25 секретних функції Telegram

Anonim

Так як Telegram стає популярнішим, а від WhatsApp люди починають масово відмовлятися через зміну їхньої політики конфіденційності, я вирішив написати цю статтю про 25 фішок Телеграм і думаю, що багато з них ви не знали раніше.

1. Форматування тексту в Телеграм

Телеграм дозволяє зробити текст жирним, підкресленим, курсивом, закресленим. Для того, щоб це зробити, надрукуйте повідомлення, не надсилаючи його, виберіть необхідний шматок тексту і затримайте тап.

Після чого з'явиться меню, в якому можна вибрати потрібне форматування тексту.

2. Голосові повідомлення під час піднесення телефону до вуха

У Телезі є дуже зручна функція для спілкування через голосові чати. Коли ви знаходитесь всередині чату, можна просто піднести телефон до вуха, після чого почнеться запис голосового повідомлення, при цьому повідомлення не відправиться автоматично.

Після того, як ви його запишите, вам потрібно вручну відправити його, натиснувши на стрілочку.

Аналогічно можна прослуховувати голосові повідомлення. За промовчанням голосові повідомлення відтворюються через гучномовець телефону (зовнішній динамік). Це не зручно тим, що і всі, хто оточує разом з вами, слухають повідомлення, адресовані вам. Якщо зайти в чат і в ньому будуть непрослухані голосові повідомлення, то, піднісши смартфон до вуха, ці повідомлення будуть проводитися в динамік, який зазвичай чуєте співрозмовника, розмовляючи по телефону.

3. Відкладене надсилання повідомлень

Відмінна функція в Телеграм, яка особливо хороша, якщо ви використовуєте месенджер для роботи. Наприклад, вам потрібно надіслати повідомлення колезі по роботі, але ви не хочете його турбувати у вихідний, а хочете, щоб він отримав повідомлення завтра, прийшовши на роботу.

Можна написати повідомлення і просто зробити відкладену відправку, встановивши дату і час, в який ви хочете, щоб ваш співрозмовник отримав повідомлення. Для цього, надрукувавши повідомлення, затисніть тапом кнопку надсилання і перед вами з'явиться меню, де потрібно вибрати пункт «Надіслати пізніше».

Вибираєте його і надалі необхідно встановити дату та час відправлення повідомлення.

Після цього ваше повідомлення додалося у відкладену відправку, де ви в будь-який момент можете змінити його, перенести дату відправлення або зовсім видалити його та скасувати відправлення.Для того, щоб внести будь-які зміни або переглянути заплановані повідомлення, потрібно в чаті натиснути на іконку з годинником, яка знаходиться в полі введення повідомлення.

Тут же можна вибрати відправлення повідомлення без звуку - це на той випадок, якщо ви хочете відправити прямо зараз, але не хочете турбувати людину. Співрозмовник отримає повідомлення, але звукового сигналу та вібрації не буде.

4. Позначити діалог як непрочитане

Бує така ситуація, що вам надходить важливе повідомлення, на яке вам потрібно відповісти, але зараз ви не можете це зробити, але ви вже відкрили його та прочитали. Проблема полягає в тому, що повідомлення вже позначене як прочитане і ви можете забути взагалі, що воно надходило вам.

Для таких повідомлень можна поставити позначку «Непрочитане» на весь чат, щоб позначити його як важливе.

Що б це зробити, виберіть чат у списку чатів і затисніть тап на ньому, а потім у меню виберіть «Позначити як нове».

Після чого у вас постійно в додатку горітиме іконка непрочитаного повідомлення.

5. Бібліотека Гіфок та Youtube

У Телеграмі можна відправляти гіфки та ютуб-ролики прямо з бібліотеки месенджера. Надіслати гіфку можна двома способами:

  1. Набрати в поле для повідомлень @gif і після пропуску ввести пошукову фразу. Можна вводити як англійською, так і російською мовою. Наприклад, @gif привіт.

