Як підключити саундбар до телевізора Samsung

Anonim
Що таке саундбар, які бувають види. Як розташовувати цей пристрій і як його підключати різними способами. Проблеми, які можуть виникнути при підключенні, і як їх вирішувати.

Що таке саундбар

Саундбар – це довгастий пристрій, що виступає як звукова панель. Дуже часто в комплекті з представленим пристроєм йде сабвуфер. Прилад підключається до телевізора у певний спосіб, а потім проводить через себе звук.Найчастіше цей пристрій купується для того, щоб користувач зміг повністю зануритися під час перегляду свого телевізора.

Види саундбарів

В даний час на ринку є дуже великий вибір різних саундбарів. Однак, незважаючи на це, пристрій можна розмістити під телевізором без будь-яких проблем.

За видами саундбари поділяються на наступні групи;

Моноколонки, доповнені вбудованим пристроєм «сабвуфер». Представлений пристрій відноситься до активного типу приладів, а також основною їх особливістю є зовсім невисока вартість. У цій аудіосистемі використовуються тільки всі необхідні функції, які можуть знадобитися в процесі експлуатації. Застосовуються цей вид, як правило, для того, щоб замінити акустику, яка вбудована у телевізорі. Більше того, пристрій має головну перевагу – його можна без будь-яких проблем підключити, як телевізору, так і до персонального комп'ютера або мобільного пристрою;

Звукові проектори. Цей пристрій може встановлювати лише на плоских і рівних поверхнях. Крім того, у ньому також використовується вбудований сабвуфер. Варто відзначити, що завдяки спрямованому вниз дифузору динакоміків, які працюють на низьких частотах, користувач може скоригувати баси. Найчастіше, даному приладу користувачі віддають перевагу через те, що в ньому є дуже важливі функції. А саме: вбудований ресивер, акустична система, а також підсилювач;

Пасивні звукові панелі з окремим сабвуфером. Представлений вигляд виступає як ідеальна заміна для домашнього кінотеатру, оскільки в ньому є багатоканальний звук. Більш того, цей вид також має свою важливу перевагу – він практично не займає багато місця, тим самим залишаючи вільний простір у квартирі.Крім цього, дані звукові панелі мають цінність завдяки тому, що вони мають спеціальні ефекти, які дозволяють зробити перегляд телевізора більш чарівним і цікавим. Таким чином, у приміщенні відразу починає створювати відчуття того, що все, що відбувається на телевізорі, зараз також відбувається в реальності. Підключається пристрій як за допомогою спеціальних проводів, так і за допомогою Bluetooth;

Саундбейс. Описаний вигляд пристрою виглядає як звичайна підставка під телевізор. А основною перевагою саундбейсу є те, що воно має багатоканальну акустику, DVD-плеєр та інші функції, кількість яких неймовірно величезна. Більше того, завдяки цьому пристрої, користувач може підключати до телевізора свій мобільний пристрій та переглядати Smart TV;

Багатофункціональні звукові панелі. Цей вид акустичних систем відрізняється тим, що він обладнаний кількома додатковими стовпчиками, а також окремим сабвуфером. Крім того, користувач може розміщувати його по всьому приміщенню, в якому розташований телевізор. Підключається представлений пристрій до телевізора за допомогою з'єднання Bluetooth.

Як розмістити саундбар щодо телевізора

Для того щоб звукові панелі могли забезпечити максимально якісну передачу аудіосигналів настійно рекомендується встановлювати їх у правильних місцях. Найкращим місцем є під телевізором на спеціальній тумбочці або дружина стінці поряд з телевізором.

Необхідно відзначити, що не варто встановлювати звукову панель занадто далеко від телевізора, оскільки в такому випадку буде губитися відчуття просторового звучання в кімнаті, а сам аудіо сигнал стане дуже приглушеним.Крім цього, також не рекомендується встановлювати даний прилад над телеприймачем, оскільки це також дуже негативно позначиться на якості передачі аудіосигналу.

