30 найкращих зарубіжних комедій 90-х років з високим рейтингом

Anonim

ТОП-30 зарубіжних комедій 90-х років, які варто подивитися. Короткий зміст. Рейтинг кінопошуку.

Один вдома

Всім новорічна комедія, що полюбилася, розповідає про хлопчика, якого забули вдома батьки через поспішні збори на літак до Європи. Однак, дитина виявляється не з простих і виявляє разючу винахідливість і фантазію, коли до нього забираються грабіжники в надії винести всі дорогі предмети.

Країна: США Рік випуску: 1990

Тривалість: 103 хв

Жанр: комедія, сімейний фільм

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality=95

Журналіст Філ Коннорс приїжджає на святкування Дня бабака (вважається, що поведінка бабака в цей день здатна передбачати погоду) у невеликому містечку і потрапляє в тимчасову петлю: герой проживає щоразу одну й ту саму добу. Щоб вирватися із замкненого кола, йому доведеться переосмислити своє становище у житті та виправити помилки минулого.

Країна: США

Рік випуску: 1993

Тривалість: 101 хв

Жанр: мелодрама, комедія, фентезі

Два друга-ідіота Ллойд Крісмас і Харрі Данн змагаються один з одним за ступенем власної тупості.Ллойд працює водієм лімузина, і одного разу він відвозить симпатичну дівчину в аеропорт, яка забуває свою валізку. Ллойд встигає закохатися в неї вуха і біжить за дамою, щоб повернути валізу. Ллойд і Харрі мчать через всю Америку за незнайомкою, не знаючи, що валізка була залишена дівчиною спеціально як викуп для викрадачів її чоловіка.

Країна: США

Рік випуску: 1994

Тривалість: 107 хв

Жанр: комедія

Малобюджетна, але дуже цікава комедія про двох хлопців. Данте Хікс працює касиром у невеликій крамничці, де можна придбати сигарети, продукти та газети. Поруч від нього Рендал Грейвз тримає магазин відеокасет. Оскільки відвідувачів рідко буває багато, та й самих хлопців не назвати трудоголіками, більшу частину часу вони проводять у порожньому балаканці про тупих покупців, «Зоряні війни» і жінок, а коли зовсім стає нудно – йдуть на дах грати в хокей з друзями.І все б добре, тільки ось два місцеві наркоторговці - Джей і Мовчазний Боб - постійно відшиваються біля дверей магазинів і штовхають марихуану підліткам.

Країна: США

Рік випуску: 1997

Тривалість: 92 хв

Жанр: комедія

Дія картини розгортається в Нью-Йорку двадцятих років минулого століття. Девід Шейн – молодий та амбітний драматург. Він написав п'єсу, якій судилося стати новим шедевром, але в нього немає коштів, щоб її поставити на сцені. Він зустрічає гангстера, який пропонує взяти фінансові витрати на себе, але натомість віддати головну роль своїй жінці – цілком бездарній актрисі. Головний герой опиняється перед вибором: або поставлена ​​п'єса з поганою актрисою, або ніякої постановки. Фільм відкриває закулісний простір театру зі своїм дивовижним життям.

Країна: США

Рік випуску: 1994

Тривалість: 95 хв

Жанр: комедія, кримінал

Стенлі Іпкісс – той, кого можна назвати повним невдахою. Він працює в банку Едж Сіті, має лише двох друзів, один з яких – його собака Майло, губиться побачивши красивих жінок і не може постояти за себе. В один день все змінюється, коли йому волею долі потрапляє в руки чарівна маска бога Локі, яка в момент перетворює Стенлі на впевненого супергероя, здатного врятувати світ, а заразом завоювати серце чарівної дами - Тіни Карлайл. Тільки ось полює за дивним хлопцем у зеленій масці не тільки поліція, а й небезпечна людина зі злочинної спільноти – Доріан Тайрелл.

