Кращий сканер штрих-кодів для Андроїд

Anonim

Букви «Q» і «R» у назві технології розшифровуються як «швидкий відгук».

Що таке QR-код і для чого потрібен

QR-кодом називається матричний код, який використовується для швидкого сканування та передачі даних.

Технологія з'явилася далекого 1994 року. Але популярність здобула лише кілька років тому, коли смартфони обзавелися хорошими камерами з механізмами, що зчитують. У зображення коду міститься інформація, що складається з 2953 байт двійкового коду. У перекладі на символи це 7000 цифр або понад 4000 латинських букв.

Зараз технологія активно застосовується у створенні візиток. Щоб не писати всю інформацію на маленькій поверхні, клієнту пропонується відсканувати код зі смартфона, після чого він отримає повний опис компанії після автоматичного переходу за вбудованим гіперпосиланням. Також код можна зустріти на касових чеках та платіжних квитанціях, завдяки чому людина економить більше сил і часу.

Створити QR-код може будь-який бажаючий, скориставшись спеціалізованим сервісом. Але звичайному власнику смартфона набагато важливіше зрозуміти, як він сканується і застосовується на практиці.

Як сканувати QR-код смартфоном

Як правило, для сканування матричного коду користувачеві потрібен спеціальний додаток. Але китайські розробники смартфонів вбудовують функцію стандартну програму «Камера». Так що ви можете перевірити на своєму мобільному пристрої, чи передбачає наявність корисної опції.

Также технологія вбудовується в мобільні додатки банків. Наприклад, в "Сбербанк Онлайн" після входу користувач може натиснути на відповідну іконку, щоб відсканувати код з квитанції. Так йому не доведеться вручну вводити платіжні реквізити і особливо особисто відвідувати офіс компанії.

Для сканування QR-коду потрібно:

  1. Відкрити програму з вбудованим сканером.
  2. Навести камеру на матричний код таким чином, щоб він потрапив у намальовану рамку.
Як правило, інформація зчитується за частку секунди. Якщо ваш телефон не може «зловити» QR-код, рекомендується віддалити або наблизити об'єктив камери. А ще важливим є те, наскільки коректно відображено код.

Кращі програми

Якщо ваш телефон не передбачає наявність зчитування QR-кодів через програму «Камера», вам потрібно завантажити додаткову програму з Google Play.Ми готові запропонувати кілька варіантів кращих утиліт, які користуються популярністю у власників Андроїд-смартфонів.

1 місце – QR Droid

Безумовно найкращий додаток для людей, які регулярно користуються QR-кодами. QR Droid має привітний інтерфейс російською мовою. Серед основних функцій є сканування та створення власного коду. Причому для тих, хто вирішує зробити свій QR, передбачено функцію відстеження місця, де людина відсканувала код. Розібратися з програмою не складе труднощів, а з реклами тут присутні лише посилання на партнерські програми.

Плюси та мінуси Гарне оформлення Просте управління Створення власного коду Відстеження місця, де був відсканований ваш код Точність сканера могла бути кращою Управління 9 Функціональність 10 Точність 7 Разом 8.7 Найкраща програма у своєму класі.

2 місце – QuickMark QR Code Reader

QuickMark QR Code Reader - один із найфункціональніших сканерів. При цьому інтерфейс програми повністю виконаний російською мовою. Через нього можна зчитувати, створювати та одразу ж відправляти свої QR-коди. Крім того, чудово працює режим зчитування звичайних штрих-кодів. Але, на жаль, програму не можна завантажити через звичний Google Play. Доведеться відвідати офіційний сайт та завантажити apk-файл.

Плюси та мінуси Продуманий інтерфейс Створення власного коду Точне зчитування Додаток не представлений у Google Play Керування 7 Функціональність 9 Точність 8 Разом 8 Багатофункціональна програма для сканування різних типів кодів.

3 місце – Сканер QR-кодів від InShoot

Дуже популярний додаток, який здатний працювати з будь-якими форматами матричних кодів. Програма приваблює приємним інтерфейсом та широким функціоналом. Тут працює не лише сканер, а й режим створення власного коду. Плюс до всього, всі пункти меню перекладені російською мовою. Але, як це часто буває, додаток рясніє рекламними вставками.

Плюси та мінуси Приємне оформлення Режим створення власної візитки Зчитування різних типів кодів Іноді заважає реклама Керування 7 Функціональність 8 Точність 7 Разом 7.3 Функціональний сканер для просунутих користувачів.
Переваги Недоліки
Приємне оформлення Іноді заважає реклама
Режим створення власної візитки
Зчитування різних типів кодів

4 місце – QR-сканер

Цікавий додаток, який привертає увагу своєю функціональністю. У програмі є 4 режими роботи:

  • Сканування коду.
  • Створення власної візитки.
  • Зчитування бізнес-карти.
  • Розділ історії.

І все б нічого, але QR-сканер підтримує тільки англійську мову, має складне управління і дуже нав'язливу рекламу.

