Чим Тінькофф Мобайл відрізняється від інших віртуальних операторів

Anonim

Віртуальні оператори – це компанії, які надають послуги зв'язку, але не мають своїх мобільних вишок, а працюють на обладнанні інших операторів. Так, Тінькофф Мобайл працює на вежах компанії Теле2, а Yota використовує вежі мобільного зв'язку Мегафона. Розглянемо всі плюси та мінуси російських «віртуалів». На кому зупинити свій вибір?

Що пропонує Тінькофф Мобайл

Цей віртуальний оператор також працює на мережах компанії Теле2. Цей оператор має велику зону покриття формату 4G, що дозволяє забезпечити високошвидкісний інтернет та якісний голосовий зв'язок.

Тінькофф Мобайл має багато переваг перед іншими віртуальними операторами.

  1. Абоненти можуть самостійно вибирати потрібну кількість хвилин та інтернет-трафіку за допомогою спеціального конструктора. За бажання можна взагалі відмовитися від хвилин чи інтернету. Якщо абонент відмовився від пакета хвилин, то дзвінки тарифікуються за фактом, хвилина в цьому випадку коштуватиме 2,9 рубля. При відмові від інтернету доступу до мережі взагалі не буде.
  2. Якщо підключений ліміт закінчується, то можна підключити додатковий пакет ємністю 1 ГБ і вартістю 99 рублів.
  3. Зовсім недорого доступний безліміт на соціальні мережі та месенджери, але лише за умови використання офіційних додатків. Є можливість підключати ці послуги без підключення основного пакету послуг, деяким абонентам такого спілкування цілком достатньо.
  4. Предбачено доступні тарифи в роумінговій зоні. Інтернет обійдеться від 149 рублів за 100 Мб, підключення месенджерів коштує 49 рублів.
  5. Абонентам надається можливість отримати віртуальні номери. Це може бути корисним при подачі оголошення, щоб не афішувати свій номер телефону.
  6. Є ряд корисних послуг. Сюди входить визначник прихованих номерів та можливість користуватися онлайн-кінотеатрами. Відсутність будь-яких рекламних розсилок. Такі послуги є у всіх інших операторів. Вони не просто дратують користувачів, але й часто спричиняють списання грошей з рахунку.

Тінькофф регулярно проводить акції для своїх абонентів:

  1. При першому підключенні оператор дарує місяць безкоштовного зв'язку.
  2. При реєстрації нової сім-карти або переході до Тінькофф Мобайл оператор дарує 1000 рублів на рахунок.
  3. Для нових абонентів Тінькофф Мобайл подвоює перший платіж.

Управління послугами відбувається за допомогою фірмового мобільного додатка. При цьому жодні сервіси не підключаються автоматично, їх може підключити лише абонент.

СберМобайл

Цей віртуальний оператор працює на вежах мобільного зв'язку Теле2. Цією мережею охоплено майже всю територію Росії, крім віддалених населених пунктів. Найдешевший тариф у СберМобайл обійдеться в 249 рублів на місяць. У цю вартість входить такий набір послуг:

  • Інтернет – 3 ГБ;
  • Хвилини – 150;
  • Смс-повідомлень – 50 штук.

Крім того, до пакету включено безліміт на всі популярні месенджери, а абонент отримує до 40% бонусів ДЯКУЮ, за участю у програмі лояльності.

Якщо закінчився пакет хвилин, то вартість дзвінків буде коштувати до 5 рублів за хвилину, залежно від регіону. Якщо не вистачає включеного інтернет-трафіку, то завжди можна підключити додаткові пакети, об'ємом 1 ГБ і вартістю 99 рублів.

