Як відрізнити оригінальні навушники Apple від підробки

Anonim

Apple AirPods стали стандартом бездротових навушників. І ви, напевно, теж замислювалися над тим, щоб купити собі фірмову гарнітуру. Але якщо блютуз-навушники вже куплені, чи можете ви з упевненістю сказати, що користуєтеся оригінальною продукцією? Якщо не впевнені, зараз я поясню, як відрізнити оригінал від контрафакту.

Як відрізнити оригінальні навушники Apple від підробки за серійним номером

Китайці вже давно навчилися підробляти гаджети. І створити продукт, зовні схожий на оригінальні Apple AirPods, для них не складе особливих труднощів.Від успішності «Китаю» страждають звичайні споживачі, які помилково купують підроблені навушники, і мені все частіше запитують, як відрізнити справжні Аірподси від контрафакту. Насамперед я завжди раджу звертати увагу на серійний номер девайса.

Якщо ви не знаєте, де розташована відповідна інформація, і як їй користуватися, зверніть увагу на таблицю, в якій я зібрав відповіді на найпопулярніші запитання.

Запитання експерту Як дізнатися серійний номер навушників?

Найпростіше придивитися до коробки. Погляньте на бічну частину упаковки, де вказано назву моделі. Тут же ви побачите пункт Serial. No», після якого йдуть символи серійного номера. Також інформація розташовується на внутрішній частині навушників та футляра. Що робити, якщо у внутрішній частині навушників немає серійного номера?

Якщо ви користуєтеся гаджетом давно, не варто переживати. Напис просто міг стертися в процесі експлуатації. А ось у випадку з новою гарнітурою – це серйозна нагода задуматися про справжність пристрою. Якщо серійний номер на кожному навушнику різний, то я купив підробку?

Ні. Для моделей AirPods другого покоління та AirPods Pro серійник присвоюється окремо для кожного навушника та зарядного кейсу. У цьому випадку рекомендується користуватися інформацією, представленою на кейсі. Що робити далі із серійним номером?

Через будь-який браузер відкрийте сторінку checkcoverage.apple.com/ru/ua/. Введіть серійник навушників, а також текст капчі. Далі залишиться натиснути кнопку «Продовжити», і ви відразу отримаєте інформацію щодо того, чи є гарнітура ліцензованою.

Як відрізнити оригінальні AirPods за комплектацією

Використання серійного номера – це лише один із способів відрізнити справжню продукцію від контрафакту. Якщо ви з якихось причин втратили інформацію про серійник, я можу запропонувати ще кілька способів визначення оригінальності. І насамперед я раджу звертати увагу на комплект поставки.

Поглянемо на оригінальні складові коробки Apple AirPods другого покоління.

В упаковці на картонній підкладці розміщено кейс із навушниками, під ним лежить зарядний кабель з USB-A на Lightning, а також конвертик, в якому лежить інструкція. Давайте приберемо все зайве убік і залишимо лише підкладку гарнітури. Поруч я покладу аналогічний аксесуар від типової китайської підробки.

Різниця очевидна. Чи не правда? Якщо що, оригінальна підкладка розташовується зліва. Але так не завжди. Іноді виробники контрафакту дуже вміло підробляють ліцензовану продукцію. Правда, часом вони забувають про дрібниці. Подивіться оголошення, яке довелося зустріти на просторах Avito.

Здавалося б, все на місці, але мій погляд відразу ж зачепився на жирний напис AirPods на конвертику. У випадку з оригінальною продукцією все набагато лаконічніше. Просто подивіться на фотографію цього комплекту постачання. Також у підробки помітний великий зазор стінки коробки та підкладки.

Як відрізнити копію AirPods від оригіналу за інформацією на коробці

Упаковка навушників може відразу розкрити всі карти, і вам навіть не доведеться відкривати її. Щоб ви не нудьгували, пропоную зіграти у невелику гру. Подивіться на дві коробки знизу. Чи зможете відразу визначити, де – підробка, а де – оригінал?

Думаю, ви відразу ж здогадалися, що оригінальна коробка знаходиться праворуч. Оскільки зліва розташовується швидше не підробка, а репліка. А китайці вже навчилися робити упаковку практично невідмінною. Але один «косяк» у розробників контрафактної продукції є. Вони приділяють мало уваги матеріалам коробки. На упаковці оригінальних АірПідсів макет навушників трохи виступає над основною частиною картону і відчувається пальцями. У випадку з підробкою про подібне думати не доводиться.

Нарешті, упаковка повинна розташовувати наклейками із зазначенням серійного номера. Якщо їх немає – перед вами репліка, яку продали під виглядом оригіналу.

Як відрізнити оригінальні AirPods за зовнішніми ознаками

Припустимо, ви купуєте Аірподси з рук, і продавець заявляє, що у нього не збереглася коробка. Невже тепер ви точно не зможете дізнатися, наскільки товар відповідає оригіналу? А ось і ні! Подивіться на кейси AirPods та китайського аналога.

Як би добре майстрам з китайських підвалів не вдавалося підробляти офіційну продукцію, вони все одно не можуть досягти належного результату. Кейс підробки більший, що чітко видно на порівнянні.

Крім того, я рекомендую звертати увагу на якість зборки. Знову придивіться до порівняльного фото, де чітко видно, що контрафакт має грубі скоси на футлярі, які з'єднують кришку з основним корпусом.

Те саме стосується самих навушників. Китайці не звертають особливої ​​уваги на розміщення датчиків, тому деякі з них просто зникають.

Зліва, як ви вже здогадалися, розташовується оригінальна гарнітура. На фото не так добре видно, але підроблені навушники за аналогією з кейсом мають грубі стики на місцях спайки. Оригінальна продукція таких дизайнерських недоліків позбавлена.

Перевіряємо навушники при підключенні до iPhone

Під час прочитання тексту у вас могло скластися враження, ніби контрафактну продукцію виробляють у підвалах. Але з часом технології стають дедалі доступнішими, і навіть зовні часом не вдається з точністю визначити, чи підробка опинилася в руках у покупця чи оригінал.

Для стовідсоткової впевненості в тому, що в руках знаходиться ліцензована продукція, потрібно підключити Аірподси до Айфона. При поєднанні ви побачите характерну анімацію, яка відрізняє оригінал від підробки.

Закритість системи iOS не дозволяє шахраям зробити анімацію при підключенні. Тому зрештою вони все одно приречені на провал.

Як перевірити оригінальність навушників у налаштуваннях Айфона

На закінчення розповім ще про один цікавий спосіб, який дозволяє підтвердити оригінальність гарнітури. Після підключення навушників ви можете отримати інформацію про серійний номер у налаштуваннях Айфона. Перейдіть до розділу «Про цей пристрій», виберіть «AirPods» та уважно придивіться до даних, розміщених на скріншоті.

Звичайно, свій серійний номер я вам не покажу, але будь-який користувач легко зможе переписати всю необхідну інформацію, а потім пробити її на сайті checkcoverage.apple.com/ru/ua/.