ВКонтакте не працює зараз

Anonim

ВКонтакте – популярна соціальна мережа, яка може давати збій, як і інші подібні програми. Користувач може виявити, що мережа не працює з різних причин, починаючи від того, що не встановлено оновлення, закінчуючи тим, що на пристрої з'явилися віруси.

ВК є практично на всіх пристроях, у тому числі і на комп'ютері, і телефоні. Користувачеві потрібно знати, чому програма може не працювати на різних пристроях, щоб продовжити спілкуватися з друзями, переглядати записи на стінах та здійснювати інші дії в додатку.

Чому не працює ВК

Як говорилося раніше, соціальна мережа може працювати з низки причин, починаючи від цього, що система дала збій, закінчуючи внутрішніми роботами докладання. Користувачеві потрібно знати види помилок, щоб надалі розуміти, як з ними працювати і що робити.

Чому не працює ВК-додаток

Якщо користувач відкрив соціальну мережу на своєму пристрої і побачив, що воно не працює або дуже гальмує, то йому варто розглянути деякі причини, завдяки яким це могло статися:

  • Користувач не може увійти до програм через віруси, які є на телефоні;
  • У самому додатку ВК проводяться технічні роботи, через які система неправильно працює і дає збій;
  • Користувач використовує не оновлену версію;
  • Пам'ять у пристрою переповнена, додатку нікуди подіти інформацію для функціонування.

Ці проблеми вирішуються і їх дуже просто усунути. Докладніше про це варто поговорити далі.

Однак, не завжди все залежить від користувача. Наприклад, при видаленні вірусів варто звертатися до професіонала, який вміє працювати з ними. Самостійні маніпуляції, в яких користувач не впевнений, можуть призвести до смерті і для програми, і для телефону користувача.

Чому не працює ВК на комп'ютері

На комп'ютері складніше виявити причину неякісної роботи соціальної мережі, оскільки джерел перешкоди кілька, починаючи від того, що неправильно працює браузер, закінчуючи тим, що саме ВК нормально не функціонує.

Найчастішими причинами, чому ВК не працює саме на комп'ютері в браузері:

  1. Збій у системному файлі hosts. Цей файл містить всю інформацію про те, що таке доменні імена сайтів, які адреси відповідають їм.Якщо в цьому файлі з'являється помилка, то сторінка видає збій. Хост-файл допомагає користувачу перенаправити запит не до Інтернету, а не до комп'ютера користувача. Для усунення проблеми працюють з файлом хост;

  2. Віруси або шкідливі програми також можуть заважати коректній роботі ВК. Вони можуть просто блокувати доступ до сайту, внаслідок чого користувачеві буде важко зайти на нього. Для з'ясування вірусів звертаються до професіоналів або просто сканують комп'ютер на наявність вірусів самостійно;
  3. Відсутність доступу в інтернет. Якщо ж у користувача є проблеми в найбанальнішій апаратній частині, то не потрібно дивуватися, чому у нього не працює сайт. Для вирішення проблеми звертаються до провайдера;
  4. Збій у роботі самого сайту. ВК може проводити технічні роботи, через які загалом система працює некоректно. Щоб це все усунути, достатньо зачекати;
  5. Блокування від інтернет-провайдера. Доступ до певних сайтів може заблокувати інтернет-провайдер. Щоб вирішити цю проблему, варто звернутися до нього з з'ясуванням причини блокування. Якщо ж причина вагома, то необхідно скористатися анонімайзером, щоб сидіти у вк без особливих обмежень.

Таким чином користувач може побачити, що джерел проблем кілька, починаючи від самого комп'ютера, закінчуючи інтернет-провайдерами. Для кожної причини є свій шлях рішення, про який варто поговорити далі.

Види помилок ВК

Внутрішні роботи сайту також є причиною, чому ВК не відкривається та видає помилку. Як правильно, для кожної помилки є своє розшифрування. Найпопулярніший користувач може переглянути в таблиці нижче:

Види помилок Розшифровка
«На жаль, сервіс тимчасово недоступний» Ця помилка виникає через те, що сервіс не занурюється. Максимум, що може зробити користувач – це оновити сайт. Необхідно почекати хвилин 10, щоб помилку вирішили.
«В даний момент ми перезавантажуємо сервіс без даних». Це означає, що файлова частина системи перезавантажується, тобто оновлюються дані з усієї соціальної мережі. На цей процес також ніяк не можна вплинути, тільки зачекати хвилин 3-4.
«Сервер з цією фотографією тимчасово недоступний». Це означає те, що інформація, що накопичилася користувачем за час користування соціальною мережею, потребує перезавантаження. Користувачеві потрібно почекати, щоб вирішити цю проблему. Він ніяк не вплине на прискорення процесу.
Код помилки 2 Користувач спробував відправити ланцюжок листів, але ВК із просто заблокувало.

