Як завантажити відео з Інстаграма на комп'ютер

Anonim

У соціальній мережі Instagram мільйони користувачів щодня викладають фото та відео. Деякі ролики виходять настільки цікавими і в деяких випадках кумедними, що їх хочеться зберегти собі на згадку. Але, на жаль, функціонал Інстаграма не дозволяє людям безпосередньо завантажувати відео.

Як завантажити відео з Інстаграма на комп'ютер через браузер

Подобное обмеження сильно дратує користувачів, проте є кілька способів все-таки обійти його і завантажити ролик, що сподобався. Виконати операцію може будь-яка людина, яка відвідує Інсту через браузер свого комп'ютера.

Стопроцентним варіантом завантаження через браузер є використання коду сторінки. Незважаючи на те, що ця інформація представлена ​​для розробників, будь-який відвідувач соцмережі може використовувати її у власних цілях. У результаті для завантаження відео знадобиться:

  1. Відкрити Інстаграм і перейти на сторінку з відеороликом, що цікавить.
  2. Натиснути праву кнопку миші та вибрати пункт «Дослідити елемент», після чого повинен відобразитися код сторінки.

  3. Тепер необхідно знайти у представленому коді наш відеоролик. Для цього скористайтеся комбінацією клавіш Ctrl+F, щоб відкрити пошукове меню. Тут потрібно ввести запит "mp4", який відповідає формату відео.

  4. Виділіть знайдений елемент за допомогою лівої кнопки миші та натисніть Ctrl+C для копіювання.

  5. Вставте скопійований код у будь-який текстовий редактор за допомогою комбінації Ctrl+V.
  6. Виділіть та скопіюйте посилання формату http://посилання.mp4.

  7. Вставте отримане посилання в пошуковий рядок браузера, а потім натисніть кнопку «Зберегти».

  8. Підтвердіть завантаження відео.

Після виконання всіх дій з представленого алгоритму відеоролик відобразиться у вибраній вами папці комп'ютера. Його можна запустити будь-яким плеєром, оскільки формат «mp4» не викликає проблем у сторонніх додатків.

Онлайн сервіси для завантаження відео

Окрім того, що людина може швидко і без особливих проблем завантажити ролик, що сподобався, в Інстаграмі власними руками, використовуючи функціонал браузера, є і більш прості способи.Наприклад, існують спеціалізовані послуги, які здатні за частку секунди підготувати посилання для скачування відео. Серед них варто відзначити:

  • instasaved.net;
  • instagrab.ru;
  • igrab.ru та інші.

Принцип їх роботи полягає в тому, що користувач на одному з зазначених сайтів вставляє посилання на сторінку Інстаграма, де розміщується відео. Після цього сервіс здійснює пошук файлу та дає link для завантаження.

Розглянемо принцип роботи подібних сервісів на прикладі igrab.ru:

  1. Відкрийте ролик, що сподобався, і скопіюйте посилання на сторінку.

  2. Вставте посилання у відповідне поле на сайті igrab.ru та натисніть кнопку «Знайти».

  3. Після того, як відео буде знайдено, клацніть на «Завантажити».

Таким чином, всього за кілька секунд відеоролик, який вас цікавить, опиниться в папці «Завантаження» на комп'ютері. Але це ще не все. Деякі з сервісів, які спеціалізуються на завантаженні роликів з Інсти, пропонують ще більш простий спосіб завантаження. Так, ви можете перед посиланням на відео ввести запит «qq» і натиснути кнопку «Enter».

Після цього вас перекине на головну сторінку сервісу Savedeo, де вже буде підготовлено посилання для завантаження. Залишиться лише натиснути кнопку dovnload і дочекатися закінчення процесу.

Перед завантаженням відео переконайтеся, що в пам'яті комп'ютера є достатня кількість місця для зберігання файлу.

Розширення для завантаження відео на ПК з Інстаграм

Ще більш простим способом завантаження відео з Instagram на комп'ютер є використання розширень. Вони є невеликою надбудовою в браузері, яка додає кнопку скачування на сторінці ролика в соціальній мережі. Таким чином, вам не доведеться досліджувати код веб-сторінки або переходити на сайт спеціалізованого сервісу.

Вибір конкретного розширення безпосередньо залежатиме від браузера. Справа в тому, що у кожної подібної програми, чи то Chrome, чи Mozilla є свій магазин розширень. Тому надбудов, які є в Хромі, може не бути в Мозилі.

