Коронавірус на віддаленні: як працювати вдома через карантин

Anonim

Оператори підготували привабливі безкоштовні пропозиції для тих, хто залишився дама.

Через оголошену в світі пандемію коронавірусу багато компаній в Росії вирішили з 16 березня відправити своїх співробітників працювати вдома. При цьому не має значення, виїжджали вони найближчим часом за кордон чи ні.

Коли запропонували перейти на віддалення

Керівникам компаній було рекомендовано перевести співробітників на видалену роботу ще тиждень тому. Це пов'язано з загрозою поширення коронавірусу в Росії та карантином.

Так, 18 березня мер столиці С. Собянін звернувся до керівників московських компаній перевести хоча б частину співробітників на віддалену роботу, що необхідно для запобігання поширенню небезпечного вірусу.При цьому Собянін зауважив, що віддалена робота – це оплачувана праця, і її не можна підміняти відпустками працівників за свій рахунок.

Що пропонують оператори для організації віддаленої роботи та відпочинку

Фахівці говорять про те, що карантинні заходи через коронавірус можуть значно прискорити цифровізацію освіти і ринку праці. В умовах карантину багато процесів було переведено на віддалений формат, через що попит на цифрові комунікації сильно зріс.

Вітчизняні оператори зв'язку перевели більшу частину своїх співробітників на віддалену роботу з дому. Керівники компаній Білайн, Мегафон та Теле2 повідомили, що інтернет-активність у спальних районах міст значно зросла за останній тиждень.Якщо раніше пік користування домашнім Інтернетом припадав з 18.00 до 23.00, то зараз він рівномірно розподілився протягом дня.

Що пропонує Мегафон

Компанія Мегафон подбала про те, щоб абонентам було зручно працювати з дому. Також оператор передбачив і проведення з користю дозвілля.

Безкоштовні вебінари та відеоконференції

Оператор відкрив абсолютно безкоштовний доступ до сервісу для проведення онлайн-конференцій та вебінарів. Цим сервісом можуть скористатися представники малого та середнього бізнесу, пропозиція діє місяць. Це дозволить керівництву компанії залишатися на зв'язку зі своїми співробітниками в умовах карантину.

Завдяки платформі для проведення вебінарів можна проводити вебінари, відеопрезентації та онлайн лекції для 100 осіб одночасно. Слухачі можуть підключатися через веб-браузер із комп'ютера. Запрошення можна надсилати за допомогою смс-повідомлення.Передбачена можливість обміну файлами між учасниками.

Щоб скористатися послугою, справжнім абонентам Мегафона потрібно звернутися до свого менеджера, а новим слід залишити заявку на офіційному сайті.

Безкоштовний доступ до освітніх та розважальних сервісів

Також Мегафон надає своїм абонентам безкоштовний доступ до освітніх порталів та розважальних сервісів. На вибір абонентів онлайн-курси, пакети Мегафон ТВ та онлайн-біблітеки. Це дозволить з користю провести дозвілля під час карантину.

Можна безкоштовно скористатися платформою «Мегафон Освіта». Тут є різні онлайн курси для школярів, студентів та молодих спеціалістів. Є курси з чотирьох напрямків – IT, менеджмент, маркетинг та фінанси. Цей сервіс буде доступний вже з наступного тижня. Є тут і спеціальні курси, потрібні у вузькопрофільних фахівців.

Крім цього можна протягом місяця безкоштовно користуватися сервісом Мегафон ТБ, зокрема скасовано платну підписку на сімейний пакет «Максимальний». Абоненти можуть безкоштовно користуватись і онлайн-кінотеатром more.tv. Щоб безкоштовно користуватися послугами, достатньо зареєструватися в будь-якому інтерфейсі послуги – на сайті або в мобільному додатку.

Знайдеться заняття і тим абонентам, які люблять читати. Мегафон надає безкоштовний доступ до сервісів «Преса», «Книги», а також платформи «Мегафон Освіта». Скористатися послугами можна вже з наступного тижня.

«Триколор» відкриває доступ до контенту

На тлі ситуації з коронавірусом оператор ТБ «Триколор» пропонує росіянам, які не є клієнтами компанії, безкоштовний доступ до ряду пакетів і каналів через онлайн-додаток «Триколор кіно та ТБ», а також через супутник .

Щоб переглядати ТБ від компанії Триколор необхідне спеціальне приймальне обладнання. Можна переглядати відеоконтент і через програму «Триколор Кіно та ТБ». Тут потрібне підключення до інтернету і подальша авторизація.

Всі бажаючі зможуть безкоштовно дивитися фільми в онлайн-кінотеатрі. Тут зібрані всі популярні кінокартини, є трансляції спортивних змагань та видовищних культурних заходів.

«Ростелеком» забезпечить спілкування без обмежень

Для зручності роботи вдома та онлайн-навчання компанія Ростелеком підвищує максимальну швидкість передачі даних для домашнього інтернету без збільшення абонплати та будь-яких доплат. Вимушені канікули школярів та студентів стануть цікавішими завдяки сервісу Wink та інтерактивному ТБ. Крім цього, всі абоненти Ростелекому можуть безкоштовно переглядати фільми, серіали, мультфільми та навчальні передачі для дітей.

Безкоштовно можна користуватися контентом з розділу «Ростелеком. Ліцей». Завдяки цьому школярі зможуть підтягнути знання та якісно підготуватися до випускних іспитів з математики, алгебри, геометрії та російської мови. Абоненти будь-якого віку можуть отримати додаткові знання з таких тем як робототехніка, інтернет речей, блокчейн та віртуальна реальність. Всі пропозиції від Ростелекому будуть дійсні протягом місяця, але потім вони можуть бути продовжені.