Квадрокоптер з камерою: який краще взяти для початківців

Anonim
Іноді за допомогою камери дрона можна зробити зйомки, які по-іншому отримати не вдасться. Зараз випускається багато моделей, насамперед призначених для зйомки. Споживач зацікавлений у виборі пристрою. Що володіє всіма необхідними характеристиками і водночас прийнятне за вартістю.

Різновиди дронов

Потрібно знати, що дрони, що розглядаються, зазвичай відносяться до таких різновидів:

  1. Дрони GoPro призначені для зйомок за допомогою різних екшн-камер.
  2. Існують спеціальні селфі-дрони.
  3. Застосовуються пристрої для 4К зйомки.
  4. Дрони, що мають мінімальний розмір, легко помістяться на відкритій долоні. Їх недоліком є ​​невисока якість зйомки.
  5. Среднеразмерные дрони, мають невисоку вартість є найбільш затребуваний сегмент.

Ці різновиди можна розглянути .

Міні-дрони

Через невеликі розміри вони мають слабку стійкість при польоті. Ці пристрої більше придатні для використання в приміщенні, ніж на вулиці. Потрібно враховувати і ту обставину, що такі дрони легко втратити з уваги. При зйомках на природі їх можна втратити з поля зору і не найти.

Позитивними якостями є: легкість транспортування та зберігання, а також тривалий термін служби. Хоча вони демонструють відносно невисоку якість відео, проте, в деяких випадках його може бути достатньо.

Селфі-дрони

Незважаючи на свою назву, вони можуть використовуватися не тільки для селфі, але і для інших видів зйомок. Управління відбувається за допомогою відповідної програми на мобільному телефоні. Для них характерна гарна якість зйомки, наявність GPS-датчиків, активне використання візуальних та ультразвукових сенсорів.

Якісне програмне забезпечення допомагає розпізнавати особи, самостійно вибирати маршрут переміщення, визначати найвигідніший ракурс зйомки. Доступний виведення зображення на екран смартфона в реальному часі. Слабким місцем є недостатня автономність. Зазвичай тривалість вільного польоту вбирається у 10 минут.

Бюджетні квадрокоптери

Ціна на такі пристрої знаходиться в проміжку від 30 до 100 доларів. Для бюджетних квадрокоптерів характерний невеликий час та незначна відстань польоту. Типові моделі літають не більше 10 хвилин і можуть піти на відстань до 150 метрів.

Використання камер HD та 4К

Вартість таких квадрокоптерів 500-1500 доларів. Вони призначені для створення якісного відео. Є кілька польотних режимів зйомки:

  1. Якщо включений Orbit, то дрон кружлятиме навколо оператора, постійно його знімаючи з різних ракурсів.
  2. При активації Point of Interest, потрібно задати висоту польоту, нахил камери та інші параметри самостійно.

У різних виробників набір варіантів, що використовуються, може відрізнятися. Такі пристрої можуть мати автономність 30 хвилин або більше. Система використовуваних датчиків дозволяє самостійно облітати перешкоди.

Дрони для GoPro

Квадрокоптери для використання з екшн-камерами мають відносно високий запас автономності. Вони можуть відлітати на відстань понад кілометр.Для того щоб знімати, камеру потрібно докупити окремо. Забезпечується висока якість зйомки. Недоліком таких камер є висока вартість. Вони можуть коштувати 1500 доларів або більше.

Рейтинг кращих квадрокоптерів

Щоб вибрати відповідний дрон для відеозйомки, можна орієнтуватися на рейтинг. Який тут буде наведений. Ознайомившись з особливостями цих дронів можна вирішити, яка модель краще підійде для використання.