Країна: США

Рік випуску: 1994

Тривалість: 101 хв

Жанр: комедія, фентезі, кримінал

Головна героїня – некрасива дівчинка Дон Вінер у безглуздих окулярах. Їй дванадцять років і вона закінчує останній клас початкової школи. Дівчинці самотньо: вчителі та однокласники її принижують, батьки не помічають, а брат із сестрою зневажають. Додає проблем і нерозділене кохання до стурбованого старшокласника-рокера Стіва. Якось Дон стає настільки погано, що вона під впливом емоцій вистачає величезний тесак і відрубує своїй ляльці голову. Але життя раптово налагоджується: бажання одного хулігана Брендона зґвалтувати дівчинку стає початком зворушливої ​​дружби.

Країна: США

Рік випуску: 1995

Тривалість: 88 хв

Жанр: драма, комедія

Фільм знятий за книгою Джейн Остін «Емма», дії розгортаються в Беверлі-Хіллз наприкінці двадцятого століття. Шер – дівчинка шістнадцяти років, яка виховується багатим батьком. Більшу частину життя вона проводить у виборі косметики та нового одягу для великого гардеробу. Незважаючи на загальну поверхневість і безпосередність, Шер має добре серце і прагне допомагати в любовних відносинах своїм друзям і вчителям і зовсім не помічає свого зведеного брата Джоша.

Країна: США

Рік випуску: 1995

Тривалість: 97 хв

Жанр: комедія, мелодрама

Майкл Сміт вже півроку не може прийти до тями: кар'єра не задалася, до того ж його покинула дівчина, з якою вони прожили у відносинах шість років. Друзі намагаються підбадьорити його і привести до тями, вони влаштовують хлопцеві незабутню подорож по казино та нічних клубах, щоб він знайшов собі іншу дівчину, але в них нічого не виходить.У Майкла не складаються стосунки з жінками: він все ще сумує про втрату і не може дивитись на інших. Нарешті, він знаходить Мішель, почуття до якої йому ще доведеться перевірити.

Країна: США

Рік випуску: 1996

Тривалість: 96 хв

Жанр: драма, комедія

Флетчер Рід давно засвоїв життєвий закон – ніколи не говорити правду. На цьому він зробив успішну кар'єру адвоката, намовляючи клієнтів брехати заради власної вигоди. На роботі йому брехні мало: вдома він постійно дурить дружину та сина, через що дружина подає на розлучення. Якось у свій день народження син загадує бажання, щоб хоч на добу його тато перестав дурити інших людей. За іронією долі, бажання здійснюється: тепер що б не говорив Флетчер, з його рота виходить тільки правда, що ставить під загрозу його робочі стосунки та стосунки із дружиною.

Країна: США

Рік випуску: 1997

Тривалість: 86 хв

Жанр: комедія, фентезі

Фільм – влучна пародія на «Тарзана». Джордж все життя прожив у самому серці джунглів, виховувався горилами і встиг обзавестися друзями серед диких тварин. Життя йде своєю чергою доти, поки в джунглях герой не зустрічає красиву дівчину Урсулу, яка забирає його до Сан-Франциско. Джордж закохується в неї, хоча у дівчини є наречений - дріб'язковий і чванливий Лайл, який для короля джунглів точно не може стати на заваді.

Країна: США

Рік випуску: 1997

Тривалість: 92 хв

Жанр: мелодрама, бойовик, комедія, сімейний фільм, пригоди

Недалеко від аеропорту живе звичайна австралійська сім'я з чотирьох осіб. Їх наздоганяє несподіванка: влада прийняла рішення розширити територію аеропорту, у зв'язку з чим вимагає від сімейства залишити свій будинок. Але вони, оскільки не готові розпрощатися з житлом, що полюбилося, починають опір.

Країна: Австралія

Рік випуску: 1997

Тривалість: 85 хв

Жанр: комедія, драма

Фільм – влучна пародія на всіма улюбленого агента 007 та на шпигунські фільми в цілому. Ще в 1967 році великий шпигун Остін Пауерс упіймав Лікаря Зло, однак, останньому вдалося втекти на ракеті в космосі і зберегти себе в кріогенній камері до часів, коли миром керуватиме підступність і агресія.Минуло 30 років, ракета повернулася, і поплічники Лікаря швидко його розморожують. Більшість злодійських ідей виявилися неактуальними через роки, і було ухвалено рішення викрасти ядерну боєголовку та вимагати за неї викупу – 100 млрд доларів. Щоб зупинити лиходія, вирішують розморозити Остіна Пауерса, у якого після перебування в кріогенній камері трохи поїхав дах.