Для Google Chrome найкращим варіантом розширення є «Завантажити з Інстаграм». Надбудова додає кнопку завантаження відео на сторінці, що цікавить, в Інстаграм. Після натискання на кнопку відразу починається процес скачування.

Для користувачів браузера Mozilla Firefox варто порекомендувати «Download IG Video/Photo». Кнопка цієї відомої утиліти буде завжди видно при веб-серфінгу. А крім завантаження роликів з Instagram, вона дозволяє завантажувати відео в тому числі з інших сервісів.

Нарешті, дуже популярним є розширення SaveFrom.net Helper. Він також додасть кнопку скачування на сторінку, де знаходиться відеоролик, який необхідно завантажити.

Зрозуміло, це далеко не всі розширення, які варті уваги. Тому перед тим, як вибрати найбільш підходящий варіант, рекомендується вивчити питання і спробувати кілька утиліт.

Програми для завантаження відео

В той же час поряд з розширеннями існують спеціальні програми, які допоможуть користувачеві завантажити відео з Інстаграм на комп'ютер. Серед такого роду софту особливої ​​уваги заслуговує прога 4K Stogram, доступна для завантаження на офіційному сайті.

Переважна більшість можливостей програми надається користувачам абсолютно безкоштовно. Але при необхідності можна докупити повноцінну версію, щоб зняти обмеження.

Тепер поговоримо про те, як через прогу здійснюється скачування. І в цьому нам допоможе інтерфейс, який повністю перекладено російською мовою. Майже всі пункти меню зрозумілі без додаткових пояснень. І спочатку необхідно ввести ім'я облікового запису, де ми шукатимемо ролик, а потім натиснути кнопку «Підписатися».

Після виконання вказаних вище дій усі відео з обраного облікового запису будуть завантажені на комп'ютер у папку програми. Їх можна буде переглядати через будь-який плеєр або безпосередньо в 4K Stogram.

Телеграм бот для скачування відео

Месенджер Telegram, як і сама Інста, користується величезною популярністю у користувачів. У Телеграмі існує система роботів, здатних виконувати операції за самого користувача. У тому числі існують Телеграм-боти, які здійснюють завантаження відеороликів, що сподобалися, з Інстаграма. Серед нині існуючих ботів можна виділити такі:

  • @Instatube_bot;
  • @izibot;
  • @SaveZBot;
  • @gifscombot.

Все вони працюють за схожим принципом. Спочатку людина підписується на робота, відкриває листування з ним і натискає кнопку «Старт» або «Перезапустити», якщо раніше цей телеграм-бот вже використовувався. Тепер, коли листування відкрито, необхідно вставити посилання на сторінку в Instagram, де розміщується відео.

Всього через пару секунд бот підготує ролик для скачування. Ви отримаєте відповідь у форматі відео, яке легко можна завантажити в галерею.

Перевага даного методу завантаження полягає в тому, що ним можна користуватися через телеграм як на смартфоні, так і на комп'ютері. На ПК операція виконується рівно тим самим способом, тому складнощів при завантаженні роликів, що сподобалися, виникнути не повинно.

Як зберегти відео на телефон

Переважна більшість облікових записів Інстаграм ведуться не з комп'ютера, а зі смартфона. Це зручніший варіант споживання контенту, який також має на увазі наявність декількох способів завантаження відео з Instagram. Про те, як скачати ролик, що сподобався, розповідає наш фахівець.

Запитання експерту Чи можна завантажити відео через код сторінки?

Так можна. Але це буде найбільш незручний спосіб завантаження через особливості маленького екрану смартфона. Отже, краще звернутися до інших варіантів. Як завантажити відео з Інстаграм на Андроїд?

Ви можете поставити програму Instg Download або QuickSave. Після встановлення програмного забезпечення на сторінці з відео в Інстаграмі з'явиться кнопка завантаження, яку залишиться натиснути та підтвердити збереження ролика. Як завантажити відео з Інстаграм на Айфон?

Вам знадобиться програма Inst Down. Через нього необхідно самостійно вставляти посилання на сторінку, де розміщується відео. За схожим принципом працює онлайн-сервіс iGrab, доступний на iPhone. Чи є універсальний метод?

Так. Якщо ви не бажаєте встановлювати додаткові програми та розбиратися в їх роботі, можна виконати операцію за допомогою Телеграм-бота. Про те, як здійснюється завантаження подібним методом, ми розповідали раніше у матеріалі.