Назва Опис Рейтинг
DJI INSPIRE 2 Дрон для високоякісної зйомки. ★★★★★
Autel EVO 2 Pro Дрон для отримання якісного відео. ★★★★★
DJI MAVIC 2 Pro Квадрокоптер надає всі необхідні функції для якісної роботи. ★★★★★
DJI PHANTOM 4 PRO V2.0 Надає всі необхідні можливості. ★★★★★
SKYDIO 2 Мініатюрний та функціональний пристрій. ★★★★★
Autel Evo Квадрокоптер з функціями інтелектуального управління. ★★★★
XdynamicsEvolve Дрон забезпечує гарну якість зйомки. ★★★★
DJI MINI 2 Пристрій має необхідні функції. ★★★★
PARROT ANAFI Забезпечує основну частину функціональності відеозйомок. ★★★
FIMI X8 SE 2020 Забезпечує якісне виконання базових функцій. ★★★

FIMI X8 SE 2020

Дрон забезпечує якісну зйомку, порівнянну з результатами використання топових відеокамер. Використовується 12 Мп камера 4К. Її робота побудована на використанні 1/2.6 дюймової матриці CMOS. Тут застосовується чіпсет Hisilicon ISP. Застосовується триразовий зум.

FIMI X8 SE 2020

Переглянуто особливий режим для зйомки в умовах недостатнього освітлення. Доступний HDR для відео та фото. Камера працює із використанням бітрейту 100 Мбіт/сек. Відеостиснення відбувається відповідно до алгоритмів H.264/H.265.

Вага дрону становить 765 г. Максимальний час польоту досягає 35 хвилин. Є розширені можливості супутникового позиціонування. Сенсори можуть використовуватися на відстані до 30 м. Відеоматеріал відображається на телефоні, при цьому максимально можливе видалення апарата досягає 8 км.

Камера оформлена в портативному дизайні. Її можна складати за потреби. Якість відеопотоку складає 720p. Передбачено три інтелектуальні режими для відстеження об'єкта зйомки.

Характеристика Параметр
Вага 765 г
Швидкість польоту 72 км/год
Дальність роботи FPV 8 км
Якість відеопотоку 720p
Плюси та мінуси Висока якість виконання. Керованість та точність прогнозування. Наявність авторежимів польотів та зйомки. Розсувна конструкція пульта. Погано вміє облітати перешкоди. Якість камери 9 Функціональність 9 Тривалість польоту 10 Компактність 8 Надійність 10 Разом 9.2 Забезпечує якісне виконання базових функцій.

PARROT ANAFI

Сильною стороною цього квадрокоптера є наявність камери 21 Мп 4К HDR. Вона у своїй роботі використовує систему стабілізації зображення, що складається з двоосьового підвісу та програми, яка проводить для цієї мети додаткову обробку.

Цифровий зум, що використовується, діє без втрати якості. Під час зйомок доступне використання спеціальних кінематографічних ефектів. Оператору доступні режими Slow-Mo та Hyperlapse. Для зйомки доступні формати Raw, DNG та Adobe.

При роботі доступне використання автономних режимів зйомки. У разі їх використання доступні унікальні можливості. Квадрокоптер поєднує високу якість зйомки та портативні роз'єми. Пристрій може спокійно витримувати вітер до 50 км/год. Може бути використано 8 встановлених режимів польоту. Для керування дроном використовується програма на мобільному пристрої.

Характеристика Параметр
Вага 320 г
Швидкість польоту 55 км/год
Дальність роботи FPV 4 км
Якість відеопотоку 1080p
Плюси та мінуси Особливий матеріал виконання. Малошумна силова установка. Наявність високоточного позиціонування. Особлива конструкція променів, що складається. Відсутність повноцінного підвісу. Якість камери 9 Функціональність 9 Тривалість польоту 10 Компактність 9 Надійність 5 Разом 8.4 Забезпечує основну частину функціональності відеозйомок.

DJI MINI 2

Модель має гарний потенціал. Відеозйомку веде 12 Мп камерою. Застосовується 1/2.3-дюймовий матриця CMOS. Для покращення якості роботи застосовується триосьовий механічний підвіс та чотириосьовий електронний.Хоча він важить менше 250 г, можливості можна порівняти з наявними у повнорозмірних гідрокоптерів.

