Що таке Клабхаус і як отримати інвайт у соцмережі

Anonim

Поява нових соціальних мереж – це не новина для 21 століття. Кожен може створити свою соціальну мережу, при цьому не факт, що вона стане популярною. 2020 року з'явилася така мережа, як Clubhouse. Вона одразу стала популярною, оскільки має цікаву концепцію – зареєструватися можуть лише ті, хто має запрошення. Запрошення інакше називають инвайт.

Що нового в цій соціальній мережі та як їй користуватися? Багатьом цікаво, як компанія Alpha Exploration змогла просунути її, щоб вона різко стала популярною та виросла у відвідуванні. У цьому також варто розібратися користувачам.

Що таке Клабхаус

Clubhouse – це нова соціальна мережа, яка була запущена ще 2020 року. Основну хвилю популярності вона набула в американській частині земної кулі. У Росію мережа дійшла із запізненням.

Основна концепція Клубхаус полягає в тому, що користувачі обмінюються лише голосовими повідомленнями, тобто написати пару слів один для одного вони не можуть – лише голосові аудіо один одному.

Ідея створення подібної соціальної мережі прийшла розробникам ще під час пандемії. У цей час соціальна активність зійшла на «ні», саме тому людям потрібне було нормальне спілкування. Розробники, відчувши сильну потребу в цьому, вирішили створити соціальну мережу, яку назвали Clubhouse.

Clubhouse стоїть на одній сходинці з такими соціальними мережами, як ВК або Instagram. Мережа популярна, оскільки до початку 2021 року її капітал становить понад мільйон американських долларов.

Clubhouse будується на дискусіях, які користувачі розгортають у чатах. При цьому в соціальній мережі не зустрінеш:

  • Фото;
  • Текстових повідомлень;
  • Відео;
  • Смешных картинок.

Всі ці елементи виключені із загальної концепції інтернет-платформи, але користувачам все одно подобається подібний формат, незважаючи на його мізерність та одноманітність.

У чому секрет популярності

Найголовніший секрет популярності – вдалий час. Пандемія показала, як людям не вистачає звичного спілкування, нехай навіть голосовими повідомленнями. Також вихід відмінно збігся з популярністю подкастів та дискусій. Тобто хвиля просування цих сфер контенту відмінна вписалася у загальний зміст усієї соціальної мережі. Це помітили користувачі та почали активно користуватися нею.

Також багатьом сподобалося те, що увійти в соціальну мережу може не кожен користувач, а тільки той, хто отримає інвайт, тобто спеціальне запрошення. Прихована мережа також зробила її популярною на просторах інтернету.

Як користуватися Клубхаус

Користуватися Clubhouse досить просто, проте вхід доступний далеко не всім користувачам. Для того, щоб отримати вхід, користувач повинен мати пристрій на базі iOS, а також отримати запрошення-посилання від зареєстрованого користувача. Після цього він досить просто і легко може пройти процедуру реєстрації:

  1. Для початку необхідно завантажити Clubhouse через офіційні джерела. Для цього на iPhone є AppStore. На Андроїдах поки що Клубхаус недоступний. Клубхаус на Андроїд можна скачати через неофіційні