Пропозиції оператора Yota

Компанія працює на вишках ТОВ «Скартел» та ПАТ «Мегафон». Оператор Yota пропонує своїм абонентам скористатися своєрідним конструктором, щоб самостійно підібрати оптимальну кількість хвилин та трафіку. Мінімально можна замовити 1 ГБ інтернету та 0 хвилин, у цьому випадку абонплата становитиме 225, 05 рубля за місяць. Максимально безліміт інтернету та 2000 хвилин обійдуться в 865, 30 рубля на місяць. При цьому безлімітний пакет смс-повідомлень у цього оператора коштує всього 50 рублів на місяць.

Безлімітний інтернет надається без жодних обмежень. Швидкість може бути знижена лише в тому випадку, якщо абонент роздає трафік на інші пристрої.

Перевага цього оператора в тому, що вартість інтернет-трафіку, хвилин і смс-повідомлень однакова у всіх російських регіонах. Виняток тут становить лише Крим та м. Севастополь, тут поки що діють окремі умови обслуговування.

Навіть на дзвінки абонентам інших російських регіонів хвилини витрачаються з пакета. Немає необхідності щось замовляти окремо та оплачувати. При цьому на дзвінки в мережі хвилини спочатку витрачаються з пакета, а після закінчення включеного ліміту стають безлімітними.

Тарифи Danycom

Danycom – це теж віртуальний оператор, який працює на вежах мобільного оператора Теле2. Територія покриття у цих двох операторів ідентична. З серпня 2019 року оператор запропонував абонентам оновлені тарифи.

З нових тарифів особливо виділяється пакет «Безкоштовний». Він передбачає 30 хвилин безкоштовних дзвінків та 50 смс-повідомлень по всій території Росії, у тому числі в Крим та м. Севастополь. Також у пакет входить 1 ГБ мобільного інтернету. Абонплата відсутня, але натомість абонент погоджується отримувати 5 повідомлень рекламного характеру на добу. Саме підключення до тарифу коштує 19 рублів, але ці гроші у повному обсязі потрапляють на рахунок.

Але якщо уважно вивчити умови цього тарифу, то виявиться, що він не такий вже й вигідний. Справа в тому, що 30 хвилин мало кому вистачає на день спілкування, не кажучи вже про місяць. А після вичерпання тарифу вартість дзвінків складає 3 копійки за секунду на будь-які напрями по Росії – за 1,8 рубля за хвилину, що недешево. Повідомлення понад ліміт обійдуться в 25 копійок за штуку, а 1 Мб інтернету коштує 8 копійок, тобто послуги досить дорогі.

За бажанням абоненти Danycom можуть замовити пакети хвилин, смс-повідомлень та гігабайт інтернету.

Так хто ж краще

На думку багатьох абонентів найзручнішими є тарифи-конструктори, які дозволяють самостійно вибирати необхідну кількість трафіку та хвилин. Такі умови пропонують два віртуальні оператори - Тінькофф Мобайл і Yota. Якщо порівнювати тарифи цих двох операторів, то можна побачити, що Тінькофф пропонує привабливіші умови.

Віртуальний оператор Вартість хвилин Вартість інтернету
Тинькофф Мобайл 200 хвилин – 99 рублів 2 ГБ – 99 рублів
Yota 200 хвилин – 342, 29 рублів (за умови підключення цього обсягу хвилин та 1 ГБ інтернету) 1 ГБ – 225,05 рублів

Тінькофф Мобайл безліміт на месенджери обійдеться в 49 рублів за місяць. Безліміт на соціальні мережі коштує 59 рублів. Щоб підключити безлімітні смс-повідомлення, слід заплатити 49 рублів.

У оператора Yota підключення цих сервісів тарифікується по-іншому. Так підключення окремо взятого месенджера обійдеться 20 рублів, а за підключення однієї безлімітної соціальної мережі доведеться заплатити 30 рублів. Безлімітні смс-повідомлення тут обійдуться в 50 рублів.

Умови у Тінькофф Мобайл вигідніші, ніж в інших російських віртуальних операторів. За рахунок цього абонентська база оператора з кожним роком стає дедалі більше. Багато абонентів залучають і акції від цього оператора, які дозволяють користуватися послугами зв'язку з ще більшою вигодою.