Використовується позиціонування в системах GPS, GLONASS та GALILEO. Доступний політ тривалістю до 31 хвилини. Пристроєм можна керувати зі смартфона на відстані до 10 км. Може літати зі швидкістю до 57 км/година. Здатний нормально працювати в умовах сильного вітру - у нього є п'ятий рівень вітростійкості.

Може працювати з бітрейтом до 100 Мбіт/сек. Зліт та посадку можна виконувати в автоматичному режимі. Є вбудовані можливості редагування фото та відео. При поставці в комплектацію можуть бути включені додаткові аксесуари: захист пропелера для безпечного виконання польоту, спеціальний пристрій для підзарядки та зберігання квадракоптера.

Характеристика Параметр
Вага 249 г
Швидкість польоту 57 км/год
Дальність роботи FPV 10 км
Якість відеопотоку 1080p
Плюси та мінуси Значний максимальний час польоту. Високий ступінь вітростійкості. Використовується зручний пульт керування. Конструкція, що складається. Зарядний хаб не може заряджати в один і той же час камеру і пульт. Якість камери 9 Функціональність 9 Тривалість польоту 9 Компактність 9 Надійність 10 Разом 9.2 Пристрій має необхідні функції.

XdynamicsEvolve

У цього пристрою є монококова карбонова конструкція. Користувач може вибирати, на яку із трьох вбудованих камер виконувати відеозйомку. Використовується триосьовий підвіс для покращення якості роботи.

Є високошвидкісна відеокамера 12 Мп. Використовується матриця CMOS SONY. Є можливість високошвидкісної трансляції Full HD за повної відсутності затримки. Якість відеопотоку відповідає 1080p. У моделі застосовано інтелектуальну систему пілотування.

Дрон при польоті важить 2, 36 кг. Використовується оригінальна силова установка. Використовується високоточна система позиціонування на основі GPS/GLONASS та сенсорних датчиків. Для керування польотом застосовується Smart Pilot System. Доступно голосове керування квадрокоптером. Пристрій може перебувати в польоті протягом 21 хвилини. Управління з мобільного телефону доступне на відстані до 1 км.

Характеристика Параметр
Вага 2360 г
Швидкість польоту 72 км/год
Дальність роботи FPV 1 км
Якість відеопотоку 1080p
Плюси та мінуси Висока швидкість польоту. Мультифункціональний пульт керування. Можливість голосового керування. Висока якість відеопотоку. Недостатньо тривалий час польоту. Якість камери 9 Функціональність 9 Тривалість польоту 9 Компактність 7 Надійність 10 Разом 8.8 Дрон забезпечує відмінну якість зйомки.

Autel Evo

Камера використовує триосьовий механічний підвіс. Вона призначена для 4К відеозйомки, яку веде зі швидкістю 60 кадрів за секунду. Його вага дорівнює 863 р. Доступно застосування сенсорного позиціонування на основі двох ультразвукових та двох оптичних сенсорів.

Дрон здатний самостійно визначати за допомогою своїх сенсорів наявність перешкод і огинати їх. Застосовується інтелектуальне керування процесом зйомки. При цьому, зокрема, виконується обробка оклюзії, тобто ситуації, коли об'єкт уваги тимчасово зникає з виду.

Квадрокоптер може ефективно працювати в умовах слабкої освітленості. Він має автономність роботи, що дорівнює 30 хвилин. Доступне зображення на мобільний телефон на відстані, що не перевищує 7 км. Передбачено 5 встановлених режимів польоту.Цей дрон котів до роботи одразу після покупки. Для цього не потрібно проводити жодних додаткових налаштувань.

Характеристика Параметр
Вага 863 г
Швидкість польоту 72 км/год
Дальність роботи FPV 7 км
Якість відеопотоку 1080p
Плюси та мінуси Є широкий інформаційний дисплей. Висока точність позиціонування. Використання сенсорів для визначення наявності перешкод спереду та ззаду. Зручний мобільний додаток.Під час відстеження іноді втрачає об'єкт. Якість камери 9 Функціональність 9 Тривалість польоту 9 Компактність 10 Надійність 10 Разом 9.4 Квадрокоптер з функціями інтелектуального керування.

