Програми-навігатори для Андроїда

Anonim

Карты – важливий путівник навіть тих, хто вміє орієнтуватися біля. У кожному телефоні повинні бути ті програми, які дозволяють людині зрозуміти, де вона зараз знаходиться.

Google Maps

Гугл – карти – це деталізовані та багатофункціональний сервіс, в якому можна з легкістю відстежити те місце розташування, де зараз знаходиться користувач, а також з успіхом прокласти необхідний маршрут. Це не всі функції карт від компанії Google:

  1. Вони допоможуть користувачеві оптимізувати маршрут, тобто сама програма пропонує ті варіанти, які будуть зручні користувачеві. Людина може вибрати перевагу транспорту;
  2. Програма розраховує час, який користувачеві витратить на дорогу з урахуванням різних дорожніх обставин;
  3. Можна побачити стан на дорозі: пробки, заблоковані маршрути та багато іншого;
  4. Дізнатися, де знаходиться будівля, дуже просто за допомогою даної утиліти;
  5. Користувач може подивитись відгуки інших людей на те чи інше місце;
  6. Можна відправити маршрут на інше джерело.

І це ще не все, на що здатна утиліта. Google Карти тим і популярні, що сама програма адаптована під користувача.

Детальніший огляд на цю програму на Андроїді можна подивитися в цьому відео

Плюси та мінуси Карти абсолютно безкоштовні, а також користувач може завантажити їх з офіційних джерел, тобто ризик заразити телефон вірусами мінімальний. Користувач може перейти онлайн в браузері. Відмінна деталізація того, що надано на карті. Також доступне постійне оновлення. Багато програм можна поєднати з Google – картами. В результаті виходить непогана пара, які добре працюють разом. Якщо розглядати деталізацію маленьких міст, вона страждає. Незважаючи на постійне оновлення, багатьох місць немає на карті. Немає доступу до версії без Інтернету. Якщо у користувача немає можливості підключитися до мережі, то не вдасться дізнатися його місцезнаходження. Іноді система може видавати помилки, наприклад, міняти місця будинками, а також розташування деяких будинків.

2ГІС

2ГИС вважається досить популярним онлайн – довідником, з допомогою якого можна легко побудувати необхідний маршрут. Детальна інформація про карти, а також установи доступна користувачам при завантаженні з офіційних джерел.

Найбільша перевага, які також варто розглянути далі, полягає в тому, що користувач може, як і на Андроїд, так і на iOS скачати утиліту і користуватися нею без інтернету. Розробники додали можливість завантаження карти.

2ГИС доступний в усіх містах, але, попри це, у містах користувач може:

  1. Встановлювати та прокладати маршрути;
  2. Знайти відгуки на певні установи або заклади;
  3. Подивитися стан на дорозі, а також розташування магазинів усередині будівлі, наприклад;
  4. Также користувач може використовувати навігатор, який також є у додатку.

Зручний навігатор, яким не тільки зручно користуватися, а й орієнтуватися на місцевості.

Плюси та мінуси Доступна офлайн версія.Людина може завантажити потрібне йому місто і орієнтуватися, будувати маршрути без інтернету. Зручне впровадження. Сервіс адаптований під користувача. Їм зручно користуватися як навігатор по місту. Є велика база організацій, а також доступні відгуки користувачів. Існують деякі недоліки розташування об'єктів на карті. Не враховує дорожні знаки, якщо користувач пересуватиметься містом. Численна реклама, яка є онлайн – версії.

Яндекс. Картки

Яндекс. Карти – головний конкурент Google – Картам. Незважаючи на це, карти про Яндекс теж досить хороша альтернатива. Завдяки утиліті можна отримати інформацію не тільки про місце розташування користувача, а й про ситуацію на дорозі, про локалізації об'єктів, про пробки. Також у додатку можна переглянути розташування найближчих аптек та інших закладів.

Прокладка маршрутів зручна. Користувач надалі може зберегти сподобався йому маршрут. Працюють карти за допомогою інтернету, оновлення баз відбувається через нього, але також є офлайн – версія. Більш детальний огляд варто переглянути в цьому відео

Плюси та мінуси Доступна офлайн-версія, в якій можна будувати маршрути без інтернету Завантаження з офіційних ресурсів абсолютно безкоштовно. Доступна більшість російських міст, оскільки акцент здебільшого на Росію. Користувач не зможе використовувати карти за межами СНД. Іноді виникають проблеми з розташуванням об'єктів на карті. Програма без оновлень може вилітати, про що свідчать багато відгуків користувачів.

OsmAnd

Ця програма орієнтована на людей, які подорожують. Воно на базі автономних карток дозволяє зорієнтуватися на місцевості, а також знайти об'єкти, які цікавлять користувача.

Можна накладати додаткові карти, налаштовувати прозорість. Інтерфейс адаптований під користувача, тому він може змінювати складові карти. Також вони постійно оновлюються, додаються нові об'єкти. Користувач може вести запис маршрутів, прокладати їх. Доступні голосові попередження, якщо людина здійснює пересування на транспорті.

Плюси та мінуси Додаток безкоштовний та доступний офлайн – версія із заздалегідь встановленими картами. Відмінна побудова маршруту із уточненням транспорту. Доступний голосовий помічник. Обмежена кількість карток у безкоштовній версії. Іноді видає помилки під час скачування доріг, а також прокладання маршруту. Крива робота компасу.

City Maps 2Go

Входить до розряду найкращих карт для мандрівників, тому що є величезна кількість карт як і на території СНД, так і за нею.У ньому можна прокладати маршрути, закріплювати їх, знаходити необхідні об'єкти. Доступна офлайн – версія, в якій без інтернету будуть багато визначних пам'яток, гід та позначки.

Плюси та мінуси Є версія без інтернету. Величезний вибір карт та міст. Великий інтерфейс, до якого входять і мітки, і закріплені маршрути. Орієнтовано більше на територію за межами СНД. Іноді карти можуть вилітати, виникають проблеми з прокладанням маршруту.