  2. Другий спосіб просто вибрати меню прикріплення файлів (скріпку) і внизу цього меню вибрати @gif.

Ютуб ролики додаються аналогічно, але в поле необхідно ввести @youtube пошукову фразу.

Далі виберіть потрібний вам ролик і клацніть по ньому, щоб відправити в чат.

6. Стікери

Є ще одна дуже приємна річ у возі – це стікери. Їх можна знайти в інтернеті, просто вбийте в пошуковик «Стікери для Телеграм» і на сайтах ви зможете знайти стікери на будь-який смак та колір, на будь-яку тематику.

Можна також зробити стікери самому, але це тема для окремої статті.

7. Перегляд відео поверх інших вікон

Відмінна штука, яка є в візку - це перегляд відео в режимі картинка в картинці. Тобто. можна дивитися відео в окремому маленькому вікні та паралельно користуватися месенджером. Виглядає це так:

Щоб увімкнути такий перегляд, необхідно в чаті клацнути по відео, воно розгорнеться на весь екран і натиснути кнопку в правому верхньому кутку.

8. Таймкоди на відео

Іноді я поділяюся якимось відео в Телеграмі, але хочу, щоб співрозмовник дивився ролик з певного моменту. Телеграм подбав і про це – коли відправляєте відео, просто пишіть у тексті час, з якого потрібно почати перегляд, і цей час перетвориться на таймкод – як на Ютубі.

Якщо співрозмовник натисне на таймкод, перегляд почнеться відразу з потрібного моменту.

9. Угруповання діалогів з папок

Цієї функції довго не вистачало в Телеграм, багато користувачів скаржилися «Чому немає угруповання контактів та чатів».Особливо багато хто перейшов у Віз зі скайпу і цього функціоналу їм не вистачало. Але в Телеграмі можливість розкласти чати по папках зробили відносно недавно.

Тепер можна створити папки та покласти чати, канали, ботів окремо. Самі чати теж можна розсортувати як хочеться.

Також Телеграм сам пропонує створити тілі чи інші папки та автоматично помістить чати в ці папки.

10. Окремий розділ для дзвінків

Теля себе відмінно зарекомендувала як месенджер для дзвінків. Нещодавно з'явилися і відеодзвінки. Я, наприклад, часто телефоную через Телеграм, т.к. іноді це просто зручніше і якість звуку в возі мене теж радує.

Для тих, хто використовує месенджер часто для дзвінків, можна зробити окрему вкладку з дзвінками. Для її включення потрібно перейти до Налаштування -> Недавні дзвінки та ввімкнути повзунок.

Після цього у вас з'явиться додаткова вкладка Дзвінки поряд з іншими вкладками: Контакти, Чати, Налаштування

11. Хмарне сховище - вибране

Телеграм є хмарним сховищем. Мало того, що він зберігає всі відправляються вам файли і відео у хмарі, він дозволяє і зберігати інформацію та файли у своїй хмарі. У Телезі це називається Обране.

Вибране ви можете знайти у вкладці чатів серед інших чатів. Щоб щось зберегти в Обраному (вона ж хмара) – просто зайдіть у нього та відправте файли, відео, зображення або текст і в будь-який момент ви зможете зайти у вибране та скористатися ними.

Якщо вам потрібно зберегти чиїсь повідомлення з інших чатів, то ви можете їх переслати до Обраного.

12. Хештеги можна використовувати для організації обраного

У Телеграмі є хештеги, які можна використовувати для організації інформації в Обраному. Хештеги починаються, як і в будь-яких соцмережах з .

Для організації обраного позначайте хештегами інформацію, щоб мати швидкий доступ до неї.

13. Можна задати нагадування

У Телеграмі є одна класна фішка, реалізована за допомогою Вибраного та відкладеного відправлення повідомлень – це нагадування. Якщо зайти в обране, написати повідомлення та затиснути кнопку відправки, то можна запланувати нагадування.

