Як працює Тінькофф Мобайл у Криму: тарифи

Anonim

Збираючись на літній відпочинок або у відрядження, абоненти цікавляться, чи Тінькофф Мобайл працює в Криму та Севастополі. Завдяки реєстрації телефону в мережах місцевих операторів, зв'язок буде працювати у всіх населених пунктах півострова. Ми вивчили, на яких умовах будуть обслуговуватись абоненти, та підготували пропозиції від конкурентів.

Чи працює Тінькофф Мобайл у Криму

Абоненти материкових російських операторів можуть залишатися на зв'язку в Криму зі своїм телефонним номером.Їхні телефони та смартфони реєструються в мережах кримських стільникових компаній, що рівнозначно національному роумінгу. Цей вид роумінгу в Росії вважається скасованим, оскільки після приїзду в цей регіон абоненти обслуговуються на альтернативних умовах – тут не працюють безлімітні сервіси, пакети хвилин та пакети трафіку. Мандрівникам залишається задовольнятися похвилинною та помегабайтною тарифікацією.

Відсутність власних мереж викликано двома причинами. Перша – дорожнеча будівництва інфраструктури з нуля. Щоб розташувати тисячі базових станцій, потрібні десятки тисяч погоджень та дозволів. Також будуть потрібні нові канали зв'язку, оскільки існуючі місцеві канали не витримають такого навантаження - місцеві жителі скаржаться, що навантаження, що зростає в літній сезон, різко знижує швидкість мобільного інтернету і ускладнює додзвон.

Друга причина – страх санкцій з боку західних країн, адже акції російських операторів торгуються на міжнародних біржах.Варто їм увійти на півострів – і чергова хвиля санкцій негативно позначиться на всьому російському стільниковому зв'язку та телекомунікаційній галузі. Тінькофф Мобайл у Росії працює на базових станціях Теле2, а в деяких регіонах – на базових станціях Мегафона. Але своїх мереж у Криму та Севастополі Теле2 не має і не передбачається. Тому зв'язок працює, але тарифікується на спеціальних умовах.

З 1 червня 2019 року в російському законодавстві відбулися зміни, які зробили всі вхідні виклики безкоштовними – у тому числі при знаходженні на території Криму та Севастополя.

Тарифи в Криму

У поїздках Кримом та Севастополем встановлюється наступна тарифікація:

  • Всі вхідні, у тому числі з міжнародних номерів – безкоштовно;
  • Вихідні попри всі російські мобільні і стаціонарні номери – 2, 9 крб/мин;
  • Вихідні SMS на всі російські мобільники - 2, 9 руб/шт;
  • Мобільний інтернет – 1, 9 руб/Мб;
  • Дзвінки за будь-якими міжнародними напрямками – 49 руб/хв;
  • Вихідні SMS на міжнародні номери – 5, 9 руб/шт.

І якщо вартість дзвінків досить прийнятна, вартість трафіку виходить високою – заощадити не вийде, навіть якщо відключити оновлення софту та операційної системи. Адже перегляд навіть найкоротшого відеоролика виллється у кілька десятків рублів. Кому пощастило, то це власникам простих телефонів (не смартфонів) – встановлюємо сюди браузер Opera Mini зі стисненням трафіку та насолоджуємося недорогим мобільним інтернетом.

Дзвінки в Крим з Тінькофф Мобайл

Згідно з проведеним на півострові референдуму, в 2014 році Крим і Севастополь увійшли до складу Російської Федерації. Тому дзвінки за цим напрямком вважаються внутрішньоросійськими – вони витрачають підключений на номері пакет хвилин.

За відсутності підключеного пакета дзвінки тарифікуються по 2, 9 руб/хв, як на будь-який інший російський телефон.

Дешеві дзвінки за рахунок бонусів від Тінькофф Мобайл

У мережі діють 4 акції за рахунок яких ви можете знизити вартість дзвінків у Криму:

Перелік акцій, що діють, регулярно оновлюється.

Як перейти з Білайн на Тінькофф Мобайл

Для переходу заповніть форму на офіційному сайті оператора, вказавши в ній регіон обслуговування, П.І.Б., контактний телефон та адресу електронної пошти. Тут відзначається наявність чи відсутність російського громадянства. SIM-картку буде доставлено кур'єром у будь-яке зручне для абонента місце. Перенесення займе 8 днів, у цей час можна буде користуватися тимчасовим номером, оцінюючи якість послуг зв'язку.

Всі турботи про перенесення номера бере на себе Тінькофф Мобайл, абоненту не доведеться йти в офіс старого оператора.

Пропозиції в інших операторів

Вирішити проблему з дорогим зв'язком (абонентів насамперед цікавить мобільний інтернет) на півострові можна трьома способами:

  • Використати Wi-Fi у громадських місцях – відмінне рішення, хоча швидкість доступу може виявитися низькою;
  • Придбати SIM-карту одного з місцевих операторів – тут продаються сімки краснодарського МТС, сімки операторів Win Mobile, Севмобайл та Хвиля;
  • Купити в Росії SIM-карту оператора МТС – підберіть тариф із загальноросійським тарифом хвилин.

Wi-Fi в готелях і кафе дійсно є, але він може виявитися перевантаженим - позначається велика кількість користувачів, що підключаються. Другий варіант непоганий, але що потім робити з цим номером – незрозуміло.

Оптимален третій варіант – телефони з російськими SIM-картами МТС реєструються в мережі місцевого оператора Win Mobile і працюють без жодного роумінгу.Абоненти отримують повністю працездатні пакети хвилин та трафіку. Користуйтеся інтернетом, дзвоніть по Криму та всій Росії, використовуючи хвилини та мегабайти з включених пакетів – таких умов немає в жодного російського оператора.

Без додаткових опцій тут працюють такі тарифи МТС:

  • «Наш Smart» – 1500 хвилин по всій Росії, пакет зберігає працездатність у Криму. Сюди ж входять 25 Гб мобільного інтернету, чого вистачить на всю поїздку;
  • «Тарифище» - безлімітний інтернет і від 500 до 3000 хвилин/SMS з абонентською платою 650-1550 руб/міс. Якщо потрібен переважно інтернет, виберіть пакет на 500 хвилин/SMS, абонплата становитиме 650 руб/міс;
  • «Smart Top» – для активних абонентів, включає 3000 хвилин по Росії та 20 Гб інтернету з абонентською платою 1950 руб/міс;
  • «ULTRA» - найбільш наповнений тариф, що включає 5000 хвилин по РФ, стільки ж SMS і 25 Гб мобільного інтернету за 2900 руб/міс. Сюди входить преміальне обслуговування на гарячій лінії.

На інших пакетних тарифах з хвилинами та трафіком підключаються опції-модифікатори – «Домашній пакет Росія» з абонплатою 10 руб/добу (для коротких поїздок) та «Домашній пакет Росія +» з абонплатою 100 руб/міс для тривалих поїздок (понад 10 діб). Вони розширюють дію пакетів хвилин на всю країну – можна дзвонити по всій Росії, а не лише регіоном перебування (у нашому випадку це Крим). Якщо дзвонити додому не потрібно, то й опції не потрібні – пакет інтернету працюватиме у будь-якому випадку.

Після повернення додому встановіть у телефон SIM-карту Тінькофф Мобайл і користуйтеся інтернет-пакетами, безлімітами, пакетами хвилин та іншими перевагами цього оператора. Незважаючи на дорогі розцінки в Криму, він може стати в нагоді в міжнародному роумінгу.