Як вимкнути Smartscreen Windows 10

Anonim

Ходить думка про те, що фільтр SmartScreen з легкістю може замінити будь-який популярний антивірусник. Почасти це правда. SmartScreen – це спеціальна програма, яка автоматично активується на комп'ютері під час завантаження різних шкідливих файлів з Інтернету.

Що таке фільтр SmartScreen

SmartScreen – це функція, яка операційно додана в Internet Explorer. Сам браузер є найбезпечнішим для Віндовс 10. Загалом функція з'явилася ще з 8 версії Windows, але раніше її не помічали. Якщо є файл, який користувач хоче завантажити, він вважається безпечним лише у тому випадку, коли його завантажили достатню кількість людей.Тоді фільтр пропустить його.

Якщо ж файл не користується популярністю, то SmartScreen може і не пропустити завантажений файл. Він допомагає не занести в комп'ютер різні віруси, дозволяє завантажити без попереджень та подальших проблем.

Сайти, які користувач часто відвідує, також проходять глибоку перевірку фільтра. Якщо людина відвідує сайт, але при цьому він знаходиться в розділі «Фішінг», тобто потенційно небезпечна сторінка, то фільтр автоматично блокує його. Причому вилазить попередження, що зроблено це для безпеки даних.

Іноді це може дратувати. Особливо, коли завантажується важливий файл, але в будь-якому випадку це - запорука безпеки користувача, збереження даних, що також дуже важливо.

Як вимкнути SmartScreen у Центрі безпеки Windows 10

Крайня версія Віндовс 10 оснащена функцією SmartScreen, проте її головний центр розташовується прямо в параметрах системи. Вимкнення цієї функції може бути принципово небезпечним для пристрою, тобто користувач може занести на свій ПК віруси, якщо завантажений файл буде достатньо об'ємний і неперевірений.

Загалом після зміни порядку відключення, деактивувати функцію можна в Центрі безпеки Віндовс 10 наступним чином:

  1. Для початку необхідно відкрити сам Центр безпеки. Найлегший варіант, щоб зробити це – скористатися налаштуваннями. Для цього також можна клацнути правою кнопкою мишки по області повідомлень, а далі вибрати пункт із потрібним розділом. Якщо значка немає (значок у вигляді щита), то активація проходить через самі настройки;
  2. Після цього праворуч у меню необхідно вибрати потрібний пункт – керування додатками та браузером;
  3. Далі користувачеві потрібно вимкнути СмартСкрін, при цьому відключення можна активувати тільки на магазин додатків і деякі браузери, тобто повідомлення будуть вилазити у будь-якому випадку.

Це один з основних способів, щоб вимкнути СмартСкрін. Ця функція корисна для комп'ютера, хоч і користувач вважає її дратівливою.

Як вимкнути smartscreen windows 10 за допомогою редактора реєстру або редактора локальної групової політики

Крім основного способу відключення існує безліч підпунктів, оскільки сама функція проблематична деактивації. Другий спосіб відключення – скористатися редактором реєстру або локальною груповою політикою.

Для такої деактивації користувачеві потрібно:

  1. Клікнути спеціальну комбінацію з пошуку утиліт (Win+R). Далі потрібно ввести regedit. Це потрібно для пошуку того самого розділу, в якому надалі будуть проходити всі процедури;
  2. Необхідно пройти до спеціального розділу реєстру, що відповідає за системну політику (починається на HKEY, а закінчується System);

  3. Далі необхідно створити «Параметр в 32 біти». Для цього необхідно натиснути на вільне вікно реєстру правою кнопкою мишки, тапнути на «Створити» і вибрати потрібний пункт;
  4. Після потрібно задати ім'я параметра, а також виставити значення в 0.

Після цього користувачеві потрібний вимкнути сам редактор і перезавантажити ноутбук або комп'ютер. Він не побачить активованої функції SmartScreen.

Як вимкнути SmartScreen у Панелі керування Windows 10

Цей спосіб працюватиме на рівні системи, а не на більш глибоких параметрах. Відключення через панель керування – легкий спосіб, однак користувач позбавиться тільки нав'язливості під час увімкнення завантажених файлів.

Спосіб працює тільки для Віндовс 10.

Однак якщо користувачеві потрібен саме такий результат, то він може:

  1. Активувати панель керування. Для цього потрібно правою кнопкою мишки натиснути на пускову систему, вибрати відповідний пункт;
  2. В панелі управління вибирається пункт безпеки та обслуговування;
  3. Після цього потрібно тапнути на пункт зі зміною параметрів Віндовс;
  4. Щоб відключити фільтр, користувачеві потрібно у вікні з питанням вибрати «Нічого не робити» і тапнути на «ОК».

Таким чином можливе відключення навіть через панель керування. Спосіб працює поверхово і допоможе тим, хто зовсім не розуміється на настройках.

Як вимкнути SmartScreen у Microsoft Edge

Для відключення найголовнішого місця для перевірки на віруси, а точніше фільтра в ньому, потрібно виконати наступний алгоритм:

  1. Для початку користувачу потрібно активувати сам браузер. Для цього необхідно тапнути по іконці на головному екрані;
  2. Після потрібно зайти в налаштування. Для цього необхідно тапнути на три точки, що розташовуються у правому верхньому кутку і вибрати «Параметри»;
  3. Перейшовши, потрібно гортати до самого кінця;
  4. Знаходиться під SmartScreen, після чого повзунок переводиться в неактивний стан.

Це також простий спосіб, завдяки якому можна усунути найбільшу проблему.

Як вимкнути фільтр Смартскрин для магазину Windows 10

Якщо користувач не помічав, але і для магазину Віндовс 10 працює спеціальна перевірка, фільтрація на завантажені файли. Щоб пройти і її, потрібно спробувати та вимкнути магазин додатків на Віндовс 10. Для цього користувачеві потрібно:

  1. Зайти до параметрів комп'ютера звичним способом;
  2. Активувати розділ «Конфіденційності»;
  3. Перейти до «Загальних»;
  4. Після з'явиться пункт з вимкненням СмартСкін для перевірки вмісту. Користувачеві залишається лише перекинути перемикач з одного положення до іншого.

Як вимкнути SmartScreen за допомогою сторонніх програм

Якщо у користувача на комп'ютері стоїть якийсь додатковий антивірусник, необхідно його зробити головним. Як тільки користувач замінить SmartScreen на іншу програму, вона автоматично почне працювати. Однак велика ймовірність того, що інший антивірусник також буде попереджати користувача про шкідливі програми та віруси. Це також можливо.

Питання експерту Чи корисна функція?

Так, функція дуже корисна для якісної роботи комп'ютера. Якщо є можливість, її краще не відключати. Чому SmartScreen блокує програми?

Швидше за все, вони дійсно містять ті чи інші віруси, які можуть нашкодити системі. Без пояснення користувач не міг просто побачити заблоковану для відкриття утиліту. Чи є SmartScreen на інших версіях?

Ні. Версія почала існувати тільки з 8 версії Віндовса, і то вона була погано реалізована і працювала з перебоями. Після цього її роботу стабілізували.

Функція SmartScreen – це дійсно корисна та важлива для комп'ютера функція. Відключати її слід тільки в тому випадку, коли без цього нікуди не подітися. Якщо вона буде активована, то на комп'ютері навряд чи будуть віруси.