У випадку, якщо простору під телевізором достатньо, користувач може встановити саундбар на стіну під ним. Однак, в даному випадку дуже важливо врахувати, що між цими двома приладами має бути відстань, що дорівнює не менше ніж 10 сантиметрів. Як правило, звукова панель встановлюється на кронштейни, який може бути в комплекті з придбаним пристроєм, або докуплено окремо.

Крім того, перед встановленням користувач також повинен переконатися, що стіна досить міцна для того, щоб витримати вагу прикріпленого пристрою.

Также, користувач може встановити саундбар на полицю, що стоїть перед телевізійним пристроєм.У цьому випадку потрібно лише переконатися, що корпус аудіосистеми не закриває екран телевізора. Крім цього, представлений пристрій також можна розміщувати на полиці трохи нижче, але при цьому його рекомендується посунути трохи ближче до краю. Завдяки цьому звук не спотворюватиметься з-за бокових стійок тумбочки.

Крім того, необхідно зазначити, що певні акустичні системи не можна встановлювати всередині стійок, оскільки для того, щоб вертикальні звукові ефекти могли правильно створюватися, потрібно відбиття від стелі акустичної хвилі.

Після того, як користувач встановить даний пристрій він також повинен переконатися в тому, що сторони звукової панелі не закриваються іншими предметами, оскільки в іншому випадку це може стати причиною, через яку якість звуку погіршуватиметься.

Як підключити саундбар до телевізора

Перед тим як монтувати пристрій до стіни користувач повинен попередньо оглянути всю техніку, а після відзначити розташування гнізд для з'єднання різних проводів. У випадку, якщо порти встановлені не найзручнішим чином, рекомендується спочатку вставляти всі необхідні кабелі, а потім продовжувати процес.

За допомогою коаксіального входу

Це один із найпростіших способів підключення звукової панелі до телевізора. Для цього потрібна наявність входу Digital Audio Out (Coaxial) на телевізорі, а на панелі повинен бути роз'єм типу Coaxial IN. Для підключення необхідно придбати спеціальний провід, а потім підключити представлені гнізда. Далі користувач може включати прилади.

Необхідно зазначити, що в даному випадку потрібно встановити виведення звукового сигналу через зовнішній пристрій у налаштуваннях телевізора.

Аналогове підключення

Аналогове підключення відбувається за допомогою роз'ємів для введення, а також виведення звукового сигналу, а саме штекери білого та червоного кольорів. Для здійснення представленого способу користувачеві потрібно додатково придбати кабель типу 2RCA-2RCA або типу 3RCA-3RCA. Після придбання користувач може підключати пристрої відповідно до кольорів, штекером у гніздо виду AUDIO IN, що розташований на звуковій панелі, та до роз'єму AUDIO OUT, що знаходиться на телевізійному пристрої.

Через оптичний вхід

У цьому випадку забезпечується якісніша передача звукового сигналу. Більше того, електромагнітне випромінювання не зможе впливати на звукову панель, а значить не зможе створювати перешкоди. Робиться це так:

  1. Спершу користувач повинен переконатися в тому, що телевізор має вихід типу Optical OUT, який на певних пристроях також може називатися Digital Audio. На саундбарі також має бути роз'єм типу Optical IN;
  2. Также користувачеві потрібно придбати додатково оптичний кабель. Не рекомендується купувати найдешевші моделі, оскільки це дуже сильно позначається на якості сигналу, що передається;
  3. За допомогою цього дроту користувач повинен з'єднати ці два роз'єми.

Через роз'єм для навушників

У випадку, якщо в телевізорі відсутній аналоговий вихід, але є роз'єм для навушників, користувач може підключити до нього звукову панель, використовуючи кабель під назвою miniJack-2RCA. Для цього необхідно один кінець дроту підключити до виходу для гарнітури на телевізорі, а другий кінець, який зазвичай має червоний або білий колір, підключити до саундбару.Звук після цього передаватиметься точно в такій самій якості, як передається при аналоговому з'єднанні.

Через порт Ethernet

Завдяки поданому порту користувач може підключати звукову панель як до інтернету, так і персонального комп'ютера, в тому випадку, якщо локальна домашня мережа була правильно налаштована. Також це дозволить оновлювати версію програмного забезпечення приладу, відтворювати різний контент, що відображається на екрані персонального комп'ютера, мобільного пристрою або будь-якого іншого приладу, підключеного до цієї мережі. Крім того, користувач також зможе переглядати різні фільми або серіали в режимі он-лайн.

Однак, варто зазначити, що для того, щоб була можливість використовувати всі можливості телевізійного пристрою, а також аудіосистеми, користувач повинен підключити пристрої так, щоб звукова панель могла отримати сигнал, який згодом оброблявся, а відео транслювалось на екран телевізора.

Підключається дана система наступним чином:

  1. Спершу потрібно провести відповідний кабель до аудіо системи від маршрутизатора, встановленого в приміщенні. Після цього потрібно підключити його до гнізда типу «Ethernet»;
  2. Потім потрібно передати зображення, яке є на звуковій панелі, на телевізійний приймач. Для цього можна використовувати роз'єм типу HDMI. Також користувач повинен вибрати на телевізорі передачу сигналу за допомогою відповідного типу виходу. Це робиться для отримання зображення;
  3. Далі користувач повинен відкрити налаштування саундбару і перейти в розділ під назвою «Мережа», у вкладку «Нове підключення», в ній потрібно вибрати рядок «Дротове». Також, залежно від встановлених налаштувань маршрутизатора, з'єднання встановиться або самостійно, або користувач повинен буде вручну вводити необхідні настройки.

Необхідно відзначити, що процес налаштування даним способом може відрізнятися на певних пристроях, у зв'язку з чим рекомендується вичитувати більш детальну інформацію в інструкції з експлуатації, яка, як правило, йде в комплекті з придбаним пристроєм.

Бездротове підключення

Крім того, більшість моделей представлених пристроїв мають функцію Bluetooth, завдяки якій користувач може підключати пристрої, які також мають цю функцію. У зв'язку з цим перед тим, як приступити до налаштування, рекомендується переконатися в тому, що прилади підтримують цю опцію.

Для того, щоб налаштувати з'єднання, користувач повинен спочатку запустити звукову панель і відкрити список доступних джерел сигналу. У цьому списку потрібно вибрати «Bluetooth». Після цього дію необхідно повторити, тільки вже на телевізорі.Для цього вмикається пошук доступних бездротових пристроїв, де має з'явитися саундбар. Встановити з'єднання можна просто натиснувши на нього.

Як підключити саундбар до мобільного телефону

За бажання користувач може підключити свій мобільний пристрій до саундбару. Для цього він може використовувати як USB з'єднання, так і Bluetooth. У першому випадку, власники iPhone пристроїв та інших можуть передавати звук через аудіо систему, підключивши прилади за допомогою спеціального кабелю AUX. А для підключення через Bluetooth користувач повинен відкрити меню налаштувань на своєму мобільному пристрої, а потім перейти у відповідний розділ. У списку можливих пристроїв користувач повинен вибрати звукову панель.

Можливі проблеми при підключенні

Проблема та вирішення Під час підключення через оптичний вхід телевізор не бачить саундбар.

У такому випадку необхідно відкрити налаштування в телевізорі і, дотримуючись інструкцій, поміняти передачу звукового сигналу на зовнішній пристрій. Неможливо підключити саундбар до телевізора за допомогою порту Ethernet.

Для вирішення цієї проблеми користувач може звернутися за допомогою до інтернет-провайдера, який дасть необхідну інформацію для проведення налаштування інтернет-з'єднання вручну. Неможливо підключити мобільний пристрій до саундбару.

У цій ситуації користувач повинен переконатися, що його мобільний пристрій сумісний зі звуковою панеллю.