Операційні системи для ПК

Anonim

Список найкращих операційних систем для різних комп'ютерних пристроїв. Переваги та недоліки кожної платформи. Порівняння описаних систем.

Операційні системи для ПК - рейтинг

Найменування Опис Ціна Рейтинг
Windows Саме представлена ​​операційна система стала найвідомішою та знайомою всім користувачам комп'ютерних пристроїв по всій земній кулі.Основною перевагою представленої операційної системи є те, що вона є максимально простою у використанні. Більше того, воно вважається основою більшої частини просунутих персональних комп'ютерів. Багато користувачів віддають перевагу саме цьому програмному забезпеченню завдяки його швидкій роботі.

Всі версії мають дуже високий рівень безпеки та конфіденційності всіх користувачів. Завдяки цій системі всі дані користувача зберігаються під максимально надійним захистом.

Посилання на офіційний сайт

Від 199 доларів за Home до 289 доларів за Pro версію. ★★★★★
Ubuntu Представлена ​​операційна система працює на основі Lunix, в якій є вбудовані всі необхідні елементи. Ця система ідеально підійде використання різними організаціями та компаніями, а також просто для використання в домашніх умовах.

Операційна система надається користувачам на абсолютно безкоштовній основі для того, щоб клієнти змогли випробувати абсолютно всі можливості. Саме тому дана система відмінно підійде тим користувачам, які не люблять витрачатися зайвий раз.

Посилання на офіційний сайт

Безкоштовно. ★★★★★
macOS Ця операційна система є дуже унікальною, оскільки вона має свій шлях розвитку. Більше того, її не можна правильно і повністю встановити на будь-який пристрій, окрім гаджетів, які випускає компанія Apple. Так відбувається через те, що представлена ​​операційна система була створена спеціально для роботи з певними девайсами, які виготовляють творець. Завдяки цьому операційна система працює без будь-яких гальмувань та лагів.

Доплачувати за представлену систему користувач не повинен, оскільки її вартість заздалегідь включена в пристрій від компанії Apple.

Посилання на офіційний сайт

Безкоштовно з пристроями Apple ★★★★★
Fedora Представлена ​​операційна система також працює на основі Lunix. Виділяється дана система високим рівнем надійності, а також дуже зручна у використанні. Система без будь-яких проблем функціонує, як на персональних комп'ютерах, так і не найпотужніших ноутбуках. Найчастіше представлена ​​система використовується в різних громадських місцях, де є вільний доступ для різних користувачів.

Посилання на офіційний сайт

Безкоштовно. ★★★★★
Solaris Ця система працює на базі UNIX, розробкою якої ще в середині далеких 1990 роках займалася компанія Sun Microsystems. Після цього, в 2010 році компанія була викуплена організацією Oracle Solaris, яка стала досить відомою завдяки своїм масштабам, а також тим, що в ній є величезна кількість різних функцій і можливостей. Більше того, операційна система має підтримку DTrace, який призначений для налагодження різних програм та додатків, а також ядра в режимі реального часу.

Посилання на офіційний сайт

Безкоштовно. ★★★★★
Free BSD Ця операційна система надається користувачам на абсолютно безкоштовній основі, а також вона працює на базі кодів UNIX.Представлена ​​операційна система без будь-яких проблем поєднується з різними платформами, а її основними перевагами є високий рівень швидкості функціонування і максимально стабільна робота. Також необхідно зазначити, що ця система створювалася за допомогою спільних сил спільноти в університеті Каліфорнії.

Посилання на офіційний сайт

Безкоштовно ★★★★★
Chrome OS Ця операційна система також була розроблена на основі ядер Linux. Автором цієї системи є компанія Google, яка змогла побудувати величезну програмну платформу, виходячи тільки з браузера. Основною перевагою даної системи є те, що вона ідеально може працювати з різними веб-програмами та веб-додатками.

Посилання на офіційний сайт

Безкоштовно. ★★★★★
CentOS Це також безкоштовна платформа для персональних комп'ютерів, за розвиток якої відповідає звичайнісінька спільнота. В основному представленою операційною системою користуються програмісти. А основною перевагою описаної платформи є те, що в ній абсолютно безкоштовно представлені всі необхідні для створення та розробки додатків інструменти.

