Не працює пошук у Windows 10

Anonim

Як викликати пошук у Віндовс 10. Причини, з яких не працює пошук у Windows 10. Як вирішити проблему - командний рядок, редагування реєстру, скидання. Що робити, якщо не працює пошук в інших Windows.

Як викликати пошук у Віндовс 10

Найостанніша версія Windows пропонує користувачам велику кількість можливостей для роботи. Вона постійно розвивається, при цьому покращується надійність і функціональність і усуваються колишні випадкові помилки.

Іноді після встановлення операційної системи або одного з оновлень зникає пошук. Без нього робота у Windows значно менш зручна. Щоб виправити ситуацію, потрібно знайти причину події і усунути її.

Не працює пошук у Windows 10 - причини

Для того, щоб зробити пошук, операційна система проводить індексування. Отриманий таким чином індексний файл містить основну інформацію про файли. У цей перелік входять в повному обсязі їх, лише ті, які найважливіші для функціонування системи. Користувач за власним бажанням може додати будь-які каталоги на власний розсуд. Якщо файл пошкоджено. Нормальне функціонування пошуку неможливо.

За проведення пошуку відповідає відповідна системна служба. Вона має бути запущена і справно працююча. Іноді проблеми можуть виникати через запис неправильних даних до реєстру. Найнебезпечніша ситуація має місце при порушенні цілісності операційної системи. Для цього випадку є спеціалізовані вбудовані засоби.

Пропав пошук у Windows 10 - що робити

Якщо користувачеві недоступне проведення пошуку, не треба миритися з цим.Існують прості та ефективні способи виправити проблему. Представлені тут варіанти дій не завжди призводять до потрібного результату, але якщо спробувати кілька з них, то проблему напевно вдасться усунути.

Командна строка

Іноді порушення в роботі пошуку говорять про порушення цілісності операційної системи. У Windows 10 є вбудовані засоби для цього. Для цього потрібно використовувати роботу в командному устрої. Це роблять у такий спосіб:

  1. Потрібно відкрити командний рядок з правами адміністратора. Для цього клацають правою кнопкою по кнопці «Пуск». У меню, що відкрилося, вибирають рядок «Командний рядок (адміністратор)» і клацають по ньому.
  2. В консолі набирають команду «sfc/scannow», потім натискають «Enter».

  3. Після цього виконується повне сканування системи та перевірка її цілісності. У разі виявлення помилок вони автоматично виправляються.

Після цього очікується, що пошук у Windows 10 працюватиме нормально.

Служби

За виконання пошуку відповідає одна із служб Windows. Вона може бути зупинена або неправильно працювати. Щоб виправити ситуацію, роблять такі кроки:

  1. Потрібно натиснути клавіші Win+R. Відобразиться вікно для введення команди.

  2. Набирають «services.msc» і натискають на кнопку «ОК».

  3. Відкривається список служб Windows 10. У ньому звертають увагу на рядок «Windows Search». Клацаючи правою кнопкою миші по ній, відкривають контекстне меню, в якому вибирають «Властивості».

  4. На вкладці «Загальні» дивляться на стан.Якщо служба зупинена, потрібно клацнути на кнопці «Запустити», яка знаходиться поруч. У деяких випадках, коли служба працює неправильно, її спочатку зупиняють, потім запускають знову. Це роблять натискаючи відповідні кнопки, розташовані знизу. В якості типу запуску має стояти "Автоматично" або "Автоматично (відкладений запуск)".

Для того, щоб зміна набула чинності, потрібно її підтвердити натисканням кнопки «ОК».

Редагування реєстру

Реєстр у Windows містить дані, які керують функціонуванням операційної системи. Змінивши певні ключі іноді можна досягти значних змін. Іноді припинення пошуку пов'язане з неправильним значенням відповідного ключа. Щоб виконати коригування реєстру, надходять у такий спосіб:

  1. Натискають комбінацію клавіш Win+R. У полі введення набирають "regedit" і клацають по "ОК".

  2. Після цього буде запущено редактора реєстру. У ньому переходять шляхом «HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows Search».

  3. Після того, як буде відкрита ця папка, потрібно виконати необхідні коригування. Потрібно відкрити властивості параметра SetupCompletedSuccessfully. Для цього достатньо зробити подвійне клацання мишкою по відповідному рядку.
  4. У полі, де має бути вказано значення, потрібно ввести «1». Потім зміну підтверджують натисканням кнопки "ОК".

  5. У цій папці є підпапка «FileChangeClientConfigs». Її необхідно перейменувати на «FileChangeClientConfigsBak». Щоб це зробити, необхідно натиснути на назву папки і потім натиснути «F2». Після цього вказують нову назву папки.