Країна: США

Рік випуску: 1997

Тривалість: 94 хв

Жанр: комедія, фантастика, кримінал

Фільм створений за мотивами знаменитої п'єси «Ladies' Night». У маленькому місті Шефілд раптово закрився сталеливарний завод, і багато службовців залишилося без робочого місця. До таких невдах відноситься і компанія з шістьох друзів. Крім того, як працювати на заводі, чоловіки більше нічого не вміють, а знайти в місті іншу роботу практично неможливо.У той же час до Шефілда приїжджає чоловічий стриптиз, який користується величезним попитом серед місцевих жінок, і одному з компанії друзів спадає на думку ідея – а що, якщо спробувати створити власне стриптиз-шоу? Чоловіки з ентузіазмом приймають цю ідею, не підозрюючи, що їх чекає в такому непростому бізнесі.

Країна: США, Великобританія

Рік випуску: 1997

Тривалість: 88 хв

Жанр: комедія, драма

Люди в чорному – ті, про кого ніхто не знає. Це надсекретна організація, покликана захищати людство від навал інопланетних істот. Відомо лише, що вони працюють на уряд та носять чорні костюми. Завдяки щасливому випадку Джей стає одним з агентів і тепер перед ним стоїть складне завдання: вберегти Землю від інопланетян, що не так просто зробити, адже більшість з них виглядають як звичайні люди.

Країна: США

Рік випуску: 1997

Тривалість: 98 хв

Жанр: фантастика, комедія, бойовик, пригоди

Дії фільму розгортаються на початку дев'яностих років у Лос-Анджелесі. Головний герой, Джеффрі Лебовскі, на прізвисько Чувак – місцевий хіпі, чиє життя становлять лише випивка, гра в боулінг та порожня балаканина з друзями. Але все змінюється, коли гангстери плутають його з мільйонером того ж прізвища і валять його на килим. Крім того, невідомі до купи викрадають дружину мільйонера, вважаючи, що чоловік, тобто Джеффрі, заплатить за неї будь-які гроші. Так і починається ланцюжок безглуздих подій з нещасним Чуваком.

Країна: США, Великобританія

Рік випуску: 1998

Тривалість: 117 хв

Жанр: комедія, спорт, кримінал

Макс Фішер – десятикласник в елітній академії Рашмор. Ким він тільки не є: і капітан усіх можливих команд, і редактор місцевої газети, і президент багатьох клубів... і до того ж безнадійний двієчник. Незважаючи на все це він не користується популярністю - можливо, причина в його безглуздих окулярах. Максу призначають випробувальний термін, протягом якого він примудряється по вуха закохатися в молоду викладачку, підшукати собі наставника і випадково обзавестися небезпечним суперником.

Країна: США

Рік випуску: 1998

Тривалість: 93 хв

Жанр: мелодрама, драма, комедія

Тед – повний невдаха без шансу на виправлення. За що б він не брався, все виходить геть погано, а сам він постає перед іншими в безглуздому і непривабливому вигляді.Тринадцять років тому він закохався в дівчину на ім'я Мері на шкільній вечірці, і все пройшло б гладко, якби Тед був більш щасливим. Він не може забути своє шкільне кохання і наймає приватного детектива Пета, щоб той знайшов красуню. Пет знайшов її ... і закохався сам, адже Мері має рідкісний дар зачаровувати чоловіків і вести їх за собою. Так починається битва за серце дівчини.