Плюси та мінуси Приємний дизайн програми Підтримка різних кодів Режим створення власної візитки Немає російської мови Дратівлива реклама Керування 6 Функціональність 8 Точність 8 Разом 7.3 Багатофункціональна програма для тих, хто хоче відсканувати або створити власний QR-код.

5 місце – Сканер QR та штрих-кодів

Ця програма займає менше 5 мегабайт у пам'яті пристрою, але при цьому дозволяє зчитувати не тільки QR, але і штрих-коди. До того ж, є функція зчитування кодів білого кольору, якщо вони розташовані на чорному тлі. Додаток працює російською мовою, є можливість увімкнути спалах, а в нижній частині головного екрана відображається реклама.

Вимкнути пропозиції партнерів можна лише у разі оформлення підписки.

Плюси та мінуси Приємний інтерфейс Інвертування Сканування штрих-кодів Реклама Управління 7 Функціональність 6 Точність 8 Разом 7 Непогана програма з сенсорним фокусом.

6 місце – Kaspersky QR Scanner

Безкоштовна програма від відомої студії, яка розробляє програмне забезпечення для захисту комп'ютерів та інших гаджетів.Інтерфейс програми повністю виконаний російською мовою, тому розібратися зможе навіть новачок. Про успішне зчитування коду сигналізує вібрація чи звук. При необхідності оповіщення відключається.

Плюси та мінуси Просте управління та можливість отримати допомогу Висока точність зчитування Вбудована реклама продуктів розробника Управління 7 Функціональність 4 Точність 9 Разом 6.7 Відмінний додаток від відомої студії.

7 місце – QR сканер від Geeks.Lab

Одна з найменших додатків такого формату. Для завантаження програми користувачеві знадобиться всього 2 мегабайти вільного місця на смартфоні. А після встановлення стануть доступними функції зчитування кодів різних форматів. У налаштуваннях їх можна змінити, а також встановити оповіщення для правильного сканування.

Плюси та мінуси Відсутність будь-якої реклами Точне сканування Робота з різними типами кодів Застаріле оформлення Керування 6 Функціональність 5 Точність 9 Разом 6.7 Один із найточніших сканерів.

8 місце – Barcode Scanner

Програма, розмір якої не перевищує 2, 5 мегабайта, вміє зчитувати коди форматів "штрих", "QR", "Data Matrix" та інші. Додаток не 100% функціонує російською мовою. Наприклад, при спробі відкрити розділ допомоги Barcode Scanner демонструє інформацію англійською мовою. Але через досить простого функціоналу розібратися з принципом роботи програми не складе труднощів.

Плюси та мінуси Легке у використанні Підтримка кількох видів кодів Частковий переклад Управління 7 Функціональність 5 Точність 8 Разом 6.7 Програма, здатна вважати будь-який матричний код.

9 місце – QR Code Reader

Проста програма для зчитування матричного коду. Після першого відкриття програми користувач потрапляє на головний екран, з якого можна відсканувати QR.При вдалому виконанні операції з'являється характерна вібрація, а результат автоматично потрапляє в розділ «Історія».

Також у програмі передбачено зчитування QR-кодів з галереї.

Плюси та мінуси Просте управління Є функція спалаху Працює тільки англійською мовою Управління 7 Функціональність 3 Точність 8 Разом 6 Дуже простий додаток для тих, кому потрібно лише рахувати код.

10 місце – QR Reader

Далеко не найпопулярніша програма для зчитування кодів. Її поточне положення можна пояснити тим, що програма має дуже застарілий дизайн. До того ж у QR Reader немає російської мови. Зате можна ті лише сканувати, але створювати власні коди.

Плюси та мінуси Широкий функціонал Швидке сканування Немає російської мови Застаріле оформлення Управління 5 Функціональність 7 Точність 7 Разом 6.3 Непогана програма, яка все одно має чимало мінусів.

Рейтинг найкращих сканерів QR-кодів

Найменування Опис Рейтинг
QR Droid Багатофункціональна програма зі зручним керуванням. ★★★★★
QuickMark QR Code Reader Чудовий сканер, який не дуже просто знайти. ★★★★★
Сканер QR-кодів від InShoot Інтересний додаток з підтримкою різних типів кодів ★★★★★
QR-сканер Програма з великою кількістю функцій, але без російської. ★★★★★
Сканер QR та штрих-кодів Сканер з високою точністю зчитування, але дратівливою рекламою. ★★★★★
Kaspersky QR Scanner Стабільний додаток від відомої студії. ★★★★★
QR сканер від Geeks.Lab Програма зі застарілим оформленням, але одним із найточніших сканерів. ★★★★★
Barcode Scanner Простий додаток, частково перекладений російською мовою. ★★★★★
QR Code Reader Англомовна програма-сканер з функцією спалаху. ★★★★★
QR Reader Просунуте у плані функцій, але зовсім незручне у плані управління додаток. ★★★★★