У відео показано, що робити, якщо пошук не працює

Робимо скидання

Пошук побудований на основі індексування файлів та папок. Якщо воно зроблено з помилками, це може стати причиною його непрацездатності. Для того, щоб упоратися з цією проблемою, потрібно зробити попит і переіндексувати. Щоб правильно це зробити, потрібно зробити такі кроки:

  1. Потрібно запустити панель керування. Для цього достатньо натиснути клавіші Win+R, потім у вікні ввести «control» і підтвердити кліком по кнопці «ОК».
  2. В панелі керування відкривають розділ «Параметри індексування».

  3. У вікні, що відкриється, клацають по клавіші «Змінити».

  4. Після цього будуть показані всі папки, що індексуються. Там, де потрібно це зробити, потрібно поставити пташки. Після цього натискають "ОК".

  5. Тепер потрібно повернутися назад і натиснути кнопку «Додатково».

  6. З вкладок, що відкрилися, вибирають «Параметри індексування».
  7. Потрібно клацнути по «Перебудувати».

  8. Тепер розпочнеться процедура переіндексування. Її тривалість залежить від обсягу оброблюваних даних. Іноді цей процес може зайняти значний час.
  9. Після його закінчення потрібно відкрити диспетчер завдань. Він доступний у меню, яке відкривається після натискання кнопки «Пуск». Для запуску можна також скористатися комбінацією клавіш Win+X.
  10. Коли програма відкриється вибирають вкладку «Процеси».
  11. У списку знаходять рядок «Провідник» і клацають по ній правою клавішею миші. У контекстному меню вибирають «Перезапустити».

Після цього пошук повинен запрацювати.

У відеоролику показано, як відновити працездатність пошуку

Якщо не працює пошук в інших ОС Windows

Пошуком у Windows 10 можна скористатися не тільки у провіднику, а й у параметрах системи. Іноді він може виявитися непрацюючим. Щоб відновити його працездатність, допоможуть такі дії:

  1. Запускають провідник.
  2. Переходять до папки "%LocalAppData%\Packages\windows.immersivecontrolpanel_cw5n1h2txyewy\LocalState". Для цього вказаний текст вводять в адресний рядок провідника та натискають «Enter».
  3. У папці, що відкрилася, буде каталог, який називається «Indexed». По ньому потрібно клікнути правою кнопкою миші. У контекстному меню потрібно вибрати рядок «Властивості».
  4. Потрібно вибрати вкладку «Загальні». У нижній частині форми натискають кнопку «Інші».
  5. Нове вікно відкриє доступ до додаткових атрибутів. Потрібно поставити позначку навпроти рядка «Дозволити індексувати…». Потім зміну підтверджують натисканням кнопки «ОК». Якщо там уже стояла пташка, її необхідно спочатку зняти, підтвердити, потім знову встановити і знову підтвердити.

Після цього пошук повинен відновити нормальну роботу.

Вирішення інших проблем з пошуком Windows

Запитання експерту Як знайти причини непрацездатності пошуку?

Іноді це зробити складно, проте буде ефективним спробувати почергово різні засоби виправлення проблеми, представлені тут. Що робити, якщо після застосування певного варіанта не досягнуто успіху?

Використання одного із способів не гарантує відновлення працездатності пошуку, але використання кількох варіантів практично завжди допомагає.

Якщо не можна скористатися пошуком, можна вдатися до стандартного способу. Щоб його застосувати, роблять такі дії:

  1. Натискають комбінацію клавіш Win+R.
  2. Відкривається вікно для введення. Потрібно набрати "control", потім натиснути Enter.

  3. Відкриється панель керування. Для зручності можна вибрати відповідний вид подання у списку, що випадає, у правому верхньому кутку екрану, наприклад підійде «Дрібні значки».
  4. У списку розділів відкривають «Усунення несправностей».
  5. На новій сторінці у правій частині екрана буде розташоване меню, в якому вибирають «Перегляд усіх категорій».

  6. У списку доступних розділів клацають по рядку «Пошук та індексування».

  7. Відкриється форма, в якій натискають кнопку «Далі».
  8. На наступному екрані потрібно вказати. Які проблеми виникли. Потрібно пташкою відзначити потрібні. Натискають кнопку «Далі».
  9. Виконується діагностика та відбувається усунення проблеми.

Цей спосіб дозволяє відновити роботу пошуку не завжди. Якщо застосування не призвело до потрібного результату, можна скористатися варіантами, викладеними далі. Цей спосіб застосував не тільки в Windows 10, але і в інших версіях.

Работоздатність пошуку важлива для комфортної та ефективної роботи. Якщо він стає недоступним, потрібно виправити ситуацію, скориставшись запропонованими способами. Зазвичай їх застосування призводить до успіху.