Воно прийде вам у призначений час у вигляді повідомлення.

14. Швидке очищення вибраного

Іноді необхідно швидко видалити всі повідомлення з Вибраного, це необхідно в тому випадку, якщо ви використовуєте Вибране як тимчасове сховище інформації. Телеграм передбачив і таку можливість. Робиться це дуже просто. Вам потрібно просто затримати тап на Вибраному чаті та натиснути видалити. Після цього месенджер запропонує вам видалити чат зовсім, або очистити його.

Вибирайте Очистити історію.

15. Закріпити чат

Мені потрібен швидкий доступ до Обраного, але т.к. воно оновлюється у мене не часто, то чат Вибране знаходиться зазвичай унизу і доводиться шукати його через пошук або крутити прокручувати чати. На щастя, Телеграма має чудову функцію закріплення чатів вгорі.Їй можна користуватися не тільки для Вибраного, але й для будь-якого іншого чату.

Щоб скористатися нею, потрібно затиснути тап на чаті та вибрати пункт закріпити, після чого чат закріпиться вгорі списку і завжди буде там.

16. Своя тема оформлення

Павло Дуров продумав месенджер до дрібниць, і для тих, хто любить кастомізацію, є функція, яка дозволяє створити індивідуальну тему оформлення Візка. Щоб зробити свою тему і налаштувати її під свій смак, перейдіть в розділ Налаштування -> Оформлення. У верхньому правому кутку ви побачите кнопку +. Натисніть її і створіть тему.

Для початку введіть своє ім'я теми, після чого можна задати свої кольори для чатів. Натисніть Редагувати кольори та, вибираючи зверху вкладки, змінюйте колір у кожного об'єкта окремо.

17. Декілька облікових записів в одному додатку

Дуже люблю, коли програми дозволяють вести кілька акаунтів без танців з бубном, просто перемикаючись між ними. Телеграм і тут добрий. Він дозволяє вести кілька акків в одному додатку, перемикання між якими не складає труднощів.

Для того, щоб додати обліковий запис, перейдіть до Налаштування та натисніть Змінити в правому верхньому кутку, після чого ви зможете додати обліковий запис, натиснувши на відповідну кнопку.

Переключення між аккаунтами відбувається дуже просто. Перейдіть в налаштування та вибирайте потрібний вам обліковий запис.

18. Швидке очищення пам'яті, що використовується Телеграмом

Якщо не обмежувати віз у пам'яті, то він може зжерти досить багато вільного місця. За замовчуванням У Телеграмі стоїть необмежений розмір кешу і якщо його не чистити, то рано чи пізно пам'ять на вашому смартфоні закінчиться.

Для початку я рекомендую встановити ліміт з використання пам'яті, для цього треба перейти в Налаштування -> Дані та пам'ять -> Використання пам'яті.

Тут можна встановити - скільки часу зберігати файли, а також обмежити максимальний розмір кешу до потрібного вам значення.

Тут же знаходиться і кнопка для очищення кешу Telegram. Тиснемо її, обираємо очищати тільки фотографії або інший контент і підтверджуємо очищення. Готово, тепер весь кеш Візки видалено з вашого пристрою.

19. Секретне меню

В Telegram існує секретне меню, в якому можна включити різні експериментальні функції, які ще не вийшли в реліз, але активно тестуються. Наприклад, до релізу відеодзвінків можна було вже включити їх у цьому самому меню.

Для того, щоб потрапити в меню, необхідно натиснути на іконку Налаштування швидко 10 разів і ви потрапите до розділу налаштувань для досвідчених користувачів.

20. Прочитати повідомлення непомітно для відправника

Взагалі у Телезі якщо ви переглянули повідомлення, то співрозмовник бачить, що воно прочитане вами. Іноді потрібно прочитати повідомлення непомітно для відправника, і є кілька способів, як це зробити.