Країна: США

Рік випуску: 1998

Тривалість: 119 хв

Жанр: мелодрама, комедія

Крейг - невдаха лялька, у якого до того ж немає роботи. Його дружина Лотті порадила йому піти за фахом і пошукати своє покликання в інших сферах. Крейг влаштовується працювати дуже дивну фірму, розташовану між сьомим і восьмим поверхами будівлі. У своїй тісній комірчині він виявив запечатані дверцята, відкривши які, він потрапив у голову самому Джону Малковичу, відомому голлівудському акторові.Опішивши від несподіванки, він розповів про відкриття своїй колегі Максін, якій на думку прийшла геніальна і шалена ідея – почати заробляти на організації екскурсій у тіло знаменитості.

Країна: США

Рік випуску: 1999

Тривалість: 113 хв

Жанр: фантастика, комедія, драма

Фільм у сатиричній манері описує життя офісного планктону. Пітер Гіббонс був старанним, але непомітним працівником, але змінилося після сеансу гіпнозу. Тепер його нові життєві погляди звучать як «забий на роботу та насолоджуйся». Він перестає виконувати свої обов'язки, висловлює начальству все, що про нього думає і приходить до офісу просто, щоб пограти в комп'ютерні ігри. Як би не було дивно, така поведінка лише забезпечує йому підвищення зарплати та авторитету серед колег.Пітер починає розробляти план дій із присвоєння чужих грошей.

Країна: США

Рік випуску: 1999

Тривалість: 89 хв

Жанр: комедія

Перед очима глядача показується Флоренція в 1934 році. Диктатор Муссоліні зі своїми поплічниками швидко підпорядковують собі всю Італію. Тільки сонячної Флоренції все залишається по-старому. Тут ведуть тихе та неквапливе життя коло літніх американських та англійських дам. Вони п'ють чай, розмовляють про життя і зокрема про недоліки і особливо переваги Муссоліні, адже він – їхній безумовний кумир. Однак, їх стійкий порядок різко змінюється, коли Муссоліні раптово оголошує жінок небезпечними і намагається вигнати їх із Італії.

Країна: Великобританія, Італія

Рік випуску: 1999

Тривалість: 117 хв

Жанр: драма, комедія, військовий фільм

Два занепалих ангела, Локі та Братлбі, мріють повернутися назад до раю. Уважно вивчивши католицькі закони, вони дізнаються, як це зробити: кожен, хто пройде крізь священну арку собору, що знаходиться в Нью-Джерсі, отримає повне відпущення гріхів. Але є одне «але» - якщо занепалі ангели зроблять це, все, що існує на Землі, в ту ж секунду зникне. Доля світу падає на плечі Віфанії – простою смертною. На допомогу до неї поспішили мало кому відомий тринадцятий апостол, два таких же смертних пророки, а заразом і муза на ім'я Серендіпіті, яка у вільний від порятунку Землі час підробляє стриптизеркою.

Країна: США

Рік випуску: 1999

Тривалість: 123 хв

Жанр: драма, фентезі, комедія, пригоди

Майлз Логан – неперевершений злодій, якому вдалося вкрасти з сейфа, що охороняється, величезний діамант вартістю 20 млн доларів. Поліція приїхала вкрай швидко, але Майлз встиг за короткий час до арешту сховати свій скарб у вентиляційній шахті сусідньої будівлі та пообіцяв собі повернутися за ним, відсидівши певний термін. Однак, коли він знову повернувся, Майлз виявив, що тепер нікому не потрібна будівля стала поліцейською ділянкою. Щоб забрати алмаз, Майлз влаштовується на роботу поліцейським і раптово стає кращим - адже хто, крім злодія, так добре розбиратиметься в злочинних схемах?

Країна: США, Німеччина

Рік випуску: 1999

Тривалість: 93 хв

Жанр: бойовик, кримінал, комедія, трилер

Хозяїна особняка домочадці тримають під замком, але навіть так він примудряється тягати вино з льоху. Його син соромиться свого високого походження і йде мити посуд у барі, вплутується в темні справи і потрапляє до в'язниці.

Країна: Франція, Швейцарія, Італія

Рік випуску: 1999

Тривалість: 118 хв

Жанр: комедія, драма

Рейтинг Imdb: 7.2