Як поміняти оператора зі збереженням номера

Anonim

Ось уже протягом кількох років всім абонентам доступна така функція, як зміна оператора зі збереженням номера телефону. Адже трапляються випадки, що абонента з якихось причин не влаштовує мобільний оператор, проте номер телефону міняти не хочеться. У цих випадках функція буде неймовірно корисною.

Що потрібно для збереження номера при зміні оператора

Перед тим, як переносити номер на іншого стільникового оператора, потрібно врахувати декілька основних нюансів:

  • Необхідно, щоб офіційним власником номера телефону була та сама людина, яка звертається за перенесенням номера, також потрібно, щоб усі паспортні дані користувача були актуальними. В іншому випадку не вдасться змінити оператора. Наприклад, якщо номер телефону при покупці був зареєстрований на родича чи друга, то саме ця людина має подавати заяву на зміну оператора.
  • Разом з ним до офісу має прийти реальний власник сім-карти, тоді можна буде переоформити всі папери, перенести номер на іншого оператора та перереєструвати його на реального власника.
  • Ще одна важлива умова – оператор повинен працювати в даному регіоні. При цьому умова стосується того оператора, який обслуговував номер раніше, і того, на який здійснюється перехід.
  • А ще важливо заздалегідь переконатися, що номер телефону активний, не був заблокований і на ньому немає заборгованості.Провести процедуру переходу можна лише за позитивного балансу. Якщо користувач нещодавно вже здійснював перехід на іншого оператора, повторно провести операцію можна не раніше ніж через 2 місяці.

Як поміняти оператора зі збереженням номера

Процедура перенесення номера телефону з одного оператора на іншого відбувається у кілька етапів. Насамперед абонент має написати заяву та подати її в офіс того оператора, на який він переходить. Потім він отримає тимчасову сім-карту, на яку пізніше буде перенесено старий номер телефону. Провести процедуру можна двома способами.

В салоні зв'язку

Цей варіант є більш трудомістким і вимагатиме більше часу, але, з іншого боку, він є більш надійним.

  • Для цього потрібно прийти в офіс того оператора, на якого здійснюється перенесення номера.
  • З собою необхідно мати паспорт. У тому випадку, якщо номер телефону був зареєстрований на іншого користувача, необхідно буде прийти в офіс разом з ним.
  • В офісі потрібно пояснити своє прохання консультанту, після чого він запропонує заповнити заяву та всі необхідні папери.
  • Тут же можна буде перереєструвати номер на іншого абонента, якщо договір було укладено на іншу особу (до речі, у цьому випадку кожній людині потрібно буде взяти з собою паспорт).

Онлайн

Однак зараз практично всі послуги можна здійснювати онлайн. У тому числі щоб подати заяву оператору зовсім не обов'язково особисто їхати в офіс. Всі дії можна зробити дистанційно, що дозволить значно скоротити час:

Для цього потрібно зайти на сайт оператора, на який збирається перейти абонент та заповнити коротку форму - на МТС, Мегафон, Білайн, Теле2.

  • Після цього на вказаний номер телефону передзвонить співробітник компанії, який поставить усі необхідні питання та уточнить дані. Якщо не буде жодних перешкод, то вже через деякий час буде готова нова сім-карта з тимчасовим номером.
  • Правда, можливо, що з'явиться в офіс все-таки доведеться, як мінімум для того, щоб отримати нову сім-карту. З собою потрібно мати паспорт. У більшості міст є можливість замовити кур'єрську доставку сім-карти додому, тоді паспорт потрібно буде пред'явити кур'єру. До речі, жодних додаткових дій робити не доведеться, зокрема повідомляти попереднього оператора про звільнення не потрібно, це зробить новий оператор.

Сколько часу займає перенесення номера

Ще один нюанс, який необхідно врахувати.Насамперед слід пам'ятати, що з моменту написання заяви до моменту підключення старого номера до нового оператора пройде кілька днів, як правило, з моменту подання заяви до підключення номера проходить близько тижня.

Але залежно від оператора може знадобитися більше часу, тому точні терміни необхідно заздалегідь уточнювати в нового оператора. До речі, дуже часто, коли новий оператор повідомляє попереднього про перенесення номера, співробітники оператора, яким раніше користувався абонент, починають телефонувати йому та пропонувати вигідніші тарифні плани з метою утримати клієнта.

Скільки коштує перехід до іншого оператора зі своїм номером

Что стосується вартості, то вона може дещо відрізнятися у різних операторів. Обов'язкова умова – рахунок номера був позитивним.

Умовно у більшості операторів процедура надається безкоштовно, як правило, для переходу необхідно 100 рублів.

Однак багато операторів повертають списані кошти на рахунок абонента після того, як перенесення номера буде здійснено. Не менш важливо врахувати особливості нового тарифу.

Тариф потрібно попередньо вибрати в офісі або на сайті оператора, також можна проконсультуватися у співробітників компанії.

Які можуть виникнути проблеми при переході

Іноді при переході з одного оператора на іншого із збереженням номера може виникнути ряд труднощів.

По-перше, якщо спочатку номер телефону був зареєстрований не на фактичного власника, а на третю особу, то потрібно звернутися до салону разом з ним.

Оформити заявку дистанційно не вийде, обов'язково знадобиться присутність обох клієнтів для перереєстрації сім-картки. Термін переходу займе не менше 8 днів, здійснити його швидше не вийде, що теж може спричинити труднощі для деяких клієнтів.Найкраще подбати про це заздалегідь.

Популярні питання

Запитання експерту Чи може оператор самостійно вибрати тариф при перенесенні номера?

Ні, при перенесенні телефонного номера на нового оператора на сайті або в офісі можна вибрати тариф самостійно. Чи може інша людина подати заяву та оформити перенесення номера самостійно?

Ні, оформленням документів та переходом на нового оператора має займатися лише та людина, яка є офіційним власником сім-картки. Якщо офіційний власник і фактичний – це різні люди, в офіс потрібно буде з'явитися обом. Чи може оператор відмовити у перенесенні номера?

Ні, оператор, на який переходить абонент, не має права відмовити клієнту в тому випадку, якщо він не має заборгованості.Попередній оператор також не може утримувати клієнта, але може запропонувати абоненту новий тариф з метою його утримання. Чи потрібно дзвонити своєму минулому оператору і відмовлятися від його послуг?

Ні, новий провайдер самостійно повідомить оператора, жодних додаткових дій клієнту робити не доведеться.

Однак потрібно врахувати, що якщо до старого номера були підключені різні послуги. Наприклад, банк і т.д., може знадобитися підтвердження зміни оператора. З урахуванням того, що номер залишається незмінним, деякі послуги перебудовуються автоматично.