На iPhone це зробити дуже просто - виберіть чат, в якому ви хочете прочитати непомітно повідомлення і затримайте на ньому тап, після чого чат відкриється у спливаючому вікні. Ви можете прокручувати його та читати, при цьому відправник не побачить, що ви переглядали його повідомлення.

На Android бачив такий спосіб, але сам не перевіряв на працездатність.

Для «непомітного» перегляду повідомлення потрібно відключитися від інтернету, і при відключеному інеті прочитати необхідні повідомлення, потім обов'язково потрібно вивантажити Віз із розділу запущених програм (закрити його) і тільки після цього підключити інтернет і запустити месенджер заново .Після таких махінацій у вас повідомлення будуть прочитані, а співрозмовник не побачить цього.

Напишіть у коментарях, чи працює цей спосіб на Андроїд.

21. Можна вимкнути видимість мережі

Телеграм дозволяє взагалі обмежити видимість. За замовчуванням усі можуть бачити, чи онлайн ви чи ні. Але можна перейти до параметрів Телеги та виставити видимість для певних груп контактів.

Для налаштування видимості перейдіть до Налаштування -> Конфіденційність -> Активність.

Тут ви можете обмежити видимість хоч для всіх або залишити лише свої контакти. Можна також додати винятки.

22. Вхід у Telegram можна захистити кодом, Face ID та Touch ID

Telegram можна захистити код-паролем. Якщо у вас у смартфоні є Face ID, Touch ID, то можна встановити вхід до месенджера за їх допомогою. Для установки перейдіть до Установки -> Конфіденційність -> Код-пароль

Тут ви зможете включити код-пароль та встановити авторизацію через Face-ID.

23. Хмарний пароль

Є і додаткові заходи безпеки месенджера – це хмарний пароль. Хмарний пароль встановлюється для того, щоб авторизуватися на новому пристрої на додаток до коду SMS.

Такий метод аутентифікації підходить, якщо ви переживаєте, що втратите доступ до телефону з тих чи інших причин. У цьому випадку хмарний пароль допоможе вам обмежити доступ небажаних осіб.

24. Секретні чати та повідомлення, що самознищуються

Дуров нам так багато говорить про безпеку та відкритість месенджера, і дійсно деякі функції Візки підтверджують його слова. Наприклад, створити секретний чат.

Для цього перейдіть у контакт, з ким хочете створити секретний чат, і натисніть три точки, після чого виберіть Почати секретний чат.

Секретний чат дозволяє переписуватися зі співрозмовником, не переживаючи про те, що ваші дані будуть збережені десь на серверах Візки (принаймні, Дуров заявляє саме так), також тут сильніше шифрування.

Секретний чат дозволяє встановити таймер видалення повідомлень, тобто. всі ваші повідомлення, які ви відправите співрозмовнику, будуть видалені після прочитання через вказаний час. А якщо співрозмовник зробить скріншот, то ви отримаєте повідомлення про це.

Щоб встановити таймер у секретному чаті, виберіть іконку у вигляді годинника в рядку набору тексту та виставте необхідний вам час.

Такі файли будуть автоматично видалені з чату через вказаний термін. Також ваш співрозмовник не зможе пересилати ці повідомлення.

25. Архів чатів

З часом чатів у Телеграм стає багато, але ви не збираєтеся писати в них, принаймні в найближчому майбутньому і в той же час не хочете їх видаляти. Є чудове рішення – можна заархівувати чат, якщо він у майбутньому буде потрібний вам, ви зможете повернути його назад. Якщо вам раптом напише співрозмовник із чату, то чат автоматично розархівується.

Щоб перемістити чат до архіву, просто свайпніть його і виберіть В архів.

Сам архів знаходиться вгорі всіх чатів і його можна приховати - для цього потрібно свайпнути Архів і приховати його.

Після цього доступ до Архіву буде доступний наступним чином. У чатах просто потягніть екран унизу та побачите Архів.

На цьому у мене все. Ставте лайк та підписуйтесь на нас. Спасибі!