Мегафон Таргет: як зробити рекламну СМС-розсилку для бізнесу

Anonim

Сервіс розумних SMS-розсилок «Мегафон Таргет» створений для залучення нових клієнтів та збільшення продажів. Він орієнтований юридичних, але ним можуть скористатися і фізичні особи. Систему передбачає 12 фільтрів, що дозволяють потрапити точно в ціль. Ми розібралися, як працює сервіс і як запустити рекламну акцію.

Можливості сервісу

SMS-розсилки є ефективним каналом продажу, особливо якщо абонент висловив згоду на отримання рекламних повідомлень. Цим вони вигідно відрізняються від звичайного спаму, що б'є по всій абонентській базі без розбору.Спам-розсилки законодавством заборонені і караються по всій строгості - штраф за одне повідомлення, отримане без згоди отримувача, становить до 500 тис. рублів. Використовуючи MegaFon Target, про штрафи можна не турбуватися.

Система передбачає два варіанти використання:

  • З розсилкою реклами по абонентській базі Мегафону – повідомлення розсилаються абонентам, що чітко висловили згоду на отримання реклами. У цьому рекламодавець несе відповідальності ті випадки, коли згоди був;
  • З розсилкою реклами з власної бази замовника – у разі відповідальність за наявність згоди цілком і повністю перекладається рекламодавця.

У першому випадку Мегафон надає власні гарантії, у другому випадку рекламодавцю доводиться відповідати самому.

Основні можливості сервісу «Мегафон Таргет»:

  • Формування цільової аудиторії за допомогою 12 фільтрів. Усього система може охопити до 70 млн абонентів;
  • Установка бюджету на кожну розсилку з розкладом – реклама битиме точно в ціль, причому без шкоди рекламному бюджету. За це відповідає гнучка система налаштувань;
  • Відслідковування ефективності рекламної кампанії за допомогою вбудованої системи статистики.

Мегафон ще раз зазначає, що «Мегафон Таргет» – це не традиційний спам, а точний приціл на абонентів, які потребують товарів та послуг рекламодавців.

Як працює «Мегафон Таргет»

Система пропонує рекламодавцям SMS-розсилки з відбором одержувачів за 12 фільтрами. У першу категорію увійшли фільтри з геопозиції та географії. Обмежуйте розсилки конкретними містами або міськими районами (поточне або часто відвідування), а також цілими регіонами.Також передбачена можливість відправлення СМС тим, хто перебуває в роумінгу у вказаний час.

У другій категорії – сфери інтересів. Система оцінює абонентів за інтересами (всього 74 категорії, від автомобілів до страхування, від розваг до сфери послуг), аналізує відвідувані сайти (надсилання повідомлень відвідувачам), вміє надсилати повідомлення тим, хто звертався до конкурентів. Також можливе націлення на операційні системи – Android, iOS або Windows Phone. Наприклад, рекламодавець зможе запропонувати власникам смартфонів Apple якісь вузькі продукти - чохли, додатки і т.д.

У третю категорію увійшли соціально-демографічні параметри – система дозволяє відфільтрувати абонентів-отримувачів за статтю, віком та доходом. В останньому випадку застосовується технологія Deep Learning, що збирає дані про активність абонентів та їхню діяльність. На підставі отриманих даних одержувачі діляться за рівнем доходу.

Ось кому підійде система «Мегафон Таргет»:

  • Предприятиям громадського харчування – використовуйте відстеження за геозонами, віком та рівнем доходу. Час розсилки - обідній час;
  • Магазинам та інтернет-магазинам – робіть розсилки з інформацією про знижки, нові товари та поточні акції. Добру ефективність дасть реклама за власною базою – достатньо отримати згоду шляхом заповнення анкет або проставлення галочок про згоду на отримання рекламної інформації на сайтах;
  • Сфері послуг – сповіщайте про нові салони краси, перукарні, автосервіси, використовуючи інтереси, стать, геозони та вік одержувачів;
  • Освітнім центрам – залучайте нових клієнтів за інтересами та геозонами, повідомляйте абонентам про нові акції, запуск навчальних класів, безкоштовні уроки та тренінги;
  • Медичним установам – сповістите людей про відкриття нової стоматології чи гінекологічного кабінету. Тут можна поділити потенційних пацієнтів за рівнем доходу і включити націлення по районах;
  • Компаніям, що працюють у сфері ремонту, будівництва та нерухомості – розкажіть про нові квартири, об'єкти та житлові комплекси, що будуються в районі. Рекомендований націлення – за рівнем доходу та інтересами (наприклад, для тих, хто цікавився покупкою квартир).

Іншими словами, «Мегафон Таргет» дозволяє вигідно і з великою точністю прорекламувати бізнес потенційної аудиторії.

Що можна вказати у тексті масової СМС-розсилки для бізнесу? Щоб зробити розсилку по власній базі клієнтів або базі Мегафону, складіть одне або відразу кілька рекламних повідомлень – тут вказуються довільні тексти, номери телефонів, промо-коди для залучення нових клієнтів та посилання на сайти. До посилань рекомендується додавати додаткові параметри та редирект для контролю ефективності розсилок. У MMS-розсилках можливе включення зображень та відео.

Тарифи

В системі «Мегафон Таргет» діють такі тарифи:

  • Завдання імені відправника - 1000 руб/міс. SMS та MMS з рекламою будуть надходити від текстового імені відправника;
  • Вартість повідомлень – від 1, 74 руб/шт;
  • Додатковий націлення - від 0, 1-0, 5 руб за кожне повідомлення.

Наприклад, вартість SMS на номери Мегафон становить 2, 11 руб/шт, на інші російські номери - 2, 19 руб/шт. За націлення за адресами доплата становить 0, 5 руб за повідомлення, націлення за статтю, віком та операційною системою становить 0, 1 руб за повідомлення. Для зниження витрат передбачено пакети від 1500 до 1000000 шт, ціни на пакети - від 3135 до 1740000 руб. Швидкість надсилання повідомлень становить 5 шт/сек. Повні прайси для юридичних та фізичних осіб.

Як підключити

Управління націленням здійснюється індивідуальний кабінет, вхід в який розташовується на цій сторінці. Пройдіть процедуру реєстрації, вказавши номер телефону та адресу електронної пошти – пароль для входу надійде у вигляді SMS. Після цього виконайте реєстрацію профілю "Мегафон Бізнес" для успішної роботи в системі - логіном виступає номер телефону, пароль вигадує рекламодавець. Надалі вхід до системи здійснюється логіном та паролем від «Мегафон Бізнес» – це важливо.

Обмеження на розсилку

Розсилати будь-що не вийде – Мегафон вимагає, щоб вміст розсилки відповідав російському законодавству. Ще одне очевидне обмеження – при використанні власної бази потрібна обов'язкова наявність згоди від одержувачів.

Як відключити послугу Таргет

Вимкнення послуги не передбачено – якщо таргетована реклама більше не потрібна, просто забудьте вхід до особистого кабінету. Якщо ж рекламні розсилки не дають особливих результатів, спробуйте попрацювати з умовами націлення – можливо, ефективність реклами підвищиться.