SKYDIO 2

Сильною стороною цього дрону є активне використання штучного інтелекту. Він може самостійно організувати якісну зйомку без участі людини. Управління дроном організовано таким чином, що його можна освоїти практично без підготовки.

Пристрій важить 775 г. Для обробки даних використовується топова обчислювальна платформа. Для позиціонування застосовуються GPS та GLONASS. Є 6 вбудованих камер - три з них розташовані зверху, а три знизу. Чи здатний літати зі швидкістю 58 км/год. Тривалість польоту становить 23 хвилини.

Пропелери знімні. Вони допускають швидке складання. Застосовується триосьовий механічний підвіс.Якість зйомки – 60 кадрів в секунду, 4К, використання бітрейту 100 Мбіт/сек. Підтримуються формати H.264 та H.265. Для обробки знятого матеріалу застосовується програма Skydio 2.

Характеристика Параметр
Вага 775 г
Швидкість польоту 58 км/год
Дальність роботи FPV 3, 5 км
Якість відеопотоку 1080p
Плюси та мінуси Унікальна система виявлення та обльоту перешкод. Наявність зручних автоматичних режимів польоту та зйомки.Висока якість збирання. Декілька способів управління дроном. Відсутні посадкові опори. Якість камери 9 Функціональність 10 Тривалість польоту 8 Компактність 9 Надійність 10 Разом 9.2 Мініатюрний та функціональний пристрій.

DJI PHANTOM 4 PRO V2.0

Квадрокоптер використовує камеру 20 Мп, що забезпечує отримання високоякісного зображення. 4К зйомка відбувається на швидкості 60 кадрів за секунду. Для передачі відеопотоку використовується система OcuSynk. Є автоматичні режими роботи. Рівень шуму гвинтів не перевищує 4 дБ.

Вага пристрою становить 1375 р. Виконується точне візуальне позиціонування з використанням п'яти напрямків. Для підвищення якості зйомки застосовується триосьовий підвіс механічного типу. Підтримуються способи стиснення відео H.264 і H.265. Доступний бітрейт на 100 Мбіт/с. Час польоту – до 30 хвилин.

Цей квадрокоптер відносно швидкий – максимальна швидкість польоту досягає 72 км/год. Він може вести відеозйомку з висоти до 500 м. Може використовувати кілька форматів відео: MP4 та MOV. Роботою дрона можна керувати з програми, встановленої на смартфоні.

Характеристика Параметр
Вага 1375 г
Швидкість польоту 72 км/год
Дальність роботи FPV 7 км
Якість відеопотоку 1080p
Плюси та мінуси Гарний дизайн.Висока якість збирання. Використання системи передачі OcuSync. Хороші льотні характеристики. Бічні детектори недостатньо задіяні в деяких режимах роботи. Якість камери 10 Функціональність 9 Тривалість польоту 10 Компактність 6 Надійність 10 Разом 9 Надає всі необхідні можливості.

DJI MAVIC 2 Pro

Корпус квадрокоптера має покращені аеродинамічні властивості. Доступна передача зображення смартфон в режимі реального часу. При цьому використовується технологія OcuSynk 2.0. Якість відеопотоку відповідає 1080p. Дрон має хорошу автономність – час польоту становить 31 хвилину. За допомогою вбудованих сенсорів пристрій може виявляти та облітати перешкоди на 6 напрямках.

Для зйомок використовується 12 Мп 4К HDR камера. Передбачено додатковий режим для швидкої зйомки. Застосовується технологія Hyperlapse, яка може мати 4 режими виконання.Якщо робота відбувається в умовах слабкого освітлення, камера використовує режим HyperLight.

