Як відключити платні послуги та підписки на МТС самостійно

Anonim

Зараз відключити платні послуги на МТС самостійно не складе жодних труднощів - для цього існують спеціальні системні інтерфейси. Вони представлені не лише у вигляді особистого кабінету та мобільного додатка. Розглянемо всі доступні варіанти відмови від непотрібних опцій та передплат оператора.

Як виявити платні послуги

Будь-які платні опції, які підключені на активній сім-карті, завжди відображаються у списках в особистому кабінеті та мобільному додатку. Отримати цю інформацію можна за допомогою інформаційних внутрішніх сервісів оператора. Наприклад, надіславши USSD-запит або SMS-повідомлення.

Крім списків, абонентам доступна така послуга, як деталізація витрат. У ньому вказуються різні позиції та його вартість з точним платіжним періодом до часу списання коштів із балансу. Детальну деталізацію можна замовити на сайті оператора або безпосередньо в салоні зв'язку компанії.

У тих самих списках майже завжди представлені й передплати. У деяких випадках вони можуть об'єднуватися за назвою сервісу, що надає їх. Наприклад, рядок «Мій Контент» у докладній деталізації витрат.

Відключення платних послуг та підписок

Деактивувати непотрібні послуги та передплати можна багатьма способами. Наприклад, через:

  • особистий кабінет на офіційному сайті оператора;
  • мобільний додаток;
  • USSD-команду;
  • СМС-повідомлення;
  • дзвінок оператору;
  • меню «Мій Контент».

У кожного із способів є свої переваги. Найбільш зручними вважаються ЛК та мобільний додаток, оскільки надають наочний та простий інтерфейс, за допомогою якого можна видалити будь-які послуги за кілька хвилин.

Через особистий кабінет

На офіційному сайті оператора представлений інтерфейс користувача - особистий кабінет, який створений для повної автоматизації операцій, пов'язаних з активною сім-картою та підключеними до неї послугами.

Щоб видалити опції та підписки через ЛК, потрібно:

  • авторизуватися на сайті оператора, використовуючи логін та пароль для входу (логіном є номер телефону);
  • зайти в розділ «Управління послугами», знайти у списку «Всі підключені послуги» платну опцію та вимкнути її, натиснувши на відповідну кнопку.

У мобільному додатку

У додатку для смартфонів та планшетних пристроїв все ще простіше. Відключення послуг таким чином потребує наступного:

на головній сторінці ПЗ натиснути на категорію «Послуги», щоб перейти до списку;

у групі «Підключені» знайти непотрібну функцію і натиснути на повзунок праворуч, щоб її деактивувати.

За допомогою USSD

Для кожної функції, представленої оператором, існує своя комбінація, яка активує та деактивує її. Найчастіше відключити опції та всі платні послуги однією командою не вийде, але можна зробити це щодо передплат.

Наприклад, для відключення голосової пошти можна використовувати комбінацію 11190 (розділ МТС Гід), яка дозволяє керувати послугою через телефон. За пересилання команди не стягується абонентська плата.

За допомогою СМС

Для відключення працює аналогічна система із СМС-управлінням. Зазвичай, щоб відписатися від певної функції, необхідно надіслати текстове повідомлення на вказаний в описі номер. Наприклад, для відключення послуги голосового зв'язку необхідно надіслати «902» на номер 111. У повідомленні у відповідь надходить сповіщення про те, як змінився статус передплати або опції. Відмова через СМС з телефону відбувається за кілька хвилин.

Дзвінок оператору

Зв'язатися з оператором можна за наступними контактними номерами:

  • всередині мережі - 0890 (дзвінок безкоштовний, на телефоні може бути нульовий баланс);
  • в роумінгу - +7 495 7660166;
  • з номерів інших операторів та міських телефонів - 8 800 250 0890.

Служба підтримки відповість на будь-які запитання абонента, допоможе деактивувати платні опції та підписки після надання та перевірки паспортних даних. Таким чином можна відмовитися від використання будь-яких пропозицій оператора.

Відписуємося через «Мій контент»

«Мій Контент» є спеціальним порталом МТС, в якому зібрані всі платні та безкоштовні підписки оператора, в тому числі вельми чесно зустрічають пропозиції категорії «Розваги». Він не пропонує корисні послуги, включаючи лише доступ до абсолютно марної інформації типу «Гороскоп» або «Знайомства». Отримати доступ до нього можна через команду 152. Вона дає вихід у меню керування підписками. Через нього можна деактивувати всі непотрібні послуги після переходу по команді натиснувши цифру «2» (перегляд каталогу).

Як захиститися від підписок

Активувати заборону на підключення платних підписок на МТС можна за допомогою спеціальної команди 984. Ця опція залишається безкоштовною для тарифних планів Smart та Ultra. В інших випадках абоненти змушені платити 25 рублів.

Але оскільки платні підписки не активуються власними силами, абоненту досить просто стежити те, що він робить під час використання сервісів оператора. І регулярно перевіряти список платних послуг одним із перерахованих способів, щоб перевіряти себе.

Щоб відключити всі платні послуги та підписки, достатньо ознайомитися з доступним списком та вручну деактивувати все, що не потрібно на даний момент. Для цього існують і спеціальні команди та номери, на які надсилаються системні повідомлення. Все це можна зробити самостійно, не залучаючи оператора без необхідності.