Що робити, якщо ВК не працює

Якщо у користувача не працює вк на телефоні або на комп'ютері, то він може зробити деякі дії, які допоможуть йому виправити помилку. Дії підходять як для комп'ютера, так і для телефону.

Обновити програму

Найперше, що потрібно перевірити – це наявність оновлень. Без оновлень користувач не зможе скористатися всім функціоналом програми. Через відсутність оновлень якраз і відбуваються технічно затримки.

Щоб оновити програму, перевірити наявність нових даних, користувачеві потрібно:

  1. Зайти в Плей Маркет, в якому варто відшукати пункт під назвою «Мої програми». Він розташовується в меню, в яке можна потрапити за допомогою тапа на лівий верхній кут;
  2. Тепер у списку варто знайти ВК. Якщо ж поруч із іконкою не варто кнопки «Оновити», то проблема не в поновленнях, а в іншому. Потрібно шукати причину в інших факторах. Якщо така кнопка є, необхідно тапнути на неї;
  3. Дочекатися, поки завершиться оновлення;

  4. Відкрити програму і перевірити знову на наявність гальмування.

Перевірити інтернет-підключення

Якщо користувач не може зайти на сайт через інтернет, то варто перевірити стан з'єднання. Необхідно переконатися, що мережа доступна. Щоб це зробити, можна зайти на будь-який інший сайт і перевірити провантаження сторінки.

Якщо ж підключення встановлено, а ВК не працює, то потрібно розглядати інші причини.

Також можуть бути проблеми із самим роутером. Щоб їх перевірити та вирішити, необхідно увімкнути його на секунди 10, а потім знову активувати. Так він перезапуститься, і робота відновиться.

Очистити кеш

Якщо в телефоні на додаток ВК забитий кеш, то не варто сумніватися, що причина в ньому. Щоб остаточно це вирішити, необходимо:

  1. Відкрити налаштування системи;
  2. Перейти до розділу «Додатки»;
  3. Відкрити в ньому ВК;
  4. Подивитися вниз і тапнути на кнопку «Очистити кеш».

Після цього користувач може вирішити проблему з нестачею пам'яті та відновити якісно роботу програми.

Детальніше про те, як чистити кеш, можна подивитися у відео

Перевірити IP-адресу

Ще один спосіб, завдяки якому можна вирішити проблему з ВК – це перевірка адреси. Цей спосіб підійде лише для комп'ютерів, тому що перевірити адресу на телефоні дуже складно. Для цього необхідно:

  1. Відкрити командний рядок на комп'ютері та ввести на адресу «Вконтакте» за допомогою спеціального запиту «ping vk.com»;

  2. Тепер користувачеві необхідно відкрити розділ «Брандмауер Віндовс», який знаходиться в панелі керування, а потім тапнути на посилання додаткових параметрів;

  3. Тепер користувачеві потрібно відкрити список всіх вихідних правил і параметрів, які можуть належати до блокування. Для того щоб перевірити, потрібно відкрити його за допомогою подвійного кліку;
  4. Як тільки користувач виявить правило з блокуванням ВК, необхідно його виділити та видалити.

Почистити віруси

Якщо на пристрої користувача з'явилися віруси, вони також можуть позначати те, що користувач не отримає доступ до ВК. Для того, щоб позбутися їх, можна скористатися як і платними утилітами, так і безкоштовними.

Антивірусних сканерів багато. Користувач може вибрати зручний для себе, перевірити, почистити віруси. Якщо після цього користувач отримав доступ, то основна проблема вирішена.

Якщо нічого не допомагає

Якщо користувач не може нічого вирішити, то йому потрібно звернутися в технічну підтримку самого ВК. Якщо і там йому не дають алгоритм дій, то варто звернутися до професіонала, який може подивитися на сайт, його запис та зрозуміти, що не так у системі. Це краще, ніж самостійно лагодити і псувати комп'ютер.

Запитання експерту Що робити, якщо не вдається увійти на свою сторінку?

Можливо, проблема не у сайті, а в користувачі. Наприклад, людина не може сама правильно ввести пароль або його сторінку заблокували. Як звернутися на технічну підтримку ВК?

Для цього необхідно зайти на офіційний сайт, а на ньому вже знайти розділ «Допомога». У ньому буде надано інформацію, як зв'язатися. Що робити, якщо доступ заблоковано постачальниками?

Потрібно зв'язатися з ними, з'ясувати причину блокування.