Під час роботи можна використовувати кілька встановлених інтелектуальних режимів зйомки. Існує 8 Гб внутрішньої пам'яті. Допускається додатково скористатися картами SD об'ємом до 128 Гб.

Характеристика Параметр
Вага 3440 г
Швидкість польоту 72 км/год
Дальність роботи FPV 6 або 10 км залежно від способу керування
Якість відеопотоку 1080p
Плюси та мінуси Висока стійкість до механічних пошкоджень. Відмінна якість відеозйомки. Використання OcuSync 2.0. Портативність конструкції. Слабкий захист від води та пилу. Якість камери 10 Функціональність 9 Тривалість польоту 10 Компактність 9 Надійність 10 Разом 9.6 Квадрокоптер надає всі необхідні функції для якісної роботи.

Autel EVO 2 Pro

Цей портативний дрон можна складати. Він використовує 6К камеру, яка використовує 1-дюймову матрицю CMOS SONY. Вона має 8-кратний зум, 4К HDR відеорежим. Під час зйомки доступний бітрейт 120 Мбіт/сек. Ця модель має потужний апаратний потенціал, який поєднується з простотою експлуатації.

Вага дрону не перевищує 1200 г. Для виявлення та подолання перешкод є 12 комп'ютерних сенсорів та 2 ультразвукові. Передбачено додаткове освітлення.Система Dynamic Track дозволяє на високій швидкості здалеку виявляти перешкоди та визначати траєкторію обльоту. Є 8 додаткових інтелектуальних режимів роботи.

Пристрій має високу автономність польоту. Воно може безперервно працювати протягом 40 хвилин. Робота режиму FPV можлива на відстані не більше 9 км. На дроні є 8 Гб вбудованої пам'яті з можливістю використання карт SD до 256 Гб.

Характеристика Параметр
Вага 1200 г
Швидкість польоту 72 км/год
Дальність роботи FPV 9 км
Якість відеопотоку 1080p
Плюси та мінуси 6К якість зйомки. Висока швидкість польоту. Велика дистанція використання FPV. Велика тривалість автономного польоту. Недостатня якість захисту від потрапляння води та пилу. Якість камери 10 Функціональність 10 Тривалість польоту 10 Компактність 9 Надійність 10 Разом 9.8 Дрон для отримання якісного відео.

DJI INSPIRE 2

Цей квадрокоптер призначений для професійної роботи. Його можна охарактеризувати як потужний та якісний. Високоміцний корпус зроблений зі сплаву алюмінію та магнію. Для польоту застосовуються 15-дюймові гвинти. Дрон відносно важкий - його польотна маса досягає 4250 р.

Застосовується тривісний підвіс, що допускає кут повороту на 320 градусів.Працює з відеокодеками H.264 та H.265. Знімається 4К HD відео з бітрейтом 100 Мбіт на секунду. Використовує файлові системи FAT32 та exFAT. Підтримує відеоформати AdobeCinemaDNG 6К та AppleProRes 5.2К. Використовуються кілька інтелектуальних запрограмованих режимів польоту та зйомки.

Дрон може автономно працювати протягом 27 хвилин. Швидкість горизонтального польоту сягає 91 км/сек. Передбачено функцію обігріву під час роботи в умовах низької температури. Доступна робота FPV на відстані, що не перевищує 7 км. Якість відеопотоку доступна 1080p.

Характеристика Параметр
Вага 3440 г
Швидкість польоту 94 км/год
Дальність роботи FPV 7 км
Якість відеопотоку 1080p
Плюси та мінуси Висока якість. Оригінальний та красивий дизайн. Гарні льотні якості. Кінематографічний рівень зйомки. Щодо великі розміри. Якість камери 10 Функціональність 10 Тривалість польоту 9 Компактність 8 Надійність 10 Разом 9.4 Дрон для високоякісної зйомки.

При виборі дрона потрібно переконатися в наявності необхідних можливостей. Представлені моделі - це якісні моделі, що користуються заслуженою репутацією. Наявність додаткових функцій допоможе зробити роботу з ними більш ефективною.