Опис сервісу «Yota Гроші»

Anonim

У листопаді 2020 року оператор стільникового зв'язку Yota запустив власний сервіс, призначений для здійснення транзакцій. Нова послуга отримала назву «Yota Гроші» і одразу породила навколо себе безліч спорів.

Опис сервісу

Yota Гроші – не єдиний у своєму роді сервіс. Багато операторів стільникового зв'язку передбачають можливість здійснення переказів та оплати послуг. Найбільш яскравий приклад - МТС Гроші.

Прагнення фірми зробити свій аналог цілком обґрунтовано. Багато клієнтів оператора відчувають потребу у віддалених транзакціях, і нова послуга приходиться тут якнайкраще.

Оплата послуг

Одна з головних функцій нової служби – можливість оплачувати різні послуги, які представлені декількома найпопулярнішими серед клієнтів категоріями:

  • електронні гаманці (YMoney, WebMoney);
  • інтернет та IP-телефонія (Дом.ru, інтернет Білайн);
  • фиксированный зв'язок (МТТ);
  • транспорт (Подорожник, Трійка).

Список компаній, які в даний час співпрацюють з оператоом, виглядає досить мізерним. Але слід розуміти, що сервіс запустився тільки в середині листопада, а далі буде розширення партнерських мереж.

Грошові перекази

Другий вид послуг, доступний через Гроші, передбачає здійснення переказів за такими напрямками:

  • переклад на телефон;
  • переклад на карту (Visa, MasterCard, Maestro, СВІТ);
  • переказ на рахунок.

Транзакції можна здійснити на будь-яку банківську картку, рахунок або номер мобільного телефону. Жодних обмежень у цьому плані немає, тому подібна послуга може вважатися досить корисною, коли на балансі телефону залишається багато зайвих коштів.

Комісія

При здійсненні транзакцій з одного номера Yota на інший додаткова плата не стягується. Однак дії, вчинені через особові рахунки інших компаній, оподатковуються комісією.

Так, за поповнення балансу номера іншого оператора утримається 3% від суми платежу. А при переказі на банківський рахунок або картку додатково списується 3%, але не менше ніж 49 рублів. Також існує обмеження за сумою переказу у розмірі 29 126 рублів. Водночас поповнення рахунку транспортних карток та доступних у списку провайдерів інтернету та телефонії є безкоштовним.

Як отримати доступ до сервісу

Скористатися грошима Yota можна на спеціальній сторінці, розташованій за адресою. Сервіс відкривається на різних пристроях, включаючи комп'ютери, смартфони і планшети. Тобто незалежно від того, який девайс знаходиться в розпорядженні клієнта, він завжди може виконати операцію з особовим рахунком, що цікавить.

Плюси та мінуси Yota Гроші

Сервіс не випадково викликав навколо себе безліч обговорень, в які включені як діючі клієнти Yota, так і сторонні люди.Це обумовлено наявністю у служби переваг і недоліків, здатних вплинути на те, чи буде людина в кінцевому підсумку користуватися пропозицією оператора або вибере альтернативний варіант конкурентів.

Плюси та мінуси Можливість перевести в готівку баланс телефонного номера Відсутність комісії при здійсненні переказів на Yota Сервіс доступний тільки у веб-версії Мала кількість партнерів

На сьогоднішній день служба є досить вигідною та корисною, але за фактом ще знаходиться у розробці. Напевно, доведеться почекати ще кілька місяців, поки у Yota Гроші з'явиться власний додаток і розшириться список партнерів.

Як здійснити переказ або оплатити послуги через Yota Гроші

Якщо ви все-таки вирішите скористатися сервісом, то рекомендується взяти до уваги інструкцію, яка дозволить не припуститися помилки на початковому етапі здійснення переказу або оплати послуги.

Для оплати послуг потрібно:

  1. Перейти на сайт money.yota.
  2. Вибрати тип послуг.
  3. Вказати свій номер телефону, дані про одержувача, а також суму.
  4. Натиснути кнопку «Заплатити».

Для перекладу потрібно:

  1. Відкрити сторінку money.yota.
  2. Вибрати тип перекладу.
  3. Вказати номер телефону, дані одержувача та суму.
  4. Натиснути кнопку «Перекласти».

Якщо в процесі оплати послуг або здійснення переказу виникнуть питання чи проблеми, рекомендується звертатися до служби підтримки за номером 8-800-550-00-07.