Посилання на офіційний сайт

Безкоштовно. ★★★★★

Windows

Плюси та мінуси В операційній системі є неймовірно зручний інтерфейс для користувачів, в якому є всі необхідні програми та налаштування.Є спеціальний режим, у якому можна використовувати пристрої із сенсорними екранами. Файли можуть автоматично зменшуватися у розмірі, щоб зменшити кількість місця, яке використовується у сховищі. Високий рівень безпеки. Досить складно проводити операції з оновлення операційної системи. Іноді можуть виникати збої у роботі. Дизайн 10 Швидкість роботи 10 Популярність 10 Разом 10.

Ubuntu

Плюси та мінуси Представлену систему може встановити абсолютно кожен користувач, оскільки вона знаходиться у вільному доступі. Є вбудований брандмауер та програми, що захищають персональний комп'ютер від вірусних атак. Функціонує 50 різними мовами. Сумісна практично з усіма пристроями. Дуже часто бувають лаги. Система не забезпечує повної конфіденційності користувача. Дизайн 10 Швидкість роботи 7 Популярність 6 Разом 7.7.

macOS

Плюси та мінуси Є нічна тема інтерфейсу, яка може зробити використання персонального комп'ютера в нічний час приємнішим. Усі файли автоматично впорядковуються відповідно до їх типу, дати та інших параметрів. Всі дані користувача знаходяться під максимальним захистом. Є фірмовий магазин, у якому розташовуються різні програми. Це програмне забезпечення досить важко оновлювати. Майже всі програми можна встановити лише після придбання. Користувачеві надається обмежена кількість доступного софту. Занадто висока вартість обладнання. Дизайн 10 Швидкість роботи 10 Популярність 10 Разом 10.

Fedora

Плюси та мінуси Неймовірно зручний інтерфейс. Є всі необхідні інструменти. Це програмне забезпечення відмінно підходить для використання в організаціях. Операційна система не дуже поширена. Дизайн 8 Швидкість роботи 10 Популярність 4 Разом 7.3

Solaris

Плюси та мінуси Завдяки гнучкому керуванню всіма правами користувача, його дані максимально надійно захищені. Високий рівень продуктивності. Операційна система повністю сумісна з усіма пристроями. Користувачеві відкривається безліч різних можливостей, завдяки яким він може керувати файловими системами. Встановлювати оновлення можна лише на платній основі. Нестабільна робота. Дизайн 8 Швидкість роботи 10 Популярність 3 Разом 7.

Free BSD

Плюси та мінуси Користувачеві відкривається величезна кількість можливостей, завдяки яким він може працювати в мережі. Платформа відмінно підійде до роботи з різними системами. Встановити операційну систему можна з Інтернету. Платформу дуже складно встановлювати на персональний комп'ютер.Дизайн 7 Швидкість роботи 9 Популярність 4 Разом 6.7.

Chrome OS

Плюси і мінуси У платформі є безліч різних вбудованих інструментів, які підійдуть для роботи з файлами різних типів. Користувач може віддалено використовувати програми та керувати робочим столом. Сумісно з усіма пристроями. Невисокий рівень безпеки даних користувача. Дизайн 10 Швидкість роботи 9 Популярність 7 Разом 8.7.

CentOS

Плюси та мінуси На платформі надається величезна кількість різних інструментів, які можуть стати в нагоді програмістам у процесі створення програми та їх тестування. Користувач може самостійно налаштовувати безпеку своїх даних, а також керувати налаштуваннями. Дуже складний процес установки, з яким не зможе впоратися звичайний користувач.

Порівняння описаних платформ

Порівнявши всі описані вище платформи, користувач зможе підібрати найбільш підходящу для нього.

Назва Сумісні пристрої Призначення
Windows Сумісно з усіма типами пристроїв. Додатки, інтернет-серфінг, персональне використання, ігри.
Ubuntu Сумісно з усіма типами пристроїв. Додатки, інтернет-серфінг, ігри.
macOS Сумісно лише з пристроями, що випускаються компанією Apple. Ексклюзивні програми Apple.
Fedora Сумісно з усіма типами пристроїв. Корпоративне використання.
Solaris Сумісно з усіма типами пристроїв. Обробка інформації, робота з базами даних.
Free BSD Сумісно з усіма типами пристроїв. Робота з інтернетом, інтранетом, серверами.
Chrome OS Сумісно з усіма типами пристроїв. Фірмові веб-додатки.
CentOS Сумісно з усіма типами пристроїв. Розробка, особисте та комерційне використання.