї кнопки. Поруч знаходяться доступні до підключення послуги та опції.

Інші функції програми:

  • Оперативний контроль витрат – дізнайтеся, куди пішли гроші за той чи інший період;
  • Підключення автоплатежів та оплата з банківської картки;
  • Налаштування інтернет-пакетів;
  • Самостійна зміна тарифних планів;
  • Миттєвий доступ до інтернет-магазину МТС.

Тут можна отримати відповіді на різні питання, скориставшись розділом «Техпідтримка». Оперативного чату з фахівцями, на відміну від інших операторів, у додатку немає.

Дзвінок оператору

Переглянути список послуг самостійно та безкоштовно допоможуть ЛК та мобільний додаток.А за відсутності доступу до інтернету виручить гаряча лінія МТС. Вона доступна за коротким номером 0890 або федеральним номером 8-800-250-0890. Щоб додзвонитися до «живих» консультантів, скористайтесь інструкцією.

  • Зателефонуйте за одним із зазначених номерів;
  • Дочекайте відповіді автовідповідача з перерахуванням пунктів і натисніть кнопку «4»;
  • Далі натисніть «0» і залишайтеся на лінії до з'єднання з консультантом.

Після відповіді фахівця задайте йому запитання щодо послуг, що підключені на номері. Для отримання інформації знадобляться паспортні дані – приготуйте заздалегідь паспорт. При необхідності консультант зможе відключити ті чи інші послуги.

Дзвінки на гарячу лінію часто призводять до тривалого очікування відповіді фахівців. У години пік вона буває перевантаженою, додзвон може зайняти 20-30 хвилин, іноді і більше.Виходів із ситуації два. Перший – зателефонувати пізніше, коли спаде завантаженість гарячої лінії. Другий - скористатися послугою платного з'єднання поза чергою (20 рублів). Також існує думка, що найлегше додзвонитися до довідкової МТС тим, хто користується дорогими тарифними планами.

Візит до офісу

Не вдається скористатися особистим кабінетом або додзвонитися на гарячу лінію – скористайтесь допомогою численних офісів МТС. Тут працюють спеціалісти, які мають доступ до абонентської бази. Вони зможуть не лише уточнити список підключених послуг, а й вимкнути їх на прохання абонента. Не забудьте захопити з собою паспорт – без нього в обслуговуванні відмовить.

Неробочі способи

В інтернеті часто миготить одна і та ж інструкція – щоб переглянути список активних послуг на МТС, наберіть 1522. Раніше ця команда працювала та показувала список платних послуг.Сьогодні вона працює лише з мобільними підписками. Робітників USSD-команд, що дозволяють отримати список платних та безкоштовних послуг, у Росії не залишилося. Абонентам МТС Білорусі пощастило більше – для них працює команда 11111.

Як відключити непотрібні послуги МТС

Вимкнути підключені послуги можна кількома способами:

  • Безпосередньо в особистому кабінеті – натисніть кнопку «Вимкнути» навпроти обраної послуги;
  • У мобільному додатку «Мій МТС» – за аналогією з особистим кабінетом;
  • За телефонами гарячої лінії – зателефонуйте на 0890 або 8-800-250-0890;
  • В офісах обслуговування – тут відключать та підключать будь-які послуги та опції.

Є ще один спосіб – знайти опис підключеної послуги на сайті МТС та знайти в ньому USSD-команду для відключення.

Як дізнатися про підключені передплати

Мобільні передплати надаються з абонентською платою – подобовою, тижневою та помісячною. Вони підключаються USSD-командами, діями в ігрових програмах, переходами по платних посиланнях (при підключенні до мобільного інтернету МТС). На їх наявність вказують регулярне зникнення грошей з рахунку.

Уточнити наявність підключених передплат можна чотирма способами:

  • Через особистий кабінет – пройдіть у меню «Послуги – Управління підписками» або відвідайте ресурс «Мій контент»;
  • USSD-командою 1522 – тут можна вимкнути всі передплати разом, вибравши відповідний пункт меню;
  • По телефону гарячої лінії – зателефонуйте на 0890 або 8-800-250-0890, попросіть перевірити наявність підписок та відключити їх;
  • В офісах обслуговування – відвідайте найближчий офіс з паспортом і попросіть позбавити вас підписок.

У мобільному додатку підписки не відображаються.

Як обмежити випадкові передплати

Для захисту від мобільних підписок скористайтесь нашими інструкціями:

  • Підключіть послугу «Захист від небажаних передплат» USSD-командою 984. На чинних тарифах «Smart» та «ULTRA» вона надається безкоштовно. На інших тарифних планах – з абонентською платою 25 руб/міс;
  • Підключіть безкоштовний контентний особовий рахунок, заповнивши цю заяву та передавши її до найближчого офісу МТС. Про успішне підключення сповістить інформаційне SMS;
  • Встановіть «Яндекс.Браузер» – він запобігатиме переходу за платними контент-посиланнями.

Дійте і своєю головою – не надсилайте незнайомі команди, уважно читайте опис та оферти до послуг та опцій, стежте за посиланнями. Це дозволить уникнути